Romania risca sanctiuni serioase din partea Uniunii Europene pentru nerespectarea obiectivului de reciclare a deseurilor de cel putin 50%, pana la data limita de 31 decembrie 2020, tinta care din pacate nu a fost atinsa. Totodata, operatorii economici pot fi sanctionati daca nu respecta reglementarile legislative europene privind managementul deseurilor.
Aceste deseuri, care provin in special din ambalajele folosite in activitatea economica (metal, plastic, sticla, hartie), trebuie raportate si reciclate/valorificate conform unor reguli clare. Astfel, firmele trebuie sa tina o gestiune a deseurilor de ambalaje in functie de tipul lor (primare, secundare si tertiare) si o evidenta a cantitatii lunare de deseuri pe care le produc.
Prin urmare, trebuie sa existe documente care sa ateste cantitatea de ambalaje care este valorificata si cantitatea de ambalaje care genereaza deseuri. Ca sa evite orice problema care ar putea sa apara din cauza necunoasterii legislatiei in domeniu, operatorii economicii ar trebui sa recurga la servicii de consultanta de mediu. Firmele specializate, pot oferi servicii de management al deseurilor, raportari lunare, dar si servicii conexe precum: audit de mediu, certificare ISO, implementari CSR, etc., care sunt extrem de importante pentru operatorii economici.
In prezent, managementul deseurilor este reglementat prin urmatoarele prevederi legislative:
Hotararea 856/2002
Hotararea nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si... mai mult
Vineri, 19 Martie 2021, ora 18:02
Premierul Ludovic Orban a anuntat joi, la inceputul sedintei de guvern ca o echipa de medici militari cu experienta va asigura managementul Spitalului Judetean Suceava.
El a precizat ca se doreste ca unitatea sanitara sa fie repusa in functiune intr-un timp cat mai scurt.
"Am decis ca managementul Spitalului Judetean Suceava sa fie asigurat de o echipa de medici militari cu experienta care sa repuna in functiune spitalul, intr-un timp cat mai scurt", a declarat Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Viorel Seredenciuc, a anuntat joi ca doctorul militar col. Daniel Ionut Derioiu a preluat functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU).
Presedintele Klaus Iohannis a facut, joi, un apel la personalul medical din Suceava sa revina la serviciu, sa ingrijeasca bolnavii.
"Resursa umana exista, exista in spitalul din Suceava, si ma adresez in mod expres si special medicilor si personalului medical din spitalul Suceava: reveniti, va rog, la serviciu! Preluati bolnavii, respectati procedurile! Ne bazam pe voi!
Am mai spus-o si am sa o mai repet: medicii, personalul medical, sunt in prima linie de aparare impotriva acestei epidemii. Este nevoie de voi!", a declarat Iohannis la finalul unei videoconferinte pe tema situatiei din Suceava.
Seful statului le-a transmis medicilor ca au fost livrate combinezoane, masti de protectie si manusi.
"Este nevoie, evident, ca spitalul sa fie dotat cu tot ce... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 18:03
Transilvania Trek, prima companie de management hotelier din Romania, anunta astazi startul operatiunilor la nivel national. In prezent, compania detine in portofoliul sau hotelul Double Tree by Hilton - City Plaza din Cluj-Napoca.
Pentru 2020, Transilvania Trek are in plan preluarea gestionarii unui nou proiect hotelier in Cluj, aflat in stadiu de constructie, precum si semnarea a cel putin doua contracte de management pana la finalul anului.
Transilvania Trek introduce pe piata autohtona conceptul de management hotelier pentru proprietari si investitori.
Astfel, compania acopera toate directiile de afaceri ale unui hotel, de la stabilirea si implementarea strategiei comerciale, la planul de mentenanta a cladirii si facilitatilor si managementul financiar.
Prin semnarea unui contract de management, proprietarul hotelului mandateaza compania sa gestioneze activitatea din cadrul hotelului si sa-si asume raspunderea asupra rezultatelor comerciale si asupra normelor legale de functionare a proprietatii.
De cealalta parte, proprietarul este informat in mod regulat despre strategia de dezvoltare si rezultatele inregistrate de hotelul aflat in administrare.
Potrivit companiei, un contract de management se incheie pentru o perioada de minimum zece ani, cu doua optiuni de extindere de cate cinci ani fiecare. Fiind un angajament pe termen lung, acesta permite exploatarea optima a resurselor imobiliare si stabilirea unor relatii durabile si eficiente cu toti... mai mult
Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 11:47
Facility & Property Management Conference revine cu o noua editie pe 6 noiembrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si va reuni proprietari, chiriasi si specialisti in mentenanta si administrarea de cladiri comerciale, subiectul principal de discutie fiind DIGITALIZAREA WORKPLACES SI TRANSFORMAREA CLADIRILOR.
