Piata de job-uri din Romania se indreapta intr-o directie buna, cel putin asa ne indica ultimele vesti venite din domeniul angajarilor.
In ultima vreme, tot mai multe firme noi par sa fie interesate de noi angajati si acest fapt nu poate sa fie decat un lucru bun dupa perioada de stagnare si chiar regres inregistrata in ultimii ani. Mai mult decat atat, site-urile de profil ce se ocupa de intermedieri de locuri de munca ne arata si ca ofertele sunt diverse, suficiente pentru a putea atrage oameni cu specializari cat mai variate, cu niveluri de experienta din ce in ce mai ridicate si pretentii salariale pe masura.
O noua propunere pentru cei interesati
Cum Romania a trecut printr-o perioada neagra din punct de vedere economic si situatia abia acum pare sa se mai imbunatateasca, multi romani au ramas fara un loc de munca si, deci, fara cea mai importanta sursa de venit. Pentru ei, insa, a aparut o noua platforma online care le ofera o vedere de ansamblu asupra ofertelor de locuri de munca in Romania si din strainatate. Pe platforma Capital Jobs veti descoperi cele mai noi oportunitati de munca de care se poate profita acum.
Vanzarile si constructiile, cele mai cautate domenii
In ciuda crizei economice, vanzarile au continuat sa fie unul dintre cele mai importante domenii de activitate unde se fac in permanenta angajari. In acest moment, agentii de vanzari sunt la mare cautare, la fel si expertii care lucreaza in domenii conexe, asa cum sunt cei din marketing.... mai mult
Luni, 21 Martie 2016, ora 17:20
1Zeci de mii de romani aplica lunar pentru un job in strainatate. Mii de joburi sunt postate lunar pentru strainatate atat de agentiile de recrutare care cauta personal pentru strainatate, cat si de anagajatori directi din diferite tari.
Nici nu e de mirare, avand in vedere ca muncitorii romani sunt la mare cautare peste hotare si astfel, angajatori din Anglia, Belgia, Olanda Germania, Franta, Cipru, Cehia si chiar si din tari din afara Europei au inceput sa caute personal atat calificat cat si necalificat din Romania, potrivit site-ului Infomunca.ro.
Pe de o parte, plecarea romanilor in strainatate are consecinte negative pe termen lung, deoarece o tara fara forta de munca nu poate sa produca si o tara care nu produce nu poate avea o economie infloritoare.
Pe de alta parte, un numar destul de mare de romani se reintorc in tara dupa acumularea unor sume de bani. Odata cu venirea lor in tara, banii respectivi sunt cheltuiti aici si acest lucru nu poate fi decat bun pentru economia Romaniei.
Romania dupa 25 de ani
In ultimii 25 de ani, oportunitatile de munca pentru romanii doritori sa isi gaseasca un job in strainatate s-au inmultit exponential, odata cu trecerea timpului.
Ca sa explicam acest fenomen, trebuie sa intelegem schimbarile politice prin care a trecut tara noastra in aceasta perioada, schimbari care au favorizat accesul romanilor la piata fortei de munca internationala.
Prima schimbare de o importanta majora, care a ajutat cu adevarat romanii... mai mult
Marti, 20 Octombrie 2015, ora 15:46
In contextul unei Europe care se straduieste sa isi revina dupa anii de criza, migratia cetatenilor din unele tari ale Uniunii in altele a devenit unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi.
In vreme ce unele partide extremiste cer inchiderea granitelor tarilor vestice pentru cetatenii din tarile mai sarace ale UE, cum este Romania, multi cetateni continua sa emigreze si sa isi cladeasca o viata mai buna in statele care se incapataneaza sa nu ii primeasca, noteaza Reuters.
Este si cazul Adrianei Berindei din Abrud, care a incercat de 16 ori sa obtina un post de titular la scoala unde lucra ca profesoara. La un moment dat, aceasta nu a mai rezistat, si-a luat diplomele universitare si a plecat in Marea Britanie, unde s-a angajat mai intai ca bona, iar apoi ca menajera.
