Activista pentru mediu Greta Thunberg incearca sa obtina drepturi de autor asupra numelui si initiativei sale pentru clima Fridays For Future, pentru "a proteja miscarea si activitatile din cadrul acesteia", a anuntat adolescenta suedeza intr-un mesaj publicat pe Instagram.
Marca de autor se va aplica numelui ei, dar si sloganurilor "Fridays For Future" si "Skolstrejk for klimatet" (care se traduce prin "Greva scolara pentru clima") si asupra altor fraze asociate miscarii sale pentru clima, informeaza DPA si AFP.
Tanara de 17 ani a spus ca au existat cazuri "nefericite" in care numele ei a fost utilizat "pentru a intra in contact cu personalitati, politicieni, mass-media, artisti" si la strangeri de fonduri neautorizate.
Ea a inceput o miscare globala pentru a atrage atentia oamenilor asupra schimbarilor climatice, incepand sa lipseasca de la scoala in zilele de vineri. Greta Thunberg a organizat prima ei "greva scolara pentru clima" in august 2018, in fata Parlamentului din Stockholm.
In decembrie 2019, ea a fost denumita Persoana Anului de revista americana Time.
Greta Thunberg a rostit alocutiuni la intruniri pe teme climatice organizate in Elvetia, New York si la Conferinta ONU pentru clima de la Madrid. Saptamana trecuta, a sustinut un discurs si la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Inregistrarea ca marci comerciale a acestor denumiri "va permite echipei mele de avocati pro bono sa ia masurile necesare impotriva unor persoane sau corporatii care... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 11:03
Statul roman poate avea o evidenta clara a tuturor cantitatilor de metale pretioase care parasesc sau intra in tara in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta 10/2018, act normativ care reprezinta cea mai importanta schimbare adusa pietei metalelor pretioase din Romania in ultimii 18 ani, considera Colegiul Producatorilor si Comerciantilor de Bijuterii.
"Aprobarea OUG 10/2018 este cea mai importanta schimbare adusa pietei metalelor pretioase din Romania in ultimii 18 ani. Sistemul romanesc de marcare si trasabilitate a produselor in piata este aliniat astfel celui practicat in alte 15 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene. Presa a semnalat la vremea respectiva cea mai vizibila dintre masuri: obligativitatea marcarii tuturor bijuteriilor si obiectelor din metale pretioase la prima punere pe piata nationala cu: marca de titlu a metalului pretios continut de aliaj, marca de responsabilitate a producatorului sau importatorului si marca statului. Insa implicatiile pe care aceste schimbari le-au adus asupra acestui domeniu sunt mult mai ample", considera asociatia profesionala citata.
Potrivit acesteia, o prima schimbare adusa de OUG 10 este destinata sa intareasca protectia consumatorilor romani in conditiile in care inregistrarea stricta a produselor face imposibila vanzarea pe piata a bijuteriilor sub karataje mai slabe fara a exista responsabili pentru asta. Totodata, este exclusa vanzarea catre populatie de aur second hand drept bijuterii noi.
"O alta schimbare... mai mult
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 16:57
Cei mai multi dintre cei care demareaza afaceri in Romania au in vedere doar inmatricularea firmei, dar nu si protectia numelui acesteia, ceea ce de multe ori duce la piederi semnificative de bani. Acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care inregistrarea unei marci la OSIM este recomandata.
Mai sunt insa si alte motive pentru care nu doar cei care au afaceri cu un anumit renume, ci si cei care sunt la inceput de drum ar trebui sa ia foarte in serios inregistrarea unei marci.
Va prezentam mai jos cateva motive pentru care oamenii de afaceri si nu numai ar trebui sa inregistreze marci.
Marca inregistrata poate defini identitatea unei firme
Cei care vor sa infiinteze firme, vor sa creeze si un brand aferent acesteia, de aceea este bine sa inregistrati marca inca din primele etape ale inmatricularii societatii.
Un exemplu elocvent este Singapore: multe start-upuri care isi incep activitatea intr-un simplu birou virtual aflat in Singapore au in vedere mai repede inregistrarea unei marci decat gasirea unui alt spatiu pentru a-si dezvolta afacerea.
De ce? Pentru simplul fapt ca pe fondatori ii intereseaza mult mai mult sa dea o identitate ideilor lor, identitate care nu poate fi sustinuta decat de o marca inregistrata.
Marca inregistrata este mai usor de recunoscut
Multe branduri devin cunoscute dupa ani in care logo-uri, insemne sau simple sloganuri au fost vazute de sute de mii de ori, devenind astfel asociate cu cei care le-au creat si cu... mai mult
Luni, 01 Iulie 2019, ora 14:32
Cele trei dungi paralele nu reprezinta o marca inregistrata a companiei germane Adidas, deoarece marca nu are un caracter distinctiv si in consecinta nu poate beneficia de o protectie juridica, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene, transmite Reuters.