Structurata pe 4 sesiuni de prezentari si dezbateri, conferinta va aborda subiecte precum:
* Trenduri bazate pe nevoile chiriasilor
* Modul in care influenteaza noile tendinte performanta cladirilor
* Reglemenatari in industrie
* Managementul facilitatilor
* Avantajele transformarii digitale
* Noi tendinte globale si locale
Conferinta Facility & Property Management Conference va dezvalui modul in care digitalizarea cladirilor duce la rezultate mai bune in intretinerea si administrarea cladirilor si cum inovatia va influenta performanta cladirilor.
Printre primii vorbitori confirmati se numara: Maarten Oonk - Director New Business, Deloitte Center for the Edge EMEA, Razvan Iorgu - Managing Director, CBRE Romania, Luiza Moraru - Head of Property Management CEE, CBRE Romania, Fulga Dinu - Country Manager Operations, Immofinanz Romania, Laurentiu Lazar - Managing Partner, Colliers Romania, Andrei Postelnicu - Managing Director, CBRE Global Workplace Solutions (GWS), Oana Adjudeanu - Director Property Management & Real Estate Management Services, Colliers International Romania, Ana Dumitrache - Country Head Romania, CTP Romania, Paul Dragoiu - General... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2019, ora 16:42
Zitec, lider pe piata de IT din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate, anunta ca aplicatia de registratura si managementul documentelor Regista este folosita in prezent de 7000 de utilizatori din peste 300 de institutii publice (in majoritate, primarii) si companii private din tara, un numar dublu fata de 2018. Prin intermediul aplicatiei au fost procesate peste 5,3 milioane de documente.
Dupa acest succes, compania pregateste lansarea modulelor Smart City si e-Guvernare, ca parte a aplicatiei Regista.
Modulele Smart City si e-Guvernare permit extinderea functionalitatilor Regista la solutii IoT pentru nevoi specifice identificate la nivel local si digitalizarea interactiunii dintre cetatean si institutiile publice.
Romania se situeaza si in 2019 pe ultimul loc in ceea ce priveste gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice, in randul statelor din Uniunea Europeana, potrivit clasamentului realizat de DESI (Digital Economy and Society Index), disponibil la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi.
Raportul analizeaza opt indici precum gradul de interactiune online al utilizatorilor cu administratiile publice, masura in care diferite cereri pot fi solutionate online sau accesul rapid la informatie.
Pe fondul nivelului foarte scazut de digitalizare inregistrat la nivel public local, Regista ajuta la eficientizarea si digitalizarea activitatii interne din peste 300 de institutii si... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 12:07
Atunci cand ne gandim la managementul riscului in afaceri, primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem este ca acest proces se bazeaza pe identificarea tuturor activitatilor operationale din cadrul organizatiei si pe definirea tuturor riscurilor care decurg din aceste activitati. Insa pentru a deslusi mai bine managementul riscului, trebuie analizat ce este riscul, cum evolueaza el si cum poate fi abordat.
Orice activitate desfasurata, fie individuala, in activitatea ta de zi cu zi, fie intr-un grup organizat, cum este un business, are un anumit grad de risc. In fiecare zi, structura organizatorica din care facem parte este pusa la incercare direct sau indirect la diverse riscuri.
In functie de tipul riscului, exista si metode diferite de gestionare a acestora. Important este sa-ti asumi riscul potrivit in functie de recompensa. Riscul este indisolubil legat de recompensa. Prin urmare, riscul nu trebuie inteles ca fiind intotdeauna un element distrugator. Acesta poate duce la oportunitati extraordinare pentru cei care stiu cum sa profite de acesta.
Managementul riscului in cadrul unei afaceri presupune ca riscurile sa fie identificate si definite in raport cu obiectivele a caror realizare este afectata de materializarea lor. Din aceasta cauza, existenta unui sistem de obiective clar definite constituie premisa esentiala pentru identificarea si definirea riscurilor.
6 pasi pentru intelegerea managementului de risc
Procesul de management al riscului reprezinta... mai mult
Marti, 30 Iulie 2019, ora 11:23
Pe piata de capital, in succesul unei strategii de tranzactionare accentul cade cel mai adesea asupra importantei analizei tehnice.
