Prețul unei mașini noi te-a înspăimântat, însă chiar ai nevoie să schimbi vehiculul și nu ai de ales. Mai cauți. Varianta unei mașini second-hand, mai putin rulată, parcă te mai liniștește, chiar dacă și în acest caz prețurile sunt deloc de neglijat.
Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce opțiuni ai în situația dată si cum ar fi indicat să procedezi.
Ceea ce poate nu știai este ca un credit auto poate fi acordat și pentru o mașină second hand, în schimb, oferta este mai bogata în cazul în care optezi pentru leasing. Mai mult, s-ar putea ca soluția cea mai potrivită pentru tine ar fi să accesezi un credit de nevoi personale.
De aceea, este indicat sa te informezi foarte bine despre soluțiile pe care le ai la dispozitie și apoi sa iei cea mai bună decizie!
În cazul creditelor, avantajul față de leasing este că tu ești proprietarul mașinii. În rest, lucrurile sunt cele pe care sigur le cunoști, adică plătești o rată lunară iar banca poate să intre în posesia mașinii dacă nu plătești.
În cazul leasingului („concesionare”), tu nu ești proprietarul mașinii pe care o plătești lună de lună, ai doar dreptul să folosești autiovehiculul, deoarece compania care ți-a acordat leasingul ți l-a transferat printr-un act oficial. La finalul perioadei agreate prin contract poți să cumperi mașina, plătind diferența până la achitarea totală a vehiculului, poți să prelungești... mai mult
Luni, 16 August 2021, ora 08:30
Ai nevoie de o mașină. Poate vrei să o schimbi pe cea veche și prețurile nu te încântă. Te-ar tenta un contract de leasing pentru automobile, însă nu ai dat curs acestui gând pentru că nu ai avut suficiente informații si nu ți-ai imaginat că prețurile chiar sunt negociabile.
Ziare.com îți explică, în cadrul rubricii Banii tăi, cum negociezi prețurile într-un contract de leasing pentru mașină.
Chiar dacă negocierea este o artă și a fost un subiect tratat în multe domenii și cărți de specialitate, în afaceri trebuie să știi că aproape orice este negociabil, atâta vreme cât se păstrează parametrii business de comunicare. Așadar, într-un contract de leasing pentru mașină poți negocia o gamă largă de factori, cum ar fi:
plata avansului;termenul de leasing si plățile lunare;termenii de închidere a contractului;depozitul de garanție.
Mai mult, pentru siguranță este necesar să citești cu atenție condițiile de leasing înainte de a ajunge la dealer. Pune pe hârtie cifrele si calculează cât de mult vrei să plătești avans, pe ce termen vrei sa închei contractul de leasing și ce plăți lunare ți-ai permite. Astfel, poți negocia contractul de leasing pe baza cifrelor tale.
În același timp, va trebui să urmărești termenul de leasing, pentru a te asigura că distribuitorul nu îl prelungește pe o perioadă mai lungă, în schimbul acelor rate mai mici cu care a fost de acord.
Așadar, dacă... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 08:30
Numai uitandu-ne la denumirea produsului, ne dam seama care este, de fapt, rostul acestui produs bancar. Astfel, leasing inseamna, prin natura acestui cuvant, a "inchiria".
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce este leasing-ul.
Leasingul este un instrument financiar pe termen mediu sau lung utilizat pentru inchirierea sau achizitionarea de active noi sau second-hand.
De-a lungul timpului, au aparut doua tipuri de leasing, cel operational si cel financiar.
Leasing-ul financiar este o finantare pe baza de active, deoarece dreptul de proprietate al companiei de leasing asupra activului confera acesteia o garantie suficienta pentru acordarea finantarii, in majoritatea situatiilor.
Leasing-ul operational este asemanator cu un contract de inchiriere pe termen lung (peste un an), iar la sfarsitul perioadei contractuale bunul este returnat catre firma de leasing, care are riscul valorificarii acestuia.
Putem spune ca, asemenea unui contract de inchiriere, in prim-planul operatiei economice sta, initial, utilizarea obiectelor inchiriate, care pot fi de la masini pana la cladiri, si nu proprietatea asupra acestora. Astfel, tu, ca beneficiar, primesti temporar dreptul de folosinta asupra obiectelor care raman, insa, in proprietatea celui care ofera finantarea in leasing sau care le cumpara pentru a le inchiria, dupa caz.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Cum sa iti inveti copilul sa puna bani... mai mult
Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 08:30
Leasingul nu este atat de simplu pe cat pare. Din contra, acest produs bancar este mai complex, mai diversificat si mai complicat decat ar putea parea la prima vedere.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, care sunt cele mai putin cunoscute tipuri de leasing.
