Vanzarea tuturor participatiilor Bank Leumi Ie-Israel B.M. in filiala sa din Romania catre First Bank a fost finalizata ca urmare a obtinerii aprobarilor necesare din partea Consiliului Concurentei si a Bancii Nationale a Romaniei.
DLA Piper a asistat Bank Leumi Israel in toate fazele acestui proces ce a necesitat pregatirea unui numar semnificativ de documente.
Flexibilitatea si experienta deosebita a avocatilor DLA Piper in tranzactii de amploare pe piata din Romania si in Europa Centrala si de Est, precum si relatia de durata cu Bank Leumi Israel au jucat un rol cheie in pregatirea si finalizarea tranzactiei in timp record.
Coordonatorul acestei tranzactii, Marian Dinu, DLA Piper Country Managing Partner, a declarat: "Suntem onorati sa oferim asistenta Bank Leumi in finalizarea acestei tranzactii. Experienta noastra in dreptul bancar si M&A, precum si cunoasterea pietei ne-au ajutat sa oferim asistenta dinamica necesara finalizarii acestei tranzactii. Obiectivele clientului sunt in permanenta preocuparea noastra si ne straduim sa inovam pentru a le realiza in mod eficient".
"Am cautat asistenta de inalta tinuta profesionala si reactii prompte necesare finalizarii tranzactiei. Echipa DLA Piper si-a asumat pe deplin aceasta responsabilitate si a luat in mod constant initiativa in identificarea solutiilor necesare concluzionarii", a adaugat Hanan Friedman, First Executive VP & Head of Strategy, Innovation and Transformation Division al Bank Leumi Israel.... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 23:25
Creditarea va continua trendul de scadere, deoarece Romaniei ii lipseste infrastructura de credit, a declarat, intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa Agerpres, de Laurentiu Mitrache, presedintele executiv al Bank Leumi Romania.
Oficialul Bank Leumi sustine ca infrastructura de credit inseamna in primul rand legislatie corespunzatoare, iar din acest punct de vedere legea insolventei reprezinta inca o problema. In plus, Laurentiu Mitrache afirma ca este nevoie de o intarire a disciplinei platilor pentru a limita abuzul emiterii de titluri de credit fara acoperire.
Acesta a mai subliniat ca, la fiecare credit, 20% din cost este riscul de neperformanta, iar in ceea ce priveste depozitele, prin nivelul actual al dobanzilor populatia este 'fortata' sa investeasca in afaceri proprii sau pe Bursa.
Cum credeti ca va evolua creditarea anul acesta?
In mod sigur creditarea va continua trendul pe care il are de cativa ani si nu va creste, ci va scadea, deoarece, printre altele, Romaniei ii lipseste infrastructura de credit. Vorbim de infrastructura, referindu-ne exclusiv la sosele, autostrazi, dar infrastructura de credit este ignorata total. Infrastructura de credit inseamna in primul rand legislatie corespunzatoare.
Toata lumea stie impactul insolventei asupra institutiilor bancare. O alta problema o reprezinta disciplina platilor. Care mai poate fi credibilitatea cecurilor si biletelor la ordin cand numarul celor neonorate este de ordinul sutelor de... mai mult
Vineri, 29 August 2014, ora 14:30
Banca elvetiana Julius Baer a anuntat, luni, preluarea operatiunilor de private banking din Luxemburg si Elvetia ale bancii israeliene Bank Leumi, intr-o tranzactie ale carei costuri ar urma sa se ridice la 70 de milioane de franci elvetieni (78 de milioane de dolari), transmite Reuters.
Julius Baer a precizat ca va plati Bank Leumi suma de 10 milioane de franci elvetieni, insa prin adaugarea cheltuielilor legate de restructurare, integrare si alte cheltuieli ar urma sa se ajunga la suma totala de 70 de milioane de franci.
Banca elvetiana estimeaza ca tranzactia va avea un efect neutru asupra castigurilor sale pe actiune, anul viitor.
Divizia de private banking din Elvetia a Bank Leumi are sub administrare active in valoare de aproximativ 5,9 miliarde franci, iar in Luxemburg administreaza active in valoare de 1,3 miliarde franci.
Julius Baer este investigata de autoritatile americane pentru i-ar fi ajutat pe americanii bogati sa evite plata taxelor, dar directorul general al bancii s-a declarat increzator ca se va ajunge la o solutie 'corecta si echitabila'.
Bank Leumi Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel, a fost infiintata in anul 1902 la Londra. Banca are, in prezent, o retea internationala cu sucursale si reprezentante in cele mai importante centre economico-financiare ale lumii.
