Dupa ce directorul Apple, Tim Cook, spunea in septembrie ca serviciile online gratuite isi trateaza utilizatorii ca pe niste produse, seful Facebook, Mark Zuckenberg, a facut recent o serie de afirmatii neobisnuit de acide pentru Silicon Valley cu privire la preturile produselor companiei din Cupertino.
Cook a sustinut ca in cazul unui serviciu online gratuit clientii devin ei produsele, iar oamenii ar trebui sa fie ingrijorati in situatia in care companiile fac bani in principal din colectarea datelor personale.
De asemenea, directorul Apple a subliniat ca ar trebui sa existe o transparenta foarte mare din partea companiilor cu privire la acest aspect. Afirmatiile sale vizau cel mai probabil compania rivala Google.
Citeste mai departe despre "Zuckerberg ataca Apple: iPhone ar trebui sa fie mult mai ieftin!" pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 20:32
Apple si-a reinnoit software-ul pentru iPhone, iPad si iPod Touch si a integrat pentru prima data o retea sociala, insa nu pe cea mai frecventata de utilizatori. In noua versiune a sistemului de operare iOS, Apple, compania tech cea mai valoroasa din lumea, nu s-a aliat cu Faceboook, cel mai mare site de social networking.In schimb, compania lui Steve Jobs a ales sa se alieze cu Twitter, un serviciu de micro-blogging, care nu are nici jumatate din membrii pe care ii detine Facebook.
Twitter va fi construit pentru iOS 5 si va integra mai multe aplicatii Apple.
Utilizatorii vor putea sa trimita instantaneu tweets care sa contina fotografii, videoclipuri, linkuri si multe altele.
Expertii sugereaza ca Facebook a fost respinsa din dorinta Apple de a mentine controlul asupra experientei utilizatorului si de a pastra legatura directa cu clientii sai, obiectiv care s-ar fi ciocnit cu ambitiile Facebook.
Companiile media, casele de discuri si studiourile de televiziune cunosc prea bine ca Apple vrea sa fie primul punct de contact pentru utilizatorii sai atunci cand cumpara un abonament, cand vad un anunt sau cand "rasfoiesc" niste aplicatii.
La fel ca si Apple, care si-a extins aria de acoperire pe music playere, televizoare si calculatoare, Facebook si-a crescut platforma, raspandindu-si prezenta pe internet, cu scopul de a servi interactiunii dintre consumatorii online.
"Nu am vazut acelasi antagonism intre Facebook si Apple asa cum am vazut intre Facebook si Google, dar cred... mai mult
Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 17:50
Cand esti Chief Executive Officer, influenta ta in interiorul companiei este de neegalat. Stilul tau de leadership poate determina succesul sau ingroparea business-ului. PC Magazine a alcatuit topul celor mai tari CEO ai erei digitale, care au pus pe picioare domeniul viitorului.Jeff Bezos CEO al Amazon.com din 1995 pana in prezent Bezos a pus bazele celui mai mare retailer online, in 1995.
In 2007, compania sa a lansat device-ul Kindle, un e-reader destul de popular, care a dat tonul unei noi mode: cititul digital. Michael Dell CEO al Dell Inc. (din 1984 pana in 2004, si din 2007 pana in prezent) In 1992, Michael Dell a devenit cel mai tanar CEO al unei companii din topul Fortune 500.
Noua ani mai tarziu, compania Dell a intrecut Compaq, pentru a deveni cel mai mare producator de PC-uri din lume.
Succesul l-a propulsat pe Dell in topul celor mai bogati americani, cu o avere de 14 miliarde de dolari. Bill Gates CEO al Microsoft (1975-2000) Bill Gates a fondat Microsoft, companie visa sa se impuna pe piata programelor pentru microcomputere.
Sub conducerea lui Gates, Microsoft a ajuns pe primul loc, in industria software, la inceput cu limbajul de programare BASIC, continuand cu MS-DOS si, in cele din urma, cu sistemul de operare Windows.
Nu exista multi oameni care sa nu fi auzit de Bill Gates, cel mai bogat om din lume din 1995 pana in 2009. Andy Grove CEO al Intel (1987-1998) Grove s-a angajat la Intel la inceputul anilor '60, fiind nevoie de peste... mai mult
Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 01:11
Dupa ce Steve Jobs a vorbit la conferintele D8 organizate de Wall Street Journal despre viitorul PC-ului, urmatorul model de iPhone si despre moartea Flash-ului, a venit randul lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, sa vorbeasca despre perspectivele celei mai mari retele sociale din lume.Cea mai importanta tema abordata in cadrul discutiilor cu Zuckerberg a fost cea a politicilor de confidentialitate, potrivit Mashable.com.
Tanarul CEO a tinut sa precizeze ca intimitatea este foarte importanta pentru Facebook si ca scopul schimbarilor nu a fost sa faca publice mai multe informatii ale utilizatorilor.
De fapt, a declarat Zuckerberg, setarile de confindetialitate nici nu s-au schimbat la propriu ci doar li s-au sugerat userilor unele optiuni in care o parte din informatiile personale deveneau vizibile pentru toata lumea.
Zuckerberg a mai spus ca oamenii sunt inca in controlul profilului lor de pe Facebook si peste 50% din utilizatorii retelei sociale si-au schimbat cel putin o data setarile de confidentialite.
Intrebat daca imaginea de "copil rau al Internetului" pe care si-a construit-o este una corecta, acesta a raspuns ca a facut multe prostii in perioada sa de studentie si ca nu are de gand sa-si ceara scuze pentru asta.
In discursul folosit pe scena conferintei D8, CEO-ul Facebook s-a concentrat mai putin pe propria persoana si mai mult pe echipa sa si directia companiei.
In final, Zuckerberg si-a reiterat intentia de a ramane in pozitia de CEO si cand compania va fi... mai mult
Joi, 03 Iunie 2010, ora 10:43