Cu toate ca locuieste impreuna cu iubitul sau intr-o casa inghesuita de imgigranti si ca nu a indraznit sa le spuna ...citeste mai departe despre "Reuters: Printre valuri de critici, romanii isi croiesc noi vieti in Marea Britanie" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Mai 2014, ora 12:10
Cu doar doua luni inainte de ridicarea restrictiilor pe piata fortei de munca, site-urile si targurile de joburi sunt pline de posturi cu calificare redusa.
Companiile britanice cauta romani sa vina sa lucreze precum chelneri, in industria hoteliera sau ca bone, arata Daily Mail.
Aceeasi sursa mai scrie ca in Bucuresti se organizeaza saptamanal targuri de locuri de munca, unde gasesti oferte diversificate. Unii angajatori promit salarii bune, in timp ce altii momesc candidatii spunandu-le ca nu este obligatoriu sa stie limba engleza.
Citeste mai multe despre Daily Mail: Angajatorii englezi au inceput sa caute muncitori ieftini din Romania pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 14:09
Mai multi barbati imigranti, decat nativi, si-au gasit de lucru in Marea Britanie de la inceperea crizei, a indicat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), preluata de The Daily Telegraph.
Cifrele publicate in ultimul raport OCDE, pe baza Anchetei privind Forta de Munca din Marea Britanie (Britain's Labour Force Survey), indica totodata o crestere de la 72,3% la 76,9% a proportiei de barbati straini angajati in Marea Britanie, in perioada 2001-2012.
Prin comparatie, ponderea barbatilor angajati nascuti in Marea Britanie a scazut de la 78,14% la 74,73% in aceeasi perioada.
Dintr-un numar de 26 de tari dezvoltate, Marea Britanie s-a clasat pe locul al cincilea in ceea ce priveste proportia de barbati straini din forta de munca britanica, dupa tari precum Statele Unite, Republica Ceha si Austria.
"Ceea ce este clar este ca lucratorii nascuti in Marea Britanie nu au beneficiat aproape deloc de cresterea ocuparii fortei de munca in ultimii zece ani", a declarat Sir Andrew Green, presedintele Migration Watch UK.
Ultimul raport al OCDE privind fluxurile migratorii, dat publicitatii joi la Paris, indica de asemenea, ca in 2011, imigratia permanenta totala a crescut in 34 de tari membre OECD prin comparatie cu 2010.
In privinta Romaniei, ai carei locuitori vor beneficia de acces liber pe piata fortei de munca din Marea Britanie incepand de anul viitor - raportul indica faptul ca datele privind migratia sunt limitate, in conditiile in emigratia... mai mult
Vineri, 14 Iunie 2013, ora 11:50
Un think thank britanic, Migration Watch , a calculat cati romani si bulgari vor veni in Marea Britanie anual dupa anularea restrictiilor pe piata muncii, anul viitor.
Centrul britanic de reflectie un nivel anual de aproximativ 50.000 de romani si bulgarii migranti in primii cinci ani dupa anularea restrictiilor, avertizand asupra unor "consecinte semnificative" asupra locuintelor si locurilor de munca. Cetateni din ambele state UE vor beneficia de libertatea de a circula in cadrul Uniunii incepand din 2014.
In schimb, ministri britanici afirma ca un calcul in acest sens este dificil, iar Ministerul de Interne a anuntat ca lucreaza la masuri destinate reducerii imigratiei.
Premierul David Cameron a declarat anterior ca detaliile unor asemenea estimari "nu sunt inca" disponibile, iar ministrul pentru Comunitati si Administratie Locala Eric Pickles a avertizat ca un "aflux" de romani si bulgari, dupa deschiderea pietei muncii in decembrie 2013, ar putea amplifica problemele cu locuintele, existente deja in tara.
Ministerul britanic de Interne a anuntat ca vrea sa reduca numarul imigrantilor de la "sute de mii" la "zeci de mii" pana la sfarsitul acestei legislaturi. Incepand de anul viitor, romanii si bulgarii, ca orice alti cetateni UE, obtin un acces nerestrictionat pe piata muncii din M.Britanie, unde, in prezent, au nevoie de o autorizatie.
Migration Watch, care sustine un control mai puternic asupra migrarii, afirma ca studiul sau sugereaza ca estimarile... mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:34
In ciuda restrictiilor temporare impuse romanilor pe piata muncii, poti obtine un permis de munca in Marea Britanie. Tot ce-ti trebuie pentru a incheia un contract de munca este permisul impreuna cu pasaportul sau cartea de identitate.
