Noul manager al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, a declarat miercuri ca nu isi va incasa salariul in primul an de mandat daca nu va creste profitul societatii.
"Salariul meu nu a fost inca stabilit. Insa insist asupra unui element; ca la orice manager selectat cu respectarea prevederilor OUG 109/2011, salariul se incadreaza in perimetrul reglementarii Guvernului privind corelarea cu salariul pe ramura.
Aceasta dezbatere despre salarizarea managerului la stat implica cred, doua paliere de responsabilitate, fata de actionari dar si fata de public. In acest sens, angajamentul meu este ca la finalul primului an de mandat voi creste profitul Nuclearelectrica sau, daca nu, imi asum ca salariul si toate beneficiile sa ramana companiei", a explicat managerul Nuclearelectrica pentru Agerpres.
Numele Danielei Lulache a fost vehiculat de presedintele Traian Basescu recent, seful statului sustinand ca toti directorii de la marile companii de stat au fost clienti politici.
"In primul rand, rezolvarea problemei de fond este ca in legea de functionare a societatilor comerciale, regii autonome si institutii autofinantate sa introducem un articol in care le stabilim salarizarea la nivel de bugetari - o data. Chestiunea cu domnii de la Asigurari se putea rezolva foarte bine, dupa parerea mea, amiabil. Cum doamna aceea care a ajuns la Nuclear (Daniela Lulache - n.r.)", a raspuns Basescu, intrebat despre salariile mari din companiile de stat.
El a afirmat ca Daniela Lulache a... mai mult
Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 10:15
In urmatorii doi ani Romania ar putea rezolva problema arieratelor companiilor de stat, desi in acest moment se constata o incetinire a reformelor in acest domeniu, mai ales la Ministerul Economiei, considera reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.
"In urmatorii doi ani, aceasta problema (problema arieratelor - n.r.) va fi rezolvata. In momentul actual vedem o dorinta de a se merge in aceasta directie, dar trebuie ca aceasta dorinta sa fie implementata si accelerata.
(...) Sper ca 2012, un an electoral, sa nu vina in contradictie cu programul de reforme structurale. Avem semnale bune in domeniul transporturilor, si semnale mai putin bune la Ministerul Economiei, unde asistam la o incetinire a reformelor", a precizat duminica Tanasescu la o emisiune Pro Tv.
Acesta a adaugat ca este pentru prima data cand Romania este capabila sa arate ca indicatorii de arierate la nivelul companiilor de stat au fost atinsi, facand referite la indicatorii conveniti pentru trimestru al treilea.
In ceea ce priveste problemele, Tanasescu a explicat ca este vorba de o continuare a angajamentelor pe linia privatizarii si a imbunatatirii capacitatii manageriale. El a dat ca exemplu Transelectrica unde trebuia sa fie privatizat un pachet majoritar.
"Este un proces greoi. Reformele structurale inseamna o imbunatatire a capacitatii pe temen lung si mediu al acestor companii, chiar daca poate duce la o constrangere de activitate, de angajati.
(...) In angajamentul stabilit... mai mult
Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 14:30