Lotul 1 al autostrazii Sebes - Turda (A10) va fi deschis partial circulatiei joi, 3 decembrie, intre bretelele scurte ale nodului Sebes si nodul Alba Iulia Nord. Circulatia se va inaugura pe circa 15 kilometri din cei 17 kilometri ai tronsonului.
Lotul are 17 kilometri, dar deschiderea circulatie rutiere se va face pe 14,8 kilometri, intre nodul rutier Sebes (legatura cu Drumul National 1 si A1 prin bretelele 5 si 6), nodul rutier Alba Iulia Sud (complet) si nodul rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 si 3).
"Este o veste foarte buna pentru soferii care nu vor mai fi nevoiti sa astepte in ambuteiajele interminabile de pe DN1 dintre Sebes si Alba Iulia", scrie Pro Infrastructura.
Contractul de proiectare si executie a fost semnat in anul 2014 si ar fi trebuit sa circulam pe aceasta autostrada doi ani mai tarziu. Nenumaratele blocaje si intarzierile cu realizarea exproprierilor, relocarile de utilitati, aprobarile proiectelor tehnice sau autorizatiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud, precum si ritmul dezamagitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amanat acest termen cu peste patru ani, spun specialistii in infrastructura.
Constructorul Pizzarotti va continua lucrarile la autostrada si la nodul rutier Alba Iulia.
"Deschiderea circulatiei a fost posibila in acest an doar printr-o mobilizare surprinzatoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltari zi si noapte. Constructorul va mai executa lucrari in... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 10:41
Noul pod rutier de la Vadu Pasii, alternativa peste Buzau la podul Maracineni, de pe ruta spre Moldova, va putea fi utilizat mai tarziu decat au crezut initial autoritatile. Marti, 17 noiembrie, au fost ridicate pe pile ultimele elemente ale tablierului metalic, fiind cea mai complicata parte.
Firma de constructii urmeaza sa toarne placa de beton si straturile de asfalt, iar urmatoarele etape ar putea fi gata pana la primavara, dar asta depinde de cat de blanda va fi iarna, de precipitatii si de temperatura, potrivit adevarul.ro.
Lucrarile vor fi executate primavara, iar podul ar putea fi dat in folosinta la inceputul verii. Au fost anuntate mai multe termene de finalizare de-a lungul timpului, dar nu au fost respectate.
"Podul de la Vadu Pasii este acum realizat in proportie de 95%. Au fost ridicate si ultimele tabliere, urmand ca apoi sa fie turnata placa de beton", a scris presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, pe Facebook.
Noul pod de la Vadu Pasii este construit cu bani de la Consiliul Judetean Buzau si Ministerul Dezvoltarii, investitia ridicandu-se la peste 26.000.000 de lei.
Citeste si: Dezastrul proiectului "centura Comarnic". "Autostrada va ajunge blocata cu anii din graba politicianista" ...citeste mai departe despre "VIDEO Care este stadiul lucrarilor la noul pod de la Vadu Pasii, legatura dintre Muntenia si Moldova" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 15:43
Pe lotul 2 al santierului autostrazii Sebes - Tuda, antreprenorul grec Aktor a inceput sa scoata balastul stabilizat care a fost pus in urma cu doi ani pe o distanta de peste 1 km.
Activitatea, care va intarzia si mai mult finalizarea lucrarii, se deruleaza intre localitatile Leorint si Radesti.
"Asa cum am spus in repetate randuri in ultimele luni, haosul generalizat de pe santier, mobilizarea necorespunzatoare si managementul dezastruos al grecilor de la Aktor a transformat acest tronson de autostrada intr-o veritabila rusine nationala. In lipsa asfaltului si a sistemului de scurgere a apelor care sa protejeze terasamentele, balastul stabilizat sau taluzele, constructorul este nevoit sa refaca din nou si din nou autostrada, asemenea eroului Sisif din mitologia greaca", transmit cei de la Asociatia Pro Infrastructura.
Desi contractul este semnat din 2014 cu termen de finalizare in 2016, in ritmul actual de munca este greu de crezut ca tronsonul de autostrada se va finaliza in anul 2021. "Ne exprimam speranta ca Aktor nu va mai obtine contracte de infrastructura de transport in Romania, fiind evident ca nu detine capacitatea organizatorica si umana sa duca la bun sfarsit proiecte de o asemenea anvergura", mai spun reprezentantii ONG-ului mentionat.
