Turistii isi pot asigura impotriva Covid-19 vacantele de anul viitor pe litoralul romanesc si vor recupera banii daca vor fi nevoiti sa anuleze sejurul, a anuntat, joi, o agentie de turism.
Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie sa cumpere pachetul cu minimum 30 de zile inainte de a pleca in vacanta.
"Turistii care achizitioneaza sejururi pe litoral pot avea asigurate riscurile impotriva Covid-19 atat in cazul imbolnavirilor, cat si in cazul in care un membru al familiei este suspect de coronavirus si este obligat sa intre in carantina. Daca turistul se imbolnaveste de Covid-19 in timpul calatoriei, atunci va beneficia de protectie medicala completa", potrivit Litoralulromanesc.ro, turoperatorul care vinde pachete pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie sa cumpere pachetul cu minimum 30 de zile inainte de a pleca in vacanta.
"Am constatat in acest an ca unii romani au renuntat sa rezerve sejururi la mare de teama ca, in cazul nefericit al infectarii cu Covid-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiti sa renunte la vacante si vor pierde banii. Din acest motiv si, in plus, pentru ca nu ne dorim ca unii turisti sa lase rezervarea vacantei din vara urmatoare pe ultimul moment si sa piarda, astfel, reducerile early booking, aducem in premiera pentru turismul intern o asigurare impotriva Covid-19, prin care persoanele care vor fi nevoite sa renunte la vacante din cauza pandemiei isi vor putea... mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 23:40
Turistii care achizitioneaza sejururi pe litoral pot avea asigurate riscurile impotriva COVID-19 atat in cazul imbolnavirilor, cat si in cazul in care un membru al familiei este suspect de coronavirus si este obligat sa intre in carantina, potrivit unui nou tip de asigurare introdus in pachetele de vacanta de litoralulromanesc.ro.
De asemenea, daca turistul se imbolnaveste de COVID-19 in timpul calatoriei, atunci va beneficia de protectie medicala completa.
"Am constatat in acest an ca unii romani au renuntat sa rezerve sejururi la mare de teama ca, in cazul nefericit al infectarii cu COVID-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiti sa renunte la vacante si vor pierde banii. Din acest motiv si, in plus, pentru ca nu ne dorim ca unii turisti sa lase rezervarea vacantei din vara urmatoare pe ultimul moment si sa piarda, astfel, reducerile Early Booking, aducem in premiera pentru turismul intern o asigurare impotriva COVID-19, prin care persoanele care vor fi nevoite sa renunte la vacante din cauza pandemiei isi vor putea primi inapoi avansurile achitate", a declarat Ionut Nedea, directorul general al litoralulromanesc.ro.
Daca turistul se imbolnaveste sau este plasat in carantina din cauza ca este suspect de infectie cu COVID-19 si, din acest motiv, este obligat sa anuleze calatoria planificata, asiguratorul ii va rambursa costurile de anulare. Este considerat motiv de anulare a vacantei si imbolnavirea cu COVID-19 a sotului/sotiei/sau a unei rude de gradul intai... mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 14:13
Chiar daca anumite hoteluri de pe litoralul bulgaresc deja s-au inchis, cele populare, cu servicii bune, de calitate, vor ramane deschise pana pe cel putin 15 septembrie, spun expertii in turism.
Pe de alta parte, cele mai bune si mai cautate structuri de cazare de pe litoralul bulgaresc sunt deschise pana la 30 septembrie. Daca se va mentine o vreme buna, insorita, este foarte posibil ca unele hoteluri cu piscina interioara, spa, servicii foarte bune, sa ramana deschise pana la inceputul lunii octombrie. In Bulgaria, luna septembrie este in mod traditional cea mai secetoasa, cu o clima foarte buna pentru plaja.
Iata cateva exemple de tarife pentru perioada 15-20 septembrie, o camera, 5 nopti:
- Club Hotel Evrika Beach (Sunny Beach) - 408 euro / 2 adulti, all inclusive, 4 stele, sezlonguri incluse, parcare inclusa si bar pe plaja. Tariful include o reducere de 25%.- Hotel Melia Grand Hermitage (Nisipurile de Aur) - 385 euro, 2 adulti, all inclusive, 5 stele. Tariful include o reducere de 30%.- Hotel Grifid Encanto Beach (Nisipurile de Aur) - 533 euro, 2 adulti, all inclusive, 4 stele. Tariful include o reducere de 15%.- HVD Reina del Mar (Obzor) - 671 euro, 2 adulti, all inclusive, 5 stele. Tariful include o reducere de 36%.- Maritim Paradise Blue Hotel & Spa (Albena) - 600 euro, 2 adulti, all inclusive. Tariful include o reducere de 11%.
