Intr-un mediu de business in care niciun tipar nu mai functioneaza, iar prognozele sunt tot mai incerte, datele in timp real reprezinta singura resursa de adaptare.
Aceasta a fost tema webinarului Online Power Sessions de pe 7 aprilie, organizat in parteneriat cu Wall Street si gazduit de Radu Marcusu, CEO Upswing.
Adresat businessurilor receptive la schimbarile care au loc in randul consumatorilor si totodata acelora care vor mai mult decat sa supravietuiasca pandemiei, webinarul Certitudine in vremuri incerte, prin real time data a pus accent pe nevoia promptitudinii in aceasta perioada, precum si pe necesitatea unor decizii inspirate de business si de marketing, decizii pe care le poti lua doar pe baza informatiilor si datelor de actualitate.
Iata care au fost punctele cheie ale prezentarii si cum poti folosi aceste insights pentru a lua decizii de business mai bune:
Decizii raportate la bugete si pozitionare pe piata
Pozitionarea strategica si puterea financiara a companiei dicteaza patru scenarii in care se pot regasi businessurile in aceasta perioada. Iata ce trebuie sa faci, in functie de categoria in care te incadrezi:
● Pozitionare strategica si putere financiara slabe: redu costurile, pastreaza numerarul si, daca este cazul, pivoteaza modelul de business.
● Pozitionare strategica puternica si putere financiara slaba: concentreaza-ti eforturile pe campaniile care iti aduc ROI si opreste-le pe celelalte; pune accent pe produsele de baza si... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 17:12
Zitec, lider pe piata de IT din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate, anunta ca aplicatia de registratura si managementul documentelor Regista este folosita in prezent de 7000 de utilizatori din peste 300 de institutii publice (in majoritate, primarii) si companii private din tara, un numar dublu fata de 2018. Prin intermediul aplicatiei au fost procesate peste 5,3 milioane de documente.
Dupa acest succes, compania pregateste lansarea modulelor Smart City si e-Guvernare, ca parte a aplicatiei Regista.
Modulele Smart City si e-Guvernare permit extinderea functionalitatilor Regista la solutii IoT pentru nevoi specifice identificate la nivel local si digitalizarea interactiunii dintre cetatean si institutiile publice.
Romania se situeaza si in 2019 pe ultimul loc in ceea ce priveste gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice, in randul statelor din Uniunea Europeana, potrivit clasamentului realizat de DESI (Digital Economy and Society Index), disponibil la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi.
Raportul analizeaza opt indici precum gradul de interactiune online al utilizatorilor cu administratiile publice, masura in care diferite cereri pot fi solutionate online sau accesul rapid la informatie.
Pe fondul nivelului foarte scazut de digitalizare inregistrat la nivel public local, Regista ajuta la eficientizarea si digitalizarea activitatii interne din peste 300 de institutii si... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 12:07
Google permite utilizatorilor de dispozitive cu sistem de operare Android din Europa sa isi aleaga browserul si motoarele de cautare din cinci optiuni, incepand de joi, a declarat un director al Google, companie care incearca sa calmeze ingrijorarile antitrust ale UE si sa previna impunerea unor noi amenzi.
Afectata de o amenda de 4,34 de miliarde de euro, care i-a fost impusa anul trecut pentru ca s-a folosit de pozitia dominanta pe piata pentru a bloca accesul companiilor concurente, Google, divizie a grupului Alphabet, trebuie sa vina cu o propunere care sa ofere rivalilor sai sanse egale, transmite Reuters.
Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca Google a beneficiat de un avantaj incorect prin preinstalarea browserului Chrome si a aplicatiei Google search pe smartphone-urile si notebook-urile care functioneaza cu sistemul de operare Android.
Compania a anuntat in martie ca va permite utilizatorilor Android sa isi aleaga browserul si motorul de cautare, dar nu a oferit detalii.
Utilizatorii de Android din Europa care vor accesa magazinul de aplicatii Google Play vor vedea ferestre noi cu optiunea de a descarca diferite aplicatii de cautare si browsere, a anuntat Paul Gennai, directorul pentru managementul produselor al Google, intr-o postare pe blog.
