Zitec, lider pe piata de IT din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate, anunta ca aplicatia de registratura si managementul documentelor Regista este folosita in prezent de 7000 de utilizatori din peste 300 de institutii publice (in majoritate, primarii) si companii private din tara, un numar dublu fata de 2018. Prin intermediul aplicatiei au fost procesate peste 5,3 milioane de documente.
Dupa acest succes, compania pregateste lansarea modulelor Smart City si e-Guvernare, ca parte a aplicatiei Regista.
Modulele Smart City si e-Guvernare permit extinderea functionalitatilor Regista la solutii IoT pentru nevoi specifice identificate la nivel local si digitalizarea interactiunii dintre cetatean si institutiile publice.
Romania se situeaza si in 2019 pe ultimul loc in ceea ce priveste gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice, in randul statelor din Uniunea Europeana, potrivit clasamentului realizat de DESI (Digital Economy and Society Index), disponibil la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi.
Raportul analizeaza opt indici precum gradul de interactiune online al utilizatorilor cu administratiile publice, masura in care diferite cereri pot fi solutionate online sau accesul rapid la informatie.
Pe fondul nivelului foarte scazut de digitalizare inregistrat la nivel public local, Regista ajuta la eficientizarea si digitalizarea activitatii interne din peste 300 de institutii si... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 12:07
Corporatiile americane, de la Wal-Mart Stores la Microsoft, isi schimba directorii generali in cel mai rapid ritm din ultimii cinci ani, pentru a se adapta la gusturile clientilor, concurenta crescuta si nervozitatea actionarilor.
In primele noua luni ale anului, 43 de companii membre ale indicelui Standard & Poor's 500 au schimbat directorii generali, potrivit companiei de recrutare Spencer Stuart. Acest fapt sugereaza ca numarul schimbarilor de la varful managementului companiilor va fi in acest an mai mare decat cel de 49 din 2011, relateaza Bloomberg.
Wal-Mart a anuntat luni ca Doug McMillon, director pentru afaceri internationale, il va inlocui pe Mike Duke in functia de director general, in luna februarie.
Directorii generali trebuie sa stapaneasca o gama mai larga de competente decat in trecut. Companiile sunt mai mari si tot mai complicate, iar concurenta venita din China, India si Brazilia se intensifica. Directorii trebuie se se adapteze si schimbarilor rapide de tehnologie, inclusiv celor aduse de utilizarea tot mai larga a aparatelor mobile.
"Companiile din toate industriile au de-a face cu o noua lume digitala, unde vanzarile au loc diferit, consumatorul este gasit in mod diferit, iar produsele trebuie sa fie fabricate si livrate in jurul lumii in mod diferit", a declarat Bob Benson, seful companiei de consultanta RL Benson & Associates, din New Canaan, Connecticut.
Sezonul cumparaturilor de sarbatori, care incepe oficial in SUA de Black Friday,... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:37
Microsoft a raportat venituri si profit in urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptandu-se la declinul pietei PC-urilor prin cresterea vanzarilor de console Xbox, software de business si servicii cloud.
Veniturile Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au urcat cu 15% in perioada anlizata raportat la intervalul corespunzator din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.
Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.
Veniturile si profitul au depasit estimarile analistilor, datorita cererii mai ridicate pentru suita de software Office si pentru servere si baze de date, transmite Bloomberg.
Reorganizarea Microsoft
Microsoft traverseaza o perioada de schimbare profunda. Compania cauta un nou CEO si desfasoara o reorganizare prin care vrea sa focuseze afacerile pe dispozitive si servicii si sa reduca dependenta de sistemul de operare Windows si de piata PC-urilor, aflata in declin odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor.
Dupa ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-si consolida pozitia pe piata smartphone-urilor, dominata de Samsung, Apple si Google.
Actiunile companiei au crescut cu pana la 7,4% in prelungirea sedintei... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 10:53
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit 1,26 milioane dolari pentru anul fiscal 2013, incheiat in iunie, incasand mai putin de jumatate din bonusul maxim posibil, din cauza vanzarilor slabe de tablete Surface si a dificultatilor pe piata PC-urilor.