Balastul stabilizat depus in 2018 nu mai corespunde din punct de vedere a calitatii si sigurantei, motiv pentru care trebuie indepartat. Timp de doi ani, in absenta asfaltului. au avut loc infiltratii care au... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 19:30
Volumul total al lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, majorarea fiind determinata de activitatile de reparatii capitale, respectiv de lucrarile de intretinere si reparatii curente, releva datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS).
Conform statisticii oficiale, in perioada ianuarie - iulie 2020, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii s-a majorat cu 18,1%, iar pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+48,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+48%) si la constructiile noi (+6,2%). Totodata, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel: la lucrarile de constructii ingineresti (+25,5%), cladirile rezidentiale (+17,2%) si la cladirile nerezidentiale (+8,4%).
In acelasi timp, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a urcat in perioada de referinta cu 20%, fata de intervalul similar din 2019. Cresterea este reflectata in volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+54,6%), al lucrarilor de reparatii capitale (+44,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+8%). De asemenea, pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului constructiilor ingineresti (+29,1%),... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 09:52
Asociatia Pro Infrastructura a publicat, pe pagina de Facebook a organizatiei, noi imagini de la santierul deschis pentru constructia primei autostrazi a Moldovei, subliniind si care este stadiul lucrarilor.
"Va prezentam o noua filmare aeriana cu cei 30 de km ai santierului centurii Bacau (16 km de autostrada si 14 km drum cu 2 benzi de circulatie), proiect inceput in martie 2019 si care se afla la un stadiu fizic de executie de peste 70%: https://youtu.be/qyQU4kGL4ug.
Asa cum va spuneam la mijlocul lunii iulie, tronsonul sud-vestic dintre DN11 si DN2 Sud (7,3 km de drum cu 2 benzi) este complet finalizat, fiind instalate pana si bancutele si panselutele in spatiile de servicii.
Desi ministrul Bode afirma ca in mandatul dansului nu va ctitori muzee rutiere in aer liber, realitatea tine sa il contrazica. Solicitam Ministerului Transporturilor si CNAIR sa gaseasca de urgenta mijloacele legale pentru deblocarea situatiei si pentru deschiderea traficului pe acest prim segment al centurii Bacau.
Pe restul proiectului ce include primii kilometri de autostrada din regiunea Moldova lucrarile avanseaza intr-un ritm foarte bun. Zilele urmatoare va fi finalizata placa de suprabetonare a podului de 1,2 km peste raul Bistrita, iar in urmatoarele saptamani va fi ridicat tablierul metalic pe cele 2 structuri ce traverseaza canalul Bistrita.
Realizarea umpluturilor, asternerea straturilor de asfalt, relocarea stalpilor de inalta tensiune, taluzarea cu... mai mult
Duminica, 30 August 2020, ora 10:24
Premierul Ludovic Orban a participat marti, 18 august, alaturi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la deschiderea oficiala a lucrarilor pentru Autostrada de Centura Bucuresti (A0) Sector Sud, Lotul 2, Vidra - Bragadiru.
"Am tinut sa fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astazi incep lucrarile pe primul tronson de autostrada de centura, din cele 7 tronsoane de autostrada care urmeaza a fi construite. Bucurestiul are nevoie de Autostrada de Centura, nu de astazi, nu de ieri, de cel putin 15 ani de zile. Indicii de trafic arata ca traficul pe Centura Bucurestiului este un trafic extrem de aglomerat, de peste 20.000 de mijloace de transport zilnic, necesitatea unei autostrazi se impune, deja, de la un trafic de peste 16.000 de mijloace de transport zilnic. Aceasta Autostrada de Centura este vitala pentru Bucuresti", a declarat Ludovic Orban.
El a explicat ca, la ora actuala, tranzitarea Bucurestiului se face fie pe actuala Centura, fie prin Bucuresti.
"Traficul de tranzit prin Bucuresti este de pana la 20%. Foarte multe mijloace de transport prefera sa intre in Bucuresti, neavand Autostrada de Centura si stim foarte bine ca, daca o iau pe actuala Centura, este un timp extrem de indelungat pana reusesc sa ajunga la destinatie", a declarat Ludovic Orban.
