Elvetia, Singapore si SUA sunt primele tari din lume cand vine vorba de stimularea si atragerea talentelor, conform unui indice realizat de Scoala franceza de afaceri INSEAD, transmite Bloomberg.
Pe locurile urmatoare se afla Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg.
Indicele masoara capacitatea a 119 state de a creste, a atrage si de a pastra talentele. Comparativ cu anul trecut, Elvetia si Singapore si-au mentinut pozitiile de lideri globali, iar SUA au urcat de pe locul patru pe trei.
Tarile din fruntea listei au cateva caracteristici comune: sisteme de educatie bine dezvoltate, mediul de afaceri si cerinte de reglementare flexibile, politici in domeniul fortei de munca care imbina adaptabilitatea si protectia sociala, deschiderea interna si externa.
In Asia, Australia si Noua Zeelanda au cele mai bune performante dupa Singapore (locurile 11 si, respectiv, 12), in timp ce Japonia este pe locul 20, iar China pe 43.
In privinta oraselor, pe primele locuri la atragerea talentelor sunt Zurich (Elvetia), Stockholm (Suedia) si Oslo (Norvegia). Opt din zece orase sunt din Europa, iar din afara continentului in top zece sunt doua orase americane, Washington si San Francisco.
La realizarea raportului, INSEAD a colaborat cu firma de resurse umane Adecco Group AG si compania indiana Tata Communications Ltd. mai mult
Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 14:54
Numarul de locuri de munca disponibile in SUA a crescut cu 94.000 de posturi in iunie si a ajuns la 4,67 milioane la finele lunii, atingand astfel cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit datelor prezentate marti de Departamentul american al Muncii.
In sectorul privat erau neocupate 4,21 milioane de locuri de munca, cu 18% mai multe fata de sfarsitul lunii iunie din 2013. Comparativ cu jumatatea nului trecut, numarul total al locurilor de munca este, de asemenea, mai mare cu 18%, informeaza Bloomberg.
In acelasi timp, totalul angajarilor facute in luna iunie a crescut la 4,83 milioane, inregistrand astfel cel mai inalt din 2008 pana in prezent. Spre comparatie, in decembrie 2007, cand a inceput recesiunea economica, au fost inregistrate 5 milioane de angajari.
Peste 2,5 milioane de americani si-au parasit locul de munca in iunie, ceea ce arata dorinta angajatilor de a-si cauta un alt job, precum si faptul ca acestia cred ca vor gasi disponibil un alt post. Totodata, numarul concedierilor a scazut de la 1,66 milioane in mai la 1,62 milioane.
Datele din raport arata ca in luna iunie media numarului de someri raportat la un loc de munca disponibil a fost 2, in timp ce in decembrie 2007 la un post neocupat reveneau 1,8 persoane aflate in cautarea unui job. mai mult
Miercuri, 13 August 2014, ora 08:48
Rata somajului din Statele Unite a scazut de la 7,6% in iunie la 7,4% in iulie, nivel minim incepand din decembrie 2008, dupa ce numarul locurilor de munca din economia americana, cu exceptia sectorului agricol, a crescut cu 162.000.
Rata somajului a scazut ca urmare a avansului numarului de persoane angajate, insa si datorita retragerii unor persoane de pe piata muncii, potrivit cotidianului de Wall Street Journal.
Numarul locurilor de munca din economia americana, fara sectorul agricol, a crescut in iulie cu 162.000, fata de un avans de 188.000 in iunie, a anuntat vineri Departamentul Muncii din SUA.
Economistii consultati de agentia Dow Jones estimau un avans de 183.000 de locuri de munca si o rata a somajului de 7,5%.
Ultimele date sugereaza ca incetinirea economiei americane ar putea afecta angajatorii, noteaza Wall Street Journal. Taxele mai mari, reducerile de cheltuieli ale autoritatilor federale si cresterea mai lenta din afara SUA au tras in jos economia americana in ultimele luni, in timp ce ritmul angajarilor s-a mentinut la un nivel solid de la inceputul anului.
In ultimele 12 luni, economia americana a adaugat in medie 189.000 de posturi in fiecare luna, astfel ca somajul a scazut de la 8,2% in iulie 2012.
"Creseterea constanta a economiei determina companiile sa angajeze", a declarat Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.
Avansul PIB din ultimul an a fost, insa, anemic si a determinat Rezerva Federala sa anunte miercuri ca... mai mult
Vineri, 02 August 2013, ora 17:16
Rata somajului in SUA a scazut cu 0,1% luna martie, chiar daca luna trecuta economia americana a creat doar 88.000 de locuri de munca, cel mai mic numar din ultimele noua luni, arata cifrele oficiale publicate vineri de guvernul american.
