Creditul din magazin, desi nu este cea mai favorabila oferta financiara la care poti apela, este una dintre cele mai apreciate de romanii care vor sa isi cumpere bunuri de folosinta indelungata. Cu toate astea, desi imprumuturile de genul acesta sunt foarte rapide, aprobarea facandu-se in cateva zile, ele vin cu niste costuri destul de mari.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, de ce ar trebui sa te feresti de creditul din magazin.
Cand spunem "costuri destul de mari", ne referim la cele cu care vine un credit de la banca, in mod normal. Costurile sunt mult mai ridicate la aceste credite de magazin, pentru ca ele sunt furnizate de IFN-uri care au parteneriate cu magazinele.
Fiecare mare retailer din Romania are cate un astfel de partener gata sa iti dea bani pentru a-ti cumpara obiectele de trebuinta.
Dar, ca sa iti faci o idee, in general un credit de nevoi personale vine cu o DAE de 10-15% pe an, in timp ce la IFN-urile partenere magazinelor aceasta dobanda ajunge sa fie intre 30 si 45%. Doar cu titlu de exemplu, daca apelezi la un credit de 5.000 de lei, dupa doi ani va trebui sa platesti undeva la aproape 7.000 de lei. In timp ce, daca apelezi la un credit din banca, pentru cei 5.000 de lei luati, dupa doi ani, vei achita undeva la 5.500 de lei.
In general, aceste credite vin pe durate scurte, care pornesc de la o luna si se pot intinde pana la un an sau doi ani. Ce-i drept, si sumele pe care le imprumuti sunt mai mici decat... mai mult
Marti, 29 Septembrie 2020, ora 07:40
Locuinte imbatranite, dorinta de a tine pasul cu noutatile din punct de vedere al decorului ori poate chiar necesitatea de a repara si reinvesti in sisteme si instalatiile casei - ce ulterior creeaza haos si impune un sir de alte reparatii si finisaje - sunt motive pentru care romanii trec tot mai des pragul magazinelor de bricolaj. In tara aceasta nisa este in continua dezvoltare.
Evaluata la 4 miliarde de euro in 2019, piata de bricolaj are potential si continua sa creasca. Asta pentru ca interesul romanilor este unul aproape constant in acest domeniu. Se investeste in permanenta, fie ca vorbim despre romani plecati din tara care pornesc ample planuri de renovare in decursul concediilor in tara, fie ca vorbim despre dezvoltatori care ridica noi cartiere de locuinta. O alta tendinta este cea de migrare din mediul urban la cel rural sau cel putin spre periferii, zone mai linistite si mai putin poluate, departe de agitatia orasului. In unele cazuri vorbim de lipsa de racord la utilitati, de nevoia unor investitii chiar si pentru a avea apa curenta. Iata deci cum se explica continua dezvoltare a aceastei nise.
Studiile pe piata arata de asemenea ca romanii investesc pentru ca li se pare convenabil. Sunt in mare parte proprietari si ceea ce fac este pentru confortul propriu pe termen lung. Despre Romania se stie ca este fruntasa in topul tarilor europene in ceea ce priveste ponderea populatiei ce detine o casa proprie decat chiriasi.
Vanzarile in timpul pandemiei de... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2020, ora 11:50
In perioada martie - aprilie, magazinul online Liloo.ro a inregistrat o crestere de 181% a vanzarilor online comparativ cu lunile martie si aprilie ale anului 2019 iar valoarea medie a comenzii a fost de 158,42 lei.
Liloo este un producator roman de haine pentru bebelusi si copii, o afacere de familie cu o unitate de productie in Mizil, judetul Prahova in care lucreaza 11 persoane si un magazin online destinat comercializarii articolelor vestimentare unde 3 angajati Liloo isi impart responsabilitatile legate de marketing online si procesare comenzi.
Cresterea se datoreaza mai multor factori: conditiile de limitare a deplasarilor fapt care a impulsionat cresterea pietei de e-commerce - romanii au stat mai mult in case si au comandat de pe internet iar Liloo.ro a beneficiat de aceasta crestere, fiind o companie cu desfacere online.
Un alt motiv pentru aceasta crestere il reprezinta venirea primaverii, pentru ca este o perioada in care copiii isi schimba garderoba, iar parintii ii imbraca cu haine mai subtiri. In plus, in aceasta perioada, magazinul Liloo.ro a lansat produse noi, cu imprimeuri destinate copiilor.
Comportamentul de achizitie al cumparatorului de pe Liloo.ro
Articolele vestimentare pentru copii cele mai vandute de pe Liloo.ro in lunile de stare de urgenta au fost body-urile cu imprimeuri noi, dar si produsele de vara: fustite, pantaloni scurti, tricouri cu maneca scurta. Totodata, numarul de comenzi achitate online cu cardul a crescut cu 140%... mai mult
Marti, 26 Mai 2020, ora 16:09
Dupa aproape doua luni de la inchiderea temporara preventiva, magazinele IKEA Romania se vor redeschide vineri, 15 mai, in conformitate cu deciziile Guvernului Romaniei privind relaxarea masurilor de restrictie.
