Courvoisier iti propune sa sarbatoresti intrarea in Noul An Chinezesc, aflat sub simbolul Calului, in 2014, cu un coniac in editie limitata "L'Essence Year of the Horse".
Aceasta editie speciala Courvoisier vine intr-un decantor din cristal Baccarat gravat cu imaginea lui Napoleon calare si este imbracat intr-o husa din piele naturala moale de culoare maro.
Fiind coniacul lui Napoleon, decantorul are un dop de cristal inspirat din designul inelului cu sigiliu pe care Napoleon l-a oferit comandantilor armatei sale pentru actele nobile de putere si curaj.
Acest coniac premium este mostenirea lasata de cel de-al cincilea Master Blender Courvoisier, Jean-Marc Olivier, si este rezultatul unor combinari de exceptie intre arome rafinate si cele mai rare "eau-de-vie" din pivnitele seculare Courvoisier Paradis.
Coniacul are note de lemn de sandal si frunze de tutun, urmate de caramel, marzipan si miere din flori de munte. In aceasta sticla de L'Essence vei simti si arome intense de lemn dulce, pruna uscata si caise, intreaga simfonie fiind incoronata de un parfum floral delicat. Poti servi L'Essence cu gheata, racit sau la temperatura camerei.
L'Essence de Courvoisier Year of the Horse a fost lansat intr-o editie limitata de 1.000 de exemplare in intreaga lume. Un aeroport mentionat chiar in promovarea produsului este cel Changi din Singapore. Pretul este de 3.500 de dolari si se comercializeaza inca de la 1 februarie 2014.
Sursa: Extravaganzi
O.D. mai mult
Sambata, 08 Februarie 2014, ora 00:00
Coniacul este bautura barbatilor rafinati si stilati, a oamenilor de afaceri si a bogatilor lumii. Fie ca iei o cina cu un partener de business sau te relaxezi dupa o zi grea la birou, un pahar de coniac este cea mai potrivita bautura.
Cu o istorie de secole in spate, coniacul se savureaza prin tehnici bine studiate de cei pasionati, si care nu pot fi incalcate.
Numele bauturii vine de la regiunea "Cognac", din Franta, recunoscuta de secole ca fiind una dintre cele mai pretioase producatoare de vinuri. Aici s-au nascut bauturi rafinate inca din secolul al treilea al erei noastre.
Cum se savureaza acesta si care sunt cele mai bune branduri?
Istoria coniacului este presarata cu nume de regi si aristocrati, razboaie si oameni de afaceri. In ciuda vremurilor tumultoase prin care a trecut, produsul a continuat sa devina din ce in ce mai bun si mai apreciat, secol dupa secol. Unii se refera la coniac ca fiind "spiritul zeilor".
Printre cele mai populare marci din lume se afla Remy Martin X.O., Hennessy X.O. si Martel Cordon Bleu.
Servirea si degustarea coniacului, o arta formata de-a lungul secolelor
In primul rand, este necesar sa alegi paharul potrivit, cel mai recomandat fiind cel in forma de lalea. In acesta, vei turna nu mai mult de 20 - 25 mililitri de coniac, dupa care vei incalzi paharul in palma mainii timp de 8 - 10 minute.
Pentru a avea o experienta completa, trebuie sa-ti pui in functiune toate simturile, asa ca pasul urmator va fi sa... mai mult
Sambata, 31 Martie 2012, ora 00:00