Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft Romania, este audiat marti la DNA, in dosarul privind inchirierea de licente IT pentru scoli, in care se fac cercetari in rem pentru trafic de influenta, abuz in serviciu, dare si luare de mita.
Sorin Eftene a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 09.00 si nu a dorit sa faca declaratii despre prezenta sa in fata procurorilor, potrivit Mediafax.
Potrivit unor surse judiciare, Sorin Eftene a fost citat sa se prezinte la DNA pentru a da declaratii in dosarul deschis in urma sesizarii Corpului de control al Guvernului, privind inchirierea si extinderea de licente pentru scoli, pentru care s-au platit aproximativ noua milioane de euro.
In acest dosar a fost audiat, saptamana trecuta, si seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, acesta spunand ca a dat declaratii in calitate de martor. Moraru a fost si luni la DNA, pentru a duce mai multe documente privind licentele IT pentru scoli.
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in 10 iulie, ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari in cauza penala constituita ca urmare a sesizarii Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.
"Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului... mai mult
Marti, 15 Iulie 2014, ora 12:17
Companiile mici si medii au inceput sa beneficieze de cele mai bune oferte pentru tehnologia de ultima ora, iar acum Microsoft si IBM targeteaza firmele IMM cu solutii IT, pe de o parte virutalizare si cloud computing, pe de alta parte solutii hardware si software.Tendinta nu este noua, de prin 2005 gigantii software s-au prins ca devine tot mai greu sa vanda catre corporatii, unde procesul de achizitii este tot mai dificil, bugetele sunt reduse, aprobarea dureaza ani de zile, iar in final proiectele ajung sa esueze din cauza intarzierii implementarii.
Dar pina acum gigantii IT ofereau pentru IMM versiuni incomplete si limitate ale solutiilor business, in timp ce anul acesta gigantii IT par sa ofere solutii tehnologice complete si de ultima generatie.
Solutiile cloud au multiple avantaje, in primul rand in loc de costuri hardware si software, companiile mici platesc doar un abonament lunar, care este de asemenea flexibil, putand fi adaugate posturi de lucru sau pot fi reduse numarul de licente platite, in functie de fluctuatia numarului de angajati.
De asemenea, pentru a accesa serviciile in cloud compania nu are nevoie decat de calculatoarele pe care le are deja, nu necesita alte echipamente. Detaliile ofertelor de pret nu sunt inca prezentate oficial, probabil ramane valabila negocierea cu fiecare client in parte.
Dar Microsoft, IBM si ceilalti giganti ai lumii IT considera ca firmele IMM sunt mai pregatite pentru trecerea la cloud. Microsoft coboara stacheta acum la... mai mult
Miercuri, 24 Martie 2010, ora 11:06