Credeti ca noua generatie - millennials - reuseste in cele 5 secunde, cat interactioneaza cu site-ul sau pagina Facebook a brandului dumneavoastra - sa aiba o experienta placuta?
Credeti ca reusiti sa o indemnati spre achizitie? Brandul in sine este o promisiune catre consumator - fiecare promisiune tinuta intareste identitatea brandului, fiecare promisiune incalcata o diminueaza.
Toti banii cheltuiti pe un logo perfect, un site ca la carte, promovare ATL si brosuri se vor dovedi inutil cheltuiti daca cel mai important factor - consumatorul - nu crede in promisiunea dumneavoastra.
E clar ca se poarta digitalul pentru ca e dinamic, atrage imediat atentia si se adreseaza personal publicurilor tinta sub forma celor mai provocatoare mesaje. Mereu in cautare de modele customer experience (se zvoneste ca cele tip 3D vor deveni tot mai populare), trebuie sa tinem cont de cat de bombardat este bietul client. Mai ales ca stim cat de enervanti putem fi considerati daca nu venim cu o oferta relevanta.
In acest an, noi vom da Cezarului ce-i al Cezarului: Social Media nu mai este o strategie, ci un canal media.
Veniti sa aflati cum sa anticipati dorintele clientilor in cadrul celei de-a 8-a editii a Conferintei "Marketing in Direct" (29 Septembrie 2016, Clubul Diplomatic Bucuresti). Un eveniment devenit deja traditie in cercul specialistilor marcomm, "Marketing in Direct" aduce si de aceasta data in fata celor 250 participanti unii dintre cei mai buni specialisti in... mai mult
Vineri, 05 August 2016, ora 11:58
O campanie centrata pe digital si social media are succes doar prin decenta fata de consumator. In acest mediu, unde reactia consumatorului e esentiala si imediata, e important sa fii sincer cu tine si cu cei carora te adresezi, crede Monica Radulescu, Head of Digital CohnandJansen JWT.
"Si cred ca asa poti gasi acea propunere adecvata astfel incat sa nici nu-ti subestimezi publicul, dar nici sa ceri prea mult, daca nu e cazul. Atunci cand publicitatea ramane doar la functia ei primara, aceea de a vinde (exemplele sunt multiple, de la promotii si aplicatii concurs), ea tinde sa fie ignorata sau sa atraga doar un anumit gen de target. Dar atunci cand spune o poveste sau are o misiune relevanta, ea poate deveni o mica parte din vietile oamenilor", mai spune Specialistul, pentru Business24.
Monica Radulescu si Andrei Cohn vorbesc despre tehnicile succesului in contextul in care agentia lor, CohnandJansen JWT, a castigat cinci premii in cadrul galei Internetics 2014.
"Cohn & Jansen a mai obtinut rezultate prin festivaluri, chiar si in zona de digital, dar este prima data cand o face in mod consistent si asta ma bucura foarte mult. Digitalul in agentia noastra nu a fost un plan de adecvare la piata, ci o consecinta a integrarii organice a acestuia in toata agentia de-a lungul timpului. Astazi orice om din agentie, din orice department, produce si solutii de digital. Nu avem printre noi un grup de oameni care vorbesc alta limba. Cred ca asta ne face sa fim accesibili... mai mult
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 12:31
EY Romania si TotalSoft lanseaza studiu "Social media si mediul de afaceri romanesc 2014", in cadrul unui eveniment dedicat specialistilor in social media, comunicare si marketing, care isi propune crearea unui mediu profesionist de discutii asupra modului in care marketingul prin retelele de socializare ne poate ajuta in dezvoltarea de business.
Patru din cinci companii din Romania (78%) folosesc retelele de socializare pentru promovare. Facebook este in top, urmat de Youtube si Linkedin, conform studiului realizat de EY Romania anul trecut.
Conferinta va dezbate subiecte precum construirea de strategii de social media potrivite pentru compania administrata, rolul social media in generarea de leaduri, identificarea nevoilor clientilor si intampinarea acestora prin social media.
Rezultatele studiului "Social media si mediul de afaceri romanesc 2014" vor fi prezentate si discutate de Daniel Ionescu, Sales & Marketing Director, TotalSoft si Constantin Magdalina, Strategic Development, EY Romania & IAB expert.
