Facebook elaboreaza un nou set de reguli care vizeaza reducerea raspandirii in mass-media a materialelor video de tip "deepfake", iar specialistii in securitate cibernetica sustin ca "trebuie sa fim in din ce in ce mai exigenti si mai pregatiti pentru ceea ce urmeaza", scrie blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate, Eset.
"Un anunt al vicepresedintelui platformei de gestionare a politicilor globale Facebook, Monika Bickert, dezvaluie ca platforma implementeaza o abordare pe mai multe planuri pentru a face fata amenintarilor tot mai mari ale continutului mass-media manipulat, creat special pentru a raspandi dezinformarea si pentru a influenta opinia publica. Facebook a anuntat cu acest prilej ca va elimina continutul manipulat care bifeaza acesti doi indicatori: a fost "editat sau sintetizat - dincolo de ajustarile necesare pentru claritate sau calitate - in moduri care nu sunt evidente pentru o persoana obisnuita si ar putea face pe cineva in mod eronat sa creada ca un subiect al videoclipului a spus cuvinte pe care nu le-a spus de fapt", si este "produsul inteligentei artificiale sau al invatarii automate (machine learning) care contopeste, inlocuieste sau suprapune continutul unui videoclip, facandu-l sa para autentic", noteaza sursa citata.
In viziunea expertilor de la Eset, noua politica stricta se aplica tehnicilor "deepfake", care sunt un exemplu al modului in care algoritmii de invatare automata pot fi utilizati in scopuri nefaste. De... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 10:30
Facebook a anuntat, vineri, ca, a intentat, in California, un proces impotriva unei companii si a doua persoane fizice, in contextul in care depune eforturi pentru a se asigura ca utilizatorii sunt in siguranta si pentru a combate abuzurile in platforma de reclame.
"Acestea au incalcat Termenii si Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor si pentru a rula reclame inselatoare care promovau bunuri precum marfuri contrafacute si pastile pentru slabit", se arata in comunicat.
Prin procesul intentat, Facebook isi propune sa traga la raspundere compania ILikeAd Media International Company si pe Chen Xiao Cong si Huang Tao pentru crearea de malware, comiterea de acte de inselaciune cu scopul de a-i face pe oameni sa il instaleze, compromiterea conturilor de Facebook ale utilizatorilor si apoi folosirea acestora pentru a rula reclame inselatoare pe platforma.
"Inculpatii au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebritati, pentru a-i incuraja pe oameni sa dea click pe acestea, o practica cunoscuta sub numele de "celeb bait". In unele cazuri, acestia au folosit si o tehnica cunoscuta sub numele de "cloaking". Prin intermediul acestei practici, inculpatii au ascuns in mod voit adevarata pagina de destinatie a link-ului din reclame, afisand doua versiuni diferite ale acesteia: o versiune in sistemele Facebook si o alta versiune pentru utilizatorii platformei", se arata in comunicat.
Procesul de... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 12:35
Ca urmare a eforturilor depuse pentru a se asigura ca utilizatorii sai sunt in siguranta si pentru a combate abuzurile in platforma de reclame, Facebook a intentat azi, in California, un proces impotriva unei companii si a doua persoane fizice. Acestea au incalcat Termenii si Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor si pentru a rula reclame inselatoare care promovau bunuri precum marfuri contrafacute si pastile pentru slabit.
Prin procesul intentat, Facebook isi propune sa traga la raspundere compania ILikeAd Media International Company Ltd. si pe Chen Xiao Cong si Huang Tao pentru crearea de malware, comiterea de acte de inselaciune cu scopul de a-i face pe oameni sa il instaleze, compromiterea conturilor de Facebook ale utilizatorilor si apoi folosirea acestora pentru a rula reclame inselatoare pe platforma.
