Facebook s-a asociat cu alte 27 de organizatii din toata lumea pentru infiintarea asociatiei non-profit Libra si crearea unei monede virtuale noi, numita tot Libra, a anuntat oficial Mark Zuckerberg intr-o postare pe reteaua sa de socializare.
Misiunea Libra este de a crea o infrastructura financiara globala simpla pentru miliarde de oameni din intreaga lume. Aceasta moneda are la baza tehnologia blockchain, iar planul este de a fi lansata in 2020.
"Capacitatea de a folosi bani mobili poate avea un impact pozitiv important asupra vietii oamenilor, pentru ca nu ai intotdeauna bani lichizi, care pot fi nesiguri, si nu necesita plata unor comisioane suplimentare pentru transferuri.
Acest lucru este important, mai ales pentru oamenii care nu au acces la o banca traditionala sau la servicii financiare. In prezent, exista aproximativ 1 miliard de oameni care nu au un cont bancar, dar au telefon mobil", a scris Zuckerberg.
"Aspiram sa facilitam tuturor sa trimita si sa primeasca bani la fel cum poti utiliza aplicatii pentru a trimite mesaje si fotografii in timp real. Pentru a facilita acest lucru, Facebook infiinteaza o filiala independenta numita Calibra, care va crea servicii ce vor permite trimiterea, cheltuirea si economisirea in moneda Libra, incepand cu un portofel digital care va fi disponibil in WhatsApp si Messenger, precum si ca aplicatie individuala, incepand de anul viitor", a explicat fondatorul Facebook.
Calibra va fi reglementata la fel ca... mai mult
Marti, 18 Iunie 2019, ora 14:52
Emailuri ale Facebook par sa arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, in discutiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidentialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situatiei.
Reporterii nu au vazut emailurile, ci s-au bazat numai pe informatiile furnizate de surse.
Potrivit informatiilor obtinute de Reuters, comunicatiile din companie "par sa arate legatura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private in cadrul companiei".
Actiunile Facebook au scazut cu 1,8% in urma informatiei.
Emailurile au provocat ingrijorare in cadrul companiei ca ar putea fi cel putin o problema de imagine publica pentru Facebook, a relatat WSJ, citand una dintre persoanele apropiate situatiei.
Comisia Federala pentru Comert a investigat acuzatiile ca Facebook a transferat in mod ilegal informatii apartinand unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanta politica Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desfiintata.
Comisia si Departamentul de Justitie, care pun in aplicare legile antitrust din Statele Unite, se indreapta spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook si Google, divizie a Alphabet, pentru ca se folosesc in mod anticoncurential de puterea uriasa pe care o detin pe piata.
Eforturile companiei de a incheia un acord rapid in cadrul investigatiei Comisiei Federale pentru Comert se... mai mult
Joi, 13 Iunie 2019, ora 09:21
Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a cerut o implicare mai mare a autoritatilor competente in reglementarea Internetului.
Liderul celei mai mari retele sociale din lume a transmis ca isi doreste implementarea unor masuri care sa opreasca posarea si distribuirea continutului periculos in mediul online.
De asemenea, in editorialul publicat in Washington Post, el a abordat si rolul important pe care Internetul a ajuns sa il aiba in alegeri. De asemenea, a vorbit si despre protejarea intimitatii utilizatorilor, precum si despre portabilitatea datelor personale.
"In fiecare zi decidem ce fel de continut este daunator, ce fel de continut este o reclama politica si cum putem preveni atacurile cibernetice sofisticate. Aceste lucruri sunt importante pentru ca cei din comunitate sa fie in siguranta. Insa daca ar fi sa incepem de la zero, nu le-am cere companiilor sa faca aceste judecati singure. Adesea, leguitorii imi spun ca avem o putere prea mare asupra libertatii de exprimare. Si, sincer, sunt de acord cu ei", a explicat Mark Zuckerberg, citat de The Independent.
Seful Facebook a mai spus ca procesul prin care se decide daca o reclama este politica nu a fost intotdeauna de incredere.
"Sistemele noastre ar putea sa fie mai eficiente daca ar exista reglementari care sa verifice actorii politici. (...) Credem ca legislatia ar trebui actualizata pentru a reflecta realitatea amenintatilor cu care ne confruntam si, totoata, sa stabileasca niste reglementari unitare... mai mult
Duminica, 31 Martie 2019, ora 20:26
Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook, a declarat, marti, in cadrul audierii sale la Parlamentul European, in contextul scandalului Cambridge Analytica, ca una dintre prioritatile de top ale companiei este aceea de a impiedica interventiile in desfasurarea alegerilor care urmeaza sa aiba loc in Europa.
El a mai spus, intre altele, ca reglementarea Internetului este inevitabila, dar este important ca aceasta sa fie stabilita corect, pentru a nu impiedica dezvoltarea, si a mentionat ca poate fi asteptat ca incepand din 25 mai Facebook sa respecte in totalitate noul Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR), act care fixeaza un nou standard general pentru protectia datelor consumatorilor.
In deschiderea audierii sale, Zuckerberg a facut o declaratie in care s-a referit la partile pozitive ale platformei de socializare Facebook. El a facut referire la faptul ca platforma a fost un instrument util in urma atacurilor teroriste, cand utilizatorii acesteia au folosit instrumentul "safety check" pentru a-si asigura persoanele dragi ca sunt in siguranta. El a mai spus ca refugiatii care ajung in Europa folosesc Facebook pentru a pastra legatura cu familiile lor si pentru a gasi noi comunitati aici, dar si ca 18 milioane de afaceri mici din Europa folosesc Facebook in prezent, in mare parte gratuit.
"Insa a devenit evident in ultimii doi ani ca nu am facut suficient pentru a impiedica ca aceste instrumente sa fie folosite in mod gresit sau abuziv. Aici ne... mai mult
Marti, 22 Mai 2018, ora 23:26