Mancarea chinezeasca a cucerit inimile tuturor, gratie gustului unic si a varietatii de meniuri care sunt puse la dispozitia clientilor. Indiferent daca vorbim despre pachetele de primavara, supe, urechi de lemn sau pui Shanghai, toate te vor surprinde placut prin aromele asiatice autentice.
Unul dintre cele mai iubite preparate chinezesti, noodles sunt taitei de orez, grau sau mixt, pe care ii poti combina cu pui, crispy, creveti sau somon. Noodles sunt numite si paste asiatice, care se combina si cu sosuri delicioase sau se adauga in supe.
Afla de unde poti comanda noodles si care sunt cele mai interesante combinatii, pentru a te bucura de o masa pe cinste!
Tipuri de meniuri cu noodles
Exista numeroase tipuri de meniuri care includ faimosii noodles, avand posibilitatea de-a alege intre taitei obisnuiti sau taitei din orez. Acest meniu este potrivit pentru un pranz rapid si gustos, pe gustul tuturor. Dintre preparatele consacrate, noodles cu somon fume si pui Shanghai sunt in topul preferintelor.
Poti alege Noodle cu pui grill, unde carnea este usor rumenita si se combina ideal cu taiteii bine preparati. La fel de populari sunt si noodles cu crispy picant, pentru amatorii preparatelor iuti sau noodles cu creveti, care asigura necesarul de fier, seleniu si alte minerale necesare pentru sanatate.
Meniurile cu noodles sunt disponibile la restaurantele chinezesti deschise in numeroase orase din tara, dar pot fi comandate si online. Desi ingredientele... mai mult
Vineri, 03 Iulie 2020, ora 18:26
Oamenii moderni, care nu mai au cum sa-si produca in casa sau pe langa casa hrana, au pierdut demult controlul asupra alimentelor pe care le consuma. Ori luam de bune reclamele pe care le vedem sau auzim la tot pasul, ori optam sa mergem pe fler si sa alegem ceea ce credem ca este mai natural, ori pur si simplu nu ne mai batem capul, pentru ca stim ca mai tot ce e pe piata e plin de aditivi alimentari.
Adevarat, dar unele E-uri sunt inofensive, pe cand altele nu. Iar a citi eticheta produselor pe care le cumparam ar trebui sa ne intre in obicei. Pentru ca raspundem de propriul corp si de sanatatea copiilor nostri.
E621 (glutamat monosodic)
Iar cand pe eticheta vedem E621, nimic altceva decat glutamat monosodic, ar trebui sa ne punem un semn de intrebare. Unele studii au evidentiat un potential neurotoxic al glutamatilor asupra copiilor si chiar asupra adultilor, in timp ce altele nu.
Totusi, potentialul neurotoxic este real, deoarece glutamatul (ca si aspartatul din Aspartam) este un neurotransmitator, iar bariera sangvina cerebrala, care asigura protectia creierului de toxine si neurotransmitatori in exces, nu este suficient de dezvoltata la copii, iar la adulti poate sa nu protejeze toate zonele cerebrale sau sa fie deteriorata.
Astfel, glutamatul se transforma intr-o asa-numita excitotoxina, care stimuleaza excesiv neuronii, distrugandu-i, arata Infocons.
Prezent in pateurile de post
Este foarte folosit in pateurile vegetale, consumate din plin in... mai mult
Luni, 13 August 2018, ora 08:40
Campionatul Mondial de Fotbal 2018, desfasurat in perioada 14 iunie - 15 iulie, a crescut numarul comenzilor online de mancare. Astfel, circa 62% din totalul comenzilor au fost inregistrate in apropierea orelor de difuzare a meciurilor, potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania.
Conform informatiilor foodpanda, in topul celor mai comandate preparate in serile cu meciuri au fost mancarea chinezeasca, urmata de bucataria internationala, sandwich-uri, mancare libaneza si preparate ale bucatariei italienesti.
Suporterii nu s-au rezumat doar la a comanda online mancare, ci au cumparat si bauturi care sa se potriveasca preparatelor alese. Aproximativ 63% din totalul comenzilor au inclus si bauturi, cele mai cerute fiind sucurile carbogazoase, berea si apa plata si minerala.
Suma medie cheltuita de romanii care au comandat de pe platforma in timpul meciurilor a fost de circa 55 lei, iar cea mai mare comanda s-a ridicat la 704 lei.
Aceasta a fost facuta din Bucuresti si a continut opt sortimente de pizza si apa minerala.
"In timpul Campionatului Mondial de Fotbal comenzile online au crescut semnificativ, cei mai multi dintre clientii foodpanda preferand sa comande acasa. De regula, suporterii aleg preparatele care se potrivesc cu berea sau cu sucurile carbogazoase, precum pizza, burgeri, sandwich-uri sau shaorma", declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.
Cele mai multe comenzi au fost facute... mai mult
Luni, 16 Iulie 2018, ora 13:24
Stilul alimentar chinezesc este sanatos si delicios, combate afectiunile de sanatate si prelungeste viata.
