Un apartament aflat in proprietatea fostului senator Marius Ovidiu Isaila, un teren al fostului vicepresedinte al ANRP Remus Baciu sau un apartament detinut de Jean Catalin Sandu, fost vicepresedinte AVAS, sunt scoase la licitatie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale, pentru a acoperi o parte din prejudiciile din dosarele in care proprietarii au fost condamnati definitiv.
Pe de alta parte, Fiscul reia pentru a treia oara licitatia pentru imobilul cu 10 etaje al vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA.
Anunturile pentru vanzarea acestor imobile au fost postate pe site-ul ANAF.
Licitatiile vor avea loc pe 13 decembrie, iar in cazul fostului sediu Rompetrol pe 10 ianuarie.
Senatorul care discuta in toaleta
Fostul senator PSD Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat, in noiembrie 2016, la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta.
Judecatorii au decis si confiscarea sumei de 180.000 de euro, mita primita de fostul parlamentar pentru a interveni in vederea stoparii unui control ANAF la firma unui om de afaceri.
Cazul lui Marius Ovidiu Isaila a fost mediatizat dupa ce acesta l-a dezbracat in toaleta Parlamentului pe colaboratorul DNA din acest dosar. Motivul: frica de microfoane.
"Baiatu', asculta-ma! Tu asculta-ma! E ceva in neregula aici. Nasul meu de vulpoi batran... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:22
ANAF a anulat licitatia din 14 iunie 2018, in cazul imobilului cu 10 etaje a vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. Motivul: un expert cadastral care a calculat suprafata cladirii a descoperit ca aceasta este mai mica cu 900 de metri patrati, decat suprafata inscrisa in registrul de carte funciara.
Directia generala Executari Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF scosese la licitatie acest imobil pentru recuperarea prejudiciului in primul dosar "Rompetrol", solutionat definitiv de justitie. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA. Anuntul licitatiei a fost postat pe 27 aprilie pe site-ul ANAF, iar cel de anulare a procedurii pe 17 mai.
Potrivit ANAF, un expert cadastral care a masurat intreg imobilul a descoperit ca acesta are o suprafata utila de 4,474, 52 mp. Suprafata este mai mica cu 966, 62 mp decat suprafata utila inregistrata in registrul de carte funciara. Oilfield Exploration Business Solutions SA a depus pe 2 mai la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) un nou dosar de cadastru, avand ca obiect actualizarea suprafetelor construite ale imobilului.
Oilfield Exploration Business Solutions SA este divizia de explorare si productie hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas.
Evaluat la 34,9 milioane de lei.
Imobilul scos la vanzare de ANAF consta intr-o cladire de birouri (construita initial ca bloc... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2018, ora 17:41
Romania cauta sa finalizeze pana la jumatatea anului viitor vanzarea unei participatii in Rompetrol Rafinare, cea mai mare rafinarie a tarii, singurul potential cumparator fiind actionarul majoritar KMG International NV, a declarat ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.
Guvernul vrea sa obtina cel putin 200 milioane de dolari din vanzarea a 26,7% din actiunile Rompetrol Rafinare SA, iar licitatia va fi realizata astfel incat sa fie in conformitate cu reglementarile UE, dupa semnarea memorandumului cu KMG privind vanzarea actiunilor, in 2013, transmite Bloomberg.
Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz
Executivul intentioneaza de asemenea sa ajute KMG sa infiinteze un fond de investitii pentru a finanta proiectele in Romania, in urmatoarele noua luni, a declarat Gerea. Statul intentioneaza sa-si pastreze o participatie de 18% in rafinarie, dupa licitatie.
"KMG este foarte interesata in ...citeste mai departe despre "Ministerul Energiei: Romania ar putea vinde o participatie in Rompetrol Rafinare" pe Ziare.com mai mult
Marti, 06 Octombrie 2015, ora 12:38
Un prim pas pentru implementarea Memorandumului Rompetrol, semnat in februarie 2013: Ministerul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri pregateste vanzarea prin licitatie a unui pachet de 26,69% din actiunile detinute de stat la Rompetrol Rafinare.
