Microsoft a cumparat in 2013 divizia de dispozitive mobile a Nokia, insa se pare ca nu vom mai auzi de telefoane noi care sa poarte acest nume.
Dupa achizitie, o parte din echipa de management a firmei finlandeze a fost transferata la compania lui Bill Gates. Insa multi au plecat dupa doar cateva luni, iar altii au fost concediati.
Pana de curand, doar doi manageri care au lucrat la Nokia mai existau in echipa Microsoft, Stephen Elop si Jo Harlow. Insa si acestia au fost trimisi la plimbare la inceputul saptamanii, informeaza The Verge.
Concedierea fostului director executiv si fostului director de produse ai firmei finlandeze reprezinta ultimul pas facut de Microsoft pentru a "inghite" Nokia.
Adio, telefoanele tineretii?
Conform contractului de preluare, gigantul IT american a fost nevoit sa foloseasca pana in octombrie 2014 numele Nokia pentru telefoanele din gama Lumia.
Astfel, dupa aceasta ...citeste mai departe despre "Microsoft a batut ultimul cui in cosciugul Nokia" pe Ziare.com mai mult
Joi, 18 Iunie 2015, ora 13:22
Oficialii Qualcomm au numai cuvinte de lauda pentru noua tableta Nokia Lumia 2520 si considera chiar ca gadgetul este mult mai impresionant decat Microsoft Surface 2, din toate punctele de vedere.
Raj Talluri si Stephen Horton, oficiali Qualcomm din departamentul de product management, sustin ca Nokia a reusit sa creeze o tableta Windows RT mult mai buna decat Microsoft. Nokia Lumia 2520 foloseste procesorul Snapdragon 800, produs de compania americana.
Performantele Nokia Lumia 2520 au fost confirmate si de teste independente, iar cei doi angajati Qualcomm cred ca Microsoft a optat pentru un procesor Nvidia Tegra 4 din... graba.
Cititi mai multe despre Qualcomm: tableta Nokia Lumia 2520 este mult mai buna decat Microsoft Surface 2 pe Hit.ro mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 12:08
Valoarea de piata a Microsoft a scazut cu 18 miliarde de dolari in ultimele doua zile, dupa ce compania a anuntat ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari, descurajand investitorii care sperau la revigorarea afacerilor odata cu schimbarea CEO-ului.
Actiunile Microsoft au coborat cu 6,6% dupa ce compania a anuntat, marti seara, preluarea Nokia, compania incheind sedinta bursiera de joi cu o capitalizare de piata de 260 miliarde de dolari.
Compania a pierdut astfel in intregime cresterea inregistrata anterior, pe 23 august, cand a anuntat retragerea directorului general Steve Ballmer in termen de 12 luni, transmite Bloomberg.
Acordul cu Nokia cimenteaza strategia lui Ballmer de extindere agresiva in zona electronicelor de consum si nu lasa loc pentru prea multe schimbari odata ce va fi desemnat un succesor in functia de CEO, considera analistii.
Microsoft incearca sa se impuna intr-o piata dominata de Apple si Google, care oricum ofera o rata mai redusa de profitabilitate fata de afacerea de baza a companiei, software-ul si serviciile destinate companiilor.
Stephen Elop devine candidatul principal la sefia Microsoft
Fostul director general al Nokia, Stephen Elop, va reveni astfel in cadrul Microsoft odata cu fuziunea celor doua companii, si devine principalul candidat la functia lui Ballmer, cu sanse mari sa continue strategia acestuia, criticata de unii investitori, potrivit analistilor Sanford C. Bernstein.
"Nu... mai mult
Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 10:10
Grupul informatic american Microsoft va cumpara divizia de telefoane mobile a Nokia in schimbul unei sume totale de 5,44 de miliarde de euro, a anuntat acesta marti.
Fostul lider pe piata telefoanelor mobile isi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor si retelelor, o decizie calificata drept "cea mai buna cale de a merge inainte, atat pentru Nokia, cat si pentru actionarii sai", a declarat presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat intr-un comunicat, potrivit AFP.
Nokia a finalizat in august preluarea participatiei de 50% detinuta de Siemens la producatorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks, pentru a dezvolta aceasta activitate, considerata de acum drept vitala.
