Comisia Europeana investigheaza daca gigantul tehnologic Google favorizeaza propriul serviciu de cautare de locuri de munca, Google for Jobs, in detrimentul concurentilor sai, ceea ce ar presupune un nou caz de abuz de pozitie dominanta din partea companiei americane, relateaza agentia EFE.
Comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager, a confirmat marti, intr-o conferinta la Berlin, ca este analizat acest instrument al companiei americane, care a fost deja amendata pentru tratament avantajos fata de comparatorul sau de preturi Google Shopping.
"Analizam acum daca nu s-a intamplat acelasi lucru cu alte parti ale afacerii Google, precum serviciul de cautare de locuri de munca, cunoscut sub numele de Google for Jobs", a spus Vestager.
Comisarul pentru Concurenta a aplicat trei sanctiuni de mai multe miliarde euro companiei Google in ultimii trei ani.
Prima, in 2017, pentru favorizarea Google Shopping, s-a ridicat la 2,424 miliarde euro; a doua, in 2018, pentru utilizarea sistemului Android pentru consolidarea pozitiei dominante a motorului sau de cautare, a atins nivelul record de 4,343 miliarde euro, si a treia in martie, pentru abuz de pozitie dominanta pe piata de publicitate online, prin serviciul sau AdSense for Search, de 1,49 miliarde euro.
Daca investigatia Comisiei confirma ca Google a recidivat in ceea ce priveste abuzul de pozitie dominanta, compania ar putea primi o noua sanctiune de miliarde pentru comportament care aduce prejudicii... mai mult
Miercuri, 28 August 2019, ora 10:13
Piata muncii in India se confrunta cu un paradox: cu cat gradul de educatie creste, cu atat sansele de angajare scad.
Rata somajului in randul barbatilor analfabeti din aceasta tara este mai mica decat in cazul celor care au absolvit ciclul de invatamant secundar, atat in comunitatile rurale, cat si in cele urbane.
Asa arata un raport realizat de Kotak Institutional Equities, care se bazeaza pe cifrele publicate de agentia indiana pentru ocuparea fortei de munca. Aceeasi situatie se observa si in ceea ce priveste populatia feminina.
Mai exact, rata somajului in randul analfabetilor din zona rurala a Indiei este de 1,7%, iar la orase - de 2,1%. In acelasi timp, 10,5% dintre cei care locuiesc la sate si au educatie superioara sunt fara joburi, respectiv 9,2% - in cazul celor de la orase, relateaza Financial Express.
Rapoartele publicate de alte institutii descriu acelasi paradox.
Centrul pentru Monitorizarea Economiei Indiene, un think-tank cu sediul in Mumbai, a publicat o statistica ce releva faptul ca rata somajului este cea mai mare in randul tinerilor care au studii superioare, relateaza Business Insider.
Concluzia? Criza joburilor pentru indienii cu educatie inalta este o bomba cu ceas, avand in vedere ca jumatate din populatia ce numara 1,3 miliarde de persoane are sub 25 de ani.
"Rata mare a somajului in randul celor cu educatie inalta are drept cauze atat numarul insuficient de joburi, cat si programa scolara, care nu pregateste cu adevarat... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 09:28
Lista tarilor care vor beneficia de pe urma Inteligentei Artificiale este foarte scurta, sustine un cunoscut investitor din domeniul tehnologiei.
Potrivit lui Kai-fu Lee, fondator al Sinovation Ventures si fost presedinte al Google China, viitorul arata bine pentru doar doua tari: Statele Unite si China, care sunt in acest moment principalele concurente pentru pozitia de lider in industrie.
"Tarilor care au Inteligenta Artificiala le va fi mult mai bine. Ele creeaza si extrag valoare", a spus Lee intr-un interviu acordat publicatiei Edge.
Pe de alta parte, tarile care nu investesc in Inteligenta Artificiala, care nu au companii precum Google, Facebook si Amazon - sau variantele chinezesti Tencent, Baidu si Alibaba -, dar au in schimb o populatie numeroasa, au motive de ingrijorare.
"Daca o tara din Africa foloseste preponderent Facebook si Google, oamenii le vor da acestor companii datele lor, ajutandu-le sa faca mai multi bani, dar joburile lor vor fi inlocuite (de tehnologie) ", a explicat Lee.
