Fie ca este 1 iunie, Craciunul sau ziua de nastere a copilului nostru, in aceste zile speciale simtim nevoia sa marcam intr-un mod diferit evolutia lui de pana atunci.
Dorintele lui cele mai mari se transforma in realitate: jucarii una mai impresionanta decat cealalta, electronice sau chiar vacante in locurile iubite.
Dar investitia unui parinte in fericirea copilului lui nu incepe si nu se opreste aici. Cuvintele pe care le foloseste, situatiile la care este expus copilul, evenimentele din viata de familie sunt pagini care vor scrie povestea lui de succes.
Atat reusitele, precum si esecul sunt lectii de viata pe care copilul le traieste pentru prima data in familia lui, alaturi de parinti.
Fiecare parinte este eroul principal din povestea copilului lui. Intrebat ce vrea sa se faca cand va fi mare, copilul raspunde deseori "vreau sa fiu ca mami"/ "vreau sa fiu ca tati". De aceea, responsabilitatea noastra ca parinti ar trebui sa inceapa de la "cine sunt eu in viata copilului meu"?
Ca mama antreprenor, traiesc deseori sentimentul de responsabilitate de a fi un exemplu in viata fiicelor mele; de la calitatea tesaturilor pe care le alegem, la confortul tinutelor pe care le cream; de la felul in care ne intampinam clientele, la seriozitatea pe care o avem la sedintele foto sau la evenimentele la care participam; sau de la cheltuielile zilnice pana la planificarea financiara a fiecarei luni.
Ca mama antreprenor le ofer copiilor mei 100% din cunostintele mele,... mai mult
Vineri, 01 Iunie 2018, ora 21:35
Fiecare alegere pe care o facem, fiecare decizie este o investitie pe termen lung in viitorul copiilor nostri.
Orice mama este "antreprenor" pentru propriii copii. Asa cum intr-un business ai nevoie de resurse si planificare pentru a-ti atinge obiectivele, la fel si in viata de familie este necesar sa planifici ce doresti sa faci pentru copiii tai, in ce directie doresti ca acestia sa se indrepte si sa ai incredere in tine ca mama.
Fie si cele mai simple alegeri: scoala, cursuri de inot, de fotbal, balet... sau canto sunt "caramizi" care contruiesc viitorul copiilor nostri.
Inca de cand ramai insarcinata incepi sa te preocupi cum sa "aranjezi" mai bine viitorul copilului tau. Si inevitabil se naste in tine nevoia de a-i lasa ceva mai departe. Ceva din tine, din mostenirea ta sufleteasca, precum si ceva material, sa fie baza de la care pleaca si pe care sa se dezvolte.
In perioada post-natala, foarte multe mame incep sa se gandeasca pentru prima data la un business propriu si se naste dorinta de a aduce un plus valoare in viata de familie.
La fel a fost si viata mea. Am inceput sa ma gandesc la afacerea proprie de pe vremea cand am stat acasa cu fiica mea cea mare. Insa conceptul de Family Fashion avea sa se nasca 5 ani mai tarziu, dupa ce am mai trecut printr-o maternitate, doua job-uri schimbate si constientizarea ca locul meu nu mai este intr-o corporatie.
Am inceput sa creez haine mama-fiica din dragoste pentru fetele mele si avand in spate o mare... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 10:46
A fi "propriul sef si a nu depinde de nimeni" este o dorinta la care visam din prima zi in care ne-am angajat. Si totusi, dupa 5-10 ani de angajare, putini sunt cei care au curajul sa faca aceasta alegere. Sa nu mai fie visul atat de atragator?
In ciuda oportunitatilor de business din tara noastra, tot mai multi tineri aleg sa plece in strainatate. Daca in anii 2000 vorbeam despre forta de munca din constructii sau menaj care pleca din Romania, in 2018 tari precum Anglia, Germania, Franta reprezinta mirajul pentru multi dintre corporatisti.
Iar conditiile salariale reprezinta doar unul dintre motive. Prea des argumentul este "vreau sa plec din tara asta unde simt ca nu am niciun viitor."
