Sefii de stat si de guvern din tarile UE nu au reusit vineri sa ajunga la un acord cu privire la pachetul de redresare economica in urma pandemiei COVID-19, un rezultat asteptat, dar care impune organizarea unui nou summit la jumatatea lunii iulie, transmite agentia EFE.
Reuniunea din iulie va fi o intalnire fizica, dupa cel de vineri prin videoconferinta, la care liderii europeni au avut un prim schimb de opinii cu privire la pachetul de redresare economica in urma pandemiei de COVID-19, a anuntat la o conferinta de presa presedintele Consiliului European, Charles Michel.
Acesta a mai spus ca a remarcat ''un inceput de consens'', adaugand insa ca ''nu trebuie subestimate dificultatile'' generate de punctele de vedere diferite ale statelor membre si de acum inainte trebuie sa se poarte negocieri.
La randul ei, cancelarul german Angela Merkel a insistat asupra necesitatii unui ''acord rapid'', tinand sa sublinieze ca ''presedinta Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde, ne-a amintit ca ne aflam in fata celei mai mari crize economice din istoria UE si trebuie sa actionam rapid''.
Vorbind despre planul de relansare propus de Comisia Europeana si discutat vineri de liderii europeni, care include un fond european de redresare ce insumeaza 750 de miliarde de euro, din care 500 de miliarde de euro ar urma sa fie subventii si restul de 250 de miliarde imprumuturi, Angela Merkel a confirmat ca unele state ''ar dori sa se acorde numai credite si sa nu existe... mai mult
Sambata, 20 Iunie 2020, ora 05:40
Imperiul Roman a fascinat lumea timp de secole intregi, prin povestile sale de ambitie politica si prin victoriile militare. Romanii erau cunoscuti pentru eficienta lor si gestionarea abila a comunitatilor indepartate. Liderii de astazi pot invata lectii valoroase din modul in care marii imparati au construit si au condus un vast imperiu.
Caesar a fost initial un nume de familie, dar a devenit termenul generic pentru a defini un imparat. Liderii nu se prezentau ca imparati. Erau fie Cezari, fie Augustus. Toate capeteniile doreau sa revendice o relatie apropiata cu fondatorii dinastiei, cu Iulius Cezar si Cezar Augustus, chiar daca in majoritatea cazurilor nu aveau legatura cu ei. Uneori erau cooptati in cerc, iar alteori, pur si simplu obtineau parte din putere.
Imparatii romani sunt fascinanti prin faptul ca au condus acest imperiu atat de extins si cu o populatie numeroasa, extrem de diversificata in ceea ce priveste etniile si culturile sale, avand la dispozitie o tehnologie foarte primitiva. Reprezinta si astazi un model pentru liderii care isi doresc sa faca fata schimbarilor, extrag ceea ce cred ca este important din trecut si se adapteaza viitorului.
Iulius Cezar a stiut cum sa maximizeze potentialul pe care il aveau el si armata sa. Si-a antrenat soldatii sa foloseasca arme usoare, dar eficiente, cum ar fi pumnalele mici numite gladius si a reusit astfel sa cucereasca jumatate din lume. Marile sabii si sulitele nu erau tocmai eficiente in opinia lui si... mai mult
Marti, 16 Iunie 2020, ora 19:39
Se spune ca un lider autentic nu calca niciodata pe poteci batatorite si este capabil sa-si asume cele mai mari provocari, dar si esecurile.
Viata unui lider pe care l-ai urma neconditionat are cateva secrete. Sunt exact acele lucruri pe care ei le fac altfel, le gandesc altfel si le pun in practica mereu cu o noua abordare.
Poate ca ar fi util sa stii cateva din secretele unui lider. Uneori diferenta dintre un om care urmeaza un lider si cel care are capacitatea de a se face urmat sta in aceste detalii.
Un lider autentic stie sa se joace
Jocul este una din cele mai simple si mai utile cai prin care iti stimulezi imaginatia. Iar imaginatia merge mana in mana cu un bun leadership. Asa ca nu trebuie sa te mire daca liderul pe care te bazezi, care te inspira si pe care il asculti aloca periodic timp jocului.
Poate fi vorba despre pc-gaming sau despre altfel de jocuri de societate. In mod cert, acestia prefera jocurile de strategie.
Sa nu te mire daca unele din marile idei ale unui lider pot sa vina dintr-o situatie aparuta intr-un joc pe calculator. Ceea ce il face, insa, remarcabil este faptul ca nu va deveni niciodata dependent de joc.
