O colectie de cinci cutite de vanatoare care i-au apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost adjudecata, marti seara, la licitatia organizata online de Artmark, la pretul de 800 de euro.
Potrivit Artmark, colectia include patru cutite cu maner din corn de cerb ce par a fi lucrate din trofeele vanate de fostul dictator si a fost insotita de certificate de provenienta RAAPPS. Pretul de pornire a fost de 250 de euro.
Cel mai bine vandut lot al licitatiei de sabii si covoare a fost o katana cu teaca, realizata si semnata de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu, in perioada Tenmon, august 1536, insotita de certificat NBTHK si Oshigata, la pretul de 14.000 de euro.
Intre loturile adjudecate la sume ridicate se mai numara: covor iranian Qum din matase, la 6.500 de euro; sabie scurta tip Wakizashi, Japonia, 1716-1736, insotita de certificat NBTHK, la 5.500 de euro; sabie de ofiter, de onoare, cu teaca, ce poarta cifrul si semnatura Regelui Carol al II-lea, pentru elev-ofiter sef de promotie Stefanescu D. Nicolae al Liceului militar "Nicolae Filipescu", la 5.000 de euro; covor Tekke din lana, din colectia Weinberg, la 4.750 de euro; rapiera italiana, cu lama semnata Antonio Picinino, secolul al XVII-lea, la 3.250 de euro; sabie prusaca, model 1889, folosita in perioada Primului Razboi Mondial, la 2.250 de euro. ...citeste mai departe despre "Cutite de vanatoare ale lui Ceausescu, vandute la licitatie. Cat au costat" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 02:21
Palatul Cesianu-Racovita gazduieste astazi cel mai mare diamant scos vreodata la licitatie in Romania. Briliantul are 8,59 carate si este evaluat intre 45.000 si 65.000 de euro.
Licitatia acestui diamant este insotita de alte aproximativ 200 de bijuterii de colectie care depasesc valoarea totala de 2 milioane de euro.
Dintre acestea, cea mai valoroasa piesa este estimata de specialisti intre 100.000-150.000 de euro. Este vorba despre un aristocratic set, realizat de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres, compus din colier si cercei decorati cu 115 diamante, ce totalizeaza peste 27 de carate.
Tot celebrul designer Pheres semneaza si un elegant colier din aur alb, pavat cu 204 briliante, in greutate totala de 8,8 carate, ce a fost purtat recent de artista britanica Rita Ora, estimat pentru piata romaneasca, in cadrul licitatiei, la o valoare conservatoare de 9.000-14.000 de euro.
Toate aceste bijuterii importante pot fi vizionate zilele acestea in expozitia deschisa la Palatul Cesianu-Racovita. Avand in vedere valoarea lor, bijuteriile sunt sub evidenta unei paze stricte la sediul Artmark.
Casa Artmark ofera si posibilitatea probarii acestora, in baza unei rezervari prealabile. Raportat la valoarea elitista a acestor bijuterii importante casa de licitatie a anuntat ca ofera posibilitatea doamnelor ce vor participa a licitatie sa achizitioneze aceste comori si cu plata in rate, pe o perioada de cel mult 12 luni. mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 10:36
Casa de licitatii Artmark va organiza la Palatul Cesianu-Racovita prima licitatie de vinuri din anul 2020, joi, 30 ianuarie 2020 de la ora 20:00. Aceasta propune pasionatilor vinuri cu personalitate, create pentru oameni care au schimbat istoria lumii, vinuri ce au depasit centenarul sau vinuri recomandate de preturi imbatabil de mici.
Mai exact, un restaurant bucurestean isi scoate la licitatie cele mai valoroase vinuri din pivnita proprie, printre care se numara si un vin de 101 ani vechime, dar si unul dedicat lui Winston Churchill.
Un vin creat pentru Churchill
Pol Roger, casa de sampanie a Familiei Regale a Marii Britanii, a creat un vin spumant elitist pentru Winston Churchil, atunci cand a acces la functia de prim-ministru al Regatului Unit.
Fiind amator al acestui titlu, Churchill isi comanda cantitati imense dintr-un lot relativ restrans, vinul fiind produs numai in ani cu struguri exceptionali si avand un stil robust si matur.
In onoarea lui Churchill, casa de vinuri Pol Roger a dedicat o eticheta si un cuvee care poarta numele marelui strateg englez si astazi, iar editia speciala, vintage, se gaseste in licitatie la pretul de pornire de 150 de euro.
Cel mai ravnit vin din lume, de la 900 de euro
Chateau Petrus, Pomerol, face parte din topul celor mai scumpe si ravnite vinuri din lume si poate fi tranzactionat pe piata cu preturi de pana la 5.000 de euro.
