Societatea Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat, la inceputul acestei luni un contract de 4,5 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro, de la comuna Beciu (Teleorman), care avea la recensamantul din 2011 un numar de 1.641 de locuitori.
Contractul vizeaza proiectarea si constructia unui drum in lungime de de 4,2 kilometri, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Este vorba de modernizarea unor drumuri de interes local in comuna Beciu. Contractul a fost dat prin procedura simplificata.
Durata de realizare a contractului este de 13 luni, din care:
- Durata de realizare a serviciilor: 1 luna de la semnarea contractului.
- Durata de realizare a lucrarilor: 12 luni de la emiterea "Ordinului de incepere a lucrarilor".
Perioada de garantie a lucrarilor este de 36 de luni. Detalii despre acest contract, pe portalul achizitiilor publice.
Potrivit datelor din SEAP, Tel Drum a incheiat de la inceputul anului 6 contracte cu autoritatile locale: 4 cu Consiliul Judetean Teleorman, un contract cu comuna Mihaesti (Olt) si unul cu comuna Beciu (Teleorman).
Valoarea totala a contractelor este de 63,6 milioane de lei (peste 13 milioane de euro).
Sursa: SEAP
Care este situatia Tel Drum
Societatea Tel Drum este in stare de insolventa si este trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni.
Procurorii DNA mai au pe rol o ancheta, in care acuza ca societatea ar fi controlata prin... mai mult
Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 00:00
Apele Romane a penalizat societatea Tel Drum cu suma de 412.155 lei, circa 90.000 de euro, dupa ce un control inopinat a scos la iveala ca firma a extras 9.220 metri cubi de pietris fara autorizatie. Tel Drum a contestat aceste penalitati, dar Tribunalul Teleorman a decis ca angajatii statului au avut dreptate cand au amendat societatea.
La inceputul lui 2018, inspectorii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Teleorman au facut doua controale in perimetrul Peretu al albiei vadului Vedea, delimitat de comunele Vedea si Peretu.
Tel Drum detinuse o autorizatie de gospodarie a apelor pe acel perimetru, document valabil pana la 29 septembrie 2017. Potrivit actului de reglementare, societatea putea exploata maximum 34.240 mc de agregate minerale de balastiera.
Inspectorii SGA au observat insa ca Tel Drum ar fi exploatat pietris si dupa aceasta data. In plus, au facut mai multe masuratori topografice si au calculat ca Tel Drum a exploatat 43.518,49 mc de agregate minerale, ceea ce insemna o depasire a volumului admis cu 9.278,49 mc. Penalitatile calculate: 412.155 lei pentru "nerespectarea actului de reglementare si fara a detine abonament de utilizare/exploatare".
Societatea Tel Drum Alexandria (Teleorman) este una dintre cele mai importante companii de constructii de drumuri din tara. Potrivit DNA, in spatele companiei ar sta liderul PSD, Liviu Dragnea, lucru negat vehement de politician.
"Apa, patrimoniu care trebuie protejat"
Penalitatile aplicate de... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 06:53
Expertiza financiar-contabila realizata in cadrul anchetei de la DNA a fost comunicata firmei Tel Drum, arata raportul realizat de administratorul judiciar, publicat pe 4 martie 2019.
Este vorba de dosarul in care este cercetat Liviu Dragnea, alaturi de mai multi directori din firma Tel Drum.
Societatea este acuzata de procurori pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.
"S-a comunicat raportul de expertiza contabila-fiscala. S-au formulat obiectiuni la expertiza contabil-fiscala. S-a formulat cerere recuzare expert; Au fost ridicate copii de pe volumele dosarului de urmarire penala", arata administratorul judiciar.
Ancheta e aproape de finalizare
Intr-o emisiune televizata, seful interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat in aceasta saptamana ca este vorba de o cauza complexa, care ar putea fi solutionata in 2-3 luni.
"Eu sper sa fie de ordinul a cateva luni, una-doua-trei luni. Nu stiu. Procurorul are planul de ancheta. El isi apreciaza probatoriul. Noi luam masuri care se impun din perspectiva procurorului ierarhic superior", a explicat Calin Nistor.
Seful interimar al DNA a spus si ca aceasta expertiza a fost finalizata.
