In clipa in care o televiziune de stiri devine portavocea unui infractor de drept comun, al carui monolog este transformat in manifestul politic al unui persecutat politic, al unui prizonier de constiinta, ideea de decenta publica este contrazisa, dramatic, iar o intreaga ordine a firescului public este pusa in cauza, inlocuita fiind cu domnia suverana a abjectiei complice.
A comenta despre viata publica din Romania este, din ce in ce mai mult, inutil si irelevant, de vreme ce spatiul de dezbatere este reprezentat de simulacrul grotesc al televiziunii de stiri sau al retelelor sociale. A comenta despre viata publica in Romania, evitand latratul vulgar sau mesianismul de carton, este un act de franctiror, pierdut in noianul de zgomot al unei ere a dezordinii si vulgaritatii.
Si daca facebook ofera platforma pentru defularea abjectiei anonime, revarsate prin denunturi si raportari de cont, televiziunea de stiri este templul mediatic in care rapacitatea, manipularea si complicitatea capata aerul de respectabilitate al faptului cotidian.
Ceea ce platoul de televiziune propune, in regim de prime-time, este etalarea incompetentei polivalente. Limba insasi este sufocata de clisee si de locuri comune -saracita si mutilata, ea a devenit guturala si ininteligibila. Moderatorul este preotul acestei noi religii publice. Misiunea lui nu este de a media, de a stabili regulile jocului, ci de a interveni direct si obscen, spre a promova agenda celor care ii dicteaza replicile... mai mult
Duminica, 28 Iunie 2020, ora 09:39
Procurorii DNA cer magistratilor Inaltei Curti redeschiderea unei parti din ancheta Tel Drum, care-l vizeaza pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Este vorba de o parte din ancheta, in cazul careia Tribunalul Teleorman a respins solicitarea.
Liviu Dragnea este inchis in penitenciarul Rahova unde executa o sentinta de 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu, primita in dosarul Anagajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman.
In procesul de la Inalta Curte, DNA cere redeschiderea anchetei in cazul societatii Modul Proiect SA, al asociatiei Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si al inginerului proiectant Doru Catalin Gudei. Procesul care are ca obiect "confimare redeschidere urmarire penala" fost inregistrat la Inalta Curte pe 27 mai, iar primul termen de judecata a fost stabilit pe 6 iunie.
O cerere similara avand aceleasi parti a fost respinsa, la finalul anului trecut, de Tribunalul Teleoman.
Detalii aici - Veste buna pentru Dragnea de la Tribunalul Teleorman: Nu vrea sa redeschida o parte din ancheta in mega-dosarul Tel Drum
In acest caz ar fi vorba de acordarea preferentiala de contracte publice de catre Consiliul Judetean Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. "Nu au rezultat indicii temeinice care sa confirme savarsirea unei fapte de natura penala", a fost concluzia procurorului din 14 octombrie 2013.
Totusi, in noiembrie 2017, procurorii DNA care-l investigau pe Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum au descoperit noi indicii si au... mai mult
Miercuri, 29 Mai 2019, ora 15:31
Cai extraordinare de atac, o OUG salvatoare, gratierea individuala, o decizie CCR sau chiar o decizie CEDO ar putea sa-l scoata mai devreme din penitenciar pe liderul PSD si inca seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu.
Ce sanse are?
Specialisti in Drept au explicat pentru Ziare.com ce variante are Liviu Dragnea pentru a iesi mai devreme din penitenciar.
Liberarea conditionata
Liviu Dragnea poate face o solicitare de liberare conditionata abia dupa ce a executat 2 ani si 4 luni de inchisoare. Termenul poate fi scurtat prin recompense, zile castigate ca urmare a muncii facute in penitenciar sau a participarii la diferite programe si activitati educationale.
Mai multe detalii: Dragnea poate face cerere de liberare conditionata dupa ce executa 2 ani si 4 luni de inchisoare
Calea extraordinara de atac
Avocatii lui Liviu Dragnea pot deschide o cale extraordinara de atac: revizuirea, contestatia in anulare sau recursul in casatie.
Juristii au explicat pentru Ziare.com ca sunt sanse slabe de reusita, daca nu sunt aduse probe sau argumente noi, care nu au fost folosite in timpul procesului de la Inalta Curte.
Deciziile CCR
"Aici ar putea fi o salvare. Daca vine de la CCR o decizie de dezincriminare totala a infractiunii de abuz in serviciu, de exemplu. Liviu Dragnea ar putea face o contestatie la executare si ar fi eliberat.
In cazul in care este impus un prag minim... mai mult
Marti, 28 Mai 2019, ora 13:16