In schimb, in licitatia de vinuri, impresionantul Chateau Petrus, Pomerol, are un... mai mult
Vineri, 24 Ianuarie 2020, ora 13:35
Licitatia de Primavara organizata, miercuri seara, de casa Artmark din Capitala a inregistrat vanzari totale de 1 milion de euro, iar celebrul tablou "Colombina in verde", de Nicolae Grigorescu, ramane in tara, fiind adjudecat de un colectionar roman, pentru suma de 142.000 de euro.
La evenimentul care a avut loc miercuri seara la JW Marriott Bucharest Grand Hotel au fost vandute 170 de tablouri, din cele 176 scoase la licitatie, rata de adjudecare - 97% - fiind, astfel, cea mai buna inregistrata intr-o licitatie organizata in Romania, dupa cea aniversara a casei Artmark din decembrie 2011, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Cele mai mari preturi le-au inregistrat "Costum verde de bal (Colombina in verde)", de Nicolae Grigorescu (142.000 de euro), urmata de "Clown", de Ion Þuculescu (60.000 de euro), "Baiat din Vitre", de Nicolae Grigorescu (40.000 de euro), "Plaja la Mangalia", de Nicolae Tonitza (25.000 de euro), "Peisaj din Ardeal", de Camil Ressu (20.000 de euro), si "Geamie la Mangalia", de Gheorghe Petrascu (20.000 de euro).
"Colombina in verde", capodopera lui Nicolae Grigorescu, ramane in tara, fiind adjudecata de un important colectionar roman. Tabloul "Colombina in verde" a fost pictat probabil la Roma, in iarna anului 1873, in perioada vestitului carnaval roman din cetatea eterna, fiind precedat de mai multe studii, astazi in patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei.
Licitatia de Primavara a inregistrat si noi recorduri absolute de... mai mult
Joi, 21 Martie 2013, ora 15:31
Picturi semnate de Nicolae Tonita, Stefan Luchian sau Nicolae Grigorescu, dar si bijuterii valoroase au fost cumparate de catre iubitorii de arta din Mamaia si din Monaco, in cadrul unui eveniment organizat de Artmark.
Vanzarile totale au atins 716.000 de euro, fiind adjudecate 49 din cele 51 de opere scoase la licitatie.
Licitatia "Arta Impresionista si Moderna&Licitatia de Bijuterii" a avut loc pe 22 iulie la Hotelul Vega din Mamaia, in duplex cu Hotelul Metropole din Monte Carlo.
Participantii au putut urmari pe ecrane ce se intampla in cealalta locatie, iar cei doi maitre-priseurs, persoanele care conduc licitatia, au avut in vedere respectarea pasilor licitatiei, a precizat, pentru Business24, unul dintre organizatorii evenimentului.
"Vedeta" evenimentului, tabloul "Doua surori" de Nicolae Tonitza a fost adjudecat cu 125.000 de euro. Lucrarea era estimata la un pret cuprins intre 100.000-150.000 de euro.
Lucrarea "Bal mascat" de Emilian Lazaresco, estimata la un pret cuprins intre 900 si 1.400 de euro a avut un salt incredibil, atingand suma de adjudecare de 7.500 de euro.
In topul celor mai scumpe lucrari se mai afla: Stefan Luchian - "Flori de vara" (50.000 de euro), Gheorghe Petrascu - "Interior din Strada Zambaccian" (50.000 de euro), Ion Jalea - "Arcas odihnindu-se" (32.000 de euro).
Rarisimele piese ale celei de-a doua parti a Duplexului Mamaia-Monte Carlo au atins vanzari totale de 185.750 de euro. Printre cele mai ravnite piese ale... mai mult
Luni, 23 Iulie 2012, ora 18:09
Mihaela Radulescu va fi gazda primei licitatii Artmark din Monte Carlo, care va avea loc in data de 22 iulie. Evenimentul se va desfasura simultan si in Romania.
Mihaela Radulescu va prezenta invitatilor din Monte Carlo 51 de capodopere impresioniste si moderne si o eleganta selectie de 50 bijuterii rare, pentru care atat participantii din monegasci, cat si cei romani pot concura.
Pasionatii de arta romaneasca si bijuterii rare vor avea parte de cel mai interesant duplex din istoria Casei Artmark, dar si de cel mai indraznet proiect al pietei de arta romaneasca de pana acum.
Locuitorii din Monte Carlo vor putea vizita expozitia celor 51 de capodopere si a celor 50 de bijuterii exceptionale, in perioada 17 - 19 iulie, la Hotel Metropole. Pasionatii de arta din Romania sunt asteptati la Hotelul Vega din Mamaia, duminica, 22 iulie, unde vor putea (re)vizita expozitia loturilor (orele 10.00 - 20.00) si, ulterior, participa la licitatia Art Impressionniste et Moderne & Bijoux (ora 20.30).
La aceasta dubla licitatie organizata de Artmark vor fi expuse opere apartinand pictorilor Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Marcel Iancu sau Theodor Pallady. mai mult
Luni, 16 Iulie 2012, ora 16:16
Prima licitatie Artmark de bijuterii, care s-a desfasurat duminica seara, in duplex Bucuresti-Mamaia, a avut vanzari de peste 118.000 de euro.