In anul 2014, Adidas a inregistrat la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) o marca inregistrata constand in trei linii negre paralele pe un fundal alb. In cererea de inregistrare, marca a fost descrisa de Adidas ca fiind alcatuita din "trei benzi paralele echidistante cu aceeasi latime, aplicate pe produs in indiferent ce directie". Insa aceasta marca inregistrata a fost anulata in 2016 dupa ce un competitor belgian, Shoe Branding Europe, a sustinut ca acest logo nu este suficient de distinct. In replica, Adidas a facut contestatie la decizia din 2016.
Miercuri, Tribunalul Uniunii Europene confirma decizia de anulare, respingand actiunea formulata de Adidas impotriva deciziei EUIPO. Tribunalul precizeaza, mai intai, ca marca in cauza nu este o marca dinamica ce ar fi alcatuita dintr-o serie de elemente care s-ar repeta cu regularitate, ci o marca figurativa obisnuita. Tribunalul retine apoi ca formele de utilizare care se indeparteaza de la caracteristicile esentiale ale marcii, cum ar fi sistemul sau de culori (benzi negre pe fond alb), nu pot fi luate in considerare, se arata in decizia Tribunalului UE.
De asemenea, Tribunalul a respins argumentul Adidas ca acest logo a dobandit... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 12:18
Cele mai cautate branduri de masini pe Autovit.ro in 2018 au ramas Volkswagen (peste 55 milioane de afisari), BMW si Audi. Din punct de vedere al modelului cautat, Volkswagen Passat a tinut primul loc in clasament.
In ceea ce priveste piata auto locala, aceasta a fost marcata in 2018 de cateva tendinte care au contribuit la cresterea numarului de tranzactii realizate: segmentul SUV a atins noi cote record pe piata masinilor noi, iar inmatricularile de masini electrice au fost de cinci ori mai mari decat in anul anterior.
Per total, inmatricularile de masini rulate din import au ramas la o medie lunara de 39.000 de unitati, iar reinmatricularile au fost si mai mari, in jumatate dintre luni fiind depasit pragul de 50.000 de unitati.
Volkswagen, BMW si Audi, cele mai cautate masini pe Autovit.ro
In 2018, 70% dintre masinile vandute pe Autovit.ro au fost de la dealeri autorizati, in timp ce restul, de 30%, au provenit de la persoane fizice.
Cele mai cautate branduri de masini pe Autovit.ro au ramas Volkswagen (peste 55 milioane de afisari), BMW si Audi.
Din punct de vedere al modelului cautat, Volkswagen Passat a tinut primul loc in clasament (11 milioane de afisari), fiind urmat de Audi A4 si BMW Seria 3.
Ce modele s-au vandut cel mai rapid
Dintre brandurile populare pe Autovit.ro, Dacia, Volkswagen si Opel s-au vandut si cel mai rapid. In medie, timpul de vanzare pentru modelele Dacia a fost de 17 zile, iar pentru celelalte doua marci de 19 zile.... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 14:57
Primaria Sectorului 1 a anuntat ca a obtinut dreptul de a utiliza marca Rapid desi nu are o echipa pentru aceasta.
Cinci mii de euro lunar, plus TVA, vor intra in conturile FC Rapid, societate intrata in faliment, pentru inchirierea unei marci care, cel putin momentan, nu poate fi folosita.
Recunoaste acest lucru chiar primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care spune ca negocierile pentru a prelua una dintre formatiile infiintate in vara anului trecut continua.
"Ne-am inteles pentru 5.000 de euro lunar. Sa vedem care va fi echipa pe care o vom inscrie. Parca ar fi Miscarea CFR, dar nici ei nu sunt foarte hotarati, pretentiile lor sunt foarte mari. Cu AFC Rapid nu cred ca mai intra in discutie, pentru ca are 2 milioane de lei datorie. Le-am spus daca va platiti datoria la ANAF putem sta de vorba. Dar nu cred ca isi pot plati datoria.
Cei de la Miscarea CFR au si ei pretentii, vor 50 la suta din aceasta asociere, ceea ce este foarte mult. Ei nu vin cu nimic. Sa vedem, am variante, pana pe 26 iulie mai astept. Eu sper sa le vina mintea de pe urma, pentru ca cer prea mult si nu ofera mare lucru", a declarat Tudorache pentru News.ro.
Acordul de utilizare a marcii este valabil pana cand aceasta va fi scoasa la licitatie de lichidatorul judiciar al Rapidului.