Printre speakerii evenimentului se mai numara si:
Elena Badea, Head of Marketing Enablement, EY Romania
Corina Vasile, Communication and PR Director, Raiffeisen Bank
Teodora Juravle, Marketing Communications Manager, Carrefour Romania
Gabriel Traistaru, Resposible with Internal and External Media, Enel Romania
Mirela Nemtanu, Corporate Communication & Public Affairs Manager, L'Oreal Romania
Alexandru Negrea, Head of Facebook Department,... mai mult
Luni, 13 Octombrie 2014, ora 12:50
Salariile angajatilor din domeniul social media a ramas constant in 2013 in raport cu 2012, salariul mediu lunar fiind de 660 de euro, in timp ce la nivel de Social Media Manager a ajuns chiar si la 844 de euro, se arata in studiul State of Social Media Employment.
Pentru al saselea an consecutiv, comunitatea online din Romania s-a reunit in cadrul Webstock 2013, cea mai mare conferinta locala de social media, unde au fost prezentate rezultatele studiului State of Social Media Employment, realizat de Evensys in colaborare cu Portal HR. Studiul este realizat pentru al treilea an consecutiv si prezinta o analiza a salariilor specialistilor din Social Media.
Analiza a fost realizata doar la nivel cantitativ, iar concluziile studiului la o privire de ansamblu sunt pozitive:
-Nivelul salariilor in 2013 fata de 2012 a ramas constant, lucru care este pozitiv in contextul in care exista in continuare specializari pe piata fortei de munca pentru care nivelul salarial a scazut in continuare.
-Experienta face o diferenta, specialistii cu peste 2 ani de experienta in zona de Social Media au diferente semnificative fata de cei proaspat intrati in aceasta industrie.
-Exista mult mai mult interes pentru cifrele din Social Media, a crescut volumul de rapoarte solicitate de alte departamente, ceea ce confirma posibila dezvoltare viitoare.
Iata o serie de statistici relevante pe piata muncii din social media:
-Majoritatea specialistilor care activeaza in Social media au... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 09:25
Managerii romani folosesc social media, cel putin la nivel personal, dar utilizarea acestui mediu in scopuri de business este intalnita mai ales la nivelul companiilor multinationale si mai putin la nivelul firmelor mici, a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24 consultantul in comunicare Victor Kapra.
Inedit, Radu Apostolescu, omul numarul doi in cadrul celui mai mare magazin online din Romania, cu afaceri estimate pentru anul trecut de 180 de milioane de euro, a anuntat, in premiera, un nou serviciu al companiei prin intermediul contului sau de Twitter. Presa de specialitate a fost la ore distanta cu anuntarea stirii.
L-am intrebat pe Victor Kapra, consultant in comunicare, cati sunt ca Radu Apostolescu si ce fac managerii din Romania in social media, pe Facebook?
Marea majoritate dintre ei consuma social media in portii mari, zilnic. E si normal: cum presa profesionista se dilueaza accelerat, nevoia de informare trebuie satisfacuta cumva. Si atunci, blogurile si retelele sociale umplu in mod natural golul de informatie, plus ca vin cu o cantitate de cancan care ii atrage pe multi.
Asadar, as spune ca in calitate de consumatori pasivi managerii romani sunt prezenti in social media.
Cum isi promoveaza managerul roman afacerea prin Social Media?
Cand se pune problema sa isi potenteze afacerile prin promovare prin Social Media, managerul roman devine uneori cam nauc. E greu sa ia o decizie daca si cat de mult sa foloseasca acest canal, sa... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 14:09
Aproximativ 30% dintre companiile de la nivel global utilizeaza social media pentru furnizarea de servicii de asistenta, iar in urmatoarele 12 luni numarul lor va creste cu 15%, apreciaza Interactive Intelligence Group, furnizor global de solutii integrate pentru comunicatii de business.
Potrivit celor mai recente statistici referitoare la utilizarea retelelor sociale, aproximativ 90% dintre utilizatorii europeni de Internet folosesc in mod frecvent social media, iar peste jumatate dintre ei acceseaza zilnic un site de socializare.
Dintre utilizatori, peste 45% si-au manifestat nemultumirea in legatura cu produsele sau serviciile companiilor private prin intermediul comentariilor postate pe retelele sociale, se arata intr-un comunicat de presa al Interactive Intelligence Group.
Pe plan local, aproximativ 50% dintre utilizatorii romani de Internet acceseaza zilnic social media, in timp ce peste 75% dintre acestia au folosit retelele sociale pentru a-si arata nemultumirea fata de produsele sau serviciile companiilor private.
Aproximativ 40% dintre companiile de retail si cele din FMCG utilizeaza social media pentru furnizarea de servicii de contact, in timp ce 35% dintre societatile din telecom furnizeaza servicii de asistenta prin intermediul retelelor sociale.
