Primaria Mangalia a incheiat doua contracte in valoare de aproximativ 37.000 de euro pentru organizarea cursei de masini "Mangalia Super Rally 2020" care urmeaza sa aiba loc in perioada 8-9 mai 2020, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Este vorba de contracte incredintate prin cumparare directa in aceasta saptamana care privesc servicii de organizare si servicii de suport ale evenimentului. Din 2012, primar al orasului Mangalia este Radu Cristian. El a candidat si a fost ales independent, dar din 2014 s-a inscris PNL.
Serviciile de organizare au fost incredintate Asociatiei Club Sportiv AMC Racing, pentru suma de 119.916,00 de lei (24.754,04 de euro). Contractul cuprinde: servicii amenajare traseu, servicii de cazare, servicii arbitraj, servicii de securitate si ordine, toalete ecologice, servicii de radiocomunicatie si echipamente necesare, servicii PR, servicii de transport si tractare, ambulanta, inchiriere scena, podium, sonorizare, orice alte actiuni/elemente conexe aferente evenimentului etc.
Serviciile de suport tehnic au fost incredintate tot Asociatiei Club Sportiv AMC Racing, pentru suma de 63.000,00 de lei (13.004,71 de euro). Contractul cuprinde: Servicii de elaborare documentatii tehnice si logistice specifice pentru acest gen de evenimente automobilistice, constand in intocmire harti traseu concurs, elaborare regulament concurs, stabilire necesar arbitraj, intocmire masuratori traseu, elaborare necesar... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 12:39
Cele doua trenuri plecate duminica din Timisoara cu directia Mangalia au ajuns la destinatie in noaptea de luni spre marti.
Practic, trenurile au ajuns la destinatie dupa o calatorie de 30 de ore, arata Digi 24.
Trenurile plecasera din Timisoara duminica, unul la 17:30 si celalalt la 19:30. Dupa ce au ajuns in Drobeta Turnu Severin s-au intors in Lugoj.
De la Lugoj garniturile s-au unit in una singura si au continuat drumul pe un alt traseu din cauza inundatiilor care au dus la blocarea circulatiei pe calea ferata.
Unii calatori au declarat ca vor cere despagubiri de la CFR pentru ceea ce s-a intamplat. ...citeste mai departe despre "Cele doua trenuri plecate din Timisoara duminica au ajuns la Mangalia dupa 30 de ore" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 09:06
Vase de lux pentru croaziere, ambarcatiuni de mare capacitate pentru exploatatii petroliere si nave de transport maritim vor fi construite la Damen Shipyards Mangalia, cel mai mare santier naval din Europa, informeaza miercuri Ministerul Economiei.
Potrivit unui comunicat al ME, la doar sase luni de cand santierul Damen Shipyards Mangalia beneficiaza de reteaua internationala de vanzari Damen, au fost atrase noi contracte majore care vor permite santierului sa functioneze la capacitate maxima inca din aceasta vara.
Noile contracte sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale santierului din Mangalia: nave de croaziera, nave destinate transportului de pasageri si nave offshore.
"Putem spune ca, prin aceste contracte Santierul Naval Damen Mangalia isi reincepe activitatea si incepe sa produca nave de mari dimensiuni in cel mai mare santier naval din Europa. Economia Romaniei are de castigat, pentru ca sunt produse cu valoare adaugata mare. In plus, sunt create locuri de munca, oportunitati si perspective pentru viitorii investitori si furnizori Este o noua etapa in constructia navala din Romania, care permite continuarea unei lungi traditii a constructiilor navale in Marea Neagra", a declarat ministrul Economiei, Niculae Badalau.
Unul dintre noile proiecte ce va fi realizat la Santierul Naval Mangalia este o nava de croaziera - un mega-iaht de 155 de metri pentru calatorii de lux in intreaga lume. Contractul a fost semnat cu SeaDream Yacht Club din... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 16:01
Echipele ANAR, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral si Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanta, au intervenit in cursul noptii trecute, pentru depoluarea unei portiuni de plaja din statiunea Mangalia, unde a fost semnalata o poluare cu hidrocarburi.
Efectele poluarii cu hidrocarburi care s-a produs in noaptea de luni spre marti intr-o zona a plajei din statiunea Mangalia au fost neutralizate de catre specialistii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, dar portiunea respectiva ramane inchisa pentru a se stabili sursa, a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa, Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR).
"Angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au intervenit in jurul orei 02:00, cu autobasculante si incarcatoare frontale pe o lungime de 250 m, de-a lungul liniei tarmului si pe o latime de 40 cm, cu o grosime de 2 - 3 cm. Pana la ora 07:00, zona de plaja a fost curatata in totalitate, iar astazi angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia tarmului pentru curatarea apei de irizatiile cu hidrocarburi. Din primele verificari efectuate se presupune ca este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusa la mal de curentii marini, astfel ca nisipul a fost poluat. In acest sens, au fost luate probe de apa si urmeaza sa se stabileasca cu exactitate natura poluarii", se mentioneaza in comunicatul citat.
In urma interventiei rapide a angajatilor Sistemului de... mai mult
Marti, 28 August 2018, ora 14:40
Grupul Damen a semnat, in sfarsit, preluarea pachetului majoritar de actiuni al Santierului Naval de la Mangalia de la sud-coreeni de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) . Totodata, olandezii au cedat 2% din participatia nou dobandita catre statul roman, care a devenit, astfel, actionar majoritar al unitatii de productie.
Santierul Naval de la Mangalia este detinut, incepand de astazi, in proportie de 51% de SN 2 Mai SA, in care statul roman este actionar majoritar, prin intermediul Ministerului Economiei.
Controlul operational al unitatii de productie va fi detinut, insa, de olandezi. Directorul general va fi Chris Gronninger, reprezentant al grupului Damen, a informat compania, prin intermediul unui comunicat.
In documentul emis de Damen se mai arata ca:
"Aceasta achizitie este una strategica si va imbogati portofoliul curent al Damen, oferind posibilitatea de constructie si conversie a unor nave mai mari, mai complexe si mai performante. Santierul are o suprafata de circa 1 milion de metri patrati, ceea ce il face cel mai mare santier din Grupul Damen".
Prezent la eveniment, directorul economic al Grupului Damen, Frank Eggink, a declarat:
"Avem in fata o perioada dificila, avand in vedere situatia curenta a santierului. Totusi, cu sustinerea Guvernului Romaniei, cu forta de munca experimentata si cu sprijinul comunitatii locale, Damen isi propune sa restabileasca sanatatea financiara a santierului, sa mentina numarul de angajati si sa... mai mult
Luni, 23 Iulie 2018, ora 12:00
Ministerul Economiei si Ministetul Finantelor au initiat un proiect de OUG care, odata adoptat, le va da olandezilor de la Damen posibilitatea sa preia controlul Santierului Naval Mangalia.
In urma negocierilor care au durat mai bine de jumatate de an, statul roman si grupul Damen au cazut de acord asupra modului in care vor administra, in comun, Santierul Naval de la Mangalia.
Mai exact, Damen va cesiona statului roman, cu titlul gratuit, 2% din pachetul majoritar de actiuni, cumparat de la sud-coreenii de la DSME, care detin in prezent 51% din participatie. Acesta cesiune ii va permite statului sa devina actionar majoritar in santier. In schimbul cedarii actiunilor, Damen va primi controlul operational. Mai exact, olandezii vor primi dreptul de a ocupe posturi de directori si de a conduce efectiv unitatea de productie.
Cu alte cuvinte, potrivit informatiilor obtinute pe surse de Ziare.com, directorul general ar urma sa fie olandez.
Problema este ca, in acest moment, Romania nu-si poate respecta angajamentul, in conditiile in care legislatia nationala nu-i permite sa le dea olandezilor dreptul de a conduce efectiv o societate in care actionar majoritar va fi statul roman. Motivul: potrivit prevederilor Ordonantei 109/2011 a guvernantei corporative, factorii de decizie intr-o companie de stat trebuie alesi in baza unei proceduri specifice de selectie.
Iar cum statul nu le asigura olandezilor preluarea conducerii operationale, acestia intarzie, la randul lor,... mai mult
Marti, 17 Iulie 2018, ora 12:21
Ministerul Economiei si Damen s-au inteles in cele din urma, dupa trei luni de negocieri, asupra modului in care vor administra, in comun, Santierul Naval de la Mangalia. In urma cu putin timp a inceput sedinta in care reprezentantii celor doua parti aproba termenii si conditiile asocierii si isi oficializeaza, astfel, intelegerea.