Cu toate acestea, indiferent cat de importanta, analiza tehnica in sine nu genereaza o strategie eficienta fara o buna gestionare a banilor.
Deci, ce este money managementul si cum sa il aplicati? Explicatii.
Ce este money managementul pe bursa de valori?
Managementul banilor inseamna literalmente gestionarea banilor. Pe bursa, este o chestiune de a sti cum sa va gestionati capitalul, cu alte cuvinte, sa maximizati castigurile si sa limitati pierderile.
Sa invatati money management pe Forex inseamna defapt sa invatati cum sa va calculati riscurile, pierderile si castigurile potentiale. Este o forma de risk management.
Deoarece conservarea capitalului este fundamentul tuturor strategiilor de gestionare a banilor pe piata bursiera, regasim doi parametrii fundamentali:
1. Valoarea maxima a pierderilor pe pozitie,
2. Raportul risc / rentabilitate, obiectivul fiind ca profitul potential sa depaseasca pierderea potentiala.
Dimensiunea psihologica a money management in tranzactionare
Psihologia este un concept cheie in tranzactionare deoarece, in spatele tuturor instrumentelor tehnice folosite, se afla in cele din urma omul care va lua decizia de a cumpara sau de a vinde. Si omul este un conglomerat de emotii, care conditioneaza actiunile sale.
Fie pozitive, cum ar fi excesul de incredere sau optimismul, fie negative,... mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 10:37
Fleet Management Conference, cel mai important eveniment dedicat gestionarii eficiente a flotelor auto, revine pe 11 aprilie 2019, la Hotel Caro Bucuresti.
Aflat la cea de-a sasea editie, Fleet Management Conference reuneste reprezentanti ai asociatiilor de profil din industria auto, manageri de flote ai celor mai importante companii multinationale, dar si consultanti, cu scopul de a oferi solutii pentru optimizarea performantei flotelor si modalitati de rezolvare a provocarilor care apar in aceasta industrie.
Subiecte abordate in cadrul conferintei:
Strategii si sfaturi pentru administrarea si gestionarea eficienta a flotelor auto Solutii pentru problemele aparute in cadrul flotelor autoImbunatatirea si dezvoltarea politicilor existente, practicilor si proceselor pentru eficienta sistemelor operationaleAdministrarea eficienta a parcului de autovehiculeOptimizarea performantei flotelor autoAdministrarea serviciilor de suportDeterminarea unor dimensiuni optime a unei flote de autovehiculeDezvoltarea corecta a unei strategii externe si interne pentru operatiile desfasurateMentenanta preventiva - cum pot fi evitate cele mai frecvente greseli
Dintre vorbitorii care vor participa la conferinta: Paul Lauria - President, Mercury Associates, Inc., Cecilia Tudor - Director Vanzari Speciale, Renault Commercial Roumanie, Paul Gogolinski - Partner, Total Fleet Solutions, Sorin Iacob - Country Manager Romania, GT Motive, Gabriel Decu - National Operations Manager,... mai mult
Vineri, 22 Martie 2019, ora 15:16
O noua editie a conferintei Supply Chain & Logistics Expo & Forum organizata de BusinessMark s-a desfasurat joi, 4 octombrie, la Hotel Radisson Blu.
Am avut alaturi de noi specialisti din industria de supply chain si logistica, care au adus in discutie de la strategii de optimizare a managementului lantului de aprovizionare pana la provocarile specifice comertului online la nivel de industrie.
In deschidere, Adriana Palasan - Managing Partner, Supply Chain Management Center si Vicepresedinte, Arilog - a vorbit despre Inovatiile si Oportunitatile din Supply Chain, un studiu realizat la nivel national de BVL.
Temele centrale ale studiului au cuprins: Concepte si inovatii in tehnologie; Schimbari in supply chain; Modificarea cerintelor de competente in supply chain; Noi modele si modificari in business.
Dintre tendintele actuale din piata, presiunea costurilor, personalizarea serviciilor si a produselor si complexitatea raman trendurile de top fiind actionate din exterior chiar si in epoca digitalizarii.
De asemenea, digitalizarea proceselor de business si transparenta in supply chain sunt cele mai importante tendinte si cele pe care companiile trebuie sa le dezvolte puternic in viitor.
"Comparat cu anul 2012, importanta sustenabilitatii a crescut semnificativ, iar majoritatea covarsitoare a companiilor inca are un potential major pentru dezvoltare in ceea ce priveste adaptabilitatea individuala la tendintele existente. Totusi, cea mai importanta si urgenta... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 12:13