Cursele aeriene low-cost, organizate din 2005 pe Aeroportul Baneasa, au fost transferate pe principalul aeroport din Romania, Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, ceea ce va duce la o crestere cu 45 de procente a traficului, potrivit informatiilor remise AGERPRES de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti /CNAB/.
Conform estimarilor CNAB, dupa data de 25 martie, traficul de pasageri pe Aeroportul Otopeni va creste in medie cu aproximativ 45%, iar numarul aterizarilor/decolarilor se va majora cu aproximativ 30%.
CNAB a inregistrat in anul 2011 un trafic total de 7,44 milioane de pasageri (+ 5,9% fata de anul 2010) pe ambele aeroporturi, Otopeni si Baneasa, acesta urmand sa fie transformat in aeroport pentru curse business in cadrul unui plan de investitii al CNAB.
Companiile low-cost sustin ca mutarea curselor de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni va duce la scumpirea biletelor cu circa 4 procente, echivalentul a 6 euro.
"Mutarea curselor pe Otopeni din 25 martie va duce la cresterea taxelor de operare cu 25 de procente pentru noi, ceea ce se va regasi in costul biletului. Cresterea va fi de circa 4 procente, adica 6 euro. In total, va trebui sa acoperim pierderi de 1 milion de euro pe luna din cauza transferului operatiunilor, tinand cont ca transportam doua milioane de pasageri pe an in Romania", a explicat recent Michael Powell, director financiar Wizz Air.
Acesta a subliniat ca o parte din pierderi vor... mai mult
Duminica, 25 Martie 2012, ora 12:36
Companiile Blue Air, Wizz Air si Germanwings isi vor transfera din 25 martie activitatile de pe aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni, unul din cei trei transportatori low-cost urmand sa majoreze tarifele.
Pe Aeroroportul International Bucuresti Aurel Vlaicu Baneasa opereaza in prezent trei companii aeriene low-cost, respectiv Germanwings, Wizz Air si Blue Air, iar pe 25 martie, odata cu noul program de vara, acestea isi vor transfera activitatile pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
In ceea ce priveste activitatea low-cost, Blue Air si Germanwings nu vor opera schimbari in ceea ce priveste tarifele biletelor de avion.
Cel de-al treilea operator, Wizz Air a anuntat la finele lunii februarie ca, odata cu marirea taxelor de aeroport pe Otopeni si ca urmare a inchiderii aeroportului Baneasa, pasagerii vor trebui sa plateasca mai mult pentru serviciile de calatorie. Operatorul a precizat ca au fost identificate posibilitati de reducere a costurilor, pentru a minimiza cresterea tarifelor, sublinind ca va oferi in continuare preturile cele mai mici pe piata de low-cost.
In acelasi timp, Wizz Air si-a anuntat intentia de a mari frecventa pentru mai multe curse si de a introduce patru curse noi spre Italia, Spania, Germania si Ungaria, odata cu inceperea activitatilor pe aeroportul Otopeni.
Reprezentantii Blue Air au declarat pentru NewsIn ca s-a reusit... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 19:55
Compania de transport aerian low cost Air Valle intra pe piata din Romania cu obiective ambitioase. Daca EasyJet paraseste piata locala dupa patru ani de activitate, alti operatori low-cost par interesati de oportunitatile din Romania.
Air Valle va zbura de doua ori pe saptamana, pe ruta Bucuresti - Parma (in zilele de marti si duminica) in timp ce pe ruta Iasi - Torino vor exista trei zboruri saptamanal (martea, joia si duminica). Plecarile din Bucuresti, pentru Parma, sunt programate pentru ora 13:30, in timp ce aterizarea in orasul italian este planificata pentru ora 17:00.
Din Iasi, aeronavele vor pleca spre Torino la ora 10:15 dimineata si vor ajunge la 11:45. Drumul de intoarcere este programat la 7 dimineata, iar avioanele vor ateriza pe aeroporturile din Iasi la 10:30. Primele zboruri vor incepe pe 24 martie.
Preturile incep de la 39 de euro pentru un drum valabil pe un singur sens (one way), cu toate taxele incluse. Air Valle isi propune sa deschida o baza in Romania, pana la sfarsitul acestui an. Reprezentantii companiei spun ca se vor orienta catre "aeroporturile neglijate" de alte companii aeriene low-cost, din Iasi si Constanta.
"Torino-Iasi si Parma-Bucuresti sunt primele rute pe care compania Air Vallee le va deschide catre Romania. Obiectivul nostru este de a oferi posiblitatea tuturor romanilor cu resedinta in Italia, oamenilor de afaceri precum si turistilor de a putea zbura catre Romania si viceversa, introducand noi rute din orase din care... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:05