Departamentul american al Muncii a informat ca luna trecuta rata somajului a scazut pana la 7,6%, de la 7,7% in luna aprilie. Chiar daca este vorba de cea mai scazuta rata a somajului din ultimii patru ani, scaderea se datoreaza in principal faptului ca un numar mare de persoane au incetat sa caute un loc de munca.
In schimb, numarul locurilor de munca create de economia americana a scazut la 88.000 in martie de la 268.000 de noi locuri de munca create in luna februarie, transmit AFP si Reuters.
Este cel mai mic numar inregistrat dupa luna iunie 2012 si mult sub estimarile analistilor care se asteptau ca economia americana sa creeze 192.000 de locuri de munca.
"Atunci cand numarul locurilor de munca create scade sub 100.000 trebuie sa incepi sa-ti faci griji", a declarat Paul Dales, economist la Capital Economics.
Incetinirea ritmului de creare de noi locuri de munca ar putea sa-i faca pe conducatorii Rezervei Federale mai increzatori cu privire la continuarea masurilor de stimulare a economiei. Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat anterior ca piata muncii trebuie sa arate o imbunatatire semnificativa inainte de relaxarea masurilor de stimulare.
Separat, Departamentul Comertului a anuntat ca deficitul SUA a... mai mult
Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 09:55
Rata somajului din Statele Unite ale Americii a crescut cu 0,1% in octombrie, pana la nivelul de 7,9%, dar s-au creat 171.000 de noi locuri de munca, depasindu-se astfel asteptarile analistilor, conform raportului oficial publicat astazi de guvernul american.
Desi majorarea ratei somajului era asteptata, deoarece forta de munca a crescut, faptul ca angajatorii americani au creat un numar de 171.000 de noi locuri de munca depaseste chiar cele mai optimiste estimari ale analistilor. De asemenea Departamentul Muncii a revizuit datele privind angajarile in august si septembrie, indicand ca au fost create cu 84.000 mai multe locuri de munca decat s-a raportat initial. In septembrie a fost pentru prima data din ultimii aproape 4 ani cand rata somajului a scazut sub 8%, scrie Agerpres.
Este ultimul raport economic important inainte de alegerile prezidentiale din 6 noiembrie din SUA, in care se vor confrunta presedintele in exercitiu Barack Obama si candidatul Partidului Republican, Mitt Romney. Situatia economiei si somajul a avut un rol major in campania prezidentiala. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, doar un singur presedinte american, Ronald Reagan, a reusit sa castige un al doilea mandat la Casa Alba pe un fond al ratei somajului mai mare de 6%.
Cresterea economiei americane s-a imbunatatit in trimestrul al treilea al acestui an, dar ramane in continuare insuficienta pentru a permite o scadere semnificativa a ratei somajului, potrivit unei prime estimari... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 15:59
Ten gandesti sa emigrezi in SUA, in speranta ca vei gasi un loc de munca mai bine platit? Business24 ti-a facut o selectie de locuri de munca vacante din "tara tuturor posibilitatilor" de pe portalul imobiliar tjobs.ro.
Inainte de a lua o decizie, vezi care este costul de trai peste Ocean si cat de bine sunt platite joburile vacante.
Fast-food Maryland
Postul se afla in Maryland, pe Coasta de Est a SUA, iar programul est full-time. Potrivit anuntului, cei care doresc sa aplice vor lucra ca vanzator intr-un renumit lant de fast-food din SUA. Principalele task-uri pe care le vei avea de indpelinit in cazul in care te hotarasti sa emigrezi, vor fi prepararea si vanzarea produselor de tip fast-food, mentinerea curateniei la locul de munca si lucrul pe case de marcat POS.
Limba engleza la nivel conversational si experienta in domeniul hotelier, sau restaurante constituie avantaje. Varsta maxima este de 40 de ani. Contractele sunt incheiate pe o perioada de 8-10 luni cu posibilitate de prelungire de catre angajator. Salariul oferit este intre 1.400-2.000 de dolari.
McDonald's- New Mexico
Jobul este unul full time, iar principalele beneficii de care dispui sunt cazarea si masa asigurate de catre angajator. Printre responsabilitati se numara prepararea sandwich-urilor specifice McDonald's si curatenia restaurantului.
Limita de varsta este intre 18-29 de ani, iar cunostintele minime de limba engleza sunt obligatorii. De asemenea, angajatorul mentioneaza ca in... mai mult
Joi, 12 Aprilie 2012, ora 12:29
Pentru cei care-si doresc sa lucreze in afara tarii, multinationalele scot la concurs sute de locuri de munca platite cu sume astronomice.
