Piata imobiliara din Hong Kong a inregistrat recent un nou record, dupa ce un loc de parcare a fost vandut cu un pret astronomic, scrie Bloomberg.
Wharf Holdings Ltd. si Nan Fung Group au vandut un loc de parcare pentru 10,2 milioane de dolari HK (1,3 milioane de dolari americani) la proiectul rezidential Mount Nicholson.
Pretul a doborat recordul anterior, de 7,6 milioane de dolari HK, platit in 2019 pentru un loc de parcare de la un complex de birouri.
Complexul rezidential Mount Nicholson este unul dintre cele mai luxoase din lume, o casa acolo valorand cel putin 90 de milioane de dolari.
Piata locuintelor de lux din Hong Kong a inregistrat tranzactii record in ultimul timp.
O casa dintr-o zona rezidentiala de lux cu vedere asupra orasului, a fost inchiriata in luna mai cu un pret record de 1,2 milioane de dolari HK pe luna. ...citeste mai departe despre "Un loc de parcare in Hong Kong a fost vandut cu 1,3 milioane de dolari. Ce record imobiliar a fost doborat" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Iunie 2021, ora 10:34
Unul din doi angajati ia in calcul schimbarea locului de munca in 2021, arata un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.
Un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs arata ca cea mai mare temere a angajatilor romani in ceea ce priveste situatia profesionala in 2021 este ca le vor scadea veniturile si ca ar putea prelua mai multe responsabilitati din cauza lipsei de personal.
"Mai bine de jumatate (54%) dintre angajatii romani care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun ca se gandesc sa-si schimbe locul de munca anul acesta, iar 28% au facut chiar pasi concreti in aceasta directie. Chiar daca 2020 a fost plin de provocari din punct de vedere profesional, cu mult efort si stres, numarul celor care iau in calcul o schimbare de job este mai mic decat la inceputul anului trecut, cand sase din zece angajati romani se declarau nemultumiti de situatia lor profesionala si se gandeau sa-si schimbe locul de munca", arata platforma.
Desi perspectivele salariale raman in continuare principalul criteriu in functie de care cei mai multi angajati romani (39%) aleg un job sau altul, aproape 29% dintre respondentii la sondajul BestJobs afirma ca aveau in plan sa-si schimbe locul de munca de dinainte de pandemie, pentru ca isi doresc o noua provocare in cariera. Pentru 27%, insa, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate in noul an este ca nu considera ca au suficiente oportunitati de dezvoltare... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 14:33
Ziare.com este pe locul doi in topul preferintelor romanilor privind publicatiile online pe care le citesc cel mai des, cu un procent de 31%.
La o distanta foarte mica, se situeaza Stirile Pro Tv, pe locul unu, cu un procent de 32%, iar pe locul trei, dupa Ziare.com, se afla Digi24.ro, cu un procent de 30%, conform raportului prezentat de Digital News Report 2020, de la Reuters Institute.
La polul opus, in coada aceluiasi clasament, se situeaza Antena 3 online si Antena 1 online, fiecare cu cate un procent de 15%.
Pe ultimul loc, in privinta preferintelor romanilor privind brandurile online, se situeaza Romania Tv online, cu un procent de 14%. ...citeste mai departe despre "Ziare.com, pe locul doi in topul brandurilor online, conform preferintelor romanilor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 19:05
Este sezonul virozelor, iar epidemia cu coronavirus se extinde pe zi ce trece. Panica si isteria au luat locul deciziilor rationale, iar asta poate sa afecteze buna desfasurare a activitatii companiilor, inclusiv in Romania.
In acest context, am cautat sa aflam care sunt indicatiile in cazul companiilor, ce spune legislatia din Romania in comparatie cu cea din alte tari sau in ce situatie se recomanda suspendarea activitatii unei companii.
Daniel Milicescu, expert SSM si Managing Partner Eurofin Consult, ne-a explicat ce trebuie sa faca angajatorii pentru a asigura sanatatea la locul de munca, dar si care sunt obligatiile angajatilor pentru a preveni raspandirea virusurilor.
Care este atitudinea managerilor de companii din Romania cu privire la sanatatea si securitatea in munca versus ce se intampla in alte tari din acest punct de vedere?
