Popularitatea licitatiilor online de locuinte a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, multi oameni fiind interesati sa achizitioneze o proprietate la un pret mai mic decat cel al pietei. Astfel de licitatii reprezinta o vanzare publica in care proprietatile sunt vandute celui care vine cu cea mai mare oferta financiara.
Exista mai multe genuri de proprietati care sunt scoase la licitatie. Vorbim despre proprietati obisnuite vandute direct de proprietarii care vor o tranzactie rapida, de locuinte recumparate de banci in urma unei executii silite si despre proprietati executate silit dupa ce proprietarii nu au mai putut sa isi plateasca ratele.
Practic, proprietarii de locuinte aleg sa apeleze la licitatii online pentru a-si vinde locuintele cat mai repede pentru un pret cat mai bun.
La randul lor, cumparatorii sunt interesati de astfel de licitatii pentru a gasi locuinte la preturi cat mai mici. In acest sens, cele mai cautate sunt proprietatile executate silit care ajung sa fie scoase la licitatie online, la preturi cu peste 20% mai mici.
Esential in cadrul acestor licitatii online este modul in care sunt prezentate proprietatile si cat de usor decurg acestea multumita platformei online. Un exemplu in acest sens este Imopont, o platforma usor de utilizat, care reuneste diverse tipuri de proprietati aflate in executare silita.
Preturile mici, diversitatea de proprietati si modul transparent in care decurge inscrierea la licitatie fac din Imopont una... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 14:31
Cel mai mare diamant care a fost pus vreodata in vanzare in Romania - un briliant de circa 8,59 carate - a fost adjudecat, joi seara, pentru 46.000 de euro, la Licitatia de bijuterii importante organizata online de Artmark.
Printre loturile adjudecate la sume ridicate s-au mai numarat un colier de colectie din aur alb cu diamante albe si fancy yellow - la 80.000 de euro, un inel din platina decorat cu diamant galben si alte doua diamante - la 55.000 de euro, o pereche de cercei Pheres din aur in doua culori cu doua diamante fancy yellow si briliante - la 50.000 de euro.
S-au mai licitat si vandut o pereche de cercei Pheres din aur alb si galben cu diamante albe si fancy yellow - la 40.000 de euro, o brosa din aur alb si platina cu diamante - la 10.000 de euro, o pereche de cercei din aur alb cu diamante anturate de briliante si o bratara tennis din aur alb cu diamante rotunde briliant de circa 16,8 carate - fiecare la 26.000 de euro.
Cel mai valoros lot al licitatiei, estimat de specialisti intre 100.000 - 150.000 de euro, un set realizat de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres, compus din colier si cercei decorati cu 115 diamante, ce totalizeaza peste 27 de carate, nu a fost adjudecat.
Nici colierul din aur alb, pavat cu 204 briliante, in greutate totala de 8,8 carate, ce a fost purtat recent de artista britanica Rita Ora, nu a fost cumparat.
Licitatia a cuprins peste 230 de loturi.
...citeste mai departe despre "Cel mai mare diamant din Romania,... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 09:52
Ministerul Finantelor propune introducerea posibilitatii organelor fiscale de a organiza licitatii prin mijloace electronice pentru eficientizarea valorificarii bunurilor sechestrate, conform unui comunicat de presa al institutiei.
Ideea a venit in urma dialogului cu reprezentantii mediului de afaceri, iar Finantele propun acum modificarea Codului de Procedura Fiscala cu "masuri benefice si echitabile, pentru a reduce birocratia, a imbunatati claritatea textului de lege si a elimina interpretarile".
Printre masurile propuse se numara reglementarea expresa a faptului ca un control fiscal efectuat de structurile ANAF sau structurile autoritatilor administratiei publice locale poate consta si in actiuni de prevenire si conformare, introducerea posibilitatii suspendarii sau neinceperii executarii silite, pe o perioada limitata (45 de zile), cand debitorul notifica organul fiscal despre intentia depunerii unei scrisori de garantie/polite de asigurare de garantie.
De asemenea, documentul mai vorbeste despre:
introducerea posibilitatii de a efectua plata creantelor fiscale administrate de organul fiscal central, intr-un singur cont unic, printr-un ordin de plata pentru Trezoreria Statului, fata de doua conturi unice in prezent,extinderea Spatiului Privat Virtual, serviciul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta, dezvoltat la nivelul MFP/ANAF si pentru alte institutii/autoritati publice,reducerea duratei inspectiei fiscale prin crearea... mai mult
Joi, 24 August 2017, ora 22:40
O tanara fotomodel din Marea Britanie a fost rapita, drogata si sechestrata si era sa fie scoasa la licitatie pe Internet, pentru a ajunge in haremul unui seic arab, in timpul unei deplasari in Italia.