Inculpatii au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebritati, pentru a-i incuraja pe oameni sa dea click pe acestea, o practica cunoscuta sub numele de "celeb bait". In unele cazuri, acestia au folosit si o tehnica cunoscuta sub numele de "cloaking". Prin intermediul acestei practici, inculpatii au ascuns in mod voit adevarata pagina de destinatie a link-ului din reclame, afisand doua versiuni diferite ale acesteia: o versiune in sistemele Facebook si o alta versiune pentru utilizatorii platformei.
Procesul de identificare si tragere la raspundere a organizatiilor si... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 10:07
Facebook si Microsoft au impiedicat saptamana trecuta mai multe atacuri cibernetice ale Coreei de Nord, a declarat un oficial al Casei Albe, in conditiile in care Statele Unite acuza public autoritatile de la Phenian ca au coordonat in luna mai un atac informatic care a blocat activitatea unor spitale, banci si al unor companii.
"Facebook a inchis conturi prin intermediul carora erau executate atacuri cibernetice, iar Microsoft a actionat pentru a opri atacuri actuale, nu doar atacul initial WannaCry", a spus consilierul pentru securitate interna al Casei Albe, Tom Bossert, transmite Reuters.
Acesta nu a oferit detalii referitoare la masurile luate de cele doua companii, dar a spus ca guvernul american cere si altor companii sa coopereze in domeniul securitatii cibernetice.
Remarcile consilierului au avut loc in timpul unei conferinte de presa la Casa Alba, in care a acuzat Coreea de Nord de atacul informatic WannaCry, care a infectat sute de mii de computere din peste 150 de tari.
Bossert a declarat ca guvernul american are dovezi clare ca responsabilitatea pentru atacul WannaCry apartine Coreii de Nord. El nu a prezentat, totusi, aceste dovezi.
Acuzatia Statelor Unite are loc intr-o perioada de tensiuni ridicate cu Coreea de Nord, din cauza programului de inarmare nucleara derulat de acest stat.
Un purtator de cuvant al Facebook a confirmat ca saptamana trecuta ca a sters conturi ale unor utilizatori care aveau legatura cu un grup de hackeri cunoscut... mai mult
Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 12:34
CERT-RO avertizeaza utilizatorii aplicatiei de mesagerie Facebook Messenger ca sunt vizati de o campanie de raspandire de malware prin intermediul unor mesaje care ii indeamna pe acestia sa acceseze un link (URL) catre un asa zis video al unui prieten, expunandu-se, astfel, mai multor riscuri.
Victimele vor fi expuse unor riscuri, precum divulgarea istoricului de navigare (browsing history) catre atacatori, interceptarea de credentiale pentru diferite platforme web, instalarea altor forme de malware fara cunostinta acestora si includerea in lantul de distribuire a mesajelor malitioase catre prieteni, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).
Mesajele prin intermediul carora se raspandesc diferite forme de malware au urmatoarele caracteristici: sunt trimise de catre un prieten din reteaua Facebook (acesta fiind la randul sau compromis) si contin numele celui care primeste mesajul urmat de cuvantul "Video" si un URL de forma https://bit.ly/[sir_de_caractere].
Accesarea link-ului respectiv duce catre o pagina, care pare a fi un film ce poate fi rulat de catre utilizator, gazduita intr-una din platformele Google Drive sau Google Docs, avand astfel un URL de forma https://drive.google.com/file/d/[sir_de caractere]/preview sau https://docs.google.com/file/d/[sir_de_caractere]/edit.
Folosirea platformei Google pentru gazduirea acestor pagini are menirea de a spori incredere utilizatorilor in continut astfel incat sa... mai mult
Sambata, 26 August 2017, ora 14:21
Daca nu sunt atenti, utilizatorii Facebook risca sa cada prada unei noi escrocherii cibernetice.
Utilizatorii sunt ademeniti sa dea click pe videoclipuri cu titluri de genul "My first video", "My video" sau "Private video". In continuare, victimele sunt directionate cate un site YouTube fals, unde li se cere sa instaleze o extensie suplimentara pentru a putea urmari videoclipul.
