Mark Zuckerberg a anuntat ca schimba considerabil modul in care functioneaza Facebook, Instagram si Whatsapp pentru a le oferi milioanelor de utilizatori din intreaga lume mai multa siguranta in mediul online.
Platformele Facebook au fost vizate, in ultima perioada, de mai multe atacuri cibernetice. Mai mult chiar, acestea au ajuns in centrul unor scandaluri internationale - cum ar fi Cambridge Analytica - in urma carora si-au pierdut din popularitate.
In aprilie 2018, Mark Zuckerberg a recunoscut ca platfomele sociale au vulnerabilitati si a spus ca va avea nevoie de cativa ani pentru a le remedia. La mai bine de un an de la acel moment, fondatorul Facebook - afacere care a preluat Instagram si Whatsapp - anunta ca a luat o serie de masuri radicale de imbunatatire a securitatii online.
"Stiu ca nu avem neaparat cea mai buna reputatie in ceea ce priveste apararea intimitatii utilizatorilor nostri. Dar facem schimbari. Nu vom rezolva problemele peste noapte si nici nu avem, inca, solutii pentru toate problemele. Dar un lucru e cert: in viitor, intimitatea trebuie garantata", a declarat Mark Zuckerberg, citat de BBC.
Iata cateva dintre modificarile pe care le-a anuntat fondatorul Facebook:
- Mesajele trimise prin Facebook Messenger vor fi integral criptate, astfel incat nici compania nu le va mai putea accesa continutul;
- Facebook se pregateste sa renunte la culoarea albastra pe care o mentine inca de la infiintare. In plus, in newsfeed ar putea aparea mai... mai mult
Miercuri, 01 Mai 2019, ora 09:53
Cu toate ca aparitia Facebook, precum si fiecare decizie ulterioara a lui Mark Zuckerberg, au fost insotite de controverse, Facebook ramane in continuare cea mai utilizata retea sociala de pe Glob.
Desi sunt schimbari constante in privinta reach-ului, care afecteaza o mare parte din cei care folosesc reteaua pentru promovare, Facebook ramane in continuare un instrument vital pentru a ajunge la publicul tinta.
Mark Zuckerberg s-a axat pe nevoia de socializare, pe ideea de legatura interumana care sa nu tina cont de distanta fizica.
Pune la indemana o serie de "trucuri" care te fac sa ramai atras de Facebook: te indeamna sa postezi fotografii, sa arati pe unde te plimbi, sa iti detaliezi starea de spirit.
In plus, daca stii cum sa utilizezi Facebook, pentru un antreprenor in e-commerce este mana cereasca.
Fiindca ne-am dorit sa aflam mai multe detalii despre ce anume ne asteapta de la Facebook anul acesta, dar si cum il puteti folosi eficient, l-am contactat pe Alexandru Jurca, expert in business online.
"Facebook ne ofera cea mai mare si mai potrivita platforma de advertising din lume, datorita numarului mare de utilizatori si atentia care este atintita pe acest canal de socializare, pe care, atentie, oricine o poate folosi! Zuckerberg a vrut sa se asigure in 2018 ca timpul pe care il petrecem pe Facebook va fi un timp mult mai bine folosit, mai valoros.
Research-ul facut de catre cei de la Facebook a demonstrat cum conexiunea oamenilor si intarirea... mai mult
Luni, 10 Septembrie 2018, ora 10:32
Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook, a declarat, marti, in cadrul audierii sale la Parlamentul European, in contextul scandalului Cambridge Analytica, ca una dintre prioritatile de top ale companiei este aceea de a impiedica interventiile in desfasurarea alegerilor care urmeaza sa aiba loc in Europa.
El a mai spus, intre altele, ca reglementarea Internetului este inevitabila, dar este important ca aceasta sa fie stabilita corect, pentru a nu impiedica dezvoltarea, si a mentionat ca poate fi asteptat ca incepand din 25 mai Facebook sa respecte in totalitate noul Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR), act care fixeaza un nou standard general pentru protectia datelor consumatorilor.
