Companiile care nu sunt interesate decat de cifra de afaceri nu vor supravietui deoarece presiunile consumatorilor in vederea comportamentului responsabil al companiilor sunt in crestere, a declarat pentru Reuters miliardarul care a fondat marca de iaurt american Chobani.
Hamdi Ulukaya, care a crescut intr-o familie de pastori kurzi din Turcia inainte de a emigra in SUA, spune ca zilele in care companiile erau interesate doar sa isi maximizeze profitul au trecut.
Propria sa companie, Chobani, are o politica vizand angajarea de refugiati si totodata Ulukaya a promis ca isi va dona o parte din averea personala pentru a-i ajuta pe cei care au fost fortati sa se refugieze via organizatia sa caritabila Tent Refugee Partnership.
"Cred ca firmele care nu se vor implica in astfel de actiuni umanitare nu vor mai exista in urmatoarea generatie", a declarat Hamdi Ulukaya intr-un interviu acordat Thomson Reuters Foundation inaintea unui forum global cu privire la refugiati care va avea loc la Geneva.
"Comunitatea de afaceri va sti acest lucru mai bine ca niciodata. Este din ce in ce mai vizibil. Singurul scop al unei companii este sa faca bani, asta este ceva depasit", a apreciat Hamdi Ulukaya.
Forumul global cu privire la refugiati este o reuniune de doua zile a liderilor din domeniul politic, de afaceri si domeniul umanitar, destinata sa obtina angajamente de ajutor dupa un deceniu in care numarul refugiatilor din intreaga lume s-a dublat ajungand la peste 25 milioane... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2019, ora 15:10
Arhitectii care lucreaza la noul campus Lego din vestul Danemarcei au conceput o structura care, potrivit directorului general, va face valuri pana in Singapore, transmite Bloomberg.
Noul sediu Lego se va intinde pe o suprafata de 54.000 de metri patrati si in 2021, cand va fi finalizat, va gazdui 2.000 de angajati. Potrivit CEO-ului Niels Christiansen, acest nou sediu central va ajuta Lego sa concureze cu giganti precum Apple sau Nike pentru atragerea unor profesionisti talentati din domeniul digital, analitic sau creativ.
"Oamenii vor merge inapoi la Londra sau Singapore si vor vorbi despre el", a spus Christiansen.
Noul sediu al Lego este o cladire in stilul Googleplex care ofera zone de joaca, spatii de lucru in comun, sali de sport si cafenele. Insa acesta este mai mult decat un proiect de design la moda. Obiectivul urmarit este ca talentele internationale sa se simta binevenite in pofida politicilor stricte privind imigratia introduse de autoritatile daneze.
Desi nu a dorit sa comenteze politicile autoritatilor in domeniul imigratiei, Christiansen a subliniat importanta crearii unui spatiu de munca primitor. "O cladire ca aceasta are un efect important asupra pastrarii de persoane talentate si ofera un loc in care persoanele creative se pot dezvolta", a spus Niels Christiansen, adaugand ca in prezent peste 50 de nationalitati lucreaza la sediul Lego din Billund.
Istoria pieselor Lego este legata de inventatorul sau, Ole Kirk Kristiansen, un tamplar din... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2019, ora 10:28
Compania britanica Merlin Entertainments Plc, operatorul parcurilor de distractie Legoland si al muzeelor de ceara Madame Tussauds, a acceptat sa fie preluata de un consortiu de investitori care include familia din spatele producatorului danez de jucarii Lego, pentru 5,9 miliarde lire sterline (7,6 miliarde dolari), incluzand datoriile, informeaza Reuters.
Investitorii Merlin vor primi 455 pence pentru fiecare actiune pe care o detin, cee ce reprezinta o prima de 15% fata de pretul de 395 de pence pe actiune inregistrat joi seara de titlurile Merlin Entertainments.
Merlin, compania care detine si London Eye, una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale Londrei, urmeaza sa fie detinut in proportie de 50% de Kirkbi, compania de investitii a familiei Kirk Kristiansen care detine Lego, iar restul de 50% din actiuni vor fi detinute de fondul de investitii Blackstone Group si fondul canadian de pensii CPPIB.