In timp ce majoritatea corporatiilor taie fara mila din numarul de angajati, companii precum HP sau Coca-Cola cauta candidati din toata lumea pentru a ocupa sute de joburi disponibile.
HP SUA cauta IT-isti
Celebra companie fondata in 1939 de Bill Hewlett si Dave Packard, ofera 690 de locuri de munca in SUA, conform site-ului Tjobs.ro. Producatorul de calculatoare si imprimante are nevoie mai ales de specialist in domeniul IT, o cerinta de baza fiind ca acestia sa fie absolventi de studii superioare.
Pentru o parte din aceste locuri de munca se cauta persoane cu cetatenie americana, insa exista si posture disponibile pentru cei care au doar studii liceale si nu au "buletin de SUA".
Doritorii pot aplica online.
Auchan se extinde in Franta
Cu toate ca are deja 260.000 de angajati, lantul de supermarketuri prezent in 12 tari din Europa si Asia, continua sa caute personal.
Momentan sunt disponibile joburi in Franta. Auchan si-a impartit aceste locuri de munca pe trei mari domenii: conducerea la nivel inalt, managementul de cadre si angajatii simpli.
Daca la nivel de conducere studiile superioare si experienta sunt absolut necesare, ca simplu angajat aceste cerinte nu mai sunt obligatorii. Salariul nu este precizat, insa in pachet intra si formari profesionale, prime sau beneficii. mai mult
Luni, 09 Aprilie 2012, ora 08:10
Unul dintre cele mai fascinante lucruri din punct de vedere economic s-a intamplat in SUA, locul tuturor posibilitatilor, unde Apple, cea mai mare companie de IT din lume, a anuntat cresteri record trimestru dupa trimestru.
Cand vine vorba despre economia SUA, Apple a fost cea care a oferit multora speranta, potrivit Time.
In timpul acestei recesiuni, precum si dupa boom-ul dotcom, Apple nu a stat pe loc. Compania a folosit criza ca pe o oportunitate, inovand continuu si lansand doua categorii de produse care au reprezentat rezultatul tuturor eforturilor financiare si manageriale de cercetare si dezvoltare: iPod si iPad.
Pentru a sti cat de mult conteaza Apple pentru economia SUA, ar trebui imaginata situatia bugetului SUA fara veniturile. In cel de-al patrulea trimestru din 2011, Apple a dat un impuls semnificativ indicelui S&P 500, care a crescut cu 6% de la an la an. Daca Apple ar fi scoasa din aceasta ecuatie, cresterea ar fi de doar 3%. Multi analisti financiari sunt de parere ca S&P 500 a fost practic salvat de Apple.
Apple a revigorat industria de software pentru computere cu ajutorul aplicatiilor. Potrivit ultimelor estimari, aceasta industrie in care Apple a investit masiv a creat 210.000 de locuri de munca in SUA, iar numarul acestora este in crestere.
Inainte ca Apple sa lanseze aplicatiile pentru iPhone si iPad, industria de software era in declin, iar totul se invartea in jurul crearii de site-uri pentru companii si e-commerce. Acum, crearea de... mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 08:31
Presati de criza financiara, corporatistii americani cauta solutii pentru rezolvarea crizei ocuparii fortei de munca.
In cazul in care cele mai mari banci ale Americii si companiile non-financiare ar plasa 3600 de miliarde de dolari in investitii productive, aproximativ 19 milioane de locuri de munca vor fi create in urmatorii trei ani, iar rata somajului ar scadea la sub 5%, potrivit unui raport realizat de economistii de la Universitatea din Massachusetts, scrie Huffington Post.
"SUA nu trebuie sa ramana blocata intr-o criza a somajului pe termen lung. Convingerea bancilor si a corporatiilor sa-si mute banii in investitii productive si sa creeze locuri de munca e tot ce ne trebuie. Desigur, este nevoie de politici necesare, cum ar fi o noua runda de stimulare a mediului privat, precum si scaderea fiscalitatii, masuri prin care se poate consolida piata globala a cererii si se pot debloca creditele pentru micile intreprinderi", a precizat Robert Pollin, autorul principal al raportului.
Chiar daca SUA continua sa se confrunte cu un somaj masiv, bancile stau pe multi bani, spun analistii. Potrivit FED, bancile stau pe 1600 de miliarde de dolari in rezerve, de aproape 80 de ori mai mult fata de 2007, cand detineau doar 20 de miliarde de dolari.
"Intre timp, companiile non-financiare isi pastreaza profiturile in varianta lichida in loc sa le "arunce" din nou in investitii, profituri in valoare de aproximativ 2000 de miliarde de dolari. Impreuna, toate acestea se... mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 19:14