Tranzactia va fi finalizata in primul trimestru al anului viitor, dupa acordul actionarilor si autoritatilor de reglementare. Aproximativ 32.000 de angajati ai Nokia vor trece la Microsoft, dintre care 4.700 doar in Finlanda.
Directorul general, Stephen Elop, va parasi compania
Grupul finlandez a anuntat, de asemenea, plecarea directorului sau general Stephen Elop, care va fi inlocuit temporar de Siilasmaa.
Aceasta preluare de catre grupul Microsoft, deja asociat cu Nokia, caruira ii furnizeaza sistemul de operare pentru ultimul sau smartphone, Lumia, se refera la aproximativ jumatate din cifra de afaceri a grupului finlandez, respectiv aproximativ 15 miliarde de euro.
Acumuland pierderi, Nokia a decazut in momentul in care Apple a lansat cu un succes... mai mult
Marti, 03 Septembrie 2013, ora 08:28
Nokia mizeaza sa obtina un avantaj concurential cu un telefon cu functii de baza, la un pret de numai 20 de dolari, in conditiile in care are probleme sa ajunga din urma Apple si Samsung pe piata smartphone-urilor de peste 500 de dolari.
Cu un pret mai mic cu 97% fata de cel mai recent iPhone, Nokia 105 are jocuri preinstalate, ecran color, radio, ceas cu functie audio si lanterna. Telefonul, cel mai ieftin fabricat vreodata de Nokia, este disponibil de cateva saptamani in India si Indonezia si va intra in curand la vanzare in Europa, relateaza Bloomberg.
Aparatul, chiar la un pret de chilipir, este esential pentru intreaga afacere a Nokia cu telefoane mobile.
Nokia a vandut in primul trimestru 55,8 milioane de telefoane cu functii de baza, in scadere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Incapacitatea de a relansa operatiunile pe acest segment ar lasa Nokia fara o importanta sursa de bani, in timp ce incearca sa creeze produse care sa concureze iPhone si telefoanele Samsung care functioneaza cu softul Android al Google.
"Scaderea vanzarilor de aparate simple este "in mod cert ingrijoratoare. Trebuie sa controleze problema", a declarat Mika Heikkinen, manager de fonduri la compania FIM Asset Management in Helsinki.
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a declarat la o conferinta cu investitorii, dupa anuntarea rezultatelor trimestriale, ca telefonul 105 este un semnal ca afacerile pe segmentul low-end se pot redresa dupa un trimestru dificil. mai mult
Luni, 29 Aprilie 2013, ora 15:12
Noua actualizare a sistemului de operare pentru Lumia 800 prelungeste perioada de utilizare a telefonului, a anuntat compania.
In ciuda faptului ca era de asteptat ca o actualizare a sistemului de operare Windows va eficientiza consumul diverselor aplicatii si procese care deruleaza pe telefonul Nokia, nimeni nu se astepta ca durata de viata sa fie triplata, scrie Engadget.
Se pare ca aceasta modificare se datoreaza unui management mai bun al functiei de iluminare a ecranului si reducerii energiei folosite in stand-by.
Lumia 800 face parte din cea mai recenta gama de telefoane ale Nokia si a aparut in urma colaborarii intre producatorul de telefoane finlandez si celebra companie de IT, Microsoft. mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 19:47
Nokia a venit, Nokia pleaca. Cu ce ramane economia romaneasca? Cu un dezechilibru care va fi vizibil incepand de anul viitor si, eventual, cu invataminte pe care ar trebui sa le traga.Venirea in Romania a companiei Nokia a adus si un val de entuziasm. Nokia pleca, in anul 2007, din Germania, de la Bochum, o data cu o serie de proteste vehemente ale angajatilor si ale publicului larg. In schimb, in Romania, Nokia a fost primita cu bratele deschise. Iar rezultatele au fost pe masura entuziasmului.
In trei ani, fabrica Nokia a ajuns al doilea mare exportator al Romaniei, a devenit o poveste de succes si a fost considerat un proiect industrial important care duce la cresterea economica a Romaniei. Timp de trei ani asa s-a si intamplat. Volumul vanzarilor companiei finlandeze, intr-o masura covarsitoare la export, au adus beneficii Romaniei.
