Cel mai mare ritm de crestere al aparitiei de noi locuri de munca a fost inregistrat in orasele in care utilizatorii LinkedIn au avut cele mai multe legaturi stabilite prin acest serviciu online. Astfel, din 2010 pana in 2014, "regiunile metropolitane cu cele mai multe conexiuni au avut o rata de crestere a numarului de locuri de munca dubla fata de cele unde sunt mai putine astfel de conexiuni", se arata intr-un studiu comandat de LinkedIn si realizat de South Mountain Economics.
Studiul, intitulat "Conexiunile, un instrument pentru crestere economica", arata ca rimtul cresterii numarului de locuri de munca si densitatea conexiunilor sunt corelate, dar nu dovedeste ca o utilizare mai mare a serviciilor LinkedIn stimuleaza aceasta crestere; mai mult, poate avea o influenta in sens invers, conform Business Week.
Aceste "conexiuni" sunt direct proportionale cu rata de crestere a numarului de locuri de munca, conform lui Michael Mandel, presedintele South Mountain Economics. Pentru aceasta cercetare, el a creat un "indice de conexiuni", care are la baza media de legaturi ale utilizatorilor serviciului LinkedIn din 275 de regiuni metrolpolitane din SUA, raportate la numarul de locuri de munca din statisticile furnizate de birourile Fortei de Munca.
Foto: South Mountain Economics
Mandel a mai spus ca rezultatele "sugereaza, intr-un mod destul de rezonabil, ca o crestere a conexiunilor are potentialul de a imbunatati functionarea pietei fortei de munca". mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 08:35
1Chris Farrell, doctor in astrofizica, analizeaza in prezent date la compania Yelp si a devenit un specialist in stiinta datelor, functie care nici nu exista in urma cu trei ani, dar de care, astazi, au nevoie toate companiile de Internet care se respecta.
Specialistii in acest domeniu nou au capacitatea de a extrage si a interpreta datele furnizate de miliardele de clicuri de pe Internet.
"Acestia sunt numiti 'unicorni'", deoarece combinatia de competente ceruta este foarte rara, a spus Jonathan Goldman, de la LinkedIn, care a dezvoltat butonul "People You May Know", se arata intr-un articol publicat de The Wall Street Journal.
Candidatul ideal trebuie sa aiba mai mult decat competentele traditionale de cercetare de piata, spun angajatorii, respectiv capacitatea de a gasi modele in milioanele de date provenite de la diferite surse, pentru a deduce din acestea modul in care se comporta clientii si pentru a scrie modele statistice care sa declanseze anumite comportamente.
La magazinul online Etsy Inc, de exemplu, un doctor in biostatistica, ce a petrecut multi ani in cercetarea datelor privind primele semne ale aparitiei cancerului la san, dezvolta un model statistic necesar pentru a afla ce termeni sunt folositi de oameni cand cauta pe site-ul companiei detalii despre o noua moda vazuta pe strada.
Un doctor in matematici aplicate de la Yelp a transformat cercetarile sale privind cartografierea genomului intr-un produs utilizat de echipa de publicitate a... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 16:30
Tot mai multe companii din Romania incep sa foloseasca LinkedIn pentru recrutarea angajatilor in pozitii strategice. Cea mai mare retea sociala profesionala are in Romania peste 660.000 de utilizatori.
Emerson Process Management este compania care a anuntat cele mai multe locuri de munca prin reteaua LinkedIn, in ultima luna. Compania, care are operatiuni la nivel global si a generat vanzari de 5,6 miliarde de dolari in primul trimestru al anului financiar 2013, cauta 42 de specialisti din Romania prin intermediul retelei sociale.
Afla aici ce locuri de munca ofera Emmerson Process Management in Romania.
Majoritatea pozitiilor oferite sunt in Cluj. Compania cauta angajati care sa aiba functii in proiectare, inginerie, domeniul administrativ, dar si analisti IT.
Pe locul doi, in topul companiilor care cauta angajati romani pe LinkedIn se afla Microsoft, care are 33 de pozitii libere. Cele mai multe pozitii (31) sunt pentru pozitia de customer service. Producatorul de software cauta oameni in Timisoara si Bucuresti.
Pe locul trei se afla compania Dell, care cauta specialisti (14) pentru suport tehnic, in Bucuresti, dar si in Brasov.
Urmatoarea pozitie este ocupata de Freescale Semiconductor, care ofera 13 locuri de munca in Bucuresti, majoritatea pentru programatori, pozitii entry level, dar si pozitii de conducere.
Locul cinci este completat de Ericsson, cu 12 locuri de munca, toate in Bucuresti, pentru diverse pozitii, precum specialist in baze de date... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 07:15
Ne este frica sa ne dam demisia, sa ne schimbam locul de munca si incepem sa ne depunem CV-ul la primul semn de incertitudine de la birou. Acestea sunt doar cateva dintre schimbarile pe care criza le-a adus in comportamentul angajatilor.
Generatia actuala este foarte diferita de cei care s-au maturizat in perioada comunismului sau in primii ani de capitalism. Cei care au iesit de pe bancile facultatilor si s-au trezit in plina criza, formeaza o specie aparte, dominate de frica si de dorinta de stabilitate.
Cum ne-a schimbat criza viata de zi cu zi, relatiile de la birou, dar si modul in care investim, sunt cateva dintre intrebarile la care a raspuns Vlad Dutescu, managing partner al companiei de consultanta Sandler Training, intr-un interviu acordat Business24.
Cum a schimbat criza modul in care muncim si in care privim munca?
Din cauza concedierilor s-a ajuns ca multi dintre noi sa avem mai multe responsabilitati decat inainte de anul 2008, asa ca se munceste mai mult din nevoia de a compensa lipsa de personal.
In multe companii, necesarul de angajati este cu mult sub nevoia reala. Conform unei statistici recente, din punct de vedere al productivitatii suntem in media europeana, insa in ceea ce priveste nivelul salariilor sunt departe. Asa ca solutia este sa fim mai productivi pentru a ajunge la salariile din vestul Europei.
Credeti ca recesiunea ne-a crescut frica fata de riscuri? Preferam sa ramanem la un loc de munca nesatisfacator sau sa nu... mai mult
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 12:25