Aceasta licitatie este programata pentru sfarsitul lunii septembrie, insa deocamdata nu exista o data certa, nici macar evaluarea brandului nefiind finalizata. ...citeste mai departe despre "Primaria... mai mult
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 20:58
Un argesean sustine ca a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) marca #rezist, impreuna cu logo-ul. In plus, acesta spune ca a inceput procedurile pentru infiintarea unui partid cu acelasi nume, dupa modelul Podemos, din Spania.
Potrivit OSIM, cererea de inregistrare a marcii a fost depusa pentru opt clase de protectie, printre care si cele legate de politica, afaceri sau publicitate, scrie Ziarul Profit.
Barbatul sustine ca asteapta si membri nemultumiti ai USR sa se alature viitorului partid.
"La sugestia unui prieten spaniol am decis sa inregistrez la OSIM marca si logo-ul #REZIST. Am demarat procedurile si, de azi, putem spune ca #REZIST este marca nationala inregistrata. Pe modelul PODEMOS din Spania, am demarat deja procedurile de infiintare a unui nou partid care se va numi simplu #REZIST.
Suntem un grup de initiativa din care fac parte oameni cunoscuti din Romania si strainatate. Guvern dar si oameni care au un cuvant greu de spus in domeniile in care activeaza acum. Da, speram sa fie un fel de PODEMOS romanesc si asteptam sa ni se alature toti cei care vor o schimbare reala si radicala a modului de a face politica in Romania.
Nu ne vor interesa actualele partide, cu exceptia USR, partid de la care asteptam sa migreze catre noi pe toti cei nemultumiti de ceea ce se intampla acolo. Avand in vedere ca marca #REZIST este protejata si pentru alte domenii, nu numai zona politica, speram sa putem folosi asta pentru a ne ajuta in tot... mai mult
Sambata, 25 Februarie 2017, ora 15:37
Automobilele low-cost, in frunte cu Dacia, au cele mai scazute costuri de utilizare, potrivit unei cercetari publicate de presa franceza.
In fiecare luna, automobilistii consacra, in medie, 15% din bugetul lor masinii personale, arata un studiu citat de Le Figaro.
Studiul efectuat de l'Argus include costurile de utilizare pe kilometru a 1.500 de modele comercializate in Franta, iar Dacia s-a dovedit a fi cea mai rentabila marca.
Pe primul loc intre marcile ieftine de automobile s-a plasat Dacia Sandero. Costul pe kilometru a scazut in 2017 de la 0,53 de euro/kilometru la 0,47 de euro pe kilometru.
Modelele Suzuki Celerio si Dacia Logan se afla de asemenea pe primele locuri ale clasamentului. Unul dintre motive este si nivelul scazut al costurilor creditelor pentru achizitionarea de vehicule. In plus, aceste masini consuma putin, iar preturile la pompa au ramas relativ scazute in 2016.
La polul opus se afla automobilul BMW Serie 5 Gran Turismo, cu cele mai scumpe costuri de utilizare. Pentru 15.000 de kilometri parcursi, acest model costa 5,02 euro/kilometru in primul an de utilizare. Acest fapt se explica prin costul ridicat de achizitie la categoria sa si consumul mare de carburant al motorului, combinate cu costul scazut de revanzare.
O alta concluzie a studiului este ca vehiculele cu motorizare pe benzina revin in preferintele cumparatorilor, in detrimentul celor diesel. Vehiculele diesel au reprezentat 52,1% din totalul vanzarilor auto franceze din... mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 14:02
Apple nu mai este cea mai valoroasa marca din lume, Google a preluat coroana in 2016.
Valoarea gigantului IT din spatele celui mai mare motor de cautare din lume a crescut cu 32%, ajungand la 229 de miliarde de dolari, in timp ce Apple, liderul de anul trecut, se situeaza acum pe locul al doilea, dupa o scadere de 8%, potrivit topului BrandZ remis Ziare.com, publicat de firma de consultanta Millward Brown si de firma de marketing si comunicare WPP.
Valoarea companiei ce realizeaza iPhone-uri si iPad-uri a ajuns astfel la 228 de miliarde de dolari.
Microsoft ramane pe locul trei, dupa o crestere de 5% pana la 122 miliarde de dolari, in timp ce Facebook (+44%, locul 5) si Amazon (+59%, locul 7) au intrat in Top 10 pentru prima data.
Valoarea cumulata a tuturor marcilor prezente in top 100 a crescut cu 3% fata de anul trecut, atingand 3,4 trilioane de dolari.
Vezi topul celor mai valoroase marci in 2015
Datele si analiza clasamentului BrandZ al celor mai valoroase marci ...citeste mai departe despre "Topul celor mai valoroase marci din lume: Apple nu mai este pe primul loc" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 09:51