In deschiderea audierii sale, Zuckerberg a facut o declaratie in care s-a referit la partile pozitive ale platformei de socializare Facebook. El a facut referire la faptul ca platforma a fost un instrument util in urma atacurilor teroriste, cand utilizatorii acesteia au folosit instrumentul "safety check" pentru a-si asigura persoanele dragi ca sunt in siguranta. El a mai spus ca refugiatii care ajung in Europa folosesc Facebook pentru a pastra legatura cu familiile lor si pentru a gasi noi comunitati aici, dar si ca 18 milioane de afaceri mici din Europa folosesc Facebook in prezent, in mare parte gratuit.
"Insa a devenit evident in ultimii doi ani ca nu am facut suficient pentru a impiedica ca aceste instrumente sa fie folosite in mod gresit sau abuziv. Aici ne... mai mult
Marti, 22 Mai 2018, ora 23:26
CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg si-a asumat raspunderea fata de erorile retelei de socializare care au dus la scandalul "Cambridge Analytica", marti, in timpul audierii sale la comisiile de Comert si Juridic ale Senatului american.
El a prezentat o serie de masuri pe care le va lua pentru a preveni aparitia unei situatii similare.
"Facebook este o companie optimista si idealista. In cea mai mare parte a existentei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care il poate genera conectarea oamenilor. In timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a ramane conectati la persoanele pe care le indragesc. Recent, am vazut miscarea #MeToo pe Facebook, iar dupa uraganul Harvey, oamenii au folosit platforma si 70 de milioane de afaceri mici au folosit Facebook pentru a crea locuri de munca si pentru a se dezvolta", si-a inceput Zuckerberg discursul in Congresul american.
El a spus, insa, ca este evident ca nu a facut suficient pentru a preveni ca aceste instrumente sa fie folosite si pentru a face rau si ca este greseala sa si ii pare rau.
"Acest lucru se aplica pentru fake news si pentru ingerinta in alegeri. Nu am privit o imagine mai larga a responsabilitatii noastre. Aceasta a fost o mare greseala. A fost greseala mea si imi pare rau. Eu am infiintat Facebook, eu il conduc si eu sunt responsabil pentru ceea ce se intampla pe aceasta platforma", a adaugat el.
Zuckerberg a mai spus ca nu este suficient ca Facebook sa conecteze... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2018, ora 23:37
Mark Zuckerberg a pierdut vineri 3,3 miliarde de dolari in urma anuntului referitor la modificarea algortimului de afisare a postarilor in reteaua Facebook, ca urmare a scaderii actiunilor companiei cu 4,5% la bursa din New York.
In urma declinului actiunilor Facebook, averea lui Zuckerberg a scazut la 74 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. El a pierdut in acest fel pozitia de al patrulea cel mai bogat om din lume, in favoarea miliardarului spaniol Amancio Ortega.
Fondatorul Facebook a pierdut cea mai mare parte din suma de 4,5 miliarde de dolari castigata in acest an.
Cei mai bogati 500 de oameni din lume au castigat anul trecut 1.000 de miliarde de dolari si alte 192 de miliarde de dolari in primele doua saptamani din 2018, arata indicele calculat de Bloomberg.
Facebook a incercat sa ii calmeze pe creatorii de articole si continut video ingrijorati de anuntul lui Zuckerberg potrivit caruia reteaua sociala pe care o conduce va pune mai mult accent pe ceea ce numeste interactiunea sociala semnificativa, in locul consumului pasiv de noutati.
Articolele si clipurile care atrag comentarii si like-uri sau care sunt distribuite de utilizatori vor avea o probabilitate mai mare de a fi vizibile, a precizat Facebook intr-un email obtinut de Bloomberg.
Compania va continua in acelasi timp sa prioritizeze continutul pe care utilizatorii il cauta in mod regulat, cum ar fi video-urile saptamanale. ...citeste mai departe despre... mai mult
Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 16:10
Compania Facebook detine o arma secreta pentru a tine utilizatorii in "universul" sau cat mai mult timp. Si nu are legatura cu reteaua sociala folosita de peste un miliard de persoane din lumea intreaga.
CNet.com arata ca secretul succesului companiei conduse de Mark Zuckerberg, care valoareaza 322 de miliarde de dolari, il reprezinta produsele dezvoltate in ultimii ani si companiile achizitionate in ultime vreme.