Proiectul de HG publicat pe site-ul ministerului prevede constituirea unei comisii pentru implementarea tranzactiei. Cum pachetul de actiuni nu poate fi transferat direct actualului actionar majoritar al Rompetrol, compania kazaha KazMunayGaz, vanzarea va face obiectul unei licitatii deschise in care dreptul de preemtiune este totusi acordat KazMunayGaz.
Proiectul de HG mandateaza Ministerul Energiei sa stabileasca pretul de oferta, care, potrivit Memorandumului semnat in 2013, nu poate fi mai mic de 200 milioane de dolari.
Comisia care se va ocupa de implementarea tranzactiei este formata din 7 persoane. Cea mai importanta sarcina a comisiei nu o constituie vanzarea propriu-zisa, ci infiintarea fondului de investitii kazaho-roman in ...citeste mai departe despre "Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 13 Iunie 2015, ora 08:32
Grupul Rompetrol se asteapta sa finalizeze in acest an procedurile privind achizitia de la statul roman a participatiei de 26% la Rompetrol Rafinare, a declarat, joi, Azamat Zhangulov, senior vicepresedinte al grupului, prezent la o conferinta pe tema exporturilor romanesti.
"Am discutat pe aceasta tema saptamana trecuta cu ministrul Economiei, domnul Constantin Nita, si speram sa definitivam pana la inceputul lunii iulie un plan privind actiunile in perioada urmatoare. Speram si ne asteptam sa terminam procedurile in acest an", a spus Zhangulov.
Potrivit acestuia, Rompetrol deja a demarat proiectele pe care s-a angajat sa le dezvolte conform memorandumului cu statul roman.
"Deja am inceput sa lucram la proiecte, facem studii de fezabilitate si alte lucrari de pregatire", a adaugat oficialul companiei.
Intrebat daca are cunostinta de alte companii care ar fi interesate sa achizitioneze pachetul de 26% detinut de stat la Rompetrol Rafinare, Zhangulov a raspuns ca o competitie este binevenita, dar ca oferta grupului Rompetrol va ramane aceeasi.
200 de milioane de euro pentru 26% din pachetul de actiuni Rompetrol Rafinarie
Memorandumul dintre Rompetrol si statul roman a fost aprobat in Guvern la finele lunii ianuarie 2014. Documentul prevede faptul ca Rompetrol va achizitiona cu 200 de milioane de dolari o participatie de 26% din Rompetrol Rafinare. De asemenea, memorandumul prevede infiintarea unui fond de investitii comun in valoare de un miliard de euro.... mai mult
Joi, 19 Iunie 2014, ora 15:52
Statul va lansa in aceasta vara licitatia prin care vrea sa vanda 26% din Rompetrol Rafinare, iar pretul de pornire va fi de 200 milioane de dolari, cel oferit de actionarul majoritar, grupul Rompetrol, a declarat Gabriel Dumitrascu, directorul Directiei Privatizari din Departamentul pentru Energie.
"In aceasta vara lansam licitatia pentru vanzarea pachetului de 26% (din Rompetrol Rafinare, n.r). Diferenta de 18% va ramane la stat", a declarat Dumitrascu la conferinta "Bursa romaneasca, piata emergenta", organizata miercuri de Ziarul Financiar.
O companie araba, interesate de pachetul de actiuni Rompetrol Rafinare
Potrivit unor surse, de pachetul reprezentand 26% din actiunile Rompetrol Rafinare sunt interesate mai multe companii, printre care si o companie araba.
In prezent, statul roman detine 44,69% din Rompetrol Rafinare, iar dupa vanzarea a 26,7% din actiuni va ramane cu o participatie de 18%.
Vicepresedintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, declara in ianuarie, intr-o conferinta de presa, ca pretul de 200 milioane de dolari oferit statului roman de KazMunai Gaz pentru 26,7% din actiunile Rompetrol Rafinare este "cel mai bun posibil" si maximul pe care compania il va plati.
