Nu pot spune ca exista vreun ministru al acestui Guvern pe care sa-l socotesc un real castig pentru domeniul respectiv. Dar consider ca, de departe, cel mai toxic este Liviu Pop, o nenorocire care a lovit Educatia ca un uragan si ameninta sa lase urme la fel de adanci si la fel de greu de reparat ca un autentic cataclism.
In primul rand, dl Pop, un semiagramat, avand in vedere repetatele greseli gramaticale si de ortografie pe care le comite, mi se pare o rusine pentru Educatia din Romania. O rusine pentru profesorul lui de limba romana care pare sa nu-l fi invatat ca ultimul "i" din "copiii" se numeste articol hotarat, care nu l-a invatat ca locul de la mijlocul piciorului se numeste genunchi, nu "genunche", care nu l-a invatat cum sa faca acordurile.
Ce exemplu este pentru copii prezenta in fruntea Ministerului Educatiei a unui om care stie mai putina gramatica decat un elev mediu de clasa a VII-a?
Imi amintesc ca in primul mandat s-a poticnit si la o problema simpla de matematica. Ce autoritate reala, nu obtinuta prin amenintari si represalii, poate avea un asemenea ministru asupra corpului profesorilor din Romania? Cat de teribil este mesajul de incurajare a mediocritatii pe care il transmite?
Ca Liviu Pop nu are niciun fel de ierarhie valorica o demonstreaza si intentia de a remunera mai bine profesorii colegiilor cu vechime peste 150 de ani doar pe acest criteriu al apartenentei.
Vechimea scolii nu are cum sa fie unitate de masura a performantei... mai mult
Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 07:08
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei si actual senator, in dosarul in care ANI l-a reclamat ca ar fi avantajat patrimoniul FSLI, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
Procurorii au apreciat ca in aceasta cauza nu se poate retine savarsirea infractiunii de conflict de interese, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
Nici Liviu Pop si nici reprezentantii casei de avocatura care l-a reprezentat pe acesta nu au dorit sa comenteze informatia. Fostul ministru a fost reprezentat juridic de catre casa de avocatura "Bostina si Asociatii".
In noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat, in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.
ANI preciza ca a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie penala si indicii de comitere a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in cazul lui Liviu Pop, care atunci era ministru delegat pentru Dialog Social in cadrul Ministerului Muncii.
In 15 mai 2012, Liviu Pop a fost desemnat in functia de ministru interimar al Educatiei, iar in perioada 1 decembrie 2007-17 mai 2012, Pop a fost secretar general al... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 11:56