Mallurile mari, cu sute si chiar mii de magazine dispuse pe etaje intre care accesul se face pe scari si trotuare rulante, respectiv cu liftul sunt centre comerciale foarte practice, unde gasesti tot ce ai nevoie, inclusiv numeroase modalitati de petrecere a timpului liber. Am creat o lista cu cele mai mari 6 malluri din lume in functie de suprafata pe care au loc activitati comerciale: magazine, supermarketuri, restaurante, sali de cinema etc. Vei observa ca majoritatea mallurilor de dimensiuni foarte mari se afla in Asia, insa pe lista se gaseste atat un mall din Europa, cat si unul din Canada.
1. Siam Paragon
Siam Paragon este unul dintre cele mai mari malluri din Tailanda, dar si din lume. Acest centru comercial gazduieste o gama larga de magazine si restaurante, precum si un complex de cinematografe (multiplex), acvariul Siam Ocean World, o galerie de arta (Thai Art Gallery) si o sala pentru concerte de opera. De asemenea, aici poti gasi un centru de bowling si unul de karaoke.
2. Berjaya Times Square
Berjaya Times Square este un complex de turnuri gemene din Kuala Lumpur, Malaezia, ce gazduieste un centru comercial si doua hoteluri de cinci stele. Cu o suprafata de 700,000 m 2, este in prezent a cincea cea mai mare cladire din lume. Mallul are peste 1000 de magazine, 65 de restaurante si numeroase centre de divertisment precum Cosmo's World, cel mai mare parc de distractii interior din Asia, precum si primul cinema IMAX 2D si 3D din Malaezia.
3.... mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 18:25
Miliardarul Elon Musk, cea mai bogata persoana din lume, CEO al companiilor SpaceX, Tesla si firmei de neurotehnologie Neuralink, precum si de fondator al The Boring Company, are un program extrem de incarcat in fiecare zi, comenteaza CNBC.
"Lucrez mult", i-a spus Musk lui Joe Rogan in timpul celui mai recent episod din "The Joe Rogan Experience". "In mod normal, am intalniri la serviciu pana la 1 sau 2 dimineata. Sambata si duminica, de obicei, nu."
Cum are Musk timp sa faca totul? Doarme cat poate de putin. Musk spune ca doarme "aproximativ sase ore". "Am incercat sa dorm mai putin, dar apoi productivitatea totala scade. Nu vreau sa dorm mai mult de sase ore", a spus el, potrivit Mediafax.
Uneori, miliardarul dormea sub biroul sau de la Tesla, relateaza Wall Street Journal.
"Au fost momente in care, cateva saptamani... nu am numarat exact, dar dormeam doar cateva ore, munceam, dormeam cateva ore, lucram, sapte zile pe saptamana. Cred ca lucram 120 de ore pe saptamana atunci, sau chiar mai mult", a spus Musk in noiembrie 2018, amintindu-si efortul de a creste productia Tesla Model 3.
Elon Musk a recunoscut ca programul nu era sanatos, apreciind ca a "ars o gramada de neuroni".
Mai puteti citi:
Val de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Cum arata "cuibusorul" PSD-istilor din Campulung Muscel. Elena Lasconi le-a schimbat yalaUn roman si-a construit hotel in... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 10:52
Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere neta de 185 de miliarde de dolari, depasindu-l pe Jeff Bezos, datorita cresterii de joi a actiunilor companiei sale producatoare de automobile electrice, Tesla, transmite CNBC.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este in prezent de 184 de miliarde de dolari.
Cresterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marcheaza cea mai rapida ascensiune din istori la varful topului miliardarilor, o intorsatura financiara spectaculoasa pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagina a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla si a garantarii actiunilor companiei de catre acesta cu averea personala.
Musk a inceput anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari si abia daca se incadra in topul celor mai bogati 50 de oameni.
Cresterea de peste noua ori a pretului actiunilor Tesla in ultimul an, alaturi de pachetul generos de beneficii, i-a marit averea neta cu peste 150 de miliarde de dolari.
Intre timp, pretul actiunilor Amazon a ramas mai scazut din cauza posibilei inaspriri a legislatiei de catre Washington.
Elon Musk l-a depasit pe Warren Buffett in luna iulie, devenind al saptelea cel mai bogat om din lume. In noiembrie, Musk l-a depasit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea in topul miliardarilor. Totodata, Musk a acumulat in ultimele 12 luni o avere mai mare decat intreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 07:35
In momentul divortului de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume, se spunea despre Mackenzie Scott ca a devenit cea mai bogata femeie din lume, dar aceasta titulatura nu a durat prea mult pentru ca Francoise Bettencourt Meyers si-a reluat locul bine-meritat.
