Leonard Orban si-a deschis firma de consultanta pe fonduri europene, bazandu-se pe exeperienta acumulata ca ministru al Afacerilor Europene. Intr-un interviu acordat Business24, Orban vorbeste despre strategiile firmei sale si despre perspectivele Romaniei de a absorbi fonduri europene.
Orban spune ca a investit "cateva zeci de mii de euro", iar obiectul de activitate a companiei este, pe de o parte, consultanta pentru acordarea fondurilor europene, iar pe de alta parte, sustinerea afacerilor europene.
"In principal, ne dorim, pe zona afacerilor europene sa reprezentam mai bine interesele companiilor care opereaza in Romania in procesul decizional atat la nivel national cat si la nivel european (...) Este vorba si de lobby in sensul in care prezentam, atat institutiilor nationale, cat si celor europene, punctele de vedere legate de diferite dosare", a declarat Leonard Orban.
Fostul ministru mizeaza pe acest segment afacerilor europene, spunand ca noua companie va fi un promotor al acestei nise.
Ati pus bazele unei firme de consultanta in domeniul fondurilor europene. Asta dovedeste ca aveti semnale ca lucrurile vor functiona. Ce asteptari aveti de la aceasta companie?
Avem doua dimensiuni ale activitatii: afaceri si fonduri europene. Am deschis aceasta companie impreuna cu avocatul Gabriel Biris, deci suntem doi parteneri in ideea de a raspunde, pe de o parte, unei nevoi reale existente in domeniul fondurilor europene si, pe de alta parte, sa dezvoltam... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:43
Leonard Orban a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene si administratie, in urma nominalizarii sale pentru preluareaa Ministerului afacerilor europene, conform NewsIn.In lipsa parlamentarilor USL, senatorii si deputatii puterii l-au avizat favorabil doar cu o singura abtinere venita din partea lui Mircia Giurgiu.
Scrisoarea primului-ministru Emil Boc prin care propune infiintarea Ministerului Afacerilor Europene si numirea lui Leonard Orban ca detinator al acestui portofoliu a fost trimisa miercurea trecuta presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.
Boc a facut aceste doua propuneri invocand prevederile articolului 85, alineatele 2 si 3 din Constitutie si a solicitat organizarea unei sedinte comune a Parlamentului prin care sa se dea un vot pe aceste propuneri.
"Ministerele si membrii Guvernului prevazuti in hotararea Parlamentului nr. 39 din 23 decembrie 2009 pentru acordarea increderii Guvernului, cu modificarile rezultate din aplicarea art. 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, nu fac obiectul modificarii structurii si componentei Guvernului.
Primul-ministru solicita presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor sa dispuna masurile necesare in vedera organizarii unei sedinte comune a celor doua Camere pentru obtinerea aprobarii Parlamentului in ceea ce priveste infiintarea Ministerului Afacerilor Europene", s-a mentionat intr-un comunicat de presa emis de la Palatul Victoria.
Plenul reunit se va intruni marti dimineata... mai mult
Luni, 19 Septembrie 2011, ora 18:35