Magazinele IKEA Baneasa si IKEA Pallady vor fi deschise de luni pana duminica, in intervalul orar 10:00 - 21:00.
In conformitate cu recomandarile autoritatilor si institutiilor relevante, cumparaturile in magazinele IKEA Romania vor fi organizate astfel incat sa fie aplicate toate masurile de siguranta recomandate, cum ar fi distantarea fizica, purtarea echipamentului de protectie si dezinfectarea zilnica a spatiilor.
"Suntem bucurosi sa vedem ca situatia din regiune se imbunatateste si ca, dupa Zagreb si Belgrad, ne putem redeschide si magazinele din Romania.
Le multumim tuturor angajatilor nostri care si-au desfasurat activitatea avand sarcini complet noi pentru a ne putea servi clientii intr-o noua maniera in aceasta situatie.
Tinand cont de faptul ca sanatatea si siguranta oamenilor reprezinta prioritatea noastra, ne dorim sa redeschidem intr-un mod responsabil, in care clientii si angajatii nostri sa se simta in siguranta sa cumpere si sa lucreze.
In acest sens, vom continua sa aplicam toate masurile si recomandarile de siguranta pe care le-am urmat in perioada de inchidere temporara," a spus Violeta Nenita, IKEA Romania Market Manager.
(Video: Redeschiderea magazinelor IKEA - Masuri de siguranta)
Magazinul cu delicatese suedeze va fi... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 14:04
IKEA Romania anunta ca inchide temporar cele doua magazine de la noi din tara, incepand de vineri, ora 18:00. Decizia este luata in contextul pandemiei de coronavirus, care a luat amploare in Romania, unde avem, pana acum, 277 de cazuri confirmate.
Sara Del Fabbro, CEO IKEA Europa de Sud Est, a transmis ca in aceasta perioada prioritatea este sanatatea clientilor si angajatilor.
"Este o perioada iesita din comun, iar prioritatea noastra absoluta este sa asiguram sanatatea si siguranta clientilor si angajatilor. Am fost alaturi de acestia in toate aceste zile si am monitorizat indeaproape situatia, iar aceasta este decizia corecta pe care trebuie sa o luam in momentul de fata. Asteptam cu nerabdare sa ne reintampinam clientii in magazine", a declarat ea, citata intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.
Totusi, doritorii vor putea sa isi faca in continuare cumparaturi de la IKEA, insa online, pe site-ul ikea.ro.
Produsele le vor fi livrate acasa fara necesitatea intrarii in contact.
"Oamenii se afla in centrul activitatii IKEA, iar compania se angajeaza sa-si sprijine angajatii in cel mai bun mod posibil in timpul acestei situatii complexe si cu evolutie rapida", se mai arata in comunicatul citat.
"Suntem o companie care a manifestat intotdeauna grija fata de oameni si planeta, iar gandurile noastre se indreapta acum catre toti cei afectati de virus si catre cei care lucreaza neintrerupt pentru a-i ingriji", a adaugat Sara Del Fabbro.
Urmareste... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 09:48
Apple isi va inchide temporar toate magazinele din afara Chinei pana pe 27 martie, iar toti angajatii sai vor lucra de la distanta intr-un efort de a reduce raspandirea noului coronavirus, a anuntat sambata directorul companiei, Tim Cook.
Intr-o scrisoare postata pe site-ul companiei, CEO-ul Apple a spus ca "cel mai eficient mod de a reduce riscul de transmitere a virusului este reducerea densitatii si maximizarea distantarii sociale".
Apple are 460 de magazine in toata lumea exceptandu-le pe cele din China, din care 270 doar in Statele Unite. Compania va continua sa-si plateasca normal angajatii din magazinele inchise.
Cook a mai anuntat intr-un tweet ca Apple va dona 15 milioane de dolari pentru lupta impotriva COVID-19, transmite Bloomberg.
In ceea ce priveste angajatii care au o activitate care necesita prezenta la fata locului, trebuie sa isi maximizeze spatiul personal.
Tim Cook si-a incheiat postarea multumind "primilor eroi respondenti, medici, asistente, cercetatori, experti in sanatate publica si functionari publici", care fac eforturi mari in lupta impotriva pandemiei.
Compania tehnologica din SUA, Apple, a fost afectata de inchiderea fabricilor din Asia, principala sa sursa de aprovizionare fiind China. De asemenea, compania a dezvaluit public problemele financiare produse de coronavirus.