La acest moment, Santierul Naval Mangalia este detinut de sud-cooreenii de la DSME (cu 51% din actiuni) si de Ministerul Economiei (prin intermediul SN 2 Mai, in care e actionar majoritar) . Damen urmeaza sa cumpere actiunile sud-coreenilor si sa cesioneze cu titlu gratuit Ministerului Economiei 2% din participatie, acceptand astfel ca statul roman sa devin actionar majoritar.
Ministrul Economiei, Danut Andrusca, a declarat prin intermediul unui comunicat de presa ca pozitia de actionar majoritar va permite statului sa protejeze interesele salariatilor.
"Atat eu, cat si reprezentantii Ministerului Economiei am purtat numeroase si indelungate discutii cu partenerii olandezi pentru a ne asigura de trei lucruri importante: In primul rand, ca statul roman nu va ajunge niciodata sa-si diminueze participatia majoritara la Santierul DMHI Mangalia; in al doilea rand, ca forta de munca calificata nu va fi supusa restructurarilor; in al treilea rand, ca, invatand din greselile trecutului, noua asociere romano-olandeza este asezata pe baze solide si sustenabile", a declarat Danut Andrusca, potrivit comunicatului citat.
Cel mai probabil, nu... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2018, ora 13:38
Peste 300 de salariati de la Santierul Naval Mangalia protesteaza, miercuri, in centrul orasului de la malul Marii Negre.
Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca inca nu stiu ce le rezerva viitorul, in ciuda faptului ca au trecut deja trei luni de la momentul in care Ministerul Economiei anunta ca, in parteneriat cu Damen, va readuce santierul pe linia de plutire. Data protestului nu e intamplatoare: urmeaza doua zile in care statul roman are posibilitatea sa solutioneze definitiv criza prin care trece unitatea de productie navala.
Oamenii manifesta pasnic in Piata Republicii din Mangalia si scandaaza "Vrem sa traim, nu doar sa supravietuim!". Protestul este abia la inceput. Potrivit Liderul Sindicatului Liber Navalistul, Laurentiu Gobeaja, pana la inceperea manifestarii, peste 600 de salariati isi manifestasera intentia de a veni in piata pe durata protestului de o ora si jumatate.
De la Minister promisiuni, nu si fapte
Laurentiu Gobeaja a declarat inca de pe 19 iunie pentru Ziare.com ca oamenii sunt dezamagiti, ingrijorati si nemultumiti de modul in care statul roman a manageriat criza de la Santierul Naval Damen Mangalia.
"Dupa protestul din 22 martie de la Bucuresti, cand Ministerul Economiei ne-a promis ca se vor rezolva problemele, am tot asteptat. Dar din pacate rabdarea noastra n-a folosit la nimic. Lucrurile n-au evoluat in bine. Numarul salariatilor a scazut, intre timp, cu mai bine de 100 si continua sa scada.
Au ramas mai putin de 1.600 si... mai mult
Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 18:14
Mai bine de o treime dintre cei aproape 1.600 de muncitori ai Santierului Naval Mangalia protesteaza miercuri dupa-amiaza, pe 20 iunie, in piata din centrul orasului, fata de situatia critica in care se afla unitatea de productie.
Oamenii sunt suparati din cauza ca inca nu stiu ce le va aduce viitorul, in ciuda faptului ca au trecut deja trei luni de la momentul in care Ministerul Economiei anunta ca, in parteneriat cu Damen, va prelua santierul naval si il va readuce pe linia de plutire.
Data protestului nu e intamplatoare: urmeaza trei zile in care statul roman are posibilitatea sa solutioneze definitiv criza prin care trece santierul.
Satui sa tot astepte ca Ministerul Economiei si Damen sa cada de acord asupra modului in care vor administra Santierul Naval Mangalia, multi dintre salariati au decis sa iasa la protest pentru a atrage atentia asupra faptului ca unitatea de productie este inca in stare critica.
"Pana acum si-au anuntat intentia de a participa la acest protest circa 600 de salariati. Noi speram ca vor mai veni, insa, si oameni din Mangalia, din cauza ca de viitorul santierului depinde si viitorul orasului.
Nu facem greva, pentru ca legea nu ne-o permite. Am semnat contractul colectiv de munca anul trecut, inainte sa stim ca Damen nu va mai prelua productia in luna decembrie, asa cum era programat.
Asa ca facem acest protest, in afara orelor de lucru si in afara santierului, intre orele 17:30 si 19:00, in Piata Republicii din Mangalia", a... mai mult
Marti, 19 Iunie 2018, ora 12:58