In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 21 de unitati in cele mai importante orase si se concentreaza asupra... mai mult
Luni, 21 Iulie 2014, ora 11:05
Profitul Bank Leumi, al doilea grup bancar din Israel, a crescut in trimestrul trei din 2012 datorita reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, a taxelor mai scazute si a veniturilor mai ridicate, transmite Reuters.
"Pe ansamblu a fost un trimestru bun dar comparativ cu alte banci, Leumi are mai multe probleme care afecteaza rentabilitatea capitalului", a explicat Roni Biron, analist al UBS.
Leumi este mult mai expusa la investitiile volatile non-bancare decat rivala sa Hapoalim. Analistii estimeaza ca Leumi se va concentra pe reducerea costurilor si majorarea marjelor de profit, pe fondul unei asteptate incetiniri a economiei israeliene, la aproximativ 3% in 2013, fata de un proiectat avans de 3,5% anul acesta, ceea ce va afecta cererea pentru credite.
Profitul net al Leumi Namk in trimestrul trei din 2012 a urcat la 479 milioane de shekeli (125 milioane de dolari), fata de 529 milioane de shekeli cat estimau analistii si comparativ cu un profit de 155 milioane de shekeli in perioada similara din 2011.
Veniturile nete din dobanzi au crescut in perioada iulie-octombrie 2012 la 1,87 miliarde de shekeli, de la 1,8 miliarde de shekeli in perioada similara din 2011.
In trimestrul trei Leumi a facut provizioane de 150 milioane de shekeli pentru pensionarea anticipata a 250 de angajati, ca parte a programului de reducere a costurilor anuntat in februarie.
Bank Leumi Romania este subsidiara a Bank Leumi - Israel, liderul sectorului bancar... mai mult
Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 16:12
Bank Leumi Romania a inregistrat un profit de 11,7 milioane lei in primul semestru al acestui an, fata de o pierdere 10,47 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al bancii.
Situatia creditelor neperformante ale bancii a fost stabilizata, in timp ce cheltuielile cu provizioanele au scazut pana la valoarea de 5,4 milioane lei in primele sase luni ale anului, a declarat Manfred Rauchwerger, senior vicepresedinte executiv al Bank Leumi Romania.
Volumul de activitate a crescut in 2012, valoarea neta a creditelor acordate inregistrand o crestere de peste 6,6% fata de finalul anului precedent, pana la 775 milioane lei.
Totalul activelor pentru primul semestru al acestui an este de 1,151 miliarde lei, iar totalul depozitelor la 30 iunie a inregistrat valoarea de 622 milioane lei. Indicatorul de solvabilitate se mentine ridicat, 21,09%, in continuare peste limita ceruta de reglementarile legale.
Bank Leumi Romania a acordat credite in valoare de 20 milioane lei prin programul Prima Casa 4, iar pana la finalul anului va epuiza plafonul acordat de 31 milioane de lei, au declarat, duminica, oficialii bancii.
Prima Casa: Ce credite acorda Bank Leumi in 2012 mai mult
Joi, 16 August 2012, ora 17:35
Bank Leumi Romania a acordat credite in valoare de 20 milioane lei prin programul Prima Casa 4, iar pana la finalul anului va epuiza plafonul acordat de 31 milioane de lei, a declarat vicepresedintele executiv al bancii, Manfred Rauchwerger.
Pana in prezent, Bank Leumi Romania a acordat peste 100 de credite in cadrul programului Prima Casa 4, valoarea medie a unui imprumut fiind de 190.000 lei.
Bank Leumi Romania: Crestere de 6% a volumului de credite acordate in S1
In primul semestru al acestui an, Bank Leumi Romania a inregistrat o crestere de 6% a volumului de credite acordate, soldul net al creditelor ajungand la 775 milioane lei.
Valoarea totala a creditelor aprobate de Bank Leumi Romania pe proiecte cu fonduri europene in 2012 este de noua milioane lei.
In ceea ce priveste creditele neperformante, Manfred Rauchwerger sustine ca situatia s-a stabilizat.
"Creditele neperformante au fost generate in mare parte de sectoarele de consum si constructii. Pentru persoane fizice noi am dat relativ putine credite fara garantii datorita faptului ca am intrat tarziu pe piata de credite cu buletinul si de trei ani focusul este catre IMM-uri", conform strategiei bancii.