"Procurorul spune ca e o cauza complexa. A avut o expertiza dispusa, s-a facut si acea expertiza. Speram ca intr-un termen nu foarte... mai mult
Joi, 07 Martie 2019, ora 17:41
Un procuror din cadrul Sectiei de investigare a magistratilor a venit astazi la DNA pentru a cere dosarul Tel Drum, in care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare.
Potrivit surselor citate de Ziare.com, solicitarea a venit sub forma unei ordonante de ridicare a unor inscrisuri. "Nu este exclus ca in acest caz sa fie deschis un dosar", arata sursele noastre.
Este pentru a patra oara cand Sectia pentru investigarea magistratilor solicita acest dosar. De data aceasta insa nu a fost vorba de declinarea dosarului ci de ridicarea acestuia. In cazul in care procurorii DNA refuza sa comunice actele solicitate, acestia risca deschiderea unei anchete privind infractiunea de obstructionare a justitiei.
In cazul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.
Citeste si: Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA ...citeste mai departe despre "Un procuror de la Sectia de investigare a magistratilor s-a dus azi la DNA sa ridice Dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 15:27
Desi aflata in insolventa, celebra firma Tel Drum continua sa castige contracte in Teleorman, fostul fief al liderului PSD, Liviu Dragnea.
Este vorba de un contract de 7,2 milioane de lei pentru reabilitarea unei scoli in Zimnicea, care a fost dat luna trecuta acestei societati, potrivit datelor din sistemul electronic de achizitii publice.
Contractul "Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul de investitii Modernizare si dotare Scoala gimnaziala nr. 2, oras Zimnicea", a fost acordat firmei Tel Drum, de Primaria Zimnicea, prin procedura simplificata.
Valoarea: 7.260.833,45 de lei.
Lucrarile principale pe care urmeaza sa le execute societatea: Amenajare/ Sistematizarea exterioara/Imprejmuire, modernizarea celor doua corpuri de constructie, Finisaje interioare si exterioare, instalatii si amenajare teren de sport multifunctional.
Citeste si: Tel Drum, contracte in serie de la primarii conduse de pesedisti. Clotilde Armand: "Jackpot" din Statul Paralel
Sursa: Sistemul electronic de achizitii publice
Care este situatia Tel Drum
Societatea Tel Drum este in stare de insolventa si este trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni. Procurorii DNA mai au pe rol o ancheta, in care acuza ca societatea ar fi controlata prin interpusi de catre liderul PSD, Liviu Dragnea.
Tel Drum este acuzata de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu. La... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 10:22
Liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta sechestrul pe avere pus de procurorii DNA in dosarul Tel Drum. Este vorba de cazul in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman (2000-2012).
Contestatia a fost depusa saptamana aceasta de Liviu Dragnea, pe 2 octombrie, iar primul termen a fost stabilit pe 10 octombrie. Obiectul dosarului, potrivit site-ului Inaltei Curti: "contestarea masurii asiguratorii".
Amintim ca pe 8 octombrie Liviu Dragnea are termen intr-un alt proces, tot la Inalta Curte. Este primul termen in dosarul in care contesta condamnarea de 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu in cazul angajarilor fictive din Teleroman.
Contestare cu repetitie
Este pentru a doua oara cand Liviu Dragnea contesta masurile asiguratorii din acest caz. O cerere similara a fost respinsa de Inalta Curte pe 29 noiembrie 2017.
In acest dosar, procurorii DNA au pus sechestrul asigurator pana la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul retinut in cazul liderului PSD. Masura a fost pusa pe toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea politicianului: un teren de aproape 3.000 de metri, hotelul Turris din Alexandria, un apartament situat in Turnu Magurele de 80 de metri patrati, doua masini (Skoda Superb si BMW X5) si mai multe sume de bani aflate in... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2018, ora 16:15
Presedintele CJ Teleorman, Danut Cristescu (PSD), a anuntat in sedinta Consiliului din 25 aprilie ca urmeaza sa fie reabilitate sau construite mai multe drumuri si ca a discutat cu ministrul Transporturilor sa investeasca in cele doua porturi ale judetului, Turnu Magurele si Zimnicea.
Danut Cristescu a explicat, potrivit procesului-vebal al sedintei, ca a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Sova, ca drumul care leaga Bucuresti de Alexandria sa fie trecut ca drum expres in Master Planul General de Transport al Romaniei. Asta deoarece prin Programul Operational Infrastructura Mare, Alexandria - Craiova va intra in reabilitare si modernizare ca drum expres.