Francoise Bettencourt Meyers (74 ani) este mostenitoarea imperiului L'Oreal, iar in momentul de fata, dupa inchiderea burselor, averea ei se ridica undeva la 75,2 miliarde de dolari, in scadere cu peste 500 de milioane de dolari.
Familia ei detine 33% din actiunile L'Oreal, companie care a inregistrat o crestere fenomenala in ultima decada. Aceasta a fost in conducerea companiei inca din 1997, iar acum este presedintele board-ului L'Oreal. In topul general, Meyers se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati oameni.
Francoise Bettencourt Meyers a devenit cea mai bogata femeie din lume in 2017, dupa ce mama sa, Liliane Bettencourt, pe atunci cea mai bogata femeie din lume, a murit la varsta de 94 de ani.
Acum, mostenitoarea imperiului este si presedinta fundatiei filantropice a familiei, care incurajeaza progresul Frantei in stiinte si arte.
Compania si familia Bettencourt Meyers au fost de acord sa doneze 226 de milioane de dolari pentru reparatiile Catedralei Notre Dame, dupa ce aceasta a fost mistuita de flacari in incendiul din aprilie 2019.
Francoise Bettencourt Meyers este urmata in topul celor mai bogate femei de catre unica fiica a lui Sam Walton, fondatorul lantului de... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 11:33
Dintre gigantii americani de tehnologie, Amazon castiga cel mai mult intr-o singura ora: 43,5 milioane de dolari. Netflix incaseaza "doar" 2,9 milioane de dolari in acelasi interval.
Cand s-a listat in 1997, la un pret de 18 USD/actiune, Amazon a atras 54 milioane USD, valoarea sa de piata fiind de 438 milioane USD. In 2020, capitalizarea bursiera a companiei a crescut cu 689 miliarde USD, iar vanzarile au depasit produsul intern brut al Noii Zeelande.
Intre 2000 si 2010, valoarea de piata a Amazon a crescut cu 27 miliarde USD. In urmatoarea decada, intre 2010 si 2020, cresterea a fost de 1.5 trilioane USD.
La listarea din 1997, Amazon avea 256 de angajati. In 2002, numarul a ajuns la 7.500 de angajati. In prezent, compania are peste 1.125.000 de angajati si detine 39% din piata de e-commerce din SUA (Walmart este pe locul 2, dar la mare distanta, cu aproape 6%).
Dupa listare, au trecut 18 trimestre (adica 4 ani si jumatate) pana cand Amazon sa inregistreze primul profit (unul modest, de numai 5 milioane USD). In aceasta perioada de asteptare, pierderile cumulative au atins 3 miliarde USD.
In 2007, venitul anual al Amazon a fost de 15 miliarde USD. In 2020, potrivit estimarilor companiei, cifra de afaceri ar putea ajunge la 369 miliarde USD.
Si totusi, cel mai important eveniment anual de shopping din lume nu este Amazon Prime Day, ci Singles Day (11 noiembrie) organizat de Alibaba.
In 2019, Singles Day a generat 1 miliard USD in primele 68 de secunde,... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 11:34
Anuntul grupului farmaceutic Pfizer conform caruia vaccinul sau impotriva COVID-19 a redus cu 90% riscul de imbolnavire in urma contractarii noului coronavirus a generat marti un imens val de speranta in intreaga lume, Statele Unite estimand ca ar putea avea un vaccin autorizat in cateva saptamani, iar Uniunea Europeana "la inceputul anului 2021", relateaza AFP.
Deocamdata nu este clar daca vaccinul ofera imunitate de lunga durata. Insa, anuntul a starnit imediat un val de optimism si o crestere a pietelor bursiere mondiale, la doar zece luni dupa secventierea genomului noului coronavirus, considerata o importanta reusita stiintifica.
Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat ca anuntul este "incurajator", salutand intr-un mesaj publicat pe Twitter "o inovatie si o colaborare stiintifica fara precedent pentru a pune capat pandemiei!".
Presedintele american Donald Trump a salutat o "veste excelenta". Joe Biden, care il va inlocui pe Donald Trump la Casa Alba pe 20 ianuarie, a evocat un semnal de "speranta".
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, amanate in acest an din cauza pandemiei, au declarat marti ca succesul anuntat reprezinta o "usurare", chiar daca au decis sa continue deocamdata pregatirile pentru Jocurile Olimpice, reprogramate pentru vara viitoare, intr-un scenariu fara vaccin.
Potrivit Pfizer si partenerului sau german BioNTech, vaccinul lor, administrat in doua doze la trei... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 15:41
Pandemia de COVID-19 a facut cel putin 499.510 morti in lume de cand China a anuntat oficial aparitia bolii in decembrie, potrivit unui bilant intocmit de AFP pe baza datelor oficiale, duminica, la orele 19.00 GMT.