Potrivit politiei italiene, modelul Chloe Ayling, in varsta de 20 de ani, din Marea Britanie, a ajuns in Milano in 10 iulie, pentru o sesiune foto aranjata prin agentul sau.
Insa cand a ajuns in studioul unde ar fi trebuit sa aiba loc sedinta foto, femeia a fost drogata si pusa in portbagajul masinii chiar de catre cel care ar fi trebuit sa o fotografieze si complicii acestuia, arata politia italiana.
(Reconstituirea politistilor italieni)
A fost dusa intr-un mic oras langa Torino, unde a fost tinuta prizoniera de Lukasz Pawel Herba, un cetatean britanic nascut in Polonia, in varsta de 30 de ani, arata Reuters, citand autoritatile italiene.
Herba i-a cerut agentului femeii sa-i plateasca 300.000 de dolari pentru eliberarea acesteia, amenintand ca altfel o va vinde la licitatie pe Internet.
Cateva zile mai tarziu, cand a aflat ca tanara este mama unui copil, Pawel Herba a decis sa o elibereze si a insotit-o pana la consulatul britanic din Milano, unde a si fost arestat.
Chloe Ayling le-a spus politistilor ca polonezul i-a marturisit ca a castigat peste 15 milioane de euro din vanzarea femeilor, cele mai multe fiind destinate haremurilor unor arabi, arata The Telegraph.
(Ultima imagine postata de fotomodel, la sosirea in Italia)
Citeste si... mai mult
Duminica, 06 August 2017, ora 19:12
Daca esti in cautarea unor noi opere, pentru a-ti completa colectia de arta, dar nu ai timp sa mergi la expozitii sau evenimente cu vanzare, iti propunem in acest weekend prima platforma online prin care poti participa de oriunde la licitatii.
Este vorba de platforma Lavacow, care listeaza opere de arta din Romania, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Polonia, Slovacia si Rusia si organizeaza prima licitatie pe 27 mai.
Ai la dispozitie un avatar si multe avantaje, de la taxe mai mici pana la livrare gratuita acasa pentru opera achizitionata astfel.
Printre obiectele scoase la licitatie la sfarsit de mai se numara si opere semnate de Ion Grigorescu, Horia Damian, Paul Neagu, Geta Bratescu, Sorin Ilfoveanu.
Mai departe, din Ungaria poti licita pentru opere semnate Dora Maurer, din Polonia - Viktor Dyndo si Michal Szuszkiewiecz, iar din Rusia - Sergey Sologub.
Preturile de pornire ale operelor incep de la 200 de euro si ajung pana la 5.000 de euro, mentioneaza oficialii casei de licitatii.
Aventajele licitatiei online - mai mult timp pentru tine
Printre avantajele platformei se numara si migrarea in online a tuturor activitatilor asociate comercializarii operei de arta, de la procesul de consignare la stabilirea termenilor de livrare, facturare, optiuni de asigurare si alte preferinte.
"Serviciile sunt integrate in platforma si acoperite logistic de catre Lavacow, astfel incat utilizatorul, mai mult sau mai putin obisnuit cu uzantele din piata de arta,... mai mult
Sambata, 24 Mai 2014, ora 00:00
Statul elen, criticat pentru ineficienta eforturilor de vanzare a activelor imobiliare, a scos la licitatie o casa darapanata despre care se crede ca ar fi bantuita, intr-o licitatie online in stil eBay, relateaza Bloomberg.
Legenda din jurul casei in ruina de pe strada Smolenski din Atena spune ca fantoma fostului proprietar indeparteaza cumparatorii cu vaietul "casa este a mea".
Guvernul grec refuza sa se lase infricosat, urmand ca imobilul cu doua etaje si un turn, inconjurat de palmieri, sa fie vandut pe 17 septembrie, celui care va oferi mai mult intr-o licitatie organizata pe Internet.
Grecia incearca sa risipeasca criticile ca nu face suficiente eforturi pentru vanzarea unor active imobiliare, in cadrul programului international de salvare de 240 miliarde de euro.
"Bantuie practic bugetul elen. Genereaza zero venituri, nici macar taxe", a spus Andreas Taprantzis, director general pentru proprietati imobiliare la Fondul Republicii Elene pentru Dezvoltarea Activelor.
Vanzarea activelor de stat nu a adus veniturile scontate din cauza birocratiei, scaderii cererii si a opozitiei politice.
Creditorii internationali ai tarii au anuntat ca vor analiza mai atent strategiile folosite de Grecia, la urmatoarea vizita trimestriala de evaluare, din aceasta luna.