Rezervari de o saptamana
In acest sezon, turistii romani au efectuat rezervari pentru litoralul bulgaresc in medie cu o... mai mult
Luni, 31 August 2020, ora 08:51
Un barbat care juca "alba-neagra" pe Faleza Soarelui din Costinesti este cercetat pentru organizare de jocuri clandestine, dupa ce politistii l-au prins in timp ce castiga, din aceasta activitate, 400 - 500 de lei in 15 minute.
Jandarmii constanteni sustin ca barbatul "invartea de zor pe o masuta, trei pahare metalice". In interiorul unuia dintre pahare a fost gasita o bila din burete.
"Cum este posibil sa castige 400 sau 500 de lei in cincisprezece minute? Simplu...
Deschiderea este de 10-15 lei si castigi.
Se trece la 50 lei si surpriza, iar castigi. Cand se trece la 100 lei cu siguranta vei pierde. Din fericire un tanar de 29 de ani din Valcea si-a recuperat cu ajutorul jandarmilor investitia de 150 lei in aceasta afacere.
Mai trebuie sa adaugam ca pe langa cel de la masa, se mai adauga cel putin doi sustinatori. Unul se ocupa cu atmosfera si invita oamenii la joc si altul care se posteaza la mica distanta si da alarma cand in zona isi fac aparitia echipajele de ordine publica.
De obicei, se amplaseaza strategic, cauta sa aiba doua cai de scapare, pentru a putea sa dispara cat mai repede. Asupra celui de la masa, jandarmii au mai gasit suma de 300 lei," explica jandarmii.
Persoanei in cauza, jandarmii i-au intocmit actele de constatare pentru fapta de organizare de jocuri clandestine in scopul obtinerii unor venituri si a fost predat la Politia Costinesti pentru continuarea cercetarilor.
Jandarmeria Constanta recomanda sa evitati sa va lasati... mai mult
Luni, 24 August 2020, ora 09:08
Bulgaria, tara de doua ori mai mica decat Romania, ca suprafata si populatie, reuseste sa atraga de ani buni de trei ori mai multi turisti, fata de noi: peste 9 milioane de turisti straini in Bulgaria, in jur de 3 milioane de turisti, straini si autohtoni, laolalta, in Romania. Cifrele se refera la turismul national, dar tendinta este aceeasi la turismul estival, de la Marea Neagra.
Potrivit institutului de statistica al vecinilor bulgari, romanii ocupa locul doi in clasamentul turistilor straini (1,3 mil. de romani), din care peste 60% viziteaza coasta Marii Negre. Cati bulgari prefera litoralul nostru nu stim.
Pandemia nu a schimbat deloc proportiile, ba chiar e foarte posibil ca la final, cand se va fi tras linie si sub aceasta vara, Bulgaria sa numere mai multi turisti romani ca niciodata - multi dintre cei care preferau Grecia nu se vor mai fi aventurat pana acolo, in vremuri de pandemie, iar Bulgaria, pe langa statiunile deja celebre si aglomerate, are multe altele, mai linistite si deci mai ferite de riscuri, curate si deosebit de frumoase, cu natura inca neatinsa de consumerism, salbatica, dar nu in salbaticie.
Ziare.com va ofera o selectie a sapte astfel de locuri de pe litoralul bulgaresc, mai putin populare, insa mult mai boeme si, din acest motiv, ideale pentru o vacanta in adevaratul sens al cuvantului, linistita si memorabila.
Kranevo
Kranevo este un satuc turistic de vis, situat intre Albena si Nisipurile de Aur, la doar 80 km de Vama Veche si... mai mult
Miercuri, 19 August 2020, ora 00:02
Inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2020 au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 158.000 de lei, in urma actiunii de control desfasurate in aceasta saptamana pe litoral, pentru nerespectarea legislatiei sanitar-veterinare in reteaua unitatilor de alimentatie publica, informeaza un comunicat transmis, vineri, de DSVSA Constanta.
Conform sursei citate, medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat, in perioada 10-13 august, 121 de unitati, in urma controalelor fiind sanctionate 29 dintre acestea (11 restaurante, sapte unitati fast-food, o pizzerie, doua braserii, un magazin de peste si sapte magazine alimentare, cu amenzi in suma de 158.000 de lei.
Potrivit proceselor verbale de constatare, abaterile au constat in: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, spatii comerciale neaprobate sanitar veterinar, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare si a oualor, depozitarea alimentelor sub forma de materii prime sau semipreparate impreuna cu produse finite ce se consuma fara prelucrare termica si functionarea fara documente de inregistrare sanitara veterinara.
In perioada mentionata au fost confiscate si retrase de la vanzare peste 30 de kilograme de produse... mai mult
Vineri, 14 August 2020, ora 12:13
Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, construit in 1970 in statiunea Olimp si supranumit "Perla litoralului romanesc", a fost reabilitat cu 40 de milioane de euro si reinaugurat oficial pe 1 august 2020.
