Iti lasa gura apa numai gandindu-te la stridiile savuroase servite in tavernele si restaurantele din Franta? De acum nu va mai trebui sa suspini numarand lunile pana la urmatoarea vacanta, pentru ca in Bucuresti s-a deschis primul Oyster Bar din Romania.
Le Vivier este un restaurant sic, cu 25 de locuri, decorat cu atentie de catre echipa arhitectului Mario Baldini, iar meniul este compus din cel putin 5 tipuri de stridii, homar albastru, branzeturi fine si vinuri frantuzesti atent selectioanate.
Primul Oyster Bar din Romania este plasat in zona Dorobanti, pe strada Putul lui Zamfir si te invita sa descoperi pas cu pas tainele bucatariei maritime, printr-o serie de meniuri de inspiratie franceza concepute de chef Mihai Dornescu.
"Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l'enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015.
Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor in mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. In meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine", dezvaluie Andrei Dascalu, managerul rafinatului local.
De altfel, Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in... mai mult
Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 00:00
2Dubrovnik ar putea fi destinatia turistica perfecta pentru tine, daca iti doresti o vacanta linistita, pe malul marii, intr-un decor medieval, caracteristici care i-au adus statiunii croate supranumele de "Perla Adriaticii".
Business24 iti recomanda aceasta locatie pentru o vacanta relaxanta, dar incarcata de istorie.
Orasul pare incremenit in timp, datorita meterezelor inalte care impung cerul, inconjurate de zidurile medievale semete.
Arhitectura a ramas la fel, asa cum era intre secolelele al XIII-lea si al XVI-lea, iar turnul principal al castelului alb care rasare din apa ramane a ramas imortalizat pe multe brosuri turistice de prezentare a orasului.
Totusi, farmecul adevarat al atmosferei medievale care te va cuprinde cand ajungi in Dubrovnik nu poate fi redat de nicio ilustratie. In ciuda puternicului aspect de cetate fortificata de la jumatatea secolului trecut, Dubrovnik nu este strain de toate capriciile lumii moderne.
Terasele, barurile si restaurantele sunt aproape in permanenta pline, indiferent de sezon, semn ca orasul stie sa petreaca.
In plus, pe langa fortificatiile medievale ale orasului-port mai poti vedea Manastirea Franciscana, un complex arhitectural format din biserica, muzeu, galerie si o superba gradina, construita in secolul al XV-lea.
In interiorul acestui complex poti vedea cea mai veche farmacie din Europe, fondata in 1317.
La Catedrala din Dubrovnik, pe langa obiecte de cult si lucrari de arta, poti... mai mult
Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 00:00
Restaurantele de top din Johannesburg ofera meniuri business pentru sume ce ajung pana la 6.700 de dolari. In ciuda preturilor mari, oamenii de afaceri intra in localurile luxoase, atrasi de preparatele rafinate si de ambianta relaxanta.
Bucatarii din cel mai bogat oras al Africii sustin ca restaurantele in care lucreaza nu duc lipsa de clienti, in conditiile in care societatile miniere inca obtin profit, iar bancile metin ratele dobanzilor la minimul ultimilor 30 de aniscrie Bloomberg.
Annica's este unul dintre cele mai frecventate restaurante de oamenii de afaceri. Meniul servit aici variaza de la oua olandeze la paste sau "burgeri de designeri", un preparat complex, format din carne, cartofi prajiti si salata.
La Annica's se mai servesc si fructe de mare si o varietate mare de deserturi. Oamenii de afaceri se pot relaxa la barul localului si pot servi o gama larga de cocktailuri.
La Assaggi se pot comanda paste, preparate facute din dovlecei proaspeti, lasagna din branza Brie si friptura de iepure.
Steakhouse si-a castigat reputatia datorita fripturilor. Serviciile de calitate si crama bine aprovizionata sunt alte avantaje ale restaurantului.
Un restaurant rafinat este Pigalle, al carui meniu cu specific mediteranean se axeaza pe fructe de mare. Pretul unui meniu ajunge la 6.110 dolari, daca se comanda melci, homar si o sticla de Chateau Petrus.
Tashas este un local destinat directorilor, cu 35 de variante propuse pentru micul dejun, cu o multime... mai mult
Luni, 17 Octombrie 2011, ora 13:52
Miliardarii sunt dispusi sa plateasca mii de euro pentru zilele de concediu si aleg, intotdeauna, cele mai tari destinatii de vacanta. Anul acesta, printre preferintele celor mai instariti turisti se numara Australia, Italia si Africa de Sud, potrivit unui sondaj Virtuoso.Din ce in ce mai multi miliardari isi doresc sa calatoreasca in Australia si plaseaza aceasta destinatie de vacanta in topul preferintelor, conform unui clasament Virtuoso, citat de BusinessInsider, care a luat in considerare parerile exprimate de aproximativ 14.000 de intervievati.
Insulele grecesti figureaza in top ca principala destinatie pentru escapade, in special in randul femeilor trecute de 50 de ani si al burlacilor mai tineri de aceasta varsta.
O croaziera in jurul lumii a fost votata drept “calatoria vietii”.
In ceea ce priveste locatiile romantice, rezultatele studiului nu surprind pe nimeni, in contextul in care Parisul a fost selectat de cei mai multi participanti.
Metropola pariziana a obtinut cele mai bune rezultate si la capitole precum stil, arhitectura si gastronomie locala. Topul este, insa, dominat de Australia, Italia si Africa de Sud.
Safari australian
In Australia exista numeroase obiective turistice si este extrem de dificil sa le bifezi pe majoritatea, intr-o singura vacanta. Cu toate acestea, Epic Private Journey’s a realizat un program de 22 de zile, in cadrul caruia pot fi admirate suficient de multe simboluri turistice ale continentului... mai mult
Joi, 14 Iulie 2011, ora 18:06
Cele mai afectate resturante de criza au fost cele de lux, patronii acestora fiind obligati sa caute solutii pentru a supravietui. Sarcina este una destul de dificila , mai ales in contextul in care cei mai fideli clienti erau bancherii si dezvoltatorii imobiliari, reprezentantii unor domenii care s-au confruntat de asemenea cu efectele crizei. In anul crizei, consumatia de pe o zi intreaga a echivalat de cele mai multe ori cu o nota de plata a unui singur client, din vremurile bune.
Directorul resturantului Arcade, Crin Serb, povesteste pentru Evenimentul Zilei ca cea mai dificila perioada a anului a fost in aceasta vara, pe perioada vacantei, cand incasarile de la sfarsitul unei zile nu depaseau 600 de lei.
In ceea ce priveste scaderea incasarilor si a numarului de clienti generate de criza, Serb spune ca daca anul trecut consumatia medie de persoana se ridica la 200 de lei, in 2009, nota de plata medie nu a depasit 150 de lei, iar cel mai scump meniu comandat tot in acest an a fost de 60 de euro.
Cele mai multe localuri de lux din Bucuresti asteapta acum perioada Sarbatorilor pentru a compensa pierderile inregistrate in timpul anului cu organizarea de evenimente pentru companii. mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 12:21