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati ...citeste mai departe despre "Coronavirus: Apple... mai mult
Sambata, 14 Martie 2020, ora 11:58
In timp ce comertul electronic se afla in plina ascensiune, reputatia spatiilor fizice devine din ce in ce mai compromisa. Este oare offline-ul "Calul Troian" necesar ca magazinele online sa isi scaleze cresterea?
Despre impactul investitiei intr-un showroom aflam de la optica Videt.ro, a carei noua prezenta offline din Dorobanti revolutioneaza serviciile clasice de vanzare de ochelari si lentile de contact.
Cum? Prin puncte de atractie cum ar fi spatii dedicate social media si tech, o echipa in-house de specialisti in eyewear si printr-o colectie de mii de rame de ochelari de brand.
Iata cum a crescut cifra de afaceri Videt in urma investitiei in offline:
Abordarea mixta urmarita de Alexandru Alecu, CEO Videt.ro, da rezultate. Devenit lider in materie de lentile de contact in Romania, Videt a ales o directie noua de business - prin vanzarea de ochelari de vedere si soare - in acest mod raspunzand nevoilor unui segment mai mare de clienti.
Astfel, noul showroom din calea Dorobanti este the go-to place unde mediul online intalneste experienta 3D din offline pentru segmentul rame de ochelari de vedere si de soare.
Din Obor in Dorobanti, investitia de peste 100.000 de euro in noul spatiu a dus la 40% crestere dupa doar 6 luni
In urma extinderii in spatiul offline, Videt si-a inaugurat noul showroom din calea Dorobanti, anterior avand un showroom mai mic, ce functiona foarte mult ca pick-up point in zona Obor.
Dupa aproape 6 luni de la deschiderea... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 14:12
15 magazine stradale se inchid in fiecare zi in Marea Britanie, in locul acestora aparand peste noapte cabinete medicale, birouri ale agentiilor imobiliare sau tutungerii.
Magazinele de moda trec printr-o criza in insula, dupa cum relateaza The Guardian, iar analistii de piata din Regatul Unit cred ca tendinta va persista, publicul cumparator fiind din ce in ce mai orientat spre comertul online.
Absenta retailerilor de pe arterele comerciale din orasele britanice incepe sa devina sesizabila cu ochiul liber, dupa cum arata o analiza efectuata de companiile Local Data si Pricewaterhouse Cooper.
Lantul de magazine BHS a intrat in faliment, inchizand toate cele 164 de magazine detinute in regat, in vreme ce Gap a anuntat retragerea brandului Banana Republic din Marea Britanie.
Pentru retailerii din fashion care detin magazine fizice, piata britanica se transforma intr-un peisaj de cosmar: migratia clientilor catre online, reducerea cheltuielilor pe imbracaminte, incaltaminte si accesorii cu 700 de lire in medie si numarul mare de magazine pun mari probleme investitorilor.
"Este cea mai dura piata de retail din ce am vazut pana acum. Si asta inca nu-i nimic, de la anul va fi si mai rau. Sunt deja prea multe magazine si magazine online.
Zicala 'deschide un magazin si clientii vor aparea singuri' e valabila doar in visele copiilor mici, in afaceri, lucrurile nu stau deloc asa", considera Richard Hyman, analist pe piata de retail din Marea Britanie.
Spusele... mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 10:20
La aceasta valoare, diagonala are cel mult 56 de centimetri, iar marca este una low-cost. Desi romanii nu au o putere de cumparare prea mare, cele mai vandute televizoare cu cristale lichide sunt cele cu diagonale de 32 de inci, cu preturi cuprinse intre 1.300 si 2.000 de lei.In magazinele Altex, cel mai vandut model de LCD este modelul LG 26LH2000, cu o diagonala de 16 inci si un pret de 1.399 de lei. Cele mai cerute diagonale sunt cele de 26 si 32 de inci, iar cea mai cunoscuta marca este Sony.
Pe siteul emag.ro, unul dintre cele mai mari magazin online de produse de folsinta indelungata din Romania, cel mai ieftin televizor cu cristale lichide costa 844,5 lei, insa are o diagonala de 56 de centimetri.
In magazinle Flamingo, cel mai ieftin televizor LCD costa 649 de lei. Formatul ecranului este 16:9, iar diagonala este de 48 de centimetri, in timp ce rezolutia este de 1.366 x 768 de pixeli. Cel mai vandut model din magazinele Flamingo este LCD-ul Sony cu o diagonala 81 de centimetri.
In magazinele Domo, cel mai ieftin model este Westwood, cu diagonala de 48 de centimetri si un pret de 642 de lei. Cele mai vandute televizoare cu cristale lichide din magazinele Domo sunt modelele Samsung, cu diagonala de 32 inci, ce au un pret de 1.999 de lei. mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 09:56