In ultima perioada, e un interes crescut in zona de Health and Safety, dincolo de fisele si documentele pe care le cere legislatia. Exista, insa, manageri care nu stiu care sunt raspunderilor lor in domeniul Sanatatii si sigurantei in munca si cum poate impacta SSM-ul business-ul pe care il conduc. Nu doar in sens negativ, ci si cum il poate ajuta, cum poate aduce plus-valoare.
Un exemplu bun este o epidemie. Si nu vorbim doar de coronavirus, ci si de cea de gripa sezoniera. Multi angajati merg la serviciu, chiar fiind bolnavi, iar managerii permit acest lucru.
Ceea ce nu iau ei in calcul este ca respectivul angajat nu... mai mult
Luni, 02 Martie 2020, ora 14:48
Sase din zece angajati spun ca schimbarea locului de munca este printre primele trei cele mai importante prioritati pentru acest an.
Comparativ, la inceputul anului trecut, doar patru din zece angajati romani se declarau nemultumiti de situatia lor profesionala si luau in calcul gasirea unui nou job.
Astfel, schimbarea jobului, familia si sanatatea sunt principalele prioritati ale angajatilor romani in acest an.
Un salariu mai mare si mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care schimbarea jobului este printre prioritati pentru majoritatea angajatilor in 2020, mai ales ca, din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o buna parte dintre ei.
Salariul a stagnat sau chiar a scazut pentru peste 40% dintre angajati, arata un sondaj realizat de BestJobs la finele anului trecut.
Un alt motiv invocat de 42% dintre respondenti este ca vor sa schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa. Totodata, aproape patru din zece considera ca nu au suficiente oportunitati de dezvoltare personala, iar trei din zece au intrat in noul an fara a se simti motivati la actualul loc de munca.
Un sfert dintre respondenti se mai plang de faptul ca lucreaza intr-o companie in care le este dificil sa avanseze, iar 13,4% afirma ca nu le mai place ceea ce fac.
Peste o treime dintre respondenti analizeaza optiunea de a-si schimba complet domeniul de activitate, 14% au in vedere sa isi caute un job in afara tarii, iar alti 17% sunt indecisi, insa nu... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 10:56
Bullying-ul reprezinta un comportament ostil sau o situatie conflictuala, fara legatura cu o problema reala, prin care, un sef sau un coleg, ajunge sa: umilieasca, tachineze, batjocoresca sau jigneasca, pentru a-si castiga o pozitie de putere sau de autoritate.
De cele mai multe ori, aceste persoane care apeleaza la un astfel de comportament sunt persoane frustrate, nemultumite de propria viata, egoiste, lipsite de empatie, cu tulburari de natura psihica, sau extrem de traumatizate de anumite experiente proprii.
Astfel bullying-ul poate fi considerat din perspectiva psihologica o forma de de violenta fizica sau psihologica ce produce in mod intentionat daune persoanei prejudiciate.
De foarte multe ori, din pacate, persoana care devine victima unui astfel de comportament, nu dispune de mecanisme prin care sa se poata apara, considerandu-se prinsa intr-o plasa, fara putinta de a mai scapa.
Tocmai pentru faptul ca se considera neajutorata, ii este teama sa spuna unui superior ceea ce i se intampla, sau, ii este frica sa isi schimbe locul de munca, considerand ca poate gasi ceva mai rau decat ceea ce are acum.
Insa, nu este chiar asa. O persoana care se considera victima unui comportament de bullying, trebuie sa apeleze la un specialist. Impreuna cu acesta poate descoperi care este problema agresorului si, in functie de aceasta, se poate gasi o solutie.
In cazul in care abuzatorul are o tulburare psihica, sau o situatie de viata ce ii tulbura judecata,... mai mult
Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 15:28
Protestele violente care zguduie de cinci luni Hong Kong-ul nu au impiedicat un om de afaceri sa plateasca aproape un milion de dolari pentru un loc de parcare, transmite Bloomberg.
Suma de 7,6 milioane dolari Hong Kong (970.000 de dolari SUA) platita de Johnny Cheung Shun-yee pentru un loc de parcare reprezinta cea mai mare suma platita vreodata pentru a parca un automobil in Hong Kong si posibil oriunde in lume.
Comparativ, 970.000 de dolari reprezinta de 30 de ori salariul mediu anual in Hong Kong sau pretul unui apartament de doua camere in cartierul de lux Chelsea din Londra sau in zona Manhattan din New York.