De asemenea, chinezii nu se gandesc niciodata la calorii, deoarece o dieta chinezeasca autentica nu ingrasa, ci aduce un aport optim de nutrienti esentiali fara de care organismul nu ar putea functiona corect.
Astfel, mancarea chinezeasca este considerata una dintre cele mai sanatoase din lume, avand un dublu rol: atat sa potoleasca foamea in cel mai delicios mod posibil, cat si sa ofere sanatate corpului.
Primul indiciu asupra faptului ca poporul chinez este total nepreocupat de calorii este faptul ca in vocabularul lor nu exista cuvantul "calorie". Ei privesc mancarea drept hrana, nu drept o sursa de ingrasare.
Exista numeroase studii care arata ca in China se consuma cu aproximativ 30% mai multe calorii decat in America, iar populatia nu este neaparat mai activa. Si cu toate acestea chinezii sunt slabi.
Secretul consta in evitarea caloriilor goale din alimente bogate in zaharuri si fara aport nutritiv. O dieta traditionala chinezeasca are un indice glicemic scazut fiind bazata pe legume proaspete, carne slaba si uleiuri sanatoase.
In China, legumele sunt vazute drept feluri de mancare. Aici, acestea nu sunt doar o garnitura pentru carne sau peste, ci un preparat culinar care poate oferi sufiecienta savoare si energie organismului.
Din acest motiv, multe mancaruri chinezesti traditionale au la baza 75% legume preparate termic, iar diferenta este... mai mult
Marti, 03 Mai 2016, ora 17:29
Utilizatorii regulati ai platformelor online de comandat mancare din Romania cumpara de-ale gurii de 3-4 ori pe saptamana, de obicei la pranz si seara.
Consumatorii care isi comanda mancarea de pe Internet in mod constant ajung sa cheltuiasca peste media comenzii zilnice de 15 euro si prefera bucataria internationala, se arata intr-un comunicat remis Business24 de foodpanda.ro.
"Utilizatorul fidel al platfomei de food ordering comanda de cel putin 3-4 ori pe saptamana, ocazional chiar de doua ori pe zi.
Ce am observat cu placere in cazul celor care comada in zilele lucratoare, este ca nu o mai fac neaparat la pranz, de la birou, ci si seara, cand ajung acasa.
Astfel, in cazul foodpanda, pranzul nu se mai distinge ca varf de comenzi. Practic, de cateva luni avem doua momente de varf, egale ca numar de comenzi", declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.
De asemenea, daca in 2014 se inregistra un varf de comenzi important in jurului pranzului, cu jumatate de ora inainte de orele 12:00, incepand cu ultimele luni ale anului trecut si continuand cu primele doua luni ale lui 2015, romanii obisnuiti sa comande online de mancare o fac in egala masura si seara, arata datele foodpanda Romania.
Tot in ultimele luni se observa un comportament fidel si constant vizavi de comenzile online de mancare, din partea unor utilizatori informati si obisnuiti sa isi caute meniul preferat pe Internet, se mai arata in comunicatul foodpanda.ro.
In topul... mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 13:10
Restaurante cu specific asiatic sunt multe in Romania, dar putine au o "armata" de bucatari chinezi pregatiti sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi. Jonny Jin a inteles asta foarte repede si, la doar 23 de ani, infiinta primul sau restaurant autentic chinezesc in Bucuresti pe care l-a numit "KungFu King".
A adus un concept vechi in China pe plaiurile mioritice: clientii au ocazia sa asiste live la prepararea unor mancaruri asiatice. Iar mancarurile sunt facute dupa retete pe care le-a invatat de la bunicul sau, proprietarul unui mic restaurant autentic intre anii 1975 si 1993, in Beijing.
Acum are deja doua astfel de restaurante, unul pe Mosilor, altul in zona Victoriei din Bucuresti, iar afacerile sale merg atat de bine incat se gandeste sa mai deschida un restaurant.
Despre povestea bunicului sau care si-a deschis propriul restaurant in timpul comunismului, motivele pentru care familia sa a ales sa vina in Romania, cum imbina utilul cu placutul gatind mancaruri "ca la mama acasa" in restaurantele sale din Bucuresti, vorbeste tanarul antreprenor chinez, Jonny Jin, intr-un interviu acordat Business24.
Foto: Chef Xu (Su Su) este din Sichuanvarsta si are 29 ani de experienta in bucataria chinezeasca; Chef Wang este din Jilin si are 16 ani de experienta; Chef Asan este din sudul Chinei si are 16 ani de experienta; Chef Nowa este din sudul Chinei si are 11 ani de experienta; Chef Sui nordul Chinei are 10 ani de experienta
Spuneti-ne, pentru inceput,... mai mult
Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 00:00
Mancarea chinezeasca este o optiune eleganta, indiferent ca esti in cautarea unei idei pentru cina de afaceri, un brunch cu partenerii de afaceri sau o masa de duminica in familie.
Ar trebui sa stii, insa, ca ideea de pui Shanghai prezentata in restaurantele locale nu este insa prea aproape de varianta traditionala chinezeasca. "Puiul 'Shanghai' se serveste, de obicei, rece impreuna cu vin de orez chinezesc", a explicat Master Chef Heung Kit Fai, sosit in Romania pentru Chinese Food Festival din Bucuresti, intr-un interviu acordat Business24.
