Campaniile de marketing online au devenit obligatorii pentru orice business care vinde pe internet, mai ales daca esti un magazin online. Rezultatele campaniilor depind foarte mult de dimensiunea bugetelor alocate si de modul in care este construit.
Specialistii din cadrul agentiei de marketing online Gun Media ne explica modul in care trebuie construit un buget de marketing si elementele care il influenteaza si ne ofera un exemplu care poate ajuta orice magazin online sa-si calculeze bugetele necesare in functie de asteptarile reale de la o campanie.
"Inainte de a demara orice campanie, trebuie sa-ti stabilesti obiective clare. Trebuie sa stii: cat iti doresti sa vinzi si cui doresti sa vinzi. Valoarea bugetului variaza in functie de nisa careia te adresezi, pentru ca fiecare segment vine cu propriul nivel de concurenta. De asemenea, bugetul este influentat si de politica de pret si de pozitionare. Acest lucru inseamna ca ai nevoie de acces la o baza de statistici cat mai bogata. Abia apoi poti incepe sa-ti calculezi bugetul necesar", declara Robert Trandafir, cofondator Gun Media si, totodata, coordonatorul campaniilor din cadrul agentiei.
Exemplu de calcul
Pentru a ajuta responsabilii de vanzari sa-si calculeze bugetele de marketing necesare si pentru a atinge rezultatele dorite, Gun Media a creat urmatorul exemplu simplificat care poate fi folosit drept model de calcul.
Sa spunem ca avem un magazin online care are 10 comenzi pe zi, respectiv 300 comenzi... mai mult
Joi, 30 Mai 2019, ora 14:30
Ce inseamna un proiect de comunicare incheiat cu succes? Pe cine te bazezi pentru campania ta de marketing?
O campanie de comunicare porneste de la cunoasterea elementelor fundamentale in orice proces de marketing. Alaturi de specialistii potriviti acestea sunt definite, comunicate corect si dezvoltate in continuu. Reteta poate este cunoscuta la nivel teoretic, dar este nevoie ca agentia si clientul sa lucreze in tandem pentru a ajunge la obiectivul final.
Colaborarea cu o agentie de marketing ce pune la dispozitie un portofoliu complet de servicii aduce o multime de avantaje care se transforma in rezultate masurabile.
Hai sa intelegem succint care sunt pasii de baza pe care un marketer ii ia in considerare pentru a furniza strategia de marketing potrivita.
Se ia primul ingredient si anume brand-ul business-ului. Acesta poate sa existe deja sau trebuie construit.
Se adauga audienta catre care vrem sa comunicam. Indraznim sa spunem ca ea trebuie definita inainte de a contura complet produsul si a-l promova.
Ajungem la obiectivele procesului de marketing, alese cu grija, pentru a respecta nevoile clientului. Acestea ofera ghidajul necesar pentru a pastra directia in orice activitate a echipelor de lucru.
Venim apoi cu mijloacele de comunicare care sunt alese in functie de strategia conturata alaturi de client.
In final, savoarea o dau oamenii implicati - o resursa incredibila, ce face diferenta intre proiectul mediocru si cel deosebit.
Odata ce... mai mult
Joi, 27 Iulie 2017, ora 15:11
In 2016 prezenta online a devenit obligatorie pentru o afacere, deoarece internetul ofera expunere mai mare decat orice alta modalitate de promovare.
Pe langa vizibilitate, online-ul ofera alte avantaje importante, cum ar fi:
* targetarea exacta a potentialilor clienti
* monitorizarea comportamentului vizitatorilor
* publicitatea peste hotare
* atragerea de vizitatori interesati de produsele / serviciile pe care le oferiti, indiferent de momentul in care firma promovata si-a inceput activitatea
* economisirea sumei achitate lunar pentru chiria unui spatiu comercial
Majoritatea proprietarilor de afaceri din Romania si-au dezvoltat deja un site web, dar din pacate, demersul acestora s-a oprit in acel punct, din diferite motive.
Simpla realizare a unui site nu garanteaza vizitatori si nici vanzari. Facand o comparatie, este ca si cum ne-am astepta ca dupa ce infiintam un SRL si alegem un cod CAEN, clientii sa vina la sediul social pentru a achizitiona serviciile sau produsele noastre.
Site-urile care nu sunt promovate nu au vizitatori si drept urmare, nu aduc clienti. Dar prin ce metode de promovare online putem sa avem un site profitabil si sa beneficiem de aceasta piata imensa?
1 - Promovare prin intermediul motoarelor de cautare
Cel mai utilizat motor de cautare in Romania este Google, dar cum functioneaza acesta?
