Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a reactionat, luni seara, dupa atacul terorist din Viena, pe care il califica, intr-un mesaj pe Twitter, ca fiind un "act de teroare atroce".
"Vesti teribile de la Viena in seara aceasta. Condamn cu tarie acest atroce act de teroare. Condoleantele mele familiilor si celor apropiati victimelor. Romania se solidarizeaza cu Austria", este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe Twitter.
Terrible news from #Vienna tonight. I strongly condemn these heinous acts of terror. My condolences to the families and close ones of the victims. Romania stands in solidarity with #Austria.- Klaus Iohannis (@KlausIohannis) November 2, 2020
Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Harald Soros, a declarat, pentru agentia APA, ca o persoana a fost ucisa si alte 15 au fost ranite in atacul terorist din Viena. In urma interventiei fortelor de ordine, un suspect ar fi fost impuscat.
Cele 15 persoane ranite se afla internate in spital, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele ranite se numara un ofiter de politie, care este in state grava. Alte cel putin sase persoane sunt in stare grava.
Mai multi atacatori ar fi actionat in cel putin sase locatii din Viena, a confirmat Harald Soros.
Citeste si: Atacuri teroriste in sase locuri diferite din Viena. Mai multe persoane au murit ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis califica drept "atroce" atacul terorist din Viena:... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 06:54
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului 111/2018 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 77/2011 privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, transmite Administratia Prezidentiala.
Prin aceasta lege, cei care detin autorizatii de punere pe piata a medicamentelor nu vor achita contributa trimestriala prevazuta pentru valoare consumului centralizat aferenta medicamentelor derivate din sange uman sau plasma umana suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii. Actul normativ a fost modificat prin acest proiect astfel incat perioada de aplicare a acestei prevederi nu mai este limitata la 3 ani.
"Prin exceptie de la prevederile legii detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care sunt persoane juridice romane, precum si detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane, prin reprezentantii legali ai acestora, nu datoreaza contributia trimestriala pentru valoarea consumului centralizat aferenta medicamentelor derivate din sange uman sau plasma umana, suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii; lista medicamentelor derivate din sange uman sau plasma umana se aproba prin ordin al ministrului Sanatatii", arata proiectul de lege adoptat de catre deputati.
De... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 14:47
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la Blaj, ca revolutia fiscala n-a fost o reforma, ci un esec. In plus, seful statului a enumerat lucrurile de care tara noastra are nevoie pentru a deveni un stat european puternic.
Presedintele Iohannis a vorbit, la Blaj, despre ceea ce considera ca ii lipseste Romaniei pentru a fi o tara puternica.
"In anul in care marcam centenarul marii Uniri trebuie sa vorbim despre prezent si viitor in aceeasi masura in care vorbim si despre trecut. (...) