Mai multe fonduri publice care detin actiuni la Facebook au sustinut, miercuri, o propunere de inlaturare a lui Mark Zuckerberg din functia de presedinte al companiei, afirmand ca operatorul retelei sociale nu a gestionat bine mai multe scandaluri de amploare.
Propunerea, care va fi votata la adunarea generala a actionarilor care va avea loc in luna mai 2019, cere consiliului de administratie al Facebook sa transforme postul de presedinte al board-ului intr-o functie independenta, arata Reuters.
Facebook nu a raspuns imediat solicitarilor de comentarii.
Trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island si Pennsylvania si trezorerierul orasului New York, Scott Stringer, s-au alatural propunerii facute in acest sens de fondul de hedging Trillium Asset Management in luna iunie.
"Facebook are un rol extins in societate si in economia noastra. Au o responsabilitate sociala si financiara sa fie transparente - acesta este motivul pentru care cerem independenta si responsabilitate in board-ul companiei", a spus Stringer.
Potrivit propunerii, lipsa unui presedinte independent si a supravegherii a contribuit la gestionarea necorespunzatoare a unei serii de controverse grave, inclusiv implicarea Rusiei in alegerile din Statele Unite si scurgerea de date catre Cambridge Analytica.
Zuckerberg detine aproximativ 60% din drepturile de vot, potrivit unei declaratii depuse in aprilie la autoritatile de reglementare.
Fondurile de pensii din New York City detineau aproximativ... mai mult
Joi, 18 Octombrie 2018, ora 07:42
Mark Zuckerberg, cofondatorul si directorul general al Facebook, a anuntat marti seara ca platforma online a inchis peste 270 de pagini si conturi false care erau operate de o agentie rusa in vederea influentarii alegerilor din diverse tari.
Intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a anuntat: "Astazi facem un pas important in protejarea integritatii alegerilor din intreaga lume, prin inchiderea a peste 270 de pagini si conturi operate de o organizatie rusa numita Internet Research Agency (IRA). Majoritatea actiunilor noastre de pana acum impotriva IRA au fost sa o impiedicam sa se amestece in alegeri din strainatate".
"Aceasta actualizare face referire la inchiderea paginilor agentiei ce vizeaza oamenii care traiesc in Rusia. Agentia rusa a actionat inselator si a incercat sa manipuleze oameni din SUA, Europa si Rusia - si nu ii vrem pe Facebook nicaieri in lume", a mai scris Zuckerberg.
El a oferit mai multe date despre eforturile platformei social media de a proteja integritatea alegerilor. A amintit ca, dupa 2016, Facebook a descoperit ca IRA a organizat o retea de sute de conturi false pentru a impartasi continut "dezbinator" si pentru a interveni in alegerile prezidentiale din SUA. "Am inceput investigarea activitatii lor la nivel global si sa le inchidem paginile si conturile".
Zuckerberg precizeaza ca, intre timp, tehnicile Facebook de a preveni amestecul unor natiuni in alegerile altora au fost imbunatatite. "Am construit mai... mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 09:20
CEO-ul Facebook, companie care spera sa atraga prin lansarea ofertei publice initiale peste 10 miliarde de dolari, este unul dintre cei mai apreciati manageri, in ciuda faptului ca abia a implinit 28 de ani.
In sapte ani, el a reusit sa dezvolte compania de la un proiect din camera de camin la o afacere de 100 miliarde de dolari, cu 3.000 de angajati, scrie Business Insider.
Conform New York Magazine, secretul lui Zuckerberg este ca stie pe cine sa dea afara. "In mare, sunt doua cai prin care sa construiesti o afacere. Poti fi foarte, foarte bun la angajari, sau poti fi foarte, foarte bun la concedieri", spune un fost angajat al Facebook. Zuckerberg se afla in cea de-a doua categorie.
"Am facut unele angajari care nu erau cele bune. Si am corectat acest lucru destul de repede. Mark merita toti laurii pentru identificarea lor si actionarea in acest sens", spune aceeasi sursa. In alte cazuri, angajati cheie care se potriveau companiei, au fost depasiti de evolutia Facebook. CEO-ul companiei nu a clipit nici atunci si a facut ce era mai bine pentru intreaga afacere.
De exemplu, Sean Parker s-a alaturat Facebook in vara lui 2004 si a fost primul presedinte al companiei. El a condus reteaua de socializare, cand atentia lui Zuckerberg era pe alte proiecte si a ajutat la strangerea primei runde de capital strain. Cel mai important lucru insa a fost faptul ca a facut un lucru care i-a permis lui Zuckerberg sa pastreze un control aproape complet asupra Facebook,... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 08:46
Cand spui Apple, spui de fapt Steve Jobs. Cand spui Microsoft, spui de fapt Bill Gates. Iar cand spui Facebook, spui de fapt Mark Zuckerberg. Acestea sunt, fara indoiala, cele mai puternice personalitati din lumea tehnologiei care au ajuns sa se confunde cu business-urile carora le-au dat viata si care au devenit personaje iconice in industrie.Povestile lor de viata sunt cu adevarat fascinante. Le-am sumarizat pe scurt pentru a prezenta o comparatie intre stirea zilei de ieri (retragerea lui Bill Gates de la conducerea Microsoft), stirea la propriu a zilei de azi (retragerea lui Steve Jobs de la conducerea Apple) si stirea zilei de maine (doar nu credeti ca Mark Zuckerberg va ramane pana la moarte in fruntea Facebook).
Steve Jobs sau omul care gandeste diferit
S-a nascut in San Francisco in 1955. Nu s-a innebunit dupa scoala, astfel ca a abandonat facultatea dupa doar un semestru. In 1974 s-a angajat la Atari, apoi a pleacat in India. Devine budist practicant. In 1976, la varsta de 21 de ani, Steve Jobs infiinteaza Apple. In 1985, Jobs este inlaturat de la conducerea Apple.
In 1996, Steve Jobs revine la compaina sa de suflet unde impune introducerea unor noi produse care au un succes imens la public: iMac, Mac OS X etc.
Citeste mai multe despre Cat de mult se aseamana Gates, Jobs si Zuckerberg pe Hit.ro. mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 16:36