O echilibrare a balantei comerciale, o crestere importanta a exporturilor si un aport valutar substantial care se vede in echilibrul cursului de schimb leu-euro au fost printre putinele vesti bune in vremuri de criza.
Tot entuziasmul sosirii Nokia ne-a facut sa vedem mai putin proiectul economic in sine. S-a trecut cu vederea ca este de fapt un proiect de lohn industrial, in sensul in care compania finlandeza importa subansamble si nu face decat sa le asambleze la fabrica de langa Cluj-Napoca. Desigur, de la lohnul textil si din incaltaminte, practicat pe scara larga in anii 90, la lohnul industrial poate fi un pas inainte.
In al... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 07:51
V-ati obisnuit cu Nokia, MySpace, Sony Ericcson sau Saab? Toate aceste branduri vor fi istorie din 2012. Cauzele mortii? Concurenta acerba, scaderea vanzarilor si greselile de management.In fiecare an, publicatia 24/7 Wall St. realizeaza o lista a brandurilor care urmeaza sa dispara. Predictiile facute anul trecut s-au adeverit aproape in totalitate, unul dintre marii "disparuti" fiind T-Mobile. Si pentru 2012, se anunta "moartea" a catorva branduri celebre.
La sfarsitul lui mai, AT&T si Deutsche Telekom au anuntat ca AT&T va achizitiona divizia americana a T-Mobile pentru 39 milioane de dolari. Tranzactia a adaugat 34 de milioane de clienti companie, transformand-o in cel mai mare operator telecom din SUA.
Branduri care au rezistat decenii cad precum frunzele. Spre exemplu, Pontiac, cunoscutul brand auto aparut in 1926, a desparut. General Motors nu-si mai permitea mentinerea acestuia.
Ultimii ani ne-au demonstrat ca niciun brand nu este "too big to fail" (prea mare pentru a cadea) daca este coplesit de competitie, noi aparitii, costuri sau management defectuos.
Lista realizata de Wall-Street tine cont de cateva criterii bine stafilite: scaderea rapida a vanzarilor, declaratii ale oficialilor companiilor legate de disparitia brandului si costuri in crestere rapida ce nu pot fi amortizate prin preturi mai mari.
De asemenea, se analizeaza companiile vandute, companiile care intra in faliment si cele care au pierdut o mare parte din clienti.
Toate brandurile din... mai mult
Vineri, 24 Iunie 2011, ora 12:16
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a prezentat marti la Singapore smartphone-ul N9, pe o platforma software la care grupul finlandez a anuntat deja ca renunta, fapt care, in opinia analistilor, va condamna produsul la obscuritate, transmite Reuters, citat de Mediafax.Odata liderul indiscutabil al industriei telefoanelor mobile, Nokia a pierdut teren pe piata smartphone in ultimii ani in fata produselor mai inovatoare precum gadget-urile Android si Apple iPhone, in timp ce segmentul low end este acaparat in tot mai mare masura de producatori asiatici precum ZTE (China) sau Micromax (India), care pot oferi preturi mult mai avantajoase.
Elop a reiterat, la confernita sustinuta marti la Singapore, ca Nokia intentioneaza sa lanseze primul smartphone pe platforma Microsoft Windows in cursul acestui an, desi scopul evenimentului a fost prezentarea telefonului Nokia N9, care foloseste platforma MeeGo. Modelul, cu interfata multi-touch, este primul si ultimul Nokia cu acest sistem de operare.
"Pare fara rost sa lansezi un telefon ca N9 pe o platforma la care a renuntat deja management-ul", comenteaza analistul RBS Didier Scemama.
Sistemul de operare MeeGo, un jucator proaspat pe o piata dominata de Google si Apple, a fost creata in februarie 2010, cand Nokia si Intel au anuntat fuziunea platformei Maemo a Nokia cu softul Moblin al Intel, ambele bazate pe Linux.
Nokia s-a retras din acest proiect acum patru luni.
"N9 este prea aproape de lansarea primului telefon Nokia cu... mai mult
Marti, 21 Iunie 2011, ora 13:57