Locul de parcare este amplasat in cladirea de birouri The Centre, al cincilea zgarie nori din Hong Kong, care in luna octombrie 2017 a devenit cea mai scumpa cladire de birouri din lume dupa ce a fost vanduta pentru mai mult de cinci miliarde de dolari.
"Multi dintre proprietarii The Center lucreaza in finante sau alte sectoare cu crestere puternica. Pentru acesti magnati nu este un pret foarte mare comparativ cu valoarea spatiilor de birouri pe care le detin", spune Stanley Poon, director general la Centaline Commercial.
Cu toate acestea, suma fabuloasa platita pentru un loc de parcare scoate in evidenta inegalitatea profunda a veniturilor care exista in Hong Kong, unde un locuitor din cinci traieste sub pragul saraciei, ceea ce a contribuit la alimentarea protestelor.
In anul 2016, indicatorul Gini, care masoara inegalitatea veniturilor... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2019, ora 11:08
Clujul este pe primul loc in tara la absorbtia fondurilor europene, devenind astfel si judetul cu cel mai mare buget din Romania, dar putini stiu cum s-a dus batalia pentru acesti bani si ce eforturi s-au facut.
Foarte pe scurt, echipa responsabila de atragerea fondurilor europene si aplicarea prioritatilor stabilite de executivul Consiliului Judetean Cluj a respectat trei mari directii: infrastructura rutiera (628 milioane lei obtinuti), infrastructura din sanatate (165 milioane lei obtinuti) si infrastructura din educatie (65 milioane lei obtinuti).
"Acestor proiecte majore li se adauga cele din zona managementului deseurilor - 200 milioane lei, cultura - 26 milioane lei si imbunatatirea capacitatii administrative - 4,5 milioane lei", ne-a comunicat Valentin Jucan, consilier si purtator de cuvant al presedintelui CJ Cluj, la solicitarea Ziare.com.
Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, spune ca "cea mai mare provocare in atragerea acestor fonduri, respectiv in depunerea proiectelor, au fost litigiile cauzate de retrocedari, judetul Cluj fiind unul complex din acest punct de vedere".
Conform procedurilor, un proiect nu poate fi depus fara ca terenul sau imobilul in cauza sa fie intabulat, de aceea echipele de la fonduri europene si de la juridic au inceput din timp intabularile pe zonele de interes, tocmai pentru ca totul sa fie pregatit.
Presedintele CJ Cluj mai subliniaza, insa, ca "trebuie aduse imbunatatiri in ceea ce priveste programarea proiectelor".... mai mult
Duminica, 09 Iunie 2019, ora 20:20
Procentul romanilor din mediul urban care se declara multumiti de locul lor de munca este in crestere, de la 55% in 2016 la 61% in 2019, arata un studiu iSense Solutions, realizat pentru evenimentul Employer Branding Conference, in luna martie a anului curent.
Cresterea satisfactiei la locul de munca este si mai vizibila pe segmentul de tineri intre 18 si 23 de ani (77% anul acesta, versus 60% in 2016), cat si pe segmentul 26-34 de ani (de la 58% in 2016 la 71% in 2019).
Totodata, un procent mai mare de angajati romani din mediul urban spun ca au activitati interesante sau captivante la locul de munca - 53% in 2019 fata de 47% in 2016.
"De asemenea, a crescut numarul celor care afirma ca sunt bonusati atunci cand fac o treaba buna, de la 25% in 2016 la 30% in 2019. In plus, multumirea fata de beneficiile oferite de catre angajator este si ea in crestere, de la 23% acum 3 ani la 28% in prezent", se arata in comunicat.
In ceea ce priveste numarul de ore petrecut la munca, acesta a scazut usor, de la 8,5 ore pe zi in 2016 la 8,3 in 2019. In plus, putin peste jumatate dintre romani (55%) vor o cariera la actualul loc de munca. Procentul este in usoara crestere fata de 2016, cand 51% declarau acest lucru.
"Motivele pentru care romanii isi doresc o cariera la locul actual de munca sunt: pentru ca isi primesc salariul la timp (60%), pentru ca se inteleg bine cu colegii (59%), pentru ca s-au pregatit in domeniul in care activeaza in prezent (52%), pentru ca jobul... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 08:29