Time sharing - in cazul acestui tip de leasing, produsul contractat este folosit simultan de mai multi utilizatori, pe timpi partajati. Cei care folosesc bunul il impart pe ore, sa spunem. In acest fel, rata de leasing platita de fiecare in parte este mult mai redusa decat in cazul obisnuit.
Leasing cross-border - este o operatiune de leasing, fie financiar, fie
operational, efectuata intre un finantator/locator non-rezident si un utilizator rezident.
Sale and lease back - prin aceasta operatiune, utilizatorul este si
furnizorul bunului finantat, finantatorul achizitionand de la acesta bunul la o valoare
mutual agreata. In general, operatiunea se realizeaza prin scoaterea in afara bilantului contabil a unui bun aflat in proprietate, urmand ca acesta sa fie reachizitionat la finele contractului de leasing. Genul acesta de leasing se realizeaza pentru ca utilizatorul sa poata obtine, pe termen scurt, disponibilitati banesti pe care le poate reinvesti, fara a pierde proprietatea bunului.
Leasing experimental - dupa cum ii spune si denumirea, produsul este inchiriat in leasing pentru o perioada scurta, de obicei cateva luni, pentru testare. Daca utilizatorul este multumit,... mai mult
Luni, 12 Octombrie 2020, ora 09:00
Achizitionarea de bunuri recuperate prin leasing financiar reprezinta o solutie sigura si avantajoasa atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice.
Potrivit firmelor care ofera astfel de finantari, majoritatea clientilor opteaza pentru autoturisme, datorita avantajelor referitoare la costurile reduse de achizitie.
Companiile de leasing financiar din Romania pun la dispozitie oferte transparente in ceea ce priveste starea bunurilor recuperate si le ofera clientilor toate detaliile de care au nevoie pentru a-i indruma sa ia cea mai buna decizie.
Leasingul financiar este o forma de finantare bazata pe un sistem de plati succesive (rate lunare), care sunt platite pentru utilizarea bunului solicitat pe o perioada determinata.
Printr-un astfel de contract, companiile si persoanele fizice au posibilitatea de a achizitiona autoturisme second-hand, in stare foarte buna, la preturi scazute. Avand in vedere ca este vorba despre masini rulate, clientul va primi toate informatiile referitoare la istoricul de service sau rulajul masinii.
6 motive pentru a alege leasingul financiar pentru bunuri recuperate
Atunci cand vorbim despre masini ca fiind bunuri recuperate, ne referim la acele autoturisme care au facut, obiectul unor contracte de leasing, dar care au fost apoi recuperate de la clienti, din cauze care tin de intarzierea platii ratelor stabilite contractual.
Astfel, achizitionarea prin leasing financiar a unei masini recuperate prezinta mai multe... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 16:33
Cand vine vorba despre dezvoltarea afacerii, leasingul financiar reprezinta o solutie pentru cele mai multe companii. Acest tip de finantare este destinat, cu precadere, achizitiei de bunuri cu utilizare indelungata.
In cazul companiilor care vor sa isi dezvolte flota de automobile, leasingul auto reprezinta solutia optima de finantare, acesta clasificandu-se in doua mari categorii: leasing financiar si leasing operational. Pentru cei care nu au accesat pana acum un astfel de produs financiar, este important de precizat diferenta dintre acestea.
Produsul numit leasing auto financiar presupune un contract de inchiriere la finalul caruia, contra unei valori reziduale, poti deveni proprietarul autoturismului.
Pe de alta parte, leasingul auto operational, desi presupune tot un contract de inchiriere, la final nu iti ofera posibilitatea achizitionarii automobilului.
Aceasta este cea mai mare diferenta intre leasingul auto financiar si cel operational, insa nu este singura. Leasingul operational este mult mai strict in comparatie cu cel financiar. Atunci cand optezi pentru un astfel de produs, este necesar sa specifici inca de la inceput perioada contractuala, precum si numarul de km ce urmeaza a fi parcursi. Aceste aspecte difera insa in cazul leasingului financiar, unde utilizatorul poate incheia/cesiona contractul de leasing in orice moment dupa primele 12 luni.
Care sunt avantajele leasingului auto financiar?
Asa cum am mentionat mai sus, dreptul de... mai mult
Marti, 14 Iulie 2020, ora 17:24
Tinand cont de nevoile curente din mediul de business, OTP Leasing lanseaza o campanie pentru noile contracte de leasing menita sa sprijine relansarea activitatii economice.