"Sunt afisate doua ferestre, una pentru aplicatiile de cautare si una pentru browsere, fiecare continand cinci aplicatii, inclusiv cele care sunt deja instalate", a spus Gennai.
Cele cinci aplicatii sunt... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 11:49
Robert Trandafir a pariat pe piata online din Romania inca de la inceputuri, chiar daca domeniul era foarte tanar si nici forta de munca bine calificata nu se gasea pe atunci.
"Am dat de Google Analytics, am descoperit conexiunea dintre traficul de pe site si rezultatele unui business", povesteste acesta. A descoperit o lume cu totul noua si si-a dorit sa faca mai mult.
Asa s-a nascut Gun Media, prin intermediul careia a gestionat, in 2018, bugete de 1,4 milioane euro in Google si Facebook.
Pornind de la experienta pe care a dobandit-o si succesul pe care il are in piata, Business24 a stat de vorba cu Robert Trandafir pentru a afla care sunt secretele Google, in 2019.
"Daca muncesti ca sa fii relevant pe o anumita nisa si oferi continutul pe care utilizatorii si-l doresc, vei avea numai de castigat din orice update", spune Robert, intr-un interviu acordat Business24.
Haideti sa vorbim, pentru inceput, despre pariul pe care l-ati pus pe marketing online. De ce ati ales acest domeniu pentru a face business?
Nu stiu daca am ales eu domeniul, cred ca domeniul m-a ales pe mine. In urma cu mai bine de 12 ani, pe final de facultate, lucram intr-un back office pe o pozitie de suport relatii cu clientii.
Am vrut sa fac o schimbare si aveam un prieten care era programator intr-o agentie de web design. Mi s-a parut interesant domeniul, m-am angajat pe o pozitie de sales combinata cu account si asa am descoperit un univers nou. Am dat de Google Analytics, am... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 16:56
Google a anuntat cu Android M o noua suita de functii de securitate pentru conturile Google. Pentru inceput, a fost lansata platforma My Account, scriu cei de la Playtech.
My Account este un hub nou pentru managementul setarilor de confidentialitate. Google colecteaza o multime de informatii despre tine. Nu strica sa arunci o privire, din cand in cand, peste ceea ce stie compania. Faci astfel curatenie si te asiguri ca niciodata nu lasi fluxul de informatii personale sa scape de sub control. Tine cont si ca Android, cea mai mare platforma mobila, este un agregator excelent ca sa-ti faca o profilare cat mai amanuntita.
Vezi aici metoda prin care poti afla tot ce stie Google despre tine. ...citeste mai departe despre "Cum poti afla tot ce stie Google despre tine" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Decembrie 2017, ora 15:46
La ultima conferinta Google I/O, compania a anuntat, incepand cu Android M, o suita de functii de securitate pentru conturile Google.
My Account este un hub nou pentru managementul setarilor de confidentialitate.
Utilizatorii pot, in prima faza, sa verifice cat de sigur este contul lor, parcurgand o serie de intrebari si setari, si sa isi intareasca securitatea, in caz de nevoie.
Sectiunea de "Confidentialitate" este, totusi, ceva mai interesanta si un pic infricosatoare. La "Account Overview", utilizatorii pot vedea toate informatiile stocate de Google de-a-lungul timpului.
De exemplu, posesorii de terminale Android pot afla cate aplicatii au instalat, pe cate smartphone-uri si-au introdus contul sau un istoric al tuturor comenzilor vocale.
Toate comenzile vocale date prin Google Now sau prin ceasurile cu Android Wear au fost inregistrate si sunt stocate in serverele Google.
Vezi metoda prin care poti afla tot ce stie Google despre tine. ...citeste mai departe despre "Cum poti afla tot ce stie Google despre tine" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 15:48
Care este secretul succesului Google? Cum isi alege gigantul IT oamenii care lucreaza pentru companie? Si ce poate invata orice manager de la firma ce se afla in spatele celui mai mare motor de cautare?
Laszlo Bock, directorul de Resurse Umane (HR) al colosului american, raspunde la aceste intrebari in cartea sa, "Work Rules!", arata Business Insider.