Cu peste 70.000 de proprietati, de la o statiune de lux de langa Atena si pana la un service auto iesit din folosinta, activele imobiliare reprezinta jumatate din cele 50 de miliarde de euro pe care... mai mult
Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 11:28
O copie a listei lui Schindler, care contine numele muncitorilor evrei din lagarele de concentrare salvati de ororile nazismului de un industrias german, a fost scoasa la vanzare pe eBay, licitatia avand un pret de pornire de 3 milioane de dolari
Doi colectionari din California au scos la licitatie pe site-ul eBay controversatul document - care contine numele a peste 800 de muncitorilor evrei din lagarele de concentrare salvati de ororile nazismului de industriasul german Oskar Schindler -, sperand sa obtina pe acesta mai multe milioane de dolari.
Decizia de a pune pretiosul document istoric - care este una din cele patru copii cunoscute ale listei lui Schindler - pe un site de licitatii a starnit controverse, multe voci considerand ca acesta ar trebui sa se regaseasca in arhivele unui muzeu.
Documentul, care este scos la vanzare de catre o persoana privata din Israel, este singura copie a celebrei liste care este vanduta pe o piata deschisa.
Denumind acest document "o bucata de istorie care i-a inspirat pe multi", promotorii licitatiei - colectionarii Eric Garvin si Gary Zimet - au garantat autenticitatea listei.
Din ratiuni de "securitate", documentul va ramane in Israel pana la finalizarea licitatiei, iar castigatorul va merge sa il ridice direct de la proprietarul sau, a declarat Eric Garvin pentru MailOnline.
Desi pretul de pornire al licitatiei este de 3 milioane de dolari, cei doi colectionari spera sa obtina cel putin 5 milioane de dolari pe acest... mai mult
Sambata, 20 Iulie 2013, ora 14:29
Peste o suta de tablouri, fotografii, schite sau tricouri imprimate realizate de fondatorul curentului pop art Andy Warhol vor fi disponibile intr-o licitatie on-line organizata de cunoscuta casa de licitatii Christie's.
Christie's va vinde, pentru prima data pe internet, in parteneriat cu Fundatia Andy Warhol, 125 de opere ale artistului, inclusiv pictura cu celebra conserva de supa Campbell, a anuntat casa de licitatii, conform Mediafax.
Pretul estimativ de plecare variaza de la 400 de dolari la 600 de dolari pentru o mica litografie care reprezinta o pisica si de la 50.000 de dolari la 70.000 de dolari pentru opera cu celebra cutie de supa.
"Aceasta vanzare online va deschide pentru toata lumea accesul la opera lui Andy Warhol, de o maniera foarte democratica si coerenta cu obiectivele fundatiei noastre", a declarat presedintele Fundatiei Warhol, Joel Wachs.
In cazul unei supralicitari, clientii sunt preveniti imediat prin e-mail sau prin telefon.
Aceasta prima serie de licitatii online va fi urmata si de altele in 2013. Incasarile vor fi donate Fundatiei Andy Warhol, care sustine financiar numerosi artisti si asociatii artistice cu scop non-lucrativ.
Aceasta fundatie, infiintata in 1987 la moartea artistului american (1928-1987), are misiunea, conform testamentului acestuia, de "a face sa evolueze artele vizuale".
Fundatia a anuntat, in septembrie 2012, ca va vinde anumite opere ale lui Warhol pe durata a mai multi ani, pentru a putea sa isi... mai mult
Sambata, 23 Februarie 2013, ora 14:34
Stiati ca atunci cand achizitionati un produs de la o persoana care nu actioneaza in calitate de comerciant, legislatia in materie de protectia consumatorilor nu se aplica? Pe Internet, cei mai multi vanzatori persoane fizice se regasesc pe site-urile de licitatii online. Trebuie stiut faptul ca aceste site-uri nu indeplinesc functiile unui organizator de licitatii si prin urmare obligatiile legale din acest domeniu nu li se aplica.In plus, chiar daca achizitionati un produs de la un comerciant prin intermediul acestui tip de site-uri, nu veti fi protejat de legislatia referitoare la vanzarea la distanta, intrucat licitatiile sunt excluse in mod explicit din campul de aplicare al acestor dispozitii legislative.Deoarece obligatiile legale pe care un site de licitatii le are fata de consumatori sunt destul de limitate, de cele mai multe ori, cea mai eficienta cale de a va apara drepturile este apelarea chiar la serviciile de solutionare a sesizarilor sau protectie impotriva fraudelor puse la dispozitie de site, acolo unde acestea exista. Iata de ce este bine sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare.
Citeste mai mult pe Ziare.com mai mult
Duminica, 21 August 2011, ora 12:43