Oferta include 6 luni de gratie, ce include capital si dobanda si este destinata persoanelor juridice (inclusiv PFA) care semneaza un nou contract in acesta perioada. Motto-ul campaniei este "Reporneste visul afacerii tale fara grija ratelor de leasing financiar".
Oferta este valabila pana la sfarsitul lunii iulie si se aplica pentru achizitia de vehicule si vehicule comerciale usoare, noi sau second-hand (maxim 3 ani vechime). Perioada de finantare este de pana la 60 de luni (in cazul bunurilor second hand se cumuleaza vechimea vehiculului cu perioada contractuala). Avansul solicitat incepe de la 30% si suma maxima acordata pentru un vehicul nou este de 50.000 EUR (fara TVA).
Procesul de aplicare este 100% online, usor si rapid, constand in parcurgerea catorva pasi simpli, care pot fi regasiti aici: https://campanii.otp-leasing.ro/.
In calitate de client OTP Leasing, afacerea ta va beneficia de:
* Economie de timp si resurse financiare
* Acces online, oricand si de oriunde la contul MyLeasing (la un click distanta se poate consulta istoricul de finantare, facturi sau se pot descarca online imputernicirile de dauna si de iesire din tara)
* Un consultant dedicat, care te poate indruma sa iei cea mai buna decizie de achizitie prin leasing financiar
Acordarea finantarii pentru... mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 11:25
Potrivit Asociatiei Societatilor Financiare din Romania, anul 2018, a fost cel mai profitabil an pentru leasingul financiar, cu un volum al finantarilor noi de 2.5 miliarde de euro. 90% dintre finantari au fost pentru firmele mici si mijlocii, iar aproximativ 75% dintre finantari au fost pentru sectorul auto.
Aceste date sunt sustinute de faptul ca in fiecare zi, o noua companie alege sa isi dezvolte afacerea prin achizitii in leasing. Fie ca vorbim despre un IMM, o corporatie, antreprenori la inceput de drum, agricultori, fiecare afacere isi propune sa ramana competitiva, sa aiba flexibilitatea de a creste constant si sa indeplineasca standardele clientilor.
Daca majoritatea se gandesc ca prin leasing financiar isi pot achizitiona doar autoturisme sau echipamente pentru industria IT, companiile de leasing infirma aceasta regula, oferind o lista diversificata de echipamente pentru diferite domenii de activitate, cum ar fi echipamente pentru sistemul medical, pentru constructii, echipamente pentru tipografii, echipamente si masini pentru prelucrarea lemnului, chiar si vehicule rulate.
Daca totusi echipamentele necesare pentru o companie, nu se regasesc in lista echipamentelor oferite de catre compania de leasing, se poate face o evaluare a situatiei financiare a firmei si in urma rezultatelor se poate oferi finantare si pentru acele echipamente, procedura asemanatoare cu acordarea unui credit.
Ce este leasingul financiar?
Leasingul financiar reprezinta un... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 15:48
Statisticile arata ca in Romania un utilaj agricol este folosit de peste 3 ori mai mult fata de media europeana, si cu mult mai mult fata de tari precum Germania, Olanda sau Austria. Acest lucru este cauzat, in principal, de lipsa investitiilor in tehnologizarea agriculturii romanesti. Pentru a ajunge la acelasi nivel cu media europeana, agricultura din Romania ar avea nevoie atat de importuri de utilaje cat si de o crestere masiva a productiei interne de astfel de echipamente.
O alta problema este reprezentata de accesul la fonduri de achizitie a utilajelor si echipamentelor performante care pot contribui la cresterea productivitatii si implicit a veniturilor generate. Astfel, este important ca fermierii sa cunoasca toate optiunile disponibile pentru finantarea echipamentelor agricole, solutii pe care le pot accesa atat pentru achizitionarea de echipamente si utilaje noi cat si pentru cele de tip second-hand.
Optiuni finantare utilaje si echipamente agricole
Fermierii romani au la dispozitie mai multe optiuni de finantare a utilajelor si echipamentelor agricole, fiecare cu o serie de avantaje si dezavantaje.
Prima optiune, si cea mai folosita in prezent, este achizitionarea directa ("cu banii jos") a utilajelor si echipamentelor agricole. Principala problema legata de acest tip de finantare este faptul ca foarte putini fiermieri isi permit sa achizitioneze un utilaj platind intreaga valoare a acestuia. Din acest motiv fermierii romani recurg deseori la... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 16:07