Daca decizi sa emigrezi pentru o anumita perioada in Anglia, poti alege sa lucrezi ca: angajat cu contract de munca, iar in acest caz ai lucra doar pentru un singur angajator, angajat al unei agentii de munca, unde vei lucra pentru mai multe firme, insa vei fi platit de o singura agentie si liber profesionist.
In ultimul caz poti lucra pentru mai multe companii engleze si vei fi platit de fiecare in parte. Pentru ultima categorie, permisul de munca nu este obligatoriu. Daca totusi, jobul pe care il obtii iti necesita un astfel de permis, il poti obtine de la Agentia de Granita.
Un lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare in momemtul in care decizi sa lucrezi pentru o companie engleza este ca acolo o intelegere verbala cu angajatorul are aceeasi putere legala ca una scrisa, potrivit tjobs.ro.
Avantajul este ca in Marea Britanie, un contract de munca nu poate fi modificat fara acordul comun al celor doua parti, insa exista si situatii speciale, cand compania este preluata de alta companie. Potrivit legislatiei, noul angajatorul are obligatia de a va acorda un nou contract de munca pentru cel putin doua luni.
Daca constatati ca angajatorul nu si-a respectat termenii contractului de munca, primul pas este discutia directa... mai mult
Joi, 02 Februarie 2012, ora 18:48
Restrictiile de munca pentru cetatenii romani si bulgari se extind in Marea Britanie pana la sfarsitul anului 2013, a anuntat, miercuri, ministrul britanic al Imigratiei, Damian Green.
In urma acestei decizii, cetatenii romani si bulgari care intentioneaza sa munceasca in Marea Britanie vor trebui, ca si pana acum, sa obtina in prealabil un permis de munca de la Agentia britanica pentru Frontiera (UK Border Agency).
"Prin mentinerea restrictiilor dorim sa ne asiguram ca migratia aduce beneficii Regatului Unit si nu are un impact negativ asupra pietei britanice a muncii. Guvernul reformeaza radical sistemul de imigratie. A anuntat deja plafonul anual pentru vize de munca si noi reguli stricte pentru studenti, astfel incat migratia neta sa fie redusa de la sute de mii la zeci de mii", a spus Damian Green.
El a sustinut ca necesitatea extinderii restrictiilor deja existente pentru romani si bulgari a fost demonstrata de catre Comitetul de Consiliere privind Migratia (Migration Advisory Committee).
Potrivit sursei citate, decizia face parte din "strategia Guvernului de la Londra de a reduce dependenta angajatorilor fata de muncitorii imigranti, in special in sectoarele unde se cere forta de munca necalificata", scopul fiind ca ca somerii sa fie ajutati sa isi gaseasca o slujba.
Un raport recent al organismului independent Comitetul de Consiliere privind Migratia (Migration Advisory Committee) a analizat impactul pe care eliminarea restrictiilor l-ar avea asupra... mai mult
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 14:33
Mii de locuri de munca bine platite sunt oferite romanilor in Marea Britanie, in timp ce patru din cinci britanici cred ca tara lor este "aglomerata", potrivit unui nou sondaj de opinie.
Potrivit unui nou raport, 4.000 de locuri de munca sunt oferite in Marea Britanie prin agentii de recrutare in tarile est-europene, ceea ce contravine promisiunilor repetate ale Guvernului de la Londra de a oferi posturi mai intai britanicilor someri, comenteaza Daily Star, in editia electronica.
Datele arata ca 178.000 de persoane au ramas fara locuri de munca in Marea Britanie in ultimele trei luni.
Printre posturile oferite romanilor se numara cele de soferi de taxi sau infirmiere platite cu cate 2.000 de lire sterline pe luna, sau medici care pot castiga cate 1.000 de lire sterline pe saptamana.
In ultima luna, 16.270 de romani si-au depus candidatura pentru locuri de munca in Marea Britanie, subliniaza cotidianul.
Intre timp, patru din cinci britanici cred ca tara lor este "aglomerata" si peste o treime cred ca aceasta este "foarte aglomerata", potrivit unui sondaj YouGov. mai mult
Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 09:12