Atunci cand avem nevoie de servicii sau dorim sa cumparam produse, dorim sa ne informam in prealabil. In paginile de cautare Google... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 12:31
Creste interesul romanilor pentru smartphones, cresc ocaziile de a folosi telefoanele inteligente. Se estimeaza ca in 2016 penetrarea smartphones va fi de 60% din totalul terminalelor de pe piata noastra.
Mai mult, 80% dintre romanii prezenti pe Facebook acceseaza reteaua de pe un dispozitiv mobil. Intre utilizatorii de smartphones, 72% cauta informatii, iar 35% distribuie clipuri pe mobil. Acestea sunt doar cateva dintre cifrele care arata oamenilor de marketing ca mediul mobil devine un canal important de interactiune cu consumatorii.
Mobifest, cel mai important eveniment de mobile marketing din Romania, aduce, in cea de-a noua editie, solutii noi de promovare si idei pentru branduri. Evenimentul se va desfasura pe 14-15 aprilie, la Ramada Parc Bucharest Hotel.
4 Sesiuni interactive
Prima zi a evenimentului este dedicata celor 4 sesiuni de conferinte sustinute de specialisti din domeniu, pe teme precum: tendintele in mobile marketing, performance marketing-ul, cresterea afacerilor in mediul mobil, tactici eficiente pentru construirea unei relatii de lunga durata cu clientii.
Studiu exclusiv - aplicatiile mobile si marketingul mobil in 2016
La Mobifest vor fi prezentate in exclusivitate rezultatele unui studiu realizat de iSense Solutions dedicat marketingului mobil. Acestea vor dezvalui care sunt cele mai eficiente instrumente actuale de marketing mobil si care este perceptia consumatorilor privind aplicatiile mobile.
Primul training aplicat de... mai mult
Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 13:36
Majoritatea oamenilor supraestimeaza ce pot face intr-un an si subestimeaza ce pot face in 10 ani, spunea Bill Gates.
Multi antreprenori ar putea sa-l contrazica pe cel mai bogat om din America, mai ales atunci cand folosesc toate cele 365 de zile din an pentru a-si atinge scopul si a-si duce afacerea pe culmile succesului.
2016 ar putea fi un an de succes pentru business-ul tau. Da, intr-adevar, este posibil, daca iti stabilesti o strategie de marketing potrivita si o aplici corect.
Iata 5 tendinte in e-commerce, prezentate de iAgency, pe care trebuie sa le ai in vedere in conceperea strategiei de marketing pentru anul viitor, daca iti doresti ca brandul tau sa se dezvolte in 2016:
Optimizeaza-ti site-ul
Orice business, indiferent de cat de mic este, are nevoie de un site. Acesta trebuie sa contina informatiile de care clientii au nevoie, fie ca vorbim de fotografii, articole sau videoclipuri.
Odata ce ai creat un site, este esential ca acesta sa fie gasit de motoarele de cautare. 89% din consumatori folosesc motoarele de cautare pentru a se informa despre un produs, serviciu sau brand, inainte de a lua o decizie.
Pentru a profita de acest lucru, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este optimizat pentru motoarele de cautare (SEO).
Grija mare la varianta de mobil!
Aproape oricine are un smartphone in zilele noastre. In 2016, utilizatorii vor cauta produse si servicii mai mult de pe dispozitivele mobile, decat de pe desktop.
Din acest motiv... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 14:45
Piata mondiala de publicitate online ar putea sa se dubleze pana in 2016 fata de nivelul din 2010, depasind 100 de miliarde de dolari.
Astfel, daca anul trecut publicitatea online a generat venituri de 58,16 miliarde de dolari, in 2016 acestea ar urma sa ajunga la 106,22 miliarde de dolari, indica un studiu Digital Tv Research.
Studiul a luat in calcul 40 de tari dezvoltate si a stabilit ca Statele Unite isi vor mentine primul loc pe plan mondial din punctul de vedere al cheltuielilor advertising online, potrivit Bursa de Reclama.
China se va apropia ca pozitie de Japonia, a doua mare piata de publicitate online. Chinezii au cheltuit anul trecut 2,6 miliarde de dolari in online advertising, iar in 2016 suma ar putea depasi 7,6 miliarde de dolari.
Studiul Digital TV Research nu a luat in calcul publicitatea prin Internetul mobil, domeniu aflat in plin avant.
Digital TV Research mai afirma ca, pe langa publicitatea online, veniturile generate de TV si video via Internet vor spori spectaculos, de la 3,48 miliarde de dolari in 2010 pana la 21,52 miliarde de dolari in 2016. mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 14:57