Aceste tari risca sa ajunga in situatia in care sa nu poata face fata saraciei si nelinistilor sociale, iar consecintele pot fi grave. Lee vorbeste chiar de posibilitatea ca unele tari sa devina un fel de vasale ale Statelor Unite si Chinei: "Ai datele mele, voi face ce vrei, iar tu ma ajuti sa hranesc saracii".
Si locuitorii din SUA si China, unde companiile prospera de pe urma datelor utilizatorilor, vor ramane fara joburi ca urmare a progresului tehnologic,... mai mult
Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 17:30
Adevarul este ca robotii vor inlocui oamenii pe piata muncii, numai ca ne vor "fura" doar anumite joburi.
CNN Money a facut o lista cu joburile care sunt in pericol si cu cele care nu vor fi afectate prea mult de revolutia tehnologica.
Casierii, in pericol
Joburile pentru care e nevoie doar de o diploma ce atesta absolvirea liceului vor fi automatizate cel mai rapid. Motivul? Astfel de sarcini nu necesita prea multa analiza sau gandire critica. In plus, ele pot fi gestionare mai usor si mai ieftin de catre roboti. Sa luam exemplu jobul casierilor, care e deja inlocuit in multe magazine.
In Statele Unite, reteaua CVS a insalat puncte de self-checkout in 448 de unitati. De asemenea, unele restaurante McDonald's au pus ecrane tactile in locul oamenilor pentru preluarea comenzilor. La fel si Wendy's.
Si sa nu uitam de "magazinul viitorului" prezentat de Amazon in decembrie 2016, fara casieri si fara case de marcat, plata realizandu-se prin intermediul smartphone-ului.
"Industria de retail trece printr-o criza existentiala", sustine analistul Robert Hetu. "Exista o nevoie de a elimina majoritatea proceselor manuale, cu toate ca magazinele s-au bazat decenii intregi pe munca manuala", adauga specialistul.
Robert Hetu se asteapta ca automatizarea sa fie omniprezenta in super si hipermarketuri in cativa ani, in timp ce expertiza umana va fi in continuare apreciata in magazinele de lux.
Soferii, in pericol
Unele dintre cele mai mari companii din lume... mai mult
Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 13:17
Uber, compania de ride-sharing condusa de Travis Kalanick, este cunoscuta pentru programul prelungit si ritmul ametitor de lucru, care lasa putin timp pentru viata personala.
Cu toate acestea, "start-up"-ul estimat la 68 de miliarde de dolari reuseste sa aduca la bord unele dintre cele mai stralucite minti din sectorul tehnologiei, inclusiv oameni de la companii precum Google, Facebook si Twitter, scrie CNN.
Intr-adevar, este istovitor sa lucrezi la Uber, recunosc angajatii. Le sunt oferite in acelasi timp oportunitati unice: o crestere exploziva, ocazia de a rezolva probleme reale ale lumii si o cultura care le permite sa experimenteze solutii radicale intr-un domeniu in plin avant, sustin ei.
"Imi place sa folosesc analogia cu diamantele, care sunt comprimate cu caldura si presiune de-a lungul a mii de ani. Cei care reusesc sa supravietuiasca si sa prospere devin diamante", spune Thuan Pham, director de tehnologie la Uber.
Uber are in prezent 10.000 de angajati cu norma intreaga (nu sunt luati in calcul si soferii) si opereaza in peste 500 de orase din 70 de tari.
De obicei, cei care pleaca de la companie fac acest lucru in primul an, deoarece nu se pot obisnui cu ritmul de lucru, afirma Neal Narayani, seful departamentului People Analytics.
Printre cei care au plecat de la Uber in primele 12 luni de la angajare se numara si Melanie Curtain, care a lucrat la biroul din Washington al Uber in 2013.
"Nu era un lucru neobisnuit sa intru online si sa vad... mai mult
Duminica, 19 Februarie 2017, ora 07:30
Disparitia locurilor de munca in favoarea robotilor nu mai reprezinta doar un subiect de discutii ample. Este un fenomen in plina desfasurare.
