Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marti, 8 decembrie, in SEAP, licitatia restransa cu precalificare pentru proiectarea si executia lotului Boita-Cornetu din autostrada Sibiu-Pitesti.
Valoarea contractului estimata este de 4,6 miliarde de lei fara TVA, fiind finantat din fonduri europene nerambursabile.
Traseul are o lungime de 31,33 kilometri si cuprinde lucrari la 49 de poduri si viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse intre 250 m si 1590 m si un ecoduct in zona localitatii Lazaret.
Termenul de finalizare prevazut este 18 luni proiectare si 50 de luni executie, conform factorilor de evaluare din documentatia de atribuire.
Data limita de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.
Autostrada Sibiu-Pitesti
Cei 37,4 km de la Tigveni la Cornetu, parte din Autostrada Sibiu-Pitesti, contin primul si cel mai lung tunel montan care va fi construit in Romania - tunelul cu galerie dubla de 1,7 km de la Poiana. Contractul, cu o durata de proiectare si executie de minim 57 de luni si maxim 77 de luni prevede, pe langa tunel, si realizarea a 48 de poduri si viaducte de autostrada, un ecoduct, doua noduri rutiere si numeroase alte lucrari.
Nu mai putin de 15 companii si asocieri de firme din Europa, China si Turcia au depus oferte la cea mai mare licitatie de autostrada din Romania de pana acum: peste 1 miliard de euro pentru lotul 3 din A1 Sibiu - Pitesti.
In mai 2020 a fost semnat contractul pentru proiectarea si... mai mult
Marti, 08 Decembrie 2020, ora 17:25
Romania continua sa amane licitatia pentru drepturile de utilizare a benzilor de frecventa necesare implementarii tehnologiei 5G. In mod normal, procedura - anuntata inca din 2017 - trebuia sa aiba loc in prima jumatate din 2020. Dar a fost mutata spre finalul anului.
Guvernul se lauda inca de la finele lui 2017 - de pe vremea cand ministru de Finante era Ionut Misa - ca urmeaza sa vanda licente 5G. Pana la urma, insa, n-a facut-o nici in 2018 si nici in prima parte din 2019.
In mod normal, potrivit ANCOM, procedura de atribuire a spectrului pentru 5G urma sa se realizeze macar in partea a doua din 2019, astfel incat unii dintre furnizori sa poata intra pe piata cu noile servicii de mare viteza incepand din ianuarie 2020.
Dar abia in luna august a anului trecut a reusit tara noastra sa semneze un memorandum cu SUA. Prin intermediul respectivului document, tara noastra s-a angajat sa verifice riguros toti furnizorii de tehnologie si servicii 5G.
Acest angajament in relatia cu SUA venea dupa ce mai multe state ocidentale, atat din Europa cat si de peste Ocean, refuzau sa permita gigantului Huawei sa se inscrie la licitatiile pentru 5G. Motivul: Huawei e din China, care este condusa de un regim comunist. Iar Huawei n-a convins Occidentul cand a promis ca nu va folosi tehnologia pentru a-si spiona clientii, indiferent ce i-ar cere Beijingul.
Initial, presedintele ANCOM, Sorin Grideanu, a sustinut ca informatiile din memorandumul semnat cu SUA trebuie sa ramana... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 14:08
Desi in urma cu doar o saptamana Gabriela Firea anunta ca licitatia pentru cele 100 de tramvaie noi pentru Bucuresti nu e "nici suspendata, nici anulata", lucrurile stau, de fapt, cu totul altfel. Iar bucurestenii mai au destul de mult de asteptat pana sa se plimbe cu tramvaie noi.
Inca din decembrie 2018, PMB a lansat o licitatie pentru a cumpara 100 de tramvaie. S-au inscris doi competitori: turcii de la Durmazlar Makine San. Ve Tic.AS si Asocierea romano - chineza dintre Astra Vagoane Calatori si Crrc Qingdao Sifang Co. LTD.
A urmat o licitatie destul de agitata, care a fost contestata si chiar suspendata. PMB urma sa evalueze ofertele depuse pana la jumatatea lunii august 2019, dar a amanat luarea unei decizii pana pe 15 decembrie.
Cu toate astea, in mod neasteptat, inca din noiembrie i-a anuntat pe participanti ca licitatia a fost castigata de turcii de la Durmazlar. PMB n-a facut, insa, niciun anunt cu caracter public in acest sens.