Daca este instalat acest plug-in, o versiune a "Make a GIF", browserul utilizatorului va fi infectat, iar wall-ul sau de pe Facebook va fi inundat de postari false cu ...citeste mai departe despre "Atentie pe ce dati click pe Facebook! A fost descoperita o noua escrocherie" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 17:57
Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu peste un miliard de utilizatori, iar timpul mediu lunar petrecut de un utilizator aici este de peste sapte ore. In acest context, Facebook este mana cereasca pentru hackeri.
In Romania exista aproape sase milioane de utilizatori ai retelei sociale Facebook. Tot mai des apar rapoarte din partea producatorilor de solutii de securitate cu privire la pericolele cu care se confrunta acesti utilizatori, cu privire la virusii care circula prin retea.
In cel mai rau scenariu, utilizatorii isi pot pierde date confidentiale de pe calculator, dar daca se ghideaza dupa cateva principii de baza pot evita cu usurinta orice fel de probleme informatice pe Facebook.
Iata care sunt precautiile principale pe care trebuie sa le respectati pe Facebook:
Atentie la reclame
Nu faceti click pe orice reclama pe care o vedeti afisata pe contul de Facebook. De regula, Facebook scoate in fata reclame personalizate, in functie like-urile pe care le acordati, in functie de activitatea in retea.
Reclamele care iti spun ca ai castigat un iPhone 5 si ca poti sa intri in posesia lui cu un simplu click ar trebui sa dea de banuit oricui.
Atentie la recomandarile prietenilor
Facebook este raiul recomandarilor. Ai fost intr-un restaurant care ti-a placut, il recomanzi si dai un link. Ai fost pe litoralul grecesc si ti-a placut un anumit local, il recomanzi si ii dai link.
Dar nu toti "prietenii" sunt bine intentionati, iar cei mai... mai mult
Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:13
Microsoft a lansat o atentionare pentru utilzatorii care folosesc Mozilla si Chrome si care sunt, potrivit companiei, in pericol sa li se sparga conturile de Facebook.
Malware-ul, detectat intial in Brazilia, este mascat sub forma unei extensii Google Chrome si sub forma unui add-on Mozilla Firefox. Evident, avand in vedere ca "alarma" de securitate a fost "trasa" de Microsoft, care are toate motivele sa incerce sa-si atraga useri pentru Internet Explorer, v-ati putea gandi ca avem de-a face cu o campanie. Din pacate, nu este asa, malware-ul este intr-adevar periculos.
Trojan:JS/Febipos.A, cum a fost denumita amenintarea informatica, lucreaza intr-un mod banal, se arata in cel mai recent raport de securitate al Microsoft. Malware-ul incearca sa se actualizeze (in acelasi mod in care o face si o extensie de Chrome, de exemplu), iar tocmai de aceea detectia este mai grea.
Citeste mai multe despre Microsoft: un malware poate prelua controlul asupra conturilor de Facebook pe HIT.ro mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 11:12
Experti de pe Silicon Valley - renumitul centru de inalta tehnologie din SUA - au emis miercuri un avertisment privind propagarea unui nou virus sub forma unei pagini din reteaua sociala Facebook.
Programul malware afiseaza pe ecran cererea de a verifica identitatea utilizatorului, iar acesta este automat redirectionat catre o pagina falsa a retelei sociale, unde isi divulga numele de utilizator si parola contului, arata CNET.
In acel moment, infractorii cibernetici redirectioneaza traficul si obtin acces la informatii personale si datele de pe pagina personala a utilizatorului.
In plus, dupa cum remarca expertii, persoanele care au "luat" virusul il transmit automat prin link-uri catre site-uri infectate.
Dezvoltatorii celei mai mare retele sociale din lume Facebook incearca in prezent sa gaseasca o solutie pentru stoparea virusului, se mentioneaza intr-un comunicat al serviciului de presa al Facebook. mai mult
Joi, 04 Aprilie 2013, ora 09:52