Pe masura ce negocierile pentru realizarea unei politici unitare de protectie a datelor in UE intra in stadiul final, germanii pluseaza si incearca sa-i prinda in lesa pe gigantii Google si Facebook, care sunt atat de puternici incat par sa nu raspunda in fata nimanui, pe teritoriul Europei.
Oficialii europeni spera sa duca la bun sfarsit, pana la finalul acestui an, negocierile privind un cadru legislativ comun pentru crearea unei piete digitale unice in Uniune.
In acest moment, cele 28 de tari evolueaza pe paliere legislative diferite in ceea ce priveste protectia datelor personale si drepturile de autor, mentioneaza Wall Street Journal.
"E-mail Made in Germany"
Firmele germane, patite deja de doua ori, odata in scandalul interceptarilor NSA si a doua oara in folosirea bazelor de date detinute de gigantii IT americani in pastrarea suprematiei pe piata europeana, sunt tot mai vehemente in solicitarea unei legislatii care sa serveasca interesele europenilor.
Deja operatori de comunicatii precum Telekom si providerii de internet din Germania United Internet si Freenet au luat masuri suplimentare de siguranta pentru pastrarea confidentialitatii datelor clientilor lor.
Serviciile criptate de e-mail ale acestor companii poarta inscriptia "E-mail Made in Germany", ca o certificare a protectiei.
Amenzi pentru transferul bazelor de date
Deutsche Telekom isi desfasoara campania prin intermediul lobby-ului facut pe langa ministrii cabinetului de la Berlin.... mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 08:00
Companiile de Internet, precum Facebook sau Google, ar putea fi obligate sa obtina permisiunea utilizatorilor pentru informatiile personale postate. Oficialii europeni vor ca utilizatorii sa stie ce se intampla cu datele lor, mai ales daca ele sunt vandute in scop comercial.
Uniunea Europeana vrea sa adopte o legislatie care sa limiteze posibilitatea companiilor de a folosi sau vinde date privitoare la comportamentul de navigare pe Internet al utilizatorilor, mai ales in cazurile in care acestuia nu au cunostinta de aceasta practica, potrivit Reuters.
"Utilizatorii trebuie sa fie informati despre ceea ce se intampla cu informatiile lor personale", a spus Jan Philipp Albrecht, un membru al Parlamentului European, care a initiat reforma.
Facebook si Google, care sunt printre marile companii vizate, au facut lobby impotriva acestei intentii. Alte companii, care stocheaza informatii personale, precum cele din sectorul serviciilor de sanatate, au ridicat, de asemenea, semne de intrebare.
Parlamentul European si Comisia Europeana vor lua o decizia cu privire la acesta legislatie in lunile urmatoare. mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 15:01