Seful Executivului a reamintit ca studiul de fezabilitate pentru aceasta autostrada a fost realizat in 2008, punctand ca lucrarile, de la inceputul guvernarii PNL, sunt "in progres".... mai mult
Marti, 18 August 2020, ora 12:20
Brigada Rutiera a Politiei Capitalei a transmis ca traficul rutier va fi deviat sau restrictionat partial ca urmare a lucrarilor de infrastructura pe mai multe artere din Bucuresti.
Astfel, zonele afectate sunt:
- Sos. Pantelimon - Cora;
- Sos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;
- Drumul Taberei - Str. Brasov;
- Spl. Independentei, mai multe puncte de lucru;
- Str. Fabrica de Glucoza - lucrari de supralargire;
- Bd. Decebal, tronsonul cuprins intre Str. Dristorului si Piata Muncii;
- Stadionul National Arcul de Triumf, breteaua destinata virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Marasti;
- Str. Doamna Ghica - Sos. Colentina - lucrari realizare pasaj rutier.
Politistii de la Rutiera le cer soferilor sa circule cu atentie si sa respecte semnificatia indicatoarelor montate temporar in zonele mentionate.
In ceea ce priveste accidentele rutiere, potrivit Brigazii Rutiere, in ultimele 24 de ore, in Capitala s-au produs 8 accidente rutiere, soldate cu 10 persoane ranite usor.
RECOMANDARI TRAFIC
In conditiile unui trafic aglomerat recomandam conducatorilor auto:
-sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier;
-sa pastreze liber centrul intersectiei;
-sa nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-sa nu claxoneze inutil;
-asigurati-va o buna vizibilitate prin curatarea parbrizului si folosirea sistemului de dezaburire.
- sa circule cu prudenta;
- sa... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 07:41
Bugetul pe 2020 al Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei ar putea fi suplimentat cu 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat in dezbatere de minister.
"Se aproba suplimentarea bugetului Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 'Locuinte, servicii si dezvoltare publica', titlul 51 'Transferuri intre unitati ale administratiei publice', cu suma de 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, reprezentand credite bugetare, pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala etapele I si II", arata proiectul in dezbatere.
Ordonatorul principal de credite raspunde de modul de utilizare, in conformitate cu dispozitiile legale, a sumei alocate.
"Eventualele sume ramase neutilizate pana la sfarsitul anului se vor restitui la bugetul de stat, conform legii", mai arata documentul. ...citeste mai departe despre "Bugetul Ministerului Lucrarilor Publice ar putea fi suplimentat cu 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 20:23
CNAIR anunta ca demareaza lucrari de reparatie pe Autostrada Soarelui, care vor dura aproape 6 luni si vor presupune restrictii de circulatie.
La sediul CNAIR, a avut loc miercuri o intalnire intre conducerea companiei, reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai DRDP Bucuresti si ai antreprenorilor ce executa lucrarile de reparatii pe A2.
"Partile implicate au hotarat ca lucrarile sa demareze in data de 15 februarie si sa fie sistate in data de 01 iulie. De asemenea, precizam ca lucrarile vor fi oprite in zilele de 1, 2 si 3 mai 2020.
Tot in cadrul acestei intalniri s-a stabilit ca in urma unor analize, CNAIR impreuna cu Politia Rutiera sa stabileasca restrictiile si variantele de circulatie ce se vor impune pentru desfasurarea lucrarilor in conditii de siguranta. Precizam ca acestea vor fi anuntate opiniei publice in timp util", anunta CNAIR intr-un comunicat remis Ziare.com.
Lucrarile care incep in februarie vor afecta calea 1 a autostrazii A2 intre km 12 - km 21 si km 27 - km 36. E vorba de frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active si repararea rosturilor degradate.
CNAIR aminteste ca lucrarile de pe sectorul Bucuresti - Fundulea al A2, Bucuresti - Constanta, sunt impartite in doua loturi astfel:
Lotul 1 km (12+000 - km 24+000), Calea 1 si 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrarilor de 41.7 mil lei, fara TVA.
Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 si 2, tot in lungime de 12 km, va... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 17:40