Costul orar cu mana de lucru in intreaga economie a crescut cu 2,6% in zona euro si cu 3,1% in UE, in trimestrul al treilea 2019 comparativ cu perioada similara a lui 2018, in randul statelor membre cea mai mare crestere anuala fiind inregistrata si Romania, 13,2%, potrivit datelor publicate luni de Oficiul european de statistica (Eurostat).
Costul orar cu mana de lucru cuprinde costurile cu salariile si costurile non-salariale, precum contributiile sociale platite de angajatori. In Romania, costurile salariale au inregistrat o crestere anuala de 13,2% in trimestrul al treilea, iar costurile non-salariale au inregistrat o crestere anuala de 12,1%.
Avansul costurilor cu forta de munca in Romania s-a produs in principal pe fondul cresterii cu 14,2% a costului orar al fortei de munca in sectorul de non-business, la care se adauga o crestere de 12,8% a costului orar al fortei de munca in sectorul de business, in ambele cazuri fiind vorba de cresteri mult peste media europeana, 2,9% respectiv 3,1%. Pe sectoare ale economiei, in Romania costul orar cu forta de munca a crescut cu 21,1% in constructii, cu 12,5% in sectorul serviciilor si cu 11,6% in industrie.
Potrivit Institutului National de Statistica, indicele trimestrial al costului orar al fortei de munca este un indicator pe termen scurt care permite evaluarea tendintelor costurilor orare suportate de angajator cu forta de munca salariata. mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:45
In Suedia, tara cu 10 milioane de cetateni, cunoscuta pentru deschiderea la tehnologii noi, tot mai multi oameni aleg sa isi implanteze microcipuri in mana.
Un singur microcip putin mai mare decat un bob de orez poate inlocui legatura de chei, cartele de acces, iar in viitor chiar si portofelul burdusit cu carduri - obiecte pe care le poti pierde, pe care le poti uita sau pe care pur si simplu nu vrei sa le porti dupa tine. Pentru 3.000 de suedezi acest lucru suna suficient de bine incat treaca peste aspecte precum faptul ca microcipul trebuie sa le fie implantat in tesuturi, dar si peste chestiunile legate de intimitate si securitatea datelor personale.
Folosind tehnologia NFC (near-field communication), informatiile sunt transmise wireless de la un cip pasiv la un cititor aflat la cativa centimetri distanta.
Cu cipul implantat in mana, de obicei undeva intre degetul mare si aratator, oamenii pot deschide usa masinii sau usa de la birou si pot efectua diverse plati. Pe masura ce tehnologia avanseaza, ne putem astepta ca lista aplicatiilor sa creasca.
Microcipurile implantate nu reprezinta chiar o noutate in Suedia. BBC relata in urma cu patru ani despre o serie de evenimente la care mai multor voluntari pasionati de tehnologie le erau implantate cipuri RFDI (identificare prin frecventa radio), care la vremea respectiva nu faceau decat sa deschida usa, fiind nevoie, desigur, sa iti cumperi o incuietoare compatibila.
Doar ca acum nu mai vorbim de biohackeri... mai mult
Duminica, 20 Mai 2018, ora 07:30
Campania Mana cu Mana, lansata in beneficiul copiilor din centre de plasament, propune celor dornici de a face fapte bune un eveniment special, in Bucuresti, pe 26 aprilie 2018.
Cu sprijinul Hilton Inn Garden Old Town, hotel deschis in decembrie 2017 in Centrul Vechi al Capitalei, va fi organizata o seara speciala, Gala Mana cu Mana, eveniment ce include o licitatie caritabila a fotografiilor ilustrate realizate cu scopul transmiterii corecte a imaginii copiilor din centre de plasament - copii ca oricare altii, cu vise, dorinte si perspective de viitor, care au insa nevoie de sprijin din partea comunitatii.