Cu o istorie de aproape 50 de ani, gloria litoralului comunist a fost una dintre cele mai frumoase, mai luxoase si mai cautate locatii de pe litoral de catre romani, insa in perioada comunista nomenclaturistii si turistii straini aveau prioritate.
Complexului i-a fost rezervata cea mai interesanta si frumoasa amplasare pe faleza, o portiune de plaja care formeaza un golf, cu lungime de 300 de metri si latime de 200 de metri, ceea ce a permis o solutie compozitionala cu o serie de terase ample, pentru fiecare camera.
"Perla litoralului romanesc" a fost prima constructie din Olimp, considerat pe atunci cartierul nordic al statiunii Neptun, si a intrat in circuitul turistic in anul 1972.
Proiectul a fost realizat de un grup de specialisti condusi de arhitectul Aron Grimberg Solari (decedat in 2019, la varsta de 91 de ani), omul care a realizat si "Palatul Primaverii" din Bucuresti, resedinta familiei Ceausescu, in perioada 1964-1965.
Dupa anii '90, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a inceput sa se degradeze.
Multi oameni controversati din turismul romanesc au dorit sa il cumpere, de la Puiu Popoviciu la George Copos, insa inainte de criza economica din 2008 a fost achizitionat, cu 10 milioane de euro, de hotelierul Josef Goschy.
Dupa... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 00:04
Preturile reale pentru serviciile de pe litoralul romanesc ar trebui sa fie cele pe care le obtinem atunci cand cumparam o oferta "early booking" cu reducere de 50%, sunt de parere specialistii in turism intervievati de Ziare.com.
Discrepanta calitate/pret este cu atat mai mare cu cat pe litoralul romanesc ne asteapta camera de hotel slab dotata, cu mobilier invechit, iar angajatii, de la cel mai mic pana la managerul de hotel, nu au nici o pregatire.
"Intr-adevar in varf de sezon apar unele tarife care sunt exagerat de mari comparativ cu nivelul de dotari si servicii oferit oaspetilor. Aceasta tendinta despre care se vorbeste in fiecare an poate porni de la anumite cauze. Fie se vand prea multe pachete "early-booking" la tarife reduse cu 30-50% pentru aceeasi perioada si, probabil, ca acest tarif redus ar trebui sa fie pretul corect al serviciilor oferite, fie se manifesta o tendinta evidenta de rezervari last-minute (ex.: nu se stie cum va fi vremea si se asteapta prognoza cat mai aproape de perioada de sejur pentru a fi siguri turistii ca se pot bucura de timp favorabil). Daca timpul nu este bun, un turist pe litoralul romanesc are foarte putine optiuni de petrecere a timpului liber", a declarat Mircea Draghici, Managing Director la EST Hospitality Consulting.
Pe de alta parte, consultantul in turism Traian Badulescu este de parere ca avem si in Romania structuri de cazare pe litoral unde camera este de 100-200 de lei pe noapte, in sudul litoralului sau in... mai mult
Duminica, 12 Iulie 2020, ora 12:15
Litoralul romanesc a fost, in ultima decada, subiectul criticilor pentru ca ofera servicii extrem de scumpe la o calitate precara in comparatie cu ale concurentilor directi din Bulgaria, Grecia sau Turcia.
In plus, operatorii de turism din Grecia si Turcia ofera servicii net superioare celor intalnite pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Cu toate acestea, cele trei tari, Bulgaria, Turcia si Grecia, sunt acuzate de fosta presedinta a Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, de faptul ca finanteaza masiv o campanie de presa vizand denigrarea litoralului romanesc.
In prezent, Nedea este director al Organizatiei Patronale Mamaia Constanta si impreuna cu fratele sau administreaza un hotel in Cap Aurora. Mai mult, familia detine si o cunoscuta platforma online de rezervari - litoralulromanesc.ro.
"Este foarte frustrant pentru un manager, antreprenor, consultant sa vada in continuare aversiunea pe care o avem fata de litoralul romanesc. Este la moda de foarte multi ani. Alte destinatii, cum sunt Bulgaria, Grecia si Turcia, finanteaza masiv presa de litoral si presa din Romania in general sa spuna lucruri bune despre ele si lucruri foarte rele despre propriul litoral. Am observat campania sustinuta impotriva litoralului romanesc", a spus Nedea, citata de Stirile Pro TV.
Desi acuzatiile sunt destul de grave la adresa celor trei tari, fosta sefa ANT nu a venit cu nici o proba in a-si sustine afirmatiile.
Potrivit ei, se afla in desfasurare o campanie... mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 14:22