Compania nu se mai concentreaza in special pe reteaua sociala, ci pe elementele non-Facebook din "universul" sau, care vor fi in centrul atentiei in cadrul conferintei F8 dedicate dezvoltatorilor de software (12 si 13 aprilie).
Viitorul ii apartine lui Zuckerberg, in cea mai mare parte
Cele mai interesante vesti din cadrul companiei aparute in ultimele saptamani nu au venit din partea retelei sociale, ci de la celelalte produse ale grupului.
Instagram - cea mai populara aplicatie de distribuire a fotografiilor si clipurilor - a extins durata materialelor video ...citeste mai departe despre "Facebook are o arma secreta cu care ne tine captivi. Si nu e vorba de reteaua de socializare" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Aprilie 2016, ora 16:22
Facebook a anuntat ca are planuri mari cu aplicatia mobila Messenger, care are in prezent 600 de milioane de utilizatori, astfel ca in curand acestia vor putea face mult mai multe lucruri decat sa trimita mesaje.
Seful retelei sociale, Mark Zuckerberg, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Messenger va deveni o platforma pe care dezvoltatorii vor putea realiza diverse functii foto, video sau pentru cumparaturi, informeaza BBC.
In plus, va exista si o varianta Business, axata pe comunicarea dintre utilizatori si companii.
Insa exista si o parte proasta, anume ca Facebook Messenger ar putea deveni prea incarcata si prea complicata.
In vara anului trecut, Facebook si-a obligat toti utilizatorii care acceseaza reteaua sociala de pe dispozitivele mobile sa treaca pe aplicatia Messenger pentru a putea trimite mesaje ...citeste mai departe despre "Facebook Messenger se transforma radical: Ce vor putea face 600 de milioane de utilizatori" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Martie 2015, ora 14:15
Facebook a ajuns departe, dar nu neaparat in sensul cel mai bun al cuvantului. Dupa scandalurile aproape nesfarsite legate de utilizarea informatiilor personale ale utilizatorilor, dupa schimbarile repetate de politica de confidentialitate si alte reteaua de socializare revine cu o decizie controversata.
Facebook taxeaza cu o suta de dolari utilizatorii care vor garantia ca mesajele trimise lui Mark Zuckerberg ajung chiar in Inbox-ul acestuia. In cazul in care nu sunteti "prieteni" cu Zuckerberg pe Facebook, si trimiteti un mesaj neplatit, acesta va fi filtrat si va ajunge in ..."Other" Inbox.
Citeste mai multe despre Vrei ca mesajul tau sa ajunga la Mark Zuckerberg? Te costa 100 de dolari! pe HIT.ro. mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 17:26
Facebook a recunoscut ca si-a inselat utilizatorii atunci cand a spus ca informatiile lor sunt private pentru ca mai apoi sa le faca publice, reiese din raportul Comisiei Federale de Comert americane (FTC).
Intr-un material aflat pe site-ul FTC se identifica sapte cazuri in care promisiunile Facebook au fost neadevarate.
Reteaua de socializare sustine ca detine un program care verifica autenticitate aplicatiilor, lucru care s-a dovedit a fi neadevarat. De asemenea, promisiunea ca nu folosesc informatiile personale ale utilizatorilor pentru localizarea reclamelor s-a dovedit a fi o alta minciuna, dar si dezactivarea fotografiilor si clipurilor utilizatorilor care si-au sters contul.
"Eu sunt primul care recunoaste ca am facut o gramada de greseli. De fapt, un numar mic de greseli mari, cum ar fi trecerea la noul model de privacy. Dar putem intotdeauna sa facem lucrurile mai bine. Sunt hotarat sa transform Facebook intr-un model de transparenta si control asupra lucrurilor confidentiale," a spus Mark Zuckerberg pe blogul Facebook.
FTC-ul a impus retelei de socializare mai multe schimbari. Iata cum te vor afecta acestea:
1. Acordul inainte de a face schimbari
Conform FTC, Facebook va trebui sa obtina acordul utilizatorilor inainte de a face schimbari ale setarile de confidentialitate. Asta inseamna ca orice informatie pe care Facebook vrea sa o faca publica dupa ce tu ai setat-o ca privata, sau doar pentru prieteni, va necesita acordul tau.
2. Daca... mai mult
Joi, 01 Decembrie 2011, ora 08:15