Astra Vagoane Calatori s-a opus deciziei PMB. Societatea aradeana a explicat atunci pe larg pentru Ziare.com ca tramvaiul propus de turci nu respecta cerintele tehnice din caietul de sarcini al PMB. Printre altele, din cauza ca era mai lat cu 20 de centimetri decat ar fi trebuit, nu avea 5 usi duble si nici macar nu era omologat in UE. Tramvaiul mai fusese vandut in Turcia, dar aceasta nu e tara membra UE, asa ca nu avusese nevoie de omologare.
PMB a mai tras putin de timp, solicitand clarificari de la CNSC: sa reevalueze... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 15:25
Casa de licitatii Artmark a gazduit marti, 17 decembrie, ceea ce a devenit cea mai buna licitatie de arta romaneasca de pana azi. In cadrul evenimentului, au fost adjudecate opere in valoare de aproximativ 1,742 milioane de euro, rata de adjudecare ajungand la circa 85%.
Licitatia a reprezentat un record si din punct de vedere al duratei, colectionarii "luptandu-se" pentru opere in nu mai putin de sapte ore. Evenimentul a inceput dupa ora 19:00 si a tinut sute de participanti activi pana dupa ora 02:30. Asadar, peste 7 ore de licitatie de arta romaneasca intr-o singura zi.
La licitatia au participat aproximativ 200 de palete, dintre care 88 online, prin platforma Artmark Live, dezvoltata de Art Games, compania IT specializata in produse software pentru piata de arta.
In plus, cele 165 de lucrari, au fost adjudecate la preturi uriase, ce au depasit chiar si estimarile casei cu pana la 120%. Majoritatea lucrarilor apartin "numelor grele" ale artei clasice romanesti.
"Rezultatul consistent obtinut pentru segmentul de arta clasica, al marilor maestri ai artei romanesti, indica o apreciere, ce era previzibila, pentru arta de patrimoniu, muzealizabila, a carei prezenta in colectii si in piata libera se imputineaza de la an la an", sustin oficialii Artmark, intr-un comunicat de presa.
Astfel, preferatul noilor generatii de colectionari se dovedeste a fi pictorul national Nicolae Grigorescu, ale carui 5 picturi in licitatie au strans 417.500 de euro.
O... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 15:43
Licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata, conform Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP).
Licitatia a fost anulata pe 10 decembrie 2019 pe motiv ca "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme".
Amintim ca in luna iunie, Primaria Capitalei a anuntat ca doi operatori au depus oferte in cadrul procedurii de achizitie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice.
Astfel, au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).
Valoarea totala a investitiei era de 219.571.200 milioane de lei (fara TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fara TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014 -2020.
A.G. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 14:24
Licitatia de Craciun Artmark de la Palatul Cesianu-Racovita dezvaluie in acest an o multime de surprize dedicate colectionarilor si iubitorilor de vinuri.
Marti, 10 decembrie 2019, la ora 11:00, 5000 de sticle de vinuri de colectie vor alcatui prima licitatie profesionista de vinuri din Romania.
Vinuri rare, adunate in loturi ce depasesc 250 de sticle, au pretul de pornire de 10-30% din pretul pietei de vinuri romanesti si internationale.
Cu preturi mai mici decat in magazin, vinurile provin din renumitele regiuni viticole ale Frantei, Spaniei, Italiei, Africii, Australiei si chiar Americii, dar nu lipsesc nici cele din traditionalele zone romanesti.
O colectie de vinuri create de legendarul vinificator si poet Baron Phillipe de Rothschild, obtinut in regiunea Bordeaux, isi gaseste locul in licitatie cu pretul de pornire de doar 50 de euro.
Etichetele vinului Mouton Cadet, unul dintre cele mai bine vandute vinuri din lume, au fost realizate de pictori celebri - Dali, Picasso sau Braque, prieteni ai celui mai de succes producator de vinuri din lume, interesat de toate formele de arta - Phillipe de Rothschild.
Valoarea si cantitatea loturilor, provenienta - din pivnitele private ale marilor colectionari, preturile de pornire mai mici decat in magazine, precum si potentialul de invechire al multor vinuri importante din licitatie, sunt aspecte ce fac din Licitatia de Vinuri o ocazie ideala pentru sarbatori de poveste, dar si un nou canal de aprovizionare cu... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 15:28
Bucurestenii mai au de asteptat pana sa poata circula, prin Capitala, cu cele 100 de tramvaie noi pe care Primaria Generala vrea sa le cumpere. Motivul: municipalitatea are nevoie de mai mult timp pentru a stabili de la cine sa le ia.