Si totusi, ce-i determina pe cei care raman in tara sa inceapa un business pe cont propriu? Cine si ce ii sustine?
Luiza Willems, designer si antreprenor al FamilyFashion.eu, un concept vestimentar mama-fiica, ne vorbeste despre riscurile, oportunitatile si fericirea de a fi propriul sef.
De cati ani esti antreprenor si ce te-a determinat sa pleci dintr-o pozitie de top management?
In 2014, dupa 13 ani de marketing, am simtit pur si simplu ca locul meu nu mai este in corporatie. Desi lucrasem in multe companii internationale, pe diferite pozitii, avand ca obiectiv sa fiu unul dintre cei mai buni directori de marketing din Romania, in toamna anului 2014 am decis ca este timpul sa folosesc cunostintele dobandite pentru a crea propria companie.
Pur si simplu valorile... mai mult
Sambata, 03 Februarie 2018, ora 10:00
Cristina Chiriac a trecut de la un simplu antreprenor la Ambasador al antreprenoriatului feminin si Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, iar astazi are un proiect si mai ambitios: dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural din Romania.
"Interesul pentru mediul rural vine si pe fondul dorintei mele de a promova femeia si traditiile romanesti atat in tara, cat si in strainatate, prin intermediul conceptului 'Flori de ie' pe care il dezvolt", spune Cristina Chiriac, Ambasador al Antreprenoriatul Feminin - titlu acordat de Comisia Europeana.
In luna martie se dedica si mai mult doamnelor din mediul de business pe care alege sa le inspire cu un discurs motivational, mai ales ca, inevitabil, zilele de 1 si 8 martie ii trezesc amintiri legate de doua dintre figurile feminine care i-au marcat copilaria: mama si invatatoarea.
Despre inseamna aceste zile pentru Ambasadorul Antreprenoriatul Feminin, ce atuuri au doamnele in afaceri si care este povestea sa de succes in business, vorbeste Cristina Chiriac intr-un interviu acordat Business24.
Ce insemnatate au pentru dumneavoastra zilele de 1 si 8 martie?
Copilaria a fost, pentru mine, o etapa foarte frumoasa, care si-a lasat profund amprenta asupra dezvoltarii mele ulterioare.
Astfel, inevitabil, zilele de 1 si 8 martie imi trezesc amintiri legate de doua dintre figurile feminine care mi-au marcat copilaria: mama si invatatoarea carora le ofeream intotdeauna cate un buchet de ghiocei culesi chiar... mai mult
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama si cafenelelor Cafepedia, a pornit businessul cu un restaurant pentru a inlocui ceea ce i-a lipsit cand lua masa in oras: mancarea gatita "ca la mama acasa". Dupa 13 ani, businessul lui se bucura inca de succes in randul clientilor, insa antreprenorul este modest si rezervat cand vorbeste despre vacante si bani cheltuiti.
Ceea ce isi doreste de la timpul sau liber este un "timp de calitate" cu el insusi, in primul rand, dar si pentru copilul sau. Sustine ca banii nu sunt pentru el decat "un mijloc pentru satisfacerea unor nevoi nu o nevoie in sine" si inca are incredere in oameni, dupa 13 ani de business.
Despre ideea de business "La Mama", despre lectiile pe care mediul de afaceri i le-a oferit si despre timp liber versus timp petrecut muncind, vorbeste Catalin Mahu, intr-un interviu acordat Business24.
E o diferenta mare intre pregatirea profesionala pe care o aveti si industria in care activati. Cum v-ati decis sa faceti trecerea de la Autovehicule Rutiere la restaurante?
In anii de dupa Revolutie foarte multa lume si-a schimbat domeniul de activitate din diverse motive: industriile in care activau au avut o scadere a activitatii, deschiderea posibilitatii de a face afaceri proprii, descoperirea unor noi posibilitati de exprimare a eu-lui creator a fiecaruia, etc... Pe acest fond, evident ca si pentru mine intervenit schimbarea si, dupa ce in 1990 cand m-am inscris la facultate visam sa fac... mai mult
Sambata, 04 August 2012, ora 00:00