Ballmer a incasat un bonus de 550.000 de dolari, reprezentand 79% din salariul de baza, potrivit unor documente publicate pe bursa de Microsoft si citate de Bloomberg. Directorul Micosoft avea dreptul la un bonus maxim de doua ori salariul de baza.
Salariul lui Ballmer, care urmeaza sa se retraga in urmatoarele 12 luni, a fost de aproape 700.000 de dolari in anul fiscal 2013.
Board-ul a invocat in evaluarea directorului general vanzarile dezamagitoare de tablete Surface si dificultatile grupului pe piata PC-urilor.
Seful Microsoft a primit mai putin de jumatate din bonusul maxim si in 2012, iar in anul anterior jumatate, din cauza rezultatelor sub asteptari ale unor divizii, printre care Windows si operatiunile pentru telefoane mobile.
Compania va creste insa pachetele salariale ale directorilor
Grupul a informat, de asemenea, ca va creste pachetele salariale ale directorilor, pentru a ramane competitiv. Anterior, Microsoft a anuntat in luna septembrie ca va acorda bonusuri speciale unor directori, pentru ca acestia sa nu plece in perioada tranzitiei la un nou director general si reorientarii companiei catre dispozitive mobile si servicii.
Producatorul Windows a intrat anul trecut pe piata... mai mult
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 15:40
Trei actionari mari ai Microsoft cer demisia lui Bill Gates din functia de presedinte, au declarat surse apropiate situatiei, cofondatorul companiei fiind contestat de investitori importanti pentru prima data in istoria de 38 de ani a producatorului de software.
Strategia CEO-ului Steve Ballmer, un alt veteran la Microsoft, a fost atacata continuu in ultimii ani de actionari, nemultumiti de performantele companiei si de stagnarea pretului actiunilor, scrie CNBC.
Gates este una dintre cele mai respectate si influente personalitati din industria IT, iar actionarii cu participatii semnificative la Microsoft nu au solicitat pana acum retragerea acestuia.
Contactat de Reuters, un reprezentant al Microsoft a refuzat sa comenteze.
Nu exista informatii legate de intentiile board-ului Microsoft in ceea ce priveste revendicarile celor trei actionari, care controleaza un total de peste 5% din titlurile companiei, potrivit surselor citate.
Bill Gates detine aproximativ 4,5% din actiunile Microsoft si este cel mai mare actionar al companiei.
Actiunile Microsoft au inchis marti la New York in urcare cu 0,9%, la 33,58 dolari, cotatie care plaseaza capitalizarea companiei la aproape 280 miliarde de dolari.
Cei trei actionari sunt ingrijorati ca prezenta lui Gates in consiliul de administratie al companiei impiedica adoptarea unor noi strategii si limiteaza influenta viitorului director general. Microsoft cauta un inlocuitor pentru Steve Ballmer, care a anuntat in luna... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 10:43
Combinatia de taste Ctrl-Alt-Delete pentru repornirea PC-ului a fost o eroare, a recunoscut cofondatorul Microsoft, Bill Gates, la o intalnire cu studenti de la Harvard, in cadrul unei campanii de strangere de fonduri in scopuri de caritate, potrivit publicatiei The Verge.
Dezvoltatorii au dorit sa creeze o functie a Windows care sa nu permita unor terti sa sustraga parolele utilizatorilor, si-a amintit Bill Gates, recunoscand:"A fost o greseala".
"Am fi putut avea o singura tasta, dar persoana care se ocupa de designul tastaturii IBM nu voia una singura", a dezvaluit Gates.
Combinatia Ctrl-Alt-Delete exista si in ziua de azi, chiar si la Windows 8, permitand utilizatorilor acceseze Task Manager.
David Bradley, inginerul care a inventat combinatia respectiva, conceputa initial pentru a reporni PC-ul, a declarat intr-un recent interviu: 'Poate ca eu am inventat-o, dar Bill a facut-o celebra'.