Face miscare
Este incredibil mecanismul fin care face legatura dintre activitatea fizica si echilibrul psihic. Mai mult, activitatea fizica este cea care stimuleaza creierul.
Liderii sunt mereu oameni activi care fac miscare pentru ca asta-i detensioneaza, ii face mai creativi si mai abili in gestionarea... mai mult
Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 16:30
Ana Gutu, doctor in filologie romanica si profesor universitar la Chisinau, cea care s-a luptat cu succes pentru ca romana sa fie recunoscuta ca limba oficiala si dincolo de Prut, a fost numita secretar de stat in Guvernul de la Bucuresti.
Premierul Ludovic Orban a decis ca Ana Gutu sa fie secretar de stat in Departamentul pentru Relatia cu R. Moldova la propunerea PMP, anunta presedintele acestui partid, Eugen Tomac.
"Este un mesaj puternic pe care tara noastra il transmite romanilor de peste Prut!
Trebuie sa-i multumesc premierului Ludovic Orban pentru ca a respectat angajamentul asumat si a creat, in premiera, aceasta structura guvernamentala cu un rol esential in impulsionarea relatiilor dintre cele doua state cu trecut si viitor comun", a scris Eugen Tomac joi seara pe Facebook.
La randul sau, Ana Gutu se arata convinsa ca impreuna cu noii sai colegi si cu Parlamentul Romaniei va reusi sa contribuie la "apropierea celor doua maluri de Prut".
"Imi face o deosebita onoare sa accept functia de secretar de stat al Departamentului pentru Relatii cu Republica Moldova (DRRM), structura creata de guvernul Ludovic Orban la propunerea PMP. Multumesc Partidului Miscarea Populara pentru promovarea candidaturii mele in fruntea DRRM. Exprim ferma convingere - impreuna cu toti colegii din Guvernul si Parlamentul Romaniei vom reusi sa contribuim la apropierea celor doua maluri de Prut, prin cooperare eficienta, in beneficiul tuturor cetatenilor Republicii Moldova", a... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 10:00
Mii de persoane au iesit in strada, la Barcelona, pentru a protesta fata de condamnarile la inchisoare primite de noua dintre liderii miscarii separatiste catalane, pentru implicarea lor in tentativa de secesiune a Cataloniei prin referendumul din octombrie 2017.
Luni, Curtea Suprema din Spania a dat pedepse cu inchisoarea intre 9 si 13 ani oficialilor catalani implicati in referendum.
Condamnari grele pentru liderii catalani care au incercat sa rupa regiunea de Spania
Acum, Barcelona se pregateste pentru o zi de proteste in masa, in contextul in care studentii locali promit un "tsunami democratic".
Mai multe strazi au fost blocate de manifestanti. Sunt asteptate alte perturbari ale traficului, deoarece mai multi vor iesi in strada mai tarziu, la finalul programului de lucru, potrivit Russia Today.
Actiuni de protest au fost, de asemenea, anuntate in mai multe municipalitati catalane, precum Girona si Lleida.
Group of young protesters blocking streets, singing and chanting at Font roundabout in Barcelona. Who said young people don't care about politics nowadays... #presospolitics #Catalunya #Catalonia #Spain pic.twitter.com/wsa75VWDzS- Till Ehrmann 🌏🔥⌛ (@ehrmann_till) October 14, 2019
Un operator local de transport feroviar a raportat un scurt blocaj al unei linii feroviare de catre unii activisti.
Oamenii sunt furiosi din cauza sentintelor primite de liderii catalani, pe care le catalogheaza drept "draconice".
Presedintele regiunii... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 14:55
Noua lideri ai miscarii separatiste catalane au scapat de acuzatiile cele mai grave pentru implicarea lor in tentativa de secesiune a Cataloniei prin referendumul din octombrie 2017, declarat ilegal de Madrid.
Insa au fost gasiti vinovati pentru alte infractiuni, inclusiv de deturnare de fonduri publice, relateaza The Guardian.
Fostul vicepresedinte al regiunii, Oriol Junqueras, a fost condamnat pentru revolta si utilizarea necorespunzatoare a fondurilor publice. El a fost condamnat la 13 ani de inchisoare de catre instanta suprema a Spaniei. In plus, i s-a interzis sa detina functii publice timp de 13 ani.
Fostul ministru catalan de externe Raul Romeva a fost condamnat pentru aceleasi infractiuni la 12 ani de inchisoare. Totodata, si lui i s-a interzis sa detina functii publice, insa timp de 12 ani.
Aceeasi pedeapsa au primit-o si fostul purtator de cuvant al guvernului regional Jordi Turull si fostul ministru al Muncii Dolores Bassa.