Potrivit celui mai recent raport de activitate al Societatii de Transport Bucuresti
(STB), in Capitala circula doar 486 de tramvaie. Cele mai multe dintre ele sunt prea vechi pentru a le mai asigura oamenilor conditii confortabile de calatorie. De la an la an, tramvaiele au inceput sa inregistreze din ce in ce mai multe defecte grave, dupa cum arata chiar statisticile societatii de transport.
Anul trecut a crescut numarul de tramvaie care s-au defectat si au produs blocaje in trafic, potrivit STB. Foto: Raport de activitate al STB
Problema s-a acutizat in ani, tocmai din cauza ca primarilor Capitalei putin le-a pasat de transportul in comun si n-au innoit parcul de tramvaie.
Potrivit raportului de activitate al STB, anul trecut nu s-au cumparat tramvaie in Capitala.
Potrivit raportului STB, nu s-au cumparat tramvaie, anul trecut. Foto: Raport de activitate STB
In luna decembrie, Primaria Capitalei a lansat o licitatie prin intermediul careia si-a prospus sa cumpere 100 de tramvaie noi, la standarde europene, cu suma de 856 milioane de lei (adica circa 181 de milioane de euro).
La licitatie s-au inscris turcii de la Durmazlar Makina San. VE tic. A.S. si o asociere formata din Astra Vagoane Calatori si chinezii de la... mai mult
Vineri, 09 August 2019, ora 13:43
Un apartament aflat in proprietatea fostului senator Marius Ovidiu Isaila, un teren al fostului vicepresedinte al ANRP Remus Baciu sau un apartament detinut de Jean Catalin Sandu, fost vicepresedinte AVAS, sunt scoase la licitatie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale, pentru a acoperi o parte din prejudiciile din dosarele in care proprietarii au fost condamnati definitiv.
Pe de alta parte, Fiscul reia pentru a treia oara licitatia pentru imobilul cu 10 etaje al vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA.
Anunturile pentru vanzarea acestor imobile au fost postate pe site-ul ANAF.
Licitatiile vor avea loc pe 13 decembrie, iar in cazul fostului sediu Rompetrol pe 10 ianuarie.
Senatorul care discuta in toaleta
Fostul senator PSD Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat, in noiembrie 2016, la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta.
Judecatorii au decis si confiscarea sumei de 180.000 de euro, mita primita de fostul parlamentar pentru a interveni in vederea stoparii unui control ANAF la firma unui om de afaceri.
Cazul lui Marius Ovidiu Isaila a fost mediatizat dupa ce acesta l-a dezbracat in toaleta Parlamentului pe colaboratorul DNA din acest dosar. Motivul: frica de microfoane.
"Baiatu', asculta-ma! Tu asculta-ma! E ceva in neregula aici. Nasul meu de vulpoi batran... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:22
La licitatiile organizate in luna decembrie vei avea ocazia sa achizitionezi vinuri din colectia Mouton Rothschild, piese destinate aranjarii mesei provenite din ateliere franceze, dar si nume cunoscute ale artei plastice romanesti, precum: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Camil Ressu, Gheorghe Petrascu, Samuel Mutzner sau Theodor Aman.
Licitatia din 10 decembrie
Pe 10 decembrie va avea loc licitatia "Intalnire cu capodopere" organizata de casa de licitatii Grimberg, recenti intrata pe piata de arta.
Printre tablourile pentru care poti licita se numara si Nicolae Tonitza - Gladiole (estimat la 80. 000 - 130. 000 de euro), Nicolae Tonitza - Peisaj la malul marii (estimat la 30.000 - 50.000 de euro), Camil Ressu Hora (45.000 - 70.000 de euro), Camil Ressu - Peisaj cu sir de copaci (45.000 - 70.000 de euro) sau Gheorghe Petrascu - Stanci la Mare (22.000 - 35.000 de euro), potrivit unui comunicat remis Business24.
Licitatia din 12 decembrie
Urmatoarea licitatie este organizata de Goldart joi, 12 decembrie, cu tematica "Figurativ indigen in ambient european".
"Dedicata deopotriva artelor decorative si celor plastice, licitatia nr. 117 reuneste pictura si grafica moderna preponderent inspirate din lumea romaneasca, dar si obiecte ornamentale si domestice provenite din cunoscute ateliere europene", se arata in comunicatul casei de licitatii.
La sectiunea arta decorativa ai ocazia sa licitezi pentru piese destinate aranjarii mesei provenite din ateliere... mai mult
Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 00:00