Kirkbi detine deja aproape o treime din actiunile Merlin Entertainments si a anuntat ca tranzactia de preluare nu ar urma sa conduca la modificari semnificative. Toate facilitatile Merlin din Marea Britanie vor ramane deschise, iar Kirkbi nu are intentia de a vinde parti din aceasta afacere.
"Consiliul director de la Merlin Entertainments considera ca aceasta oferta reprezinta o oportunitate pentru actionarii Merlin de a profita de valoarea investitiei lor la o valoare atractiva. De acea am decis, in unanimitate, sa o recomandam actionarilor nostri", a... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 11:18
Numele unei companii este probabil la fel de important precum activitatea acesteia; daca vrei sa fii cunoscut, ai nevoie de un nume rasunator si usor de retinut, arata Playtech.ro.
Unele nume au semnificatie personala, in timp ce altele pot avea simbolistica mitologica. Exista si termeni de argou imprumutati in numele unei companii, dar si acronime inventive.
Amazon - Feji Bezos, cel ce a pus bazele companiei, a tinut in mod special ca numele sa inceapa cu litera "A". Astfel, acesta a preluat numele celui mai mare fluviu din lume, pentru cea mai mare afacere de-a sa.
Canon - Initial, numele companiei celebre pentru productia de echipamente foto era "Kwanon", numele unui zeu buddhist. In 1935, compania a devenit Canon, pentru a se adresa unui public mai larg.
IKEA - Acesta este un acronim format din patru initiale, doua ale numelui fondatorului, Ingvar Kamprad combinate cu initiala fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, si initiala orasului in care acesta a crescut, Agunnaryd.
Lego - Reprezinta o combinatie de litere din sintagma daneza "leg godt", ce se traduce prin "joaca bine".
Vezi AICI lista completa! ...citeste mai departe despre "De ce se numeste Google... Google? Cum si-au ales cele mai cunoscute companii numele" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 17:37
La inceputul lunii august, o stire foarte interesanta a aparut despre CEO-ul companiei LEGO. Seturile LEGO, o stim cu totii, sunt preferatele micutilor. Fie ca vorbim aici despre baieti si fete, despre seturi LEGO Friends, LEGO Disney Princess, LEGO DC Super Hero Girls, LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Star Wars sau LEGO Batman Movie, producatorii jocurilor de costructie au reusit sa se impuna in toata lumea si sa aiba un succes imens, asadar si venituri pe masura.
Dar ce s-a intamplat mai exact?
LEGO si-a dat afara CEO-ul de origine engleza dupa numai 8 luni de la numirea acestuia, anuntand faptul ca i-au gasit un inlocuitor mai tanar mai repede decat anticipasera inainte.
In varsta de 61 de ani, Bali Padda devenise in luna ianuarie a lui 2017 primul CEO care nu era de origine daneza pentru compania LEGO. Jorgen Vig Knudstorp, unul dintre actionarii majoritari ai companiei, a declarat ca nu varsta si nici performantele britanicului nu au dus la concedierea acestuia, ci mai degraba varsta.
"Nu ne-a dezamagit in niciun fel. Domnul Bali stia ca noi ii cautam un inlocuitor inca de la numire. Credeam ca va dura mai mult acest lucru, probabil de aceea e vestea aceasta neasteptata. Am fost tare norocos ca am gasit persoana potrivita intr-un timp atat de scurt", a declarat acesta pentru Financial Times.
In locul lui Bali Padda a fost numit Niels Christiansen, fost CEO al companiei Danfoss si danez de origine. Are 51 de ani si va incepe sa lucreze pe noul post in luna... mai mult
Joi, 31 August 2017, ora 18:30
LEGO, cel mai important producator de jucarii la nivel mondial, isi va construi un nou sediu, in Billund, o micuta localitate din Danemarca. Constructia va avea 52.000 de metri patrati, va fi sediul central al tuturor filialelor din intreaga lume si va fi inspirata din temele producatorului de jucarii.
Cea mai mare companie de jucarii din lume va avea un sediu pe masura. Conducerea LEGO a ales o micuta localitate din Danemarca, Billund, pentru noul centru de comanda. Constructia va costa 150 de milioane de euro si se anunta foarte spectaculoasa. Noul sediu central al producatorului de jucarii va avea spatii de joaca, dar si birouri de lucru.
