Laszlo Borbely a demisionat de la Ministerul Mediului, un posibil inlocuitor putand fi Attila Korodi, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.
UDATE: "Am avut o discutie cu dl ministru, la finalul caruia domnia sa si-a inaintat demisia. Aceasta este un act unilateral de vointa, am luat act de demisia dlui Borbely, iar de aici incolo, demisia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Presedintele a primit deja scrisoarea din partea mea. In acest moment, scrisoarea catre dl presedinte nu contine o propunere de inlocuire a dlui Borbely. Pe durata interimatului, voi prelua portofoliul Mediului", a spus Ungureanu, potrivit Ziare.com.
Potrivit DNA, Borbely va fi investigat pentru doua capete de acuzare: trafic de influenta si declaratii false in ceea ce priveste averea personala.
Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, i-a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa inceapa procedura de urmarire penala impotriva lui Borbely.
Laszlo Borbely a declarat miercuri ca a aflat de acuzatiile care i se aduc din mass-media si a reamintit ca un caz similar s-a intamplat vara trecuta, cand numele sau a fost mentionat intr-un caz DNA, fara ca el sa fie acuzat. mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 12:24
Ministrul Mediului, Lazlo Borbely, a declarat, luni, ca suspendarea tranzactionarii certificatelor de emisii de carbon este temporara si ca, in septembrie, Romania va veni cu un nou raport privind emisiile de CO2, informeaza Newsin."Aceasta suspendare nu inseamna ca noi pierdem cele 300 de milioane de unitati. Aceste unitati au fost acordate Romaniei pentru ca noi am reusit sa reducem aceste emisii in perioada 1990-2005 si, in urma acestor reduceri, am primit cum au primit si celelalte tari. Nu pierdem aceste unitati, ci, in aceasta perioada, nu putem tranzactiona.
Putem negocia, putem pregati unele contracte", a spus ministrul. Demnitarul si-a exprimat speranta ca, dupa ce va fi ridicata suspendarea, Romania va putea tranzactiona cat mai multe asemenea unitati.
"Din pacate, piata aceasta a tranzactiilor nu este foarte spectaculoasa. M-am uitat la cifrele altor tari si niciuna nu a putut sa vanda decat o cantitate foarte mica fata de ceea ce are alocat in prevederile protocolului de la Kyoto.
Facem front comun cu toate tarile foste socialiste pentru a putea reporta aceste unitati dupa 2012 sau pentru a primi o compensare dupa 2012.
Aceste tari au facut eforturi, au inschis multe companii care poluau si atunci nu putem spune sa inchidem pravalia la 31 decembrie 2012", a conchis Borbely.
Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto a suspendat dreptul Romaniei de a tranzactiona certificate de emisii de gaze cu efect de sera, "pana la rezolvarea neconformitatilor... mai mult
Luni, 29 August 2011, ora 17:32