Mana cu Mana a implicat copiii din centre de plasament intr-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care sa creasca gradul de respect de sine al acestora, dar si gradul de incredere in relatia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari si prin implicarea in evenimente asociate.
Proiectul isi propune sa transmita un puternic mesaj de importanta nationala in materie de integrare a copiilor institutionalizati in comunitate, pentru binele general al societatii, insa implementarea face in prezent in principal in doua centre de plasament din judetul Constanta - Centrul de Plasament Antonio din Constanta si Centrul de Plasament Delfinul din Agigea.
"Mana cu Mana este un proiect realizat de persoane ce s-au implicat voluntar, pornind cu buget zero, dar obiective foarte ambitioase. Ne-am dorit sa comunicam prin emotie pozitiva, cu gandul la viitor, iar... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:58
Autoritatile din Galati se confrunta de ani de zile cu o problema. Mana muzei de pe statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Central dispare in fiecare an in preajma aniversarii acestuia.
Drept urmare, autoritatile au gasit o solutie temporara: au inlocuit mana si au pus mai multe buchete de flori. Pe cea adevarata o aduc doar la ceremonii, informeaza TVR 1.
Mana muzei lui Mihai Eminescu este tinuta la ...citeste mai departe despre "Inventivitatea romanului: Ce au facut autoritatile ca sa nu mai dispara mana muzei lui Eminescu" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 09:12
Ceasurile, ca orice alt accesoriu, vin intr-o varietate mare de forme si dimensiuni. Cu toate acestea, pe langa faptul ca trebuie sa gasesti un ceas pe gustul tau, trebuie sa ai grija sa alegi unul care sa se potriveasca si pe incheietura ta.
In principiu, ceasurile barbatesti arata bine - nu poti spune ca gresesti alegand un anumit tip- insa unele ar putea fi usor nepotrivite pentru tine, si nu ti-ai dori ca partenerii tai de afaceri sa observe asta.
Ariel Adams, fondatorul A Blog to Watch, iti explica intr-un editorial pentru The Watch Gallery, tot ce trebuie sa stii despre dimensiuni si marimi, cand vine vorba despre ceasul tau de mana.
Primul criteriu: Stilul si gustul tau
Foto: amog.com
Daca vrei sa abordezi o imagine mai tinereasca si sporitva, atunci un ceas supradimensionat ar putea fi o alegere potrivita. Daca vrei sa pastrezi o imagine mai conservatoare, insa, apeleaza la un ceas de dimensiune medie.
Un sfat ar fi sa eviti ceasurile mici, intrucat ceasurile mici sunt mai potrivite pentru femei. Desigur, nu toate femeile poarta ceasuri mici, insa, ca barbat, daca porti un ceas mic nu faci decat sa-ti diminuezi masculinitatea tinutei.
Alege un ceas pe masura ta
Ceasurile ar trebui fie tot atat de late pe cat de lata este incheietura ta, fara sa treaca, insa, de ea. Gandeste-te la incheietura ta ca la o farfurie pe care vrei sa o umpli fara sa dai pe langa: trebuie sa fii foarte atent sa nu depasesti grosimea incheieturii.
Foto:... mai mult
Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 00:00
Alina Dolea, PR Manager Editura Curtea Veche
Descrierea companiei
Editura infiintata in urma cu 10 ani, generalista. Se afla in primele 5 mari edituri romanesti
Portofoliu
-distributie nationala
-Diverta, Noi, Carturesti, Humanitas
-persoane fizice,
-peste 250 de titluri/an
Educatie
•Titlurile de self-help castiga teren in 2009
•Editurile ajung la client prin metode traditionale
•Comunicarea merge mana in mana cu vanzarile in piata de carte
In 2009 atat solutiile de dezvoltare personala si profesionala, cat si caile de evadare din recesiune se regasesc in carti. Tocmai de aceea, romanii nu renunta la literatura, considera Alina Dolea PR Manager Editura Curtea Veche.
mai mult
Vineri, 12 Iunie 2009, ora 04:45