Aceasta combinatie nu este singura greseala a companiei, a mai spus Gates, admitand ca producatorul de software nu a intrat pe piata de telefonie mobila cand a avut ocazia.
"Regret ca a fost o perioada la inceputul anilor 2000 cand ne-am concentrat pe Windows (Vista) si ca nu am putut sa ne orientam talentul la noul dispozitiv numit telefon", a recunoscut la randul sau actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intentioneaza in curand sa se retraga din functie, la o intalnire cu analisti financiari.
Microsoft este acum in cautarea unui nou CEO, care sa vina... mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:57
Mai multi actionari ai Microsoft cer companiei sa il includa pe directorul general al Ford, Alan Mulally, pe lista scurta pentru preluarea functiei de CEO de la Steve Ballmer, care a anuntat recent ca se va retrage in termen de 12 luni.
Cel putin trei dintre cei mai importanti actionari cer Microsoft sa ia in calcul desemnarea unui director general specializat in revigorarea companiilor aflate in dificultate, unul dintre candidatii doriti fiind Mulally, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Reuters, preluata de theverge.com.
Un alt candidat dorit de actionar ar fi Mike Lawrie de la grupul Computer Sciences, specializat in servicii IT pentru companii.
Mulally este apreciat pentru reimprospatarea culturii corporative la Ford si revigorarea unor marci muribunde, precum Taurus. Informatiile aparute in ultima perioada in presa internationala sugereaza ca CEO-ul Ford ar putea pleca din functie la inceputul anului viitor.
Totodata, seful Ford este apreciat de actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, care a afirmat in 2009 ca "schimbarea unor industrii ii poate deranja chiar si pe cei mai experimentati manageri, nu si pe Alan".
Ce "CV" are Mullaly
Inainte de a prelua conducerea Computer Sciences, Lawrie a lucrat, in anii '90 si la inceputul deceniului trecut, ca director de vanzari la IBM, intr-o perioada de revenire spectaculoasa a companiei sub indrumarea lui Lou Gerstner.
Ballmer a anuntat, cu doua saptamani in urma, ca se va retrage din... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 13:41
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, se va retrage de la conducerea grupului in urmatoarele 12 luni, dupa gasirea unui succesor, a anuntat cel mai mare producator de software la nivel mondial, iar informatia a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%.
Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administratie, directorul independent John Thomson, si din care va face parte si Bill Gates, va cauta un nou director general, potrivit Microsoft, transmite MarketWatch.
Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmand sa fie analizati atat candidati din afara companiei cat si din interiorul acesteia.
"Nu este niciodata momentul perfect pentru acest tip de tranzitie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.
Thomson a adaugat ca board-ul Microsoft este dedicat transformarii grupului intr-o companie de succes furnizoare de dispozitive si servicii. mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 17:05
Ronald Binkofski, directorul general al Microsoft Romania, paraseste compania, iar noul director, care va asigura o perioada de interimat, va fi Sorin Eftene, care a detinut pana acum pozitia de director Enterprise&Partner Group.
Binkofski a fost numit la conducerea Microsoft Romania in octombrie 2010.
"Ronald Binkofski isi continua cariera (...) la Microsoft ca director general al Microsoft Polonia si Sorin Eftene este numit directorul general interimar al Microsoft Romania", se arata intr-un comunicat al Microsoft Romania.
Binkofski a mai lucrat la Microsoft Polonia in perioada 2006-2010 ca director al diviziei Developer&Platform Evangelism si apoi ca director operational al subsidiarei.
Eftene este unul dintre primii angajati ai Microsoft in Romania si a avut mai multe functii functii de conducere in divizia Microsoft Services, cea mai recent fiind director al Enterprise&Partner Group.
Odata cu preluarea interimatului, Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.
Sorin Eftene
Infiintata in 1975, Microsoft este cea mai mare companie producatoare de software, servicii si tehnologii Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business. mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 08:36