Peste 10.058.010 cazuri de infectie au fost diagnosticate oficial in 196 de tari si teritorii de la inceputul pandemiei, dintre care cel putin 4.998.900 sunt considerate vindecate in prezent.
Numarul cazurilor diagnosticate nu reflecta insa decat o parte din numarul real al contaminarilor. Unele tari testeaza numai in cazurile grave, altele utilizeaza testele prioritar pentru urmarire si numeroase tari sarace dispun de capacitati de depistare limitate.
De la bilantul prezentat cu o zi inainte, in lume s-au inregistrat 4.059 de decese noi si 173.156 de cazuri noi. Tarile care au numarat cele mai multe decese sunt Brazilia cu 1.109 morti noi, Mexic (602) si Statele Unite (454).
SUA, care au inregistrat la inceputul lui februarie primul lor deces legat de coronavirus, sunt tara cea mai afectata atat in numar de morti, cat si in numar de cazuri, cu 125.709 decese pentru 2.534.981 de cazuri. Cel putin 679.308 persoane au fost declarate vindecate.
Dupa Statele Unite, tarile cele mai lovite sunt Brazilia cu 57.070 de morti pentru 1.313.667 de cazuri, Regatul Unit cu 43.550 de morti (311.151 de cazuri), Italia cu 34.738 de morti (240.310 cazuri) si Franta cu 29.778 de morti (199.343 de cazuri).
Dintre tarile cele mai grav afectate, Belgia are cel mai... mai mult
Duminica, 28 Iunie 2020, ora 22:56
Pandemia de COVID-19 a facut cel putin 478.818 morti in lume de cand China a anuntat oficial aparitia bolii in decembrie, potrivit unui bilant intocmit de AFP pe baza datelor oficiale, miercuri, la orele 19.00 GMT.
Peste 9.326.400 de cazuri de infectie au fost diagnosticate oficial in 196 de tari si teritorii de la inceputul pandemiei, dintre care cel putin 4.574.300 sunt considerate vindecate in prezent.
Numarul cazurilor diagnosticate nu reflecta insa decat o parte din numarul real al contaminarilor. Unele tari testeaza numai in cazurile grave, altele utilizeaza testele prioritar pentru urmarire si numeroase tari sarace dispun de capacitati de depistare limitate.
De la bilantul prezentat cu o zi inainte, in lume s-au inregistrat 5.177 de decese noi si 160.065 de cazuri noi. Tarile care au numarat cele mai multe decese sunt Brazilia cu 1.374 de morti noi, Mexic (793) si Statele Unite (749).
SUA, care au inregistrat la inceputul lui februarie primul lor deces legat de coronavirus, sunt tara cea mai afectata atat in numar de morti, cat si in numar de cazuri, cu 121.662 de decese pentru 2.364.874 de cazuri. Cel putin 647.548 de persoane au fost declarate vindecate.
Dupa Statele Unite, tarile cele mai lovite sunt Brazilia cu 52.645 de morti pentru 1.145.906 cazuri, Regatul Unit cu 43.081 de morti (306.862 de cazuri), Italia cu 34.644 de morti (239.410 cazuri) si Franta cu 29.731 de morti (197.755 de cazuri).
Dintre tarile cele mai grav afectate, Belgia are... mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 22:53
Noi bilanturi, noi masuri, fapte marcante - AFP prezinta ultimele evolutii ale pandemiei COVID-19 care s-a soldat, pana acum, cu peste 14.700 de morti in lume.
Un miliard de oameni izolati
Peste un miliard de persoane din intreaga lume sunt de-acum inchise in locuinte, potrivit sursei citate.
Franta se pregateste sa prelungeasca izolarea dupa sfarsitul lui martie. Un proiect de urgenta sanitara adoptat in weekend permite angajatorilor sa impuna o saptamana de concediu platit salariatilor izolati, in urma unui acord de intreprindere sau de bransa, o masura criticata de mai multe partide din opozitie.
In Spania, Guvernul urmeaza sa prelungeasca izolarea pana la 11 aprilie.
In Regatul Unit, unde scolie, pub-urile si cinematografele sunt deja inchise, un proiect de lege care da puteri extraordinare in lupta impotriva coronavirusului urmeaza sa fie examinat luni. In vederea evitarii falimentelor, Guvernul urmeaza sa preia liniile feroviare privatizate.
In Rusia, la Moscova, primarul a ordonat pensionarilor sa ramana in casa sau sa plece la casele de la tara.
Arabia Saudita urmeaza sa impuna o interdictie de circulatie pe timpul noptii, pe o perioada de trei saptamani.
Economia are de suferit
Neincrederea era cuvantul-cheie luni pe piete si se inregistrau reculuri pe burse atat in Asia, cat si in Europa, legate de ingrijorari cu privire la uriasul plan de relansare american si la o cascada de avertismente cu privire la rezultate.
In Brazilia, Banca... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 15:30