Mancarea chinezeasca este mai buna in Marea Britanie decat in Franta, puncteaza acesta, care te invita la spectacolul pe care l-a pregatit pentru bucuresteni pana pe 7 iunie.
Printre specialitatile pe care specialistul le va prepara pentru participanti se numara Sauteed Prawns with Onion and Garlic "Hong Kong" Style (n.r. creveti sote cu ceapa si usturoi, asa cum se prepara la Hong Kong), Sauteed Prawns with Asparagus (n.r. creveti sote cu sparanghel), Simmered Pork Rib with "Zhenjiang" Vinegar (n.r. costite de proc fierte cu ghimbir si otet "Zhenjiang"), Roasted Barbequed Pork Fillet (n.r. file de porc prajit), Wok-fried Crab with Ginger and Spring Onion (n.r. crab prajit la wok cu ghimbir si ceapa verde), Stir-fried Sliced Beef with Straw Mushrooms in Oyster Sauce (n.r. carne de vacuta feliata si prajita, cu ciuperci, in sos de stridii), sau Steamed Lobster with Minced garlic on a bed of Vermicelli (n.r. homar in aburi... mai mult
Sambata, 01 Iunie 2013, ora 00:00
Restaurant Shanghai s-a deschis in Cluj-Napoca, in aprilie 1998.
In 2009 a fost desemnat "Restaurantul Anului 2009" de catre revista de specialitate HRBexpert.Concept: Restaurant ChinezescZona vizata: Stradal cu vad bun si posibilitate de terasaTip locatie: RestaurantSpatiu locatie: 150 mpTaxa franciza: 10000 EuroInvestitie totala: 27500 EuroTaxa: 4% + 1% MKTara origina: RomaniaNumar locatii: 1Tip contract: 5 aniDe ce Franciza Shanghai?
- Ve?i înv??a cum s? servi?i clien?ii francizei Dvs. cu mâncare chinezeasc? gustoas?, s?n?toas? - preparat? pe loc- Ve?i înv??a cum s? lucra?i cu stocuri mici - cu un rulaj al stocurilor mare - Ve?i înv??a cum s? v? motiva?i angaja?ii pentru a lucra la un randament ridicat- Ve?i înv??a s? v? administra?i ?i s? v? monitoriza?i afacerea chiar ?i de acas? - prin implementarea unui sistem informatic de vânzare-gestiune, prin care ve?i avea rapoarte de vânzare la minut ?i o gestiune a stocului de marf? corect?- Ve?i fi asistat pe tot parcursul derul?rii contractului de Franciz? în rezolvarea eventualelor probleme- Ve?i fi asistat în promovarea afacerii Dvs-Ve?i avea o afacere unic?, deosebit?, care v? va aduce mari satisfac?ii Dvs., angaja?ilor ?i clien?ilor Dvs.
Oferta noastr? de franciz? pentru restaurant cu specific chinezesc este urm?toarea:- preg?tirea buc?tarilor ?i osp?tarilor- oferirea re?etelor ?i alc?tuirea meniului- manual de franciz?- evaluarea loca?iilor poten?iale-... mai mult
Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:50
Restaurant Shanghai s-a deschis in Cluj-Napoca, in aprilie 1998.
Primul Fast-Food Shanghai s-a deschis in 2006, in zona ultracentrala a orasului Cluj-Napoca. De atunci s-au mai deschis 7 unitati.Concept: Fast Food cu specific ChinezescZona vizata: Centre Comerciale sau Stradal cu vad mareTip locatie: Fast-FoodSpatiu locatie: 50-70 mpTaxa franciza: 5000 EuroInvestitie totala: 18000 EuroTaxa: 4% + 1% MKTara origina: RomaniaNumar locatii: 7Tip contract: 5 aniDe ce Franciza Shanghai? - Ve?i înv??a cum s? servi?i clien?ii francizei Dvs. cu mâncare chinezeasc? gustoas?, s?n?toas? - preparat? pe loc- Ve?i înv??a cum s? lucra?i cu stocuri mici - cu un rulaj al stocurilor mare - Ve?i înv??a cum s? v? motiva?i angaja?ii pentru a lucra la un randament ridicat- Ve?i înv??a s? v? administra?i ?i s? v? monitoriza?i afacerea chiar ?i de acas? - prin implementarea unui sistem informatic de vânzare-gestiune, prin care ve?i avea rapoarte de vânzare la minut ?i o gestiune a stocului de marf? corect?- Ve?i fi asistat pe tot parcursul derul?rii contractului de Franciz? în rezolvarea eventualelor probleme- Ve?i fi asistat în promovarea afacerii Dvs-Ve?i avea o afacere unic?, deosebit?, care v? va aduce mari satisfac?ii Dvs., angaja?ilor ?i clien?ilor Dvs.
Oferta noastr? de franciz? pentru Fast - Food cu specific chinezesc este urm?toarea:- preg?tirea buc?tarilor ?i a personalului de vânz?ri - oferirea re?etelor ?i alc?tuirea... mai mult
Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:50