Trei dintre cei mai mari angajatori din lume au inlocuit deja o parte semnificativa din personal cu masinarii, noteaza Business Insider.
Producatorul de componente electronice Foxconn, partener al unor companii ca Apple, Google si Amazon, care ocupa locul zece in topul celor mai mari angajatori din lume, a renuntat de curand la 60.000 de oameni in favoarea robotilor. Compania chineza are 1,3 milioane de angajati.
Walmart, al treilea angajator la nivel global, pentru care lucreaza peste 2 milioane de oameni, intentioneaza sa inlocuiasca personalul care se ocupa de inventarul depozitelor cu drone zburatoare, care pot scana kilometri de rafturi intr-un timp mult mai scurt.
Fabricile fara oameni. Marea "invazie" a inceput
In fine, cel mai mare angajator din lume, Departamentul de Aparare al Statelor Unite (cu 3,2 milioane de ...citeste mai departe despre "Trei angajatori din top zece inlocuiesc muncitorii cu roboti. Este doar inceputul" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 12 Iunie 2016, ora 06:23
Numeroase locuri de munca ce pareau odata la adapost de impactul automatizarii risca sa dispara in contextul avansului tehnologic constant, avertizeaza presedintele executiv al Google, Eric Schmidt.
Accelerarea inovarii in domeniul tehnologic este responsabila pentru cea mai mare problema cu care omenirea se va confrunta in urmatorii 20-30 de ani, a spus cel care conduce o companie de referinta din industria IT, intr-o conferinta sustinuta la Forumul Economic Mondial din statiunea elvetiana Davos, relateaza Financial Times, preluata de CNBC.
"Se deruleaza o cursa intre calculatoare si oameni, iar oamenii trebuie sa castige. Cu siguranta sunt de aceasta parte. In aceasta lupta, este foarte important sa gasim lucrurile la care oamenii sunt cu adevarar buni", a sustinut Schmidt.
Mai multi economisti au avertizat ca raspandirea tehnologiei informatiei incepe sa aiba un impact mai puternic decat in perioadele anterioare de schimbari tehnologice si ar putea avea efecte permanente la ...citeste mai departe despre "Seful Google avertizeaza: Cea mai mare amenintare pentru omenire in urmatorii 20 de ani" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 08:26
In Silicon Valley, specialistii IT au fost intodeauna in topul ierarhiilor head-hunterilor, insa, in ultima perioada, alta meserie a devenit mult mai cautata: cea de designer.
De la giganti precum Facebook si Google pana la startup-uri cu doi-trei angajati, toate companiile din Silicon Valley se lupta pe un numar limitat de artisti care exceleaza in a da viata website-urilor si aplicatiilor, relateaza mai mult
Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 12:31
Un job la Google a fost intotdeauna descris ca unul din locuri de munca ideale de pe planeta. Ceea ce nu stii este ca nu trebuie sa fii expert in IT pentru a lucra la Google.
Compania angajeaza persoane pentru diverse departmanete: comunicare, marketing, proiectare si multe altele, potrivit Business Insider
Iata pentru ce joburi poti aplica la Google:
Administrator
Jobul de administrator este destinat persoanelor organizate, energice si de incredere, care au un scop comun cu compania: sa ajute la realizarea lucrurilor marete.
Practic, administratorii vor ajuta personalul Google sa-si faca munca mai bine prn organizarea intalnirilor.
Administratorul este cel care face lucrurile sa mearga din spatele "scenei".
Om de vanzari
In calitate de reprezentant de vanzari, vei lucra cu echipa din America de Nord pentru a obtine contracte noi de publicitate. Vei vinde contracte prin Google Adwords si te vei ocupa de derularea campaniilor de publicitate.
Vei tine legatura cu intreprinderile mari care doresc publicitate prin intermediul retelelor Google si te vei asigura ca toti clientii vor avea parte de campanii inteligente de publicitate.
Call Center si Serviciu cu clientii
Daca alegi sa faci parte din aceasta echipa, jobul tau este sa pastrezi legatura cu userul.
Persoanele abilitate pentru un astfel de job trebuie sa lucreze la produsele emblematice Google precum Gmail, Chrome, Google Android si sa sprijine in mod aciv utilizatorii la nivel... mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 12:41