Pe de alt parte, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, spunea in luna ianuarie ca Guvernul va trebui sa scoata la licitatie pachetul de 26,7%.
Guvernul a adoptat in luna ianuarie o hotararea de aprobare a memorandumul convenit cu Rompetrol prin care se sting,... mai mult
Miercuri, 19 Martie 2014, ora 16:25
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca discutiile privind solutionarea diferendului cu Rompetrol au avansat foarte mult si ca, dincolo de suma pentru pachetul de actiuni rascumparat, care va alimenta bugetul, Rompetrol trebuie sa aiba aproape un miliard de dolari pentru investitii.
"Am avansat foarte mult si maine (marti - n.r.) vom avea o discutie pe tema solutionarii diferendului privind Rompetrol. Acolo Guvernul si statul roman pot sa incaseze o suma importanta pentru o parte din pachetul de actiuni si mai ales dincolo de suma pe care o incasam si care, sigur, intra la buget, cel mai important este solicitarea noastra catre cei de la Rompetrol de a avea un volum important - aproape un miliard de dolari - de investitii in perioada urmatoare. Pana la urma, repet, banii intra la buget, se cheltuie, insa investitiile sunt partea cea mai importanta", a spus Ponta, dupa sedinta USL.
Grupul Rompetrol a anuntat saptamana trecuta ca a incheiat un memorandum cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) prin care s-a angajat ca va rascumpara o parte din actiunile statului la compania Rompetrol Rafinare.
Potrivit unor surse apropiate discutiilor, statul ar putea vinde actiunile pe care le detine la Rompetrol Rafinare prin licitatie, companiei care ar oferi cel mai bun pret, iar Rompetrol vrea sa rascumpere intr-o prima etapa 25% din titluri, care la cotatia bursiera actuala valoreaza aproximativ 273 milioane de lei (62,1 milioane euro).... mai mult
Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:59
Grup Feroviar Roman a castigat licitatia privind preluarea activitatii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol, achizitionand intreg parcul de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics, potrivit Newsin.Totodata, GFR, parte a Grampet Grup, a preluat circa 350 de salariati ai RPL implicati in activitatea de transport feroviar si manevra. In urma transferului catre GFR, salariatii RPL vor beneficia de aceleasi conditii si drepturi, contractul de munca ramanand neschimbat. "Aceasta tranzactie consolideaza pozitia de lider a GFR pe principala sa piata de activitate, cea a transporturilor petroliere," a afirmat presedintele Grampet Grup, Gruia Stoica . In acelasi timp, preluarea activitatilor de transport feroviar ale grupului Rompetrol va avea un impact pozitiv asupra activitatii operatorilor Grampet din Bulgaria si Ungaria. "Este inca un pas pe care il facem pentru a deveni cel mai important operator feroviar din Sud-Estul Europei, " a mai spus Gruia Stoica. Contractele de servicii de transport feroviar au fost incheiate de GFR cu societatile din grupul Rompetrol pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca doi ani.
"Proiectul dezvoltat impreuna cu GFR este unul dintre pasii importanti in procesul de optimizare a afacerilor initiat de Grupul Rompetrol.
Prin aceste masuri ne propunem sa eficientizam fluxul financiar in companiile grupului, sa dezvoltam o structura de afaceri mai putin complexa si sa reducem costurile pana la un nivel... mai mult
Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:53
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a cumparat de la Rompetrol peste 24.000 de tone de motorina, in valoare de 87,34 milioane lei, contract valabil un an si atribuit la 1 iulie in urma unei licitatii deschise, potrivit unui anunt de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, informeaza Newsin. De asemenea, prin contract, RATB a achizitionat de la Rompetrol Downstream si aproximativ 50.000 litri de benzina fara plumb pentru vehicule cu catalizator.
Rompetrol Downstream este controlata de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan si opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania. mai mult
Luni, 02 August 2010, ora 14:00