Vaporul incarcat cu 14.600 de oi, care s-a scufundat partial pe bordul drept, duminica dimineata, in bazinul Portului Midia, a fost autorizat sanitar-veterinar in luna martie a anului 2019, in conformitate cu legislatia europeana, iar medicii veterinari oficiali au confirmat ca animalele erau clinic sanatoase si apte pentru transport, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
"In data 23.11.2019, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali, a inceput imbarcarea ovinelor pe vaporul Queen Hind, cu destinatia Arabia Saudita, imbarcarea finalizandu-se in data 24.11.2019. Vaporul a fost autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii de catre DSVSA Constanta, in luna martie a anului 2019, pe baza evaluarii realizate in conformitate cu prevederile legislatiei UE si nationale in vigoare: Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1/2005, respectiv Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 16/2010, cu modificarile si completarile ulterioare. In conformitate cu procedura specifica privind controlul la frontiera al bunastarii animalelor vii destinate exportului, medicii veterinari oficiali au verificat animalele, vaporul si documentele. S-a constatat ca animalele erau clinic sanatoase si apte pentru transport, iar densitatea prevazuta de legislatie era respectata", precizeaza reprezentantii Autoritatii intr-un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, incarcarea cu animale a navei s-a facut cu respectarea... mai mult
Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 14:17
Ministerul Transporturilor propune reducerea unor amenzi aplicate transportatorilor rutieri, pe fondul crizei care afecteaza segmentul de profil, "pilon al dezvoltarii economico-sociale", dar si din cauza ca nivelul ridicat al amenzilor determina un grad scazut de colectare.
"In contextul actualei crize economice la nivel international, dar si national, este afectat inclusiv transportul rutier, un pilon al dezvoltarii economico-sociale, iar aplicarea unor amenzi contraventionale intr-un cuantum foarte ridicat in acest domeniu poate determina eliminarea unor operatori de transport rutier de pe piata si, implicit, scaderea volumului de schimburi comerciale si a veniturilor
aduse de catre acestia la bugetul de stat. S-a dovedit in practica faptul ca aplicarea unor amenzi contraventionale intr-un cuantum foarte mare determina un nivel scazut de colectare a sumelor respective si o tergiversare a punerii in executare a amenzilor, prin contestarea acestora in instanta", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de ministerul Transporturilor pentru modificarea HG 69/2012.
Cuantumul noilor amenzi
Autorii documentului precizeaza ca si partenerii de dialog social au solicitat diminuarea amenzilor contraventionale aplicate pentru incalcarile prevazute in actul normativ in vigoare.
HG 69/2012 stabileste care sunt incalcarile prevederilor legislatiei europene si nationale in domeniul transportului rutier, pe care le imparte in "foarte... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2013, ora 15:15
Transportatorii rutieri ameninta cu proteste in decembrie, daca Ministerul Transporturilor nu gaseste solutii de rezolvare a problemelor privind infrastructura rutiera, fiscalitatea exagerata, legislatia din domeniu completata lunar si lipsa de sustinere a activitatii de transport.
Reprezentantii Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) arata marti, intr-un comunicat de presa, ca protestele anuntate in luna mai au fost suspendate atunci ca urmare a promisiunilor asumate si semnate de conducerea Ministerului Transporturilor.
"In textul minutei asumate, dar neindeplinite, ce doar a suspendat protestele din luna mai, se regasesc aceleasi probleme nerezolvate de infrastructura rutiera inexistenta, fiscalitate exagerata, deghizata in lupta impotriva firmelor pirat, legislatie rutiera nationala rectificata sau completata lunar si lipsa de sustinere a activitatii de transport", sustin reprezentantii CNR.
Potrivit acestora, ca urmare a neindeplinirii de catre Ministerul Transporturilor a promisiunilor asumate in luna mai, s-a luat hotararea sustinerii unui protest national organizat de transportatorii rutieri in luna decembrie.
"In conditiile in care nici angajamntele asumate in primavara si nici solicitarile curente ale transportatorilor nu vor fi puse in practica, exista premisele ca la inceputul lunii decembrie activitatea in transporturi sa se opreasca pentru o perioada nedeterminata", potrivit CNR.
La solicitarile anterioare, transportatorii au adaugat o noua... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 11:05
Transportatorii rutieri vor opri total activitatea pe o perioada nedeterminata, incepand de joi, 23 mai a.c,. cerand Guvernului si premierului Romaniei corectarea anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de coruptie si un dialog constructiv, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Nationala Rutiera (CNR).
"Protestul se desfasoara la nivel national, in toate judetele si va fi mediatizat in randul patronatelor din Europa, pentru a evita blocarea transportatorilor straini in Romania in timpul evenimentelor. Modelul aplicat este cel al protestelor din Grecia, Spania, Franta si Italia, acolo unde transportatorii au scos cheia din contact indiferent unde se aflau vehiculele si nu au mai permis desfasurarea livrarilor de marfuri si produse pe drumurile nationale", se arata in comunicat.
Politia Rutiera si Jandarmeria vor primi adrese oficiale din partea patronatelor implicate, pentru a sprijini desfasurarea protestului in conditii de siguranta. mai mult
Vineri, 17 Mai 2013, ora 16:37
Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI)condamna faptul ca reprezentantii Guvernului si ai Parlamentului nu si-au asumat un calendar clar al adoptarii Strategiei Nationale de Siguranta Rutiera.
ARTRI arata ca gestionarea interministeriala a acestui concept vital, de siguranta rutiera, trebuie regandita din temelii sau trebuie impulsionata intr-o maniera categorica.
Asociatia solicita adoptarea strategiei nationale si trecerea la implementarea ei, cu adoptarea unor modificari care sa puna in valoare determinarea umana si sa limiteze cheltuielile excesive cu sistemele de supraveghere video.
Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera transpune in tara noastra principii si obiective din documentele programatice ale Uniunii Europene, completandu-le cu elemente din specificul national.
Realizand, in perioada 2001-2010, o reducere a deceselor cauzate de accidentele rutiere cu doar 35% fata de obiectivul de 50%, Comisia Europeana a luat decizia de a-si atinge obiectivul in perioada 2011-2020.
Romania nu a avut o strategie pe termen lung pentru siguranta rutiera, dar a adoptat obiectivele UE la "integrarea" din 2007. Aceasta Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera (2011-2020) isi asuma pe termen lung obiectivul major al Comisiei Europene si incearca sa raspunda si unor provocari cu specific national. ARTRI considera esentiala adoptarea si implementarea unui astfel de document, dar propune o viziune mai larga, in folosul tuturor... mai mult
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 16:47