Un scop nobil
Afacerea ta nu poate creste in mod constant daca angajatii lucreaza doar pentru bani sau daca singurul tel al companiei este sa ajunga lider de piata. Munca trebuie sa aiba si un scop nobil. Tocmai de aceea Google incearca sa gaseasca oameni pasionati "sa organizeze informatiile si sa le faca accesibile si utile".
El sustine ca gigantul IT este foarte devotat acestui tel moral si ca incearca mereu sa il urmeze.
Ai incredere in echipa ta
Ca manager, e necesar sa iti ajuti colegii si sa ii ghidezi, nu doar sa le evaluezi munca. Directorul de HR al Google sustine ca sefii nu trebuie sa monitorizeze in mod ...citeste mai departe despre "Din culisele Google: Secretele gigantului IT pentru fericirea angajatilor" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 23 Mai 2015, ora 22:22
Compania Google e compusa in general din ingineri, dar si din manageri care se asigura ca totul functioneaza cum trebuie. Fosti lideri ai Google au dat recent sfaturi destinate managerilor din toata lumea.
Managerii la Google sunt un grup de directori care fac legatura intre sefii cei mari si echipele care se ocupa de produsele companiei, precum Chrome sau departamentul de publicitate, scrie Business Insider.
Muta-te!
Fii pregatit sa locuiesti aproape de sediul central al companiei tale sau sa il vizitezi foarte des. Daca vrei sa lucrezi de la distanta, atunci trebuie sa fii pregatit sa te duci des la birou, indiferent de cat de departe locuiesti.
Managerii si conducerea Google locuiesc in apropierea sediului din Mountain View.
Preia proiectul cu bune si cu rele!
Trebuie sa iti asumi proiectul care iti este alocat, urmand sa fii responsabil in totalitate de acesta. Asta inseamna ca trebuie sa iti dai silinta sa fie perfect - streseaza-ti subalternii, verifica problemele si afla ce cred clientii.
Daca ai grija de un proiect, esti primul care il verifica de eventuale probleme, primul cu care comunica utilizatorii si primul care isi face griji daca totul a iesit bine. Mai mult, esti primul care se ofera voluntar sa preia diverse task-uri care merg mana in mana cu conducerea unei echipe. Ia notite, trimite e-mail-uri clientilor, realizeaza lista de necesitati si de probleme.
Cunoaste-ti proiectul!
Google angajeaza ingineri pentru orice rol. Asta... mai mult
Joi, 15 Martie 2012, ora 08:15
Larry Page si-a luat in primire postul de director executiv al Google de aproximativ 2 saptamani. Cu toate acestea, liderul gigantului web nu a tinut inca nici o sedinta cu angajatii sai si nici nu a facut declaratii in presa. In schimb, Page a umblat la "trezoreria" Google si a cheltuit 900 de milioane de dolari pentru a achizitiona portofoliul de brevete Novel, inclusive cele care fac referire la tehnologia de telefonie mobila. Stilul sau de management este relevant pentru oricine isi doreste sa demareze o afacere sau sa faca fata concurentei acerbe. Iata cateva strategii de leadership pe care le poti invata de la CEO-ul Google.Fii atent la cele mai nebunesti idei si acorda-le atentie
"Vorbeste despre viitor", a afirmat Page la Universitatea din Michigan in 2005, cand Google avea 3.500 de angajati, o optime din cati are in prezent.
Page isi indeamna echipa sa creada in idei indraznete "care ar putea schimba lumea cu adevarat".
Ideea Google ca motor de cautare "i s-a aratat in vis", spune Page.
Motto-ul lui Page: "Cand nimeni altcineva nu e la fel de nebun s-o faca, ai mai putina competitie".
Aceasta perspectiva este sustinuta de catre Google cu 36 de miliarde de dolari in numerar si titluri de valoare negociabile si cu un buget de cercetare si dezvoltare in valoare de 3,8 miliarde de dolari in 2010.
Construieste-ti echipa, evita birocratia
Ani de zile, Page s-a implicat in munca fiecarui angajat de la Google.
Trei din cele 6 persoane recent promovate pentru a... mai mult
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 15:51