Carme Forcadell, fost purtator de cuvant al parlamentului catalan, a primit o condamnare la inchisoare de unsprezece ani si jumatate, acelasi fiind cazul si pentru fostul ministru de Interne Joaquim Forn si fostul ministru teritorial Josep Rull.
Doi activisti pro-independenta, Jordi Cuixart si Jordi Sanchez, au fost gasiti vinovati pentru revolta, primind pedepse de noua ani de inchisoare.
Alti trei lideri independenti au fost gasiti vinovati de nesupunere si au fost amendati.
Verdictul de luni, pronuntat de sapte... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:26
O curte de justitie din Turcia a condamnat vineri la inchisoare un proeminent reprezentant al Opozitiei, fiind acuzat intre altele ca l-a insultat pe presedintele Recep Erdogan si ca a facut propaganda terorista.
Canan Kaftancioglu, sefa filialei din Istanbul a Partidului Republican al Poporului, a primit o condamnare de 9 ani si 8 luni de inchisoare, a declarat un deputat din principalul partid de opozitie, citat de Reuters.
Kaftancioglu, in varsta de 47 de ani, nu va merge imediat la inchisoare, pana la apel, au mai transmis reprezentanti ai partidului din care face parte.
In punerea sub acuzare au fost citate cateva mesaje publicate pe Twitter de Canan Kaftancioglu in perioada 2012 - 2017. ...citeste mai departe despre "Turcia: Un lider al Opozitiei a fost condamnat la peste 9 ani de inchisoare pentru ca l-a insultat pe Erdogan" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 18:30
Spania se mentine lider mondial la competitivitate in turism, pentru al treilea an consecutiv, urmata de Franta si Germania, in timp ce Marea Britanie inregistreaza un usor regres, fiind depasita de Statele Unite ale Americii, conform datelor publicate miercuri de Forumul Economic Mondial (WEF), relateaza agentia EFE.
Raportul elaborat de WEF, care are sediul la Geneva, include 140 de economii si tine cont de factori precum contributia sectorului turistic la dezvoltarea sustenabila si la competitivitatea tarii.
"Spania este economia cea mai competitiva din lume in ceea ce priveste turismul. Este a doua cea mai vizitata tara din lume si a dezvoltat o economie focalizata pe turism, in care circa jumatate din cheltuielile interne din sector provin de la vizitatori straini", se mentioneaza in raport, care situeaza Spania in fruntea clasamentului incepand din 2015.
Referitor la principalele atractii ale Spaniei, Forumul puncteaza "excelentele resurse naturale" si, in special, pe cele culturale, care ii adauga "un important avantaj" competitiv fata de alte tari.
Totodata, cresterea numarului de situri de patrimoniu recunoscute de UNESCO a contribuit la cresterea atractivitatii ariilor naturale.
In ceea ce priveste factorii care au mentinut Spania ca lider in turism, raportul semnaleaza "exceptionala infrastructura", cu referire la ridicata densitate de hoteluri si la calitatea transportului pe calea ferata, pe sosele si in porturi, acestea din urma "foarte... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 14:57
Cramele Recas, companie infiintata in 1991, unul dintre primii producatori din Romania care s-au concentrat pe vinuri inovative, seci si moderne, a atins anul trecut o cifra de afaceri de peste 38 de milioane de euro (180,981,438 de lei), rezultat care o claseaza pe primul loc pe piata de vinuri din Romania.
In plus, Cramele Recas face performanta si peste hotare, fiind cel mai mare exportator de vinuri din tara noastra.
In momentul de fata, 50% din vinul imbuteliat de Cramele Recas este destinat exportului, in majoritate in tari cu piete mature in ce priveste consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, Statele Unite, Canada, dar si in Japonia, Coreea sau Malaezia.
"Ambitia, marturisita inca de la inceput, a fost sa ne repozitionam de la a patra crama din Banat la liderul clasamentului pe zona si, totodata, ne-am dorit ca prin performanta, rabdare si vin bun sa intram in 'lotul national' rezervat marilor jucatori, cu o contributie semnificativa inclusiv la exportul vinului romanesc. Am pornit la drum construind o retea de cateva magazine partenere pentru vin vrac in Banat si Transilvania. In paralel, se lucra la structura afacerii viitoare, o echipa de geologi si topografi, in coordonare cu specialistii nostri in viticultura au inceput, prin determinarea particularitatii solului, a microclimatului si a expunerii la soare, precum si prin materializarea experientei acumulate de svabi in veacuri de cultivare a vitei de vie, sa fie stabilite parcelele cu cel mai inalt... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 12:08