Pe acoperisul cladirii va fi construit un teren de minigolf. La design au fost alesi arhitechtii de la firma C.F. Moller si tema centrala va fi inspirata din specificul producatorului de jucarii. Adica va fi o constructie in care vor fi incadrate celebrele caramizi LEGO. De altfel, noul sediu va semana cu un set LEGO construit din piese uriase. In zonele exterioare va fi construit un parc destinat tuturor locuitorilor, in timp ce interiorul va contine o Casa a Oamenilor, un spatiu viu colorat, cu elemente inspirate din temele LEGO.
Potrivit informatiilor furnziate de producatorul danez de jucarii, Casa Oamenilor LEGO este in spatiu destinat atat angajatilor, cat si vizitatorilor, care "pot sa fie activi din punct de vedere fizic si pot socializa, atat in timpul orelor de program cat si dupa acestea", spune Claus Flyger... mai mult
Joi, 28 Iulie 2016, ora 16:50
Danemarca trimite in spatiu primul astronaut, insa acesta nu pleaca singur, ci alaturi de 26 de jucarii din piese Lego ca sa-i tina companie.
Andreas Mogensen, un astronaut in varsta de 38 de ani din Copenhaga, va pleca miercuri spre Statia Spatiala Internationala (SSI), scrie The Guardian.
Naveta din piese Lego, trimisa in stratosfera de un roman - Urmareste-i calatoria (Video)
Jucariile special create cu aceasta ocazie vor fi inscriptionate cu logo-ul oficial al Agentiei Spatiale Europene (ASE), care il trimite pe astronaut in cosmos, si vor fi oferite unor elevi ca premiu pentru castigarea unui concurs, dupa ce se termina misiunea.
Mogensen a studiat ingineria aeronautica la Imperial College London, Marea Britanie, apoi a urmat un doctorat in inginerie ...citeste mai departe despre "Lego ajunge in spatiu: Primul astronaut trimis de Danemarca in cosmos isi ia jucariile cu el" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 09:32
Compania daneza Lego Group a obtinut titlul de cel mai mare producator de jucarii din lume, tinand cont de venituri si profit. In primele sase luni ale anului, filmul "Lego" a ajutat la cresterea vanzarilor cu 11%.
"Suntem incantati de aceasta receptivitate fata de produsele noastre, datorata filmului Lego", a declarat directorul John Goodwin, potrivit CNN.
Vanzarile din Europa, America si Asia au crescut cu doua cifre, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Danezii au trecut in fara rivalului Mattel, compania producatoare a ...citeste mai departe despre "Lego, lider pe piata jucariilor" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 12:08
Producatorul danez de jucarii Lego va inaugura, luni, prima reprezentanta din Romania.
Lego, lider pe piata europeana a jucatiilor si numarul patru in lume, a raportat pentru 2011 un profit net de 748 milioane de dolari, in crestere cu 12% fata de anul precedent.
Lego Group a inregistrat venituri de 3,5 miliarde dolari in 2011, in crestere cu 17% fata de anul anterior, cand acestea s-au cifrat la 2,84 miliarde de dolari, fiind al optulea an consecutiv de expansiune pentru concernul danez. La nivel mondial, cota Lego a crescut in 2011 la 7,1% din piata globala a jucariilor.
Lego are cinci unitati de productie pe plan mondial, doua in Danemarca si cate una in Mexic, Cehia si Ungaria.
In 2011, Lego a extins capacitatea de productia la unitatea din Mexic (Monterrey) si a inceput alte lucrari de completare a liniilor de fabricatie din Cehia si Ungaria, unde a preluat recent controlul de la unul din furnizori.
Istoria pieselor Lego este legata de inventatorul sau, Ole Kirk Kristiansen, un tamplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucariilor inspirat de versiunile in miniatura a mobilei pe care a inceput sa le creeze la sfarsitul anului 1920 pentru a reduce costurile.
Kristiansen a fondat Lego in anul 1932, numele provenind de la imbinarea primelor doua litere din cuvintele daneze "leg godt" ("joaca bine"), fara sa stie ca in limba latina "lego" inseamna "eu imbin". mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 13:50