"Cheltuielile cu provizioanele s-au ridicat la valoarea de 5,4 milioane lei, scazand semnificativ fata de 2011", a mai spus Manfred Rauchwerger.
Oficialul Bank Leumi Romania a declarat ca recuperarea garantiilor reprezinta o problema, deoarece se face foarte greu in conditiile in care de la... mai mult
Duminica, 12 August 2012, ora 17:10
Bank Leumi a inregistrat in primul trimestru din 2012 un profit net de 6,75 milioane lei, fata de o pierdere de 1,94 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii cheltuielilor cu provizioanele si a cresterii volumului operatiunilor.
"Anul acesta avem ca obiectiv principal inregistrarea unui rezultat financiar pozitiv. Intreaga organizatie a inteles ca 2012 este un an deosebit, iar sucursala romana a grupului Leumi trebuie sa contribuie pozitiv la rezultatele grupului dupa doi ani de pierderi. Tinta de profit pentru acest an este de circa 15 milioane de lei", a declarat pentru NewsIn presedintele executiv al Bank Leumi, Laurentiu Mitrache.
In 2011 banca si-a redus pierderile la 24 milioane lei, de la 53 milioane lei in 2010.
"In urma cu doi ani, criza a permis identificarea slabiciunilor, noi implementand din 2010 un program de schimbare. In 2011 am continuat acest program prin masuri concrete, care au insemnat transformarea fiecarei unitati intr-un centru de profit. In octombrie-noiembrie 2011 am inceput sa "rulam pe pista", a mai spus Laurentiu Mitrache.
Alocarea fondurilor s-a efectuat in principal de doua segmente, respectiv IMM si real estate, care, evident, au generat si majoritatea provizioanelor ce au influentat negativ rezultatele bancii.
"Pe segmentul real estate putem vorbi despre o pierdere obiectiva, in masura in care consideram criza o forta majora, pe care nimeni nu a putut sa o prevada si nu am prevazut-o nici noi. In... mai mult
Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 15:20
Bank Leumi Romania si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat un protocol de participare a institutiei de credit la etapa a IV-a a programului Prima Casa.Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite.
Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de etapele precedente ale programului.
Astfel, pentru imprumuturile in lei, dobanda va fi egala cu ROBOR la trei luni + 2,45% (marja bancii), iar pentru cele in valuta, dobanda va fi de EURIBOR la trei luni + 3,95%, se arata intr-un comunicat al bancii.
Valoarea comisionului cuvenit FNCGIMM este de 0,49%/an.
Pentru un credit in valoare de 57.000 de euro contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE (dobanda anuala efectiva) va fi de 5,91%, rata lunara va fi 324 euro, iar suma totala platibila va fi de 119.223 euro.
Pentru un credit in valoare de 245.000 de lei angajat tot pe o perioada de 30 de ani, DAE va fi 9,29 %, rata lunara 1.912 lei, in timp ce suma totala platibila de client va fi de 701.013 lei. In acest exemplu s-au folosit indicii de referinta valabili la 30 septembrie, EURIBOR la 3 luni - 1.55% si ROBOR la 3 luni - 6.21%. mai mult
Marti, 11 Octombrie 2011, ora 13:29
Bank Leumi Romania a avut o pierdere de 53 milioane de lei (16,5 milioane de dolari) anul trecut, fata de un profit de 12,7 miloane de lei (4,3 milioane de dolari) in anul anterior, ca urmare a majorarii provizioanelor pentru credite neperformante de la 16 milioane de lei la 80 milioane de lei, transmite NewsIn.Divizia din Romania avea active de 1,15 miliarde de lei la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 11,5% fata de 1,3 miliarde de lei la finele lui 2009, potrivit raportului financiar al grupului israelian Leumi.
Depozitele Leumi Romania au scazut anul trecut cu 12,3%, de la 713 milioane de lei la sfarsitul anului 2009 la 625 milioane de lei in decembrie anul trecut.
Depozitele atrase de la banci au coborat de la 291 milioane de lei la 288 milioane de lei.
Soldul imprumuturilor a scazut cu 7,3% in perioada analizata, de la 882 milioane de lei la 818 milioane de lei.
Grupul a raportat un profit net de 2,38 miliarde de sekeli (670 milioane de dolari) pentru anul trecut, in crestere cu 18% de la doua miliarde de sekeli (533,5 milioane de dolari) in anul anterior.
Provizioanele constituite de grup au scazut cu 62%, de la 1,52 miliarde de sekeli (403 milioane de dolari) la 584 milioane de sekeli (164,6 milioane de dolari). mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 16:04