Licitatie publica pentru doua drumuri nationale
Potrivit presedintelui CJ Teleorman, ambele drumuri expres, Bucuresti-Alexandria si Alexandria -Craiova, se vor face pe amplasamente diferite, deoarece drumul expres nu trebuie sa tranziteze localitatile.
Discutiile au vizat si drumurile care leaga Alexandria de Zimnicea (DN 51) si Alexandria de Turnu Magurele (DN 52).
In cazul lucrarilor la DN 51, acestea sunt in procedura de licitatie publica, iar pentru DN 51 s-au aprobat indicatorii tehnico-economici urmand demararea procedurii de licitatie publica deschisa, potrivit presedintelui CJ Teleorman.
Viorel Stefan a anuntat autostrada
Saptamana aceasta, vicepremierul Viorel Stefan a anuntat ca autostrada Bucuresti-Lugoj se afla pe lista proiectelor strategice. Aceasta va strabate judetele conduse de... mai mult
Vineri, 25 Mai 2018, ora 11:06
In cazul firmei Tel Drum exista in prezent riscul deschiderii unei proceduri de dizolvare sau lichidare si posibilitatea pierderii unor active, au motivat judecatorii de ce au interzis societatii sa initieze procedura de dizolvare sau lichidare.
Aceasta masura este necesara bunei derulari a justitiei penale si impiedicarii sustragerii de la tragerea la raspundere penala, arata magistratii. Tribunalul Bucuresti a mentinut vineri, 23 martie, interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a societatii Tel Drum, care este implicata in doua dosare penale.
Decizia Tribunalului nu este definitiva. Tel Drum a primit aceasta interdictie pe 26 ianuarie, la scurt timp dupa ce a declarat ca este in stare de insolventa. Acest lucru pare sa-i fi determinat pe procurorii DNA sa demareze actiunea, ei sustinand ca societatea a creat aparenta unei stari de insolventa si ca in realitate firma nu are probleme financiare. Citeste si: EXCLUSIV DNA acuza ca firma Tel Drum si-ar fi regizat insolventa
Citeste si: EXCLUSIV Doua firme cer in instanta sa fie schimbat administratorul judiciar al Tel Drum. DNA: Insolventa este regizata
Sentinta Tribunalului Bucuresti din 23 martie nu este inca motivata, dar Ziare.com a studiat motivarea deciziei din 26 ianuarie. Articolul este realizat in baza sentintei Tribunalului Bucuresti.
Unul dintre creditorii Tel Drum cere judecatorilor sa mute procesul insolventei de la Tribunalul Teleorman
Firma, vizata in doua dosare... mai mult
Duminica, 25 Martie 2018, ora 15:21
Bornele kilometrice in cazul DJ 701 din Teleorman ar fi fost micsorate de la 1.000 de metri la 800 de metri, potrivit unei declaratii facute de un fost consilier judetean, sub protectia anonimatului. Drumul ar avea in realitate o lungime totala mai mica cu 6-7 kilometri, arata un fost prefect de Teleorman.
Reabilitarea DJ 701 (limita - Dambovita Gratia - Poeni - Silistea - Scurtu Mare - Slavesti - Ciolanesti - Zabreasca - Dobrotesti) a fost realizata in perioada 2008-2009 si este acum anchetata de DNA in dosarul Tel Drum, in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu. Este una dintre lucrarile publice realizate de Tel Drum, care au fost anchetate de OLAF, alaturi de DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita.
Consiliul Judetean Teleorman a fost condus in perioada 2000-2012 de actualul lider PSD, Liviu Dragnea.
Citeste si: EXCLUSIV DNA acuza ca firma Tel Drum si-ar fi regizat insolventaCele doua cuvinte care au abonat firma Tel Drum la contractele publice date de Consiliul Judetean Teleorman
"S-au modificat bornele kilometrice"
Un fost consilier judetean a declarat pentru publicatia locala "Liber in Teleorman", sub protectia anonimatului, de ce ar fi fost micsorate bornele kilometrice.
"Drumurile judetene din judet, investigate de OLAF, constituie un subiect inca plin de povesti nestiute. Stiti ce au facut? Au modificat bornele kilometrice si le-au facut de 800 de metri, nu de un... mai mult
Joi, 15 Martie 2018, ora 16:37