Cel mai bine vandut lot a fost 'Intrecciato', un inel care poarta semnatura Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine si safire roz, la 16.000 de euro.
De asemenea, la preturi mari au fost adjudecate si 'Grande rose' - o brosa din aur alb decorata cu diamante clasice, roze si rubine, la 11.000 de euro, un inel din aur alb cu un diamant negru de circa 11,04 carate, la 9.000 de euro, un pandantiv-inima din aur decorat cu un safir central si diamante, la 4.500 de euro.
Bijuteriile de colectie, semnaturile de prestigiu si modele originale au fost si ele apreciate de participanti. Astfel, un inel masonic din aur, decorat cu diamant si simbolurile specifice fratiei - echerul si compasul - a obtinut 2.400 de euro - un pret de sase ori mai mare decat estimarea minima -, un ceas de dama Hamilton din aur alb si diamante si-a dublat aproape estimarea maxima, fiind adjudecat cu 4.250 de euro.
Rata de adjudecare a licitatiei a fost de 74,5 %.
In 22 iulie, Artmark pregateste o noua selectie exceptionala de bijuterii, asociata cu Licitatia 'Mari Maestri ai Picturii Romanesti: 50 de Capodopere'. mai mult
Luni, 09 Iulie 2012, ora 14:31
Vrei sa participi la o licitatie deosebita in care arta si candoarea copilariei se reunesc? "Cei mai iubiti dintre pamanteni" aduce in fata colectionarilor de arta picturi realizate de Nicolae Tonitza, Camil Ressu sau Corneliu Baba, care vor fi prezentate de copii.
Artmark organizeaza marti licitatia de arta pe tema copilariei "Cei mai iubiti dintre pamanteni", la Athenee Palace Hilton din Bucuresti. Pentru ca se apropie ziua lor, evenimentul ii include si pe copii, care vor prezenta o parte din cele 80 de loturi ale licitatiei si, in plus, vor picta si ei, ajutati de profesorii de la Da Vinci Art School.
"Cei mai iubiti dintre pamanteni" aduce in atentia colectionarilor de arta si a investitorilor picturi fascinante cu tema copilariei, realizate de artisti romani consacrati.
In afara de pictorii mentionati mai sus, la licitatie vor mai fi expuse opere ale pictorilor Stefan Dumitrescu, Nicolae Vermont, Octav Bancila sau Kimon Loghi.
Viziuni contemporane asupra artei sunt aduse de artisti precum Mihai Zgondoiu, Csaba Szabo, Dorel Tpoan, Alexandrina Hristov sau Marilena Botez.
"Cea mai valoroasa opera a lui Nicolae Tonitza prezentata la aceasta licitatie este "Copil in rose", estimata la 60.000 - 120.000 de euro. Pictura provine dintr-o importanta colectie privata bucuresteana. Alte trei opere grafice de Tonitza, care provin din colectia fiicei maestrului, Catrina, vor fi scoase la vanzare. Este vorba de "Studiu pentru maternitate", "Doua prietene" si... mai mult
Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
Cea de-a patra editie anuala a Licitatiei de Primavara Artmark a inregistrat vanzarile totale au atins 1.281.750 de euro, reprezentand 90% din valoarea medie estimata, dupa ce 183 de colectionari si investitori au concurat in oferte pentru 187 dintre cele 207 de loturi propuse.
Cea mai importanta vanzare a serii a fost pictura lui Nicolae Tonitza "Trei frati (Copiii pictorului)" din 1920-1922, o capodopera deosebit de insemnata in creatia maestrului si o raritate pe piata de arta, adjudecata cu 170.000 de euro, valoare situata confortabil in intervalul estimat de 100.000 - 200.000 de euro.
Opera intra pe locul al 10-lea in clasamentul celor mai importante vanzari de pe piata romaneasca de arta, fiind cea de-a doua pictura de Tonitza care a reusit sa ajunga intre primele zece, intr-un top dominat de operele lui Nicolae Grigorescu.
Suma oferita pentru "Trei frati (Copiii pictorului)" reprezinta, totodata, un record pentru tema copilariei in pictura lui Tonitza, considerata a alcatui unul dintre cele mai relevante capitole din opera sa, valoarea depasind-o cu mult pe cea realizata de "Fiul padurarului" (115.000 de euro), intr-o licitatie Artmark din iunie 2011.
Nudurile purtand tusa inconfundabila a pictorului raman insa genul preferat de colectionari, precum o arata adjudecarea unei alte picturi de exceptie, datate 1928-1929, "Nud cu spatele" (estimat la un pret de 70.000 - 100.000 de euro), la urmatorul pret al serii in ordinea importantei, 77.500 de euro. Un... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 18:55