Un jurnalist financiar "a marturisit" ca a provocat "panica si dezordine" pe pietele bursiere chineze si "pierderi uriase tarii".
Wang Xiaolu, un jurnalist de la revista Caijing, a fost retinut dupa recenta furtuna bursiera chineza pentru raspandirea de informatii false cu privire la titlurile financiare cu contracte la termen, potrivit agentiei oficiale China Noua (Xinhua), preluata de France Presse.
Intr-un articol publicat in iulie, Wang a afirmat ca autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare studia posibilitatea iesirii fondurilor publice de pe piata.
Comisia chineza de reglementare a pietelor financiare (CSRC) a dezmintit rapid ceea ce a scris jurnalistul, numindu-l "iresponsabil".
Potrivit agentiei oficiale, jurnalistul "a marturisit" ca "informatiile sale false au creat panica si dezordine la Bursa, subminand serios increderea in piete si provocand pierderi uriase tarii si investitorilor".
Dar revista Caijing a declarat, intr-un comunicat postat pe site-ul... citeste mai departe despre "Dezastru la bursa din China: Un jurnalist marturiseste" pe Ziare.com mai mult
Luni, 31 August 2015, ora 07:40
Bursa din China a deschis, marti, pe scadere, continunand "macelul" de pe pietele financiare inceput luni.
Indicele Shanghai Composite a fost pe minus in tranzactiile de dimineata, picajul fiind de 5%, informeaza CNN Money.
De asemenea, si indicele Shenzhen Composite a inregistrat o lovitura de 6%. Dar comparativ cu valoarea inregistrata pe 12 iunie, scaderea este de 42%.
"Lunea neagra" pentru China afecteaza SUA: Bursa americana, scadere puternica
Bursele au avut o dimineata mai buna in alte regiuni din Asia.
Dupa ce au inceput pe rosu, indicii Nikkei din Japonia, ASX All Ordinaries din Australia si... citeste mai departe despre "Bursa din China, tot pe rosu: Trei factori cheie urmariti de investitori" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 August 2015, ora 10:15
Un vechi proverb spune ca berzei chioare ii face Dumnezeu cuib. Din nefericire, barza romaneasca a nimerit (prea) des in sirmele de inalta tensiune.
Nascuta ca natiune moderna din ambitia unui Napoleon al lll-lea de continua visul hegemonic francez al ilustrului sau inaintas, Napoleon l, Romania s-a trezit repede fara un sponsor de talie grea. Visul lui Napoleon s-a spulberat sub tirul prusacilor si al crizelor economice iar tinara Romanie s-a trezit expusa expansionismului tarist, pe de-o parte, si convulsiilor generate de lunga agonie a "bolnavului Europei", Imperiul Otoman, pe de alta. Au trebuit doua decenii ca un principe energic si onest - Carol l - s-a recladeasca un sistem relational european/international plauzibil.
Dupa o jertfa cumplita in Marele Razboi - peste 80 la suta din cei chemati sub arme au fost ucisi sau raniti in cei doi ani de conflagratie (1916-1918) - tara a beneficiat de o alta conjunctura favorabila. Aparitia bolsevismului a conturat ideea "cordonului sanitar" iar Romania (intregita la Versailles) si Polonia au fost sprijinite din rasputeri pentru a deveni pavaza impotriva internationalismului comunist.
Avintul a fost repede spulberat mai intii de Marea Criza (1929-1933), resimtita in plin de o economie (atunci) exportatoare de materii prime, apoi de rapida sucombare a partidei democrate in fata extremelor masiv sprijinite din zona Axei (mai intii legionarii, apoi regimul Antonescu).
Adoptarea silita a regimului socialist... mai mult
Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 18:05