"Companiile din retail si cele din industria bunurilor de larg consum utilizeaza cel mai mult retelele sociale pentru furnizarea de servicii de contact, deorece presiunea din partea clientilor finali... mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 10:45
Cele mai cautate joburi din Romania in domeniul social media sunt pozitiile de social media manager si social media specialist, potrivit studiului State of Social Media Employment 2012, realizat de catre firma de consultanta Career Advisor.
Salariul unui angajat in functia de social media manager, la nivelul anului 2012, se
situeaza intre 500 si 1.000 de euro, in functie de nivelul de experienta, potrivit studiului, prezentat in cadrul Webstock 2012.
Salariile din social media au scazut, in contextul in care economia Romaniei a scazut. Dintre cei care au fost chestionati de catre Career Advisor, 20% aveau un salariu intre 1.000 si 4.000 de euro. Insa, majoritatea celor care lucreaza in social media (32%) au un salariu intre 300 si 500 de euro. Segmentul mediu este reprezentant de catre cei care castiga intre 500 si 1.000 de euro (26%)
Reteaua de socializare profesionala LinkedIn este unul dintre mediile cele mai folosite pentru cautarea pozitiilor din social media.
In Romania, potrivit Madalinei Uceanu, reprezentanta companiei Career Advisor, exista peste 750.000 de conturi valide.
Recrutarea managerilor, pe LinkedIn
Cele mai multe cautari sunt facute prin folosirea cuvantului cheie "online" (10.000 de cautari). O alta cautare frecventa este "online manager" (5.200). Termeni ceva mai aplicati sunt "social media manager" (3.100), "PR consultant" sau "PR specialist' (1.300) sau "social media specialist" (1.100).
Joburi romanesti in social media
Cele... mai mult
Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 13:18
Experienta este motivul principal pentru care 22% dintre companiile romanesti apeleaza la agentiile de specialitate pentru a fi reprezentate in social media.
22% dintre companiile care au desfasurat activitati de social media au apelat la agentii de specialitate. Motivele pentru care au apelat la astfel de companii tin de: experienta acestora in domeniu (49%) si de eficienta lor (11%).
Companiile care nu au apelat la agentii specializate nu au facut-o pentru ca nu au avut un buget disponibil (48%), pentru ca au considerat ca nu este cazul (20%) sau pentru ca au considerat ca au oameni care se pricep in cadrul companiei (17%).
Desi din ce in ce mai multe companii apeleaza la agentii specializate de social media, ele nu considera suficient acest lucru, constientizand importanta unei persoane de legatura intre propria companie si agentiile de social media.
"Chiar daca au apelat la o agentie externa, aproximativ 3 din 4 companii care au facut acest lucru au avut si in interior o persoana sau mai multe care sa aiba in responsabilitate activitatile de social media", declara Traian Nastase, Online Project Manager GfK Romania.
56% dintre companiile care au avut in interiorul propriei companii persoane responsabile de activitatile de social media, au implicat 1-2 persoane. In cazul a 44% dintre aceste companii, acestea au implicat 3 sau mai multe persoane, fapt ce poate sugera si faptul ca, in buna parte, nu exista persoane clar definite in companie care sa se... mai mult
Luni, 11 Iunie 2012, ora 13:09
Social media marketing manager, blogger social media, online comunity, social media specialist, brand manager social media, social media strategist. Suna cunoscut? Sunt joburi din social media.
Acestea sunt doar cateva din joburile care exista in acest mediu, in Statele Unite, iar salariile variaza de la 22.000 de dolari pe an, la 77.000 de dolari, potrivit unui infografic realizat de catre Onward Search.
"La noi cred ca variaza intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna, pragul de sus fiind mai degraba salariul unui social media manager. E posibil insa sa fiu un pic optimist", crede Cristian Manafu, blogger, consultant in social media si organizator de evenimente de profil.
Potrivit graficului, cel mai intalnit job este cel de social media copywriter, care administreaza si furnizeaza continut pentru canalele din social media prin care comunica o companie.
"In acest caz, cred ca salariul la noi este intre 1.400 si 1.700 de lei pe luna", spune Manafu.
In Statele Unite, un social media copywriter castiga intre 14.000 si 60.000 de dolari pe an.
Cristian Manafu a lucrat in pozitia de consultant social media pentru diverse branduri care activeaza pe piata locala. In ultimii trei ani, Manafu a sustinut cursuri in-house pentru companii si agentii si a creat programe personalizate in peste 15 organizatii.
mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:44