Mallurile mari, cu sute si chiar mii de magazine dispuse pe etaje intre care accesul se face pe scari si trotuare rulante, respectiv cu liftul sunt centre comerciale foarte practice, unde gasesti tot ce ai nevoie, inclusiv numeroase modalitati de petrecere a timpului liber. Am creat o lista cu cele mai mari 6 malluri din lume in functie de suprafata pe care au loc activitati comerciale: magazine, supermarketuri, restaurante, sali de cinema etc. Vei observa ca majoritatea mallurilor de dimensiuni foarte mari se afla in Asia, insa pe lista se gaseste atat un mall din Europa, cat si unul din Canada.
1. Siam Paragon
Siam Paragon este unul dintre cele mai mari malluri din Tailanda, dar si din lume. Acest centru comercial gazduieste o gama larga de magazine si restaurante, precum si un complex de cinematografe (multiplex), acvariul Siam Ocean World, o galerie de arta (Thai Art Gallery) si o sala pentru concerte de opera. De asemenea, aici poti gasi un centru de bowling si unul de karaoke.
2. Berjaya Times Square
Berjaya Times Square este un complex de turnuri gemene din Kuala Lumpur, Malaezia, ce gazduieste un centru comercial si doua hoteluri de cinci stele. Cu o suprafata de 700,000 m 2, este in prezent a cincea cea mai mare cladire din lume. Mallul are peste 1000 de magazine, 65 de restaurante si numeroase centre de divertisment precum Cosmo's World, cel mai mare parc de distractii interior din Asia, precum si primul cinema IMAX 2D si 3D din Malaezia.
3.... mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 18:25
Preturile de consum au mai crescut cu 0,5% in mai, fata de aprilie, iar rata anuala a inflatiei a urcat la 3,8% in mai, de la 3,2% in aprilie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
"Preturile de consum in luna mai 2021 comparativ cu luna aprilie 2021 au crescut cu 0,5%. Rata inflatiei de la inceputul anului (mai 2021 comparativ cu decembrie 2020) este 3,1%. Rata anuala a inflatiei in luna mai 2021 comparativ cu luna mai 2020 este 3,8%. Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (iunie 2020 - mai 2021) fata de precedentele 12 luni (iunie 2019 - mai 2020) este 2,8%", afirma reprezentantii INS.
Ce s-a ieftinit cel mai mult in mai
Cu toate acestea, alimentul care s-a ieftinit cel mai mult este cartoful, al carui pret a scazut cu 32%, fata de luna aprilie 2021, potrivit statisticilor INS. Acesta este urmat de toata gama citricelor, care au cunoscut un declin al pretului de circa 11%.
Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (iunie 2020 - mai 2021) fata de precedentele 12 luni (iunie 2019 - mai 2020) determinata pe baza IAPC este 2,3%.
Rata anuala a inflatiei Indicelui Preturilor de Consum se va inscrie pe o traiectorie pronuntat ascendenta in lunile urmatoare si va atinge nivelul de 4,1% in luna decembrie, conform Raportului trimestrial asupra inflatiei publicat de Banca Nationala a Romaniei.
"Ulterior publicarii Raportului din luna martie s-au materializat unele presiuni inflationiste semnificative, induse preponderent de... mai mult
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 11:45
Preturile locuintelor din Romania s-au mentinut pe o traiectorie general ascendenta si in luna mai, potrivit unei analize Imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitata, la nivel national, de vanzatorii de apartamente (noi si vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecuta, ajungand la un nivel de 1.406 euro pe metru patrat util (fata de 1.396 de euro pe metru patrat util la finele lui aprilie).
Evolutii pozitive au avut loc in cinci dintre cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, insa in Brasov si in Bucuresti au fost consemnate cele mai semnificative majorari de pret.
Bucuresti: crestere de aproape 4%
Pe parcursul lunii mai, apartamentele disponibile spre vanzare in cel mai mare oras al tarii au inregistrat un avans general de 3,8%, de la o medie de 1.430 de euro pe metru patrat util, pana la 1.484 de euro pe metru patrat.
Pretentiile vanzatorilor s-au majorat pe ambele segmente de piata analizate, insa intr-o masura sensibil diferita: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.402 euro pe metru patrat, la 1.415 euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite au inregistrat o crestere de 6,6%, de la 1.448 la 1.543 de euro pe metru patrat.
Brasov: cea mai mare crestere de pret
In orasul de la poalele Tampei, Indicele Imobiliare.ro releva, per ansamblu, un avans de 4,5% al preturilor apartamentelor in luna mai, de la un nivel de 1.302 euro pe metru patrat util, la 1.360 de euro pe metru patrat.
In... mai mult
Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 12:07
Perceptia cumparatorului novice in imobiliare este ca ar trebui sa cumpere cea mai buna casa dintr-un cartier slab cotat, decat sa cumpere cea mai rea casa dintr-un cartier mai bine cotat. Specialistii in real-estate avertizeaza ca aceasta este cea mai evidenta capcana in care cad cumparatorii.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e bine sa te orientezi corect intr-o investitie imobiliara.
Din punct de vedere investitional, in cazul in care alegi sa cumperi cea mai rea locuinta dintr-un cartier bun, pentru tine, ca viitor proprietar, inseamna ca ai sanse foarte mari ca valoarea proprietatii sa creasca odata cu cea a cartierului.
Mai mult, daca o cumperi pe cea mai ieftina dintr-un cartier bun, inseamna ca ai mai multi bani de investit in respectiva locuinta si de imbunatatit, lucru care, din nou, va duce la cresterea valorii locuintei.
Pe de alta parte, daca ai cumparat cea mai buna casa dintr-un cartier mai rau famat, specialistii spun ca ai sanse foarte slabe ca valoarea unei astfel de case sa mai creasca.
Cel mai simplu exemplu este in Bucuresti. Ai vrea sa detii o vila in Ferentari cu 120.000 de euro sau un apartament de 3 camere in Aviatorilor, la acelasi pret? Care crezi ca are mai multe sanse sa creasca in valoare?
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Bancile au inceput sa dea credite rapide. Iar oferta e chiar buna
Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit
Cum... mai mult
Marti, 11 Mai 2021, ora 08:30
Hotelierii din Romania si Bulgaria s-au pregatit in 2021 cu oferte de pandemie si au pastrat preturile de anul trecut. Pe alocuri, in Romania este chiar mai ieftin. Cu toate acestea, potrivit operatorilor de turism, pentru Bulgaria preturile au crescut foarte putin comparativ cu 2020 sau au ramas la fel.
In cazul Bulgariei, foarte multe hoteluri sunt inchise in perioada de Paste si 1 Mai tocmai pentru ca, din cauza pandemiei, turistii s-ar putea sa nu mai vina in valuri asa cum o faceau in anii trecuti. Cu toate acestea, pachetele turistice sunt foarte atractive.
Potrivit lui Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner, anul acesta calatoriile de Paste/1 Mai se vor desfasura in locatii apropiate, unde se poate ajunge usor cu masina personala, iar raportul calitate/pret se mentine avantajos.
"Una dintre cele mai bune optiuni este Bulgaria care isi asteapta oaspetii cu pachete special concepute pentru minivacanta de Pasti/1 Mai. Hotelierii si-au adaptat serviciile in contexul pandemiei, iar ofertele disponibile au cele mai bune conditii de rezervare/anulare (avans 0, anulare gratuita/reprogramare in caz de inchidere granite/carantina la destinatie/intoarcerea in tara)", ne-a declarat acesta.
Preturi la vacanta de Paste in Bulgaria
Astfel, pentru un sejur de 3 nopti in perioada 30.04-04.05.2021 tarifele pleaca de la 80 euro/persoana/in camera dubla cu all inclusive pentru un hotel de 3-4 stele.
Tariful mediu ajunge la 110-130 euro/persoana pentru un hotel... mai mult
Miercuri, 17 Martie 2021, ora 00:01
Elon Musk si-a pierdut suprematia financiara dupa ce Tesla a pierdut mai bine de 200 de miliarde de dolari din capitalizare.
Analistii financiari spun ca, acum, actiunile Tesla sunt strans legate de evolutia Bitcoin. Averea multimiliardarului a scazut la 166 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.com, acesta fiind depasit de Jeff Bezos, care are o avere de 186 de miliarde de dolari.
Totul a inceput acum aproape trei saptamani cand Elon Musk a anuntat ca Tesla a cumparat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari in ianuarie. Anuntul a dat un impuls important Bitcoin, care ramasese la un nivel de sustinere de 33.000 de dolari, iar de acolo a ajuns in decursul urmatoarelor saptamani la 58.000 de dolari.
Mai mult, in acest weekend, pare ca Musk si-a taiat singur creanga de sub el, cand a afirmat ca toate criptomonedele par supraevaluate. De la aceasta afirmatie, Bitcoin si restul criptomonedelor au cazut fiecare cu valori cuprinse intre 15 si 35%.
Tesla, victima lui Elon Musk
Actiunile Tesla au cazut cu 21% de la cel mai inalt nivel de 890 de dolari, in 26 ianuarie, pierderile accelerandu-se in ultimele doua zile, astfel ca, astazi, actiunie companiei se tranzactioneaza la 698 de dolari. Ieri a fost ziua in care actiunile Tesla au cunoscut cea mai mare scadere, de 13%, din septembrie 2020 incoace.
Pe 8 februarie cand apareau primele informatii legate de investitiile in Bitcoin facute de Tesla, actiunile companiei erau la 865 de dolari, ca apoi sa cada ieri... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 12:55
Miliardarul Elon Musk, cea mai bogata persoana din lume, CEO al companiilor SpaceX, Tesla si firmei de neurotehnologie Neuralink, precum si de fondator al The Boring Company, are un program extrem de incarcat in fiecare zi, comenteaza CNBC.
"Lucrez mult", i-a spus Musk lui Joe Rogan in timpul celui mai recent episod din "The Joe Rogan Experience". "In mod normal, am intalniri la serviciu pana la 1 sau 2 dimineata. Sambata si duminica, de obicei, nu."
Cum are Musk timp sa faca totul? Doarme cat poate de putin. Musk spune ca doarme "aproximativ sase ore". "Am incercat sa dorm mai putin, dar apoi productivitatea totala scade. Nu vreau sa dorm mai mult de sase ore", a spus el, potrivit Mediafax.
Uneori, miliardarul dormea sub biroul sau de la Tesla, relateaza Wall Street Journal.
"Au fost momente in care, cateva saptamani... nu am numarat exact, dar dormeam doar cateva ore, munceam, dormeam cateva ore, lucram, sapte zile pe saptamana. Cred ca lucram 120 de ore pe saptamana atunci, sau chiar mai mult", a spus Musk in noiembrie 2018, amintindu-si efortul de a creste productia Tesla Model 3.
Elon Musk a recunoscut ca programul nu era sanatos, apreciind ca a "ars o gramada de neuroni".
Mai puteti citi:
Val de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Cum arata "cuibusorul" PSD-istilor din Campulung Muscel. Elena Lasconi le-a schimbat yalaUn roman si-a construit hotel in... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 10:52
Se stie ca noi, romanii, nu suntem cel mai optimist popor, mai ales cand vine vorba despre speranta de viata, asa ca ne facem planuri dupa aceasta idee. Iar cei mai multi dintre cei care isi fac calcule pentru o pensie privata tin cont de faptul ca nu vor trai mai mult de 10 ani de la pensionare. Lucru care este total gresit.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa iti organizezi banii pentru o pensie usoara.
Zilele trecute, unul dintre oficialii BNR afirmase ca, in momentul de fata, pensiile din Romania ar fi undeva la 32% din ultimul salariu. Iar daca ai trait o viata intreaga cu un salariu infim cu care de abia te-ai descurcat de la o luna la alta, imagineaza-ti cum este sa traiesti numai cu 32% din el.
Bancile americane au facut un studiu si se spune ca o treime dintre americani isi subestimeaza speranta de viata cu cel putin 5 ani. Daca si in cazul romanilor este la fel si tu esti unul dintre ei, nu cred ca ai vrea sa traiesti ultimii 5 sau 10 ani intr-o saracie crunta sau la mila copiilor si a nepotilor.
Asa ca, desi nu este cea mai buna solutie, poate ca ar trebui sa te gandesti sa pui deoparte niste bani pentru o pensie privata si sa prelungesti perioada in campul muncii.
Daca stii ca de la stat vei primi o pensie de 1000 de lei si vrei sa mai primesti de la pensia privata inca 1.000 de lei, si mai ai 25 de ani pana la pensionare, atunci va trebui sa incepi sa pui de acum, lunar cam 220 de lei pentru a-ti asigura un trai cat de... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 08:30
Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere neta de 185 de miliarde de dolari, depasindu-l pe Jeff Bezos, datorita cresterii de joi a actiunilor companiei sale producatoare de automobile electrice, Tesla, transmite CNBC.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este in prezent de 184 de miliarde de dolari.
Cresterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marcheaza cea mai rapida ascensiune din istori la varful topului miliardarilor, o intorsatura financiara spectaculoasa pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagina a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla si a garantarii actiunilor companiei de catre acesta cu averea personala.
Musk a inceput anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari si abia daca se incadra in topul celor mai bogati 50 de oameni.
Cresterea de peste noua ori a pretului actiunilor Tesla in ultimul an, alaturi de pachetul generos de beneficii, i-a marit averea neta cu peste 150 de miliarde de dolari.
Intre timp, pretul actiunilor Amazon a ramas mai scazut din cauza posibilei inaspriri a legislatiei de catre Washington.
Elon Musk l-a depasit pe Warren Buffett in luna iulie, devenind al saptelea cel mai bogat om din lume. In noiembrie, Musk l-a depasit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea in topul miliardarilor. Totodata, Musk a acumulat in ultimele 12 luni o avere mai mare decat intreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 07:35