Senatul american a aprobat joi bugetul de 1.100 de miliarde de dolari pentru 2014, care indeparteaza pentru aproape noua luni amenintarea unui nou blocaj al guvernului SUA.
Legea Bugetului, care finanteaza mii de programe guvernamentale pana pe 30 septembrie, a fost adoptata cu 72 de voturi pentru si 26 impotriva si urmeaza sa fie semnata de presedintele Barack Obama sambata, informeaza Reuters.
Bugetul a fost aprobat miercuri in Camera Repezentantilor, cu 359 de voturi la 67.
In urma cu trei ...citeste mai departe despre "SUA evita un nou blocaj: A fost adoptat bugetul - care e urmatoarea batalie" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 08:25
Ppentru a ajunge la un acord privind cresterea pragului de indatorare a Statelor Unite, presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca este gata sa lucreze in timpul weekend-ului cu liderii democrati si republicani, anunta Mediafax.Obama a afirmat la Casa Alba ca are incredere ca poate fi gasita o solutie, in pofida impasului in care se afla negocierile din Congres, care amplifica riscul de default (incapacitate de plata) si de retrogradare a ratingului SUA.
Presedintele a facut apel pentru un compromis, afirmand ca proiectul presedintelui Camerei Reprezentantilor, John Boehner, nu rezolva problema datoriilor.
"Este clar acum ca orice solutie de evitare a defaultului trebuie sa fie bipartizana", a spus Obama.
Intre timp, republicanii din Camera Reprezentantilor incearca sa modifice planul lui Boehner, astfel incat sa atraga si sprijinul membrilor din partid de orientare conservatoare.
Daca pragul de indatorare, in prezent de 14.300 miliarde de dolari, nu este majorat pana marti, Statele Unite nu vor mai putea sa se imprumute si nu vor mai avea fonduri pentru plata obligatiilor financiare. mai mult
Vineri, 29 Iulie 2011, ora 18:58
Fondul Monetar International (FMI) a avertizat luni Statele Unite ca trebuie sa protejeze economia mondiala prin aducerea datoriilor sub control si prin majorarea rapida a plafonului de indatorare, anunta Mediafax.FMI a constat intr-un raport de evaluare a perspectivelor economiei americane ca ritmul lent de redresare poate continua, cu unele ajustari fiscale, dar a notat ca datoriile publice reprezinta un motiv de ingrijorare.
"Directorii din board-ul FMI au subliniat nevoia urgenta de crestere a limitei de indatorare a guvernului federal, dar si necesitatea unui acord cuprinzator referitor la un program pe termen mediu de consolidare a bugetului", se arata in raport.
Termenul limita pana la care guvernul american mai are dreptul sa se imprumute, 2 august, se apropie, dar congresmenii republicani si democrati au refuzat pana acum sa ajunga la un compromis pentru majorarea pragului de indatorare, in prezent de 14.300 miliarde de dolari, si in privinta cheltuielilor publice si a impozitelor.
Potrivit FMI, SUA trebuie sa aplice din anul fiscal 2012, care va incepe pe 1 octombrie, unele masuri menite sa aduca datoriile sub control, altfel risca sa isi piarda credibilitatea.
"Strategia trebuie sa includa economii in asistenta medicala si majorarea veniturilor, inclusiv prin fiscalitate", potrivit raportului.
FMI considera ca riscurile legate de perspectivele economice ale Statelor Unite sunt in crestere.
Aceste riscuri includ posibilitatea unei cresteri bruste a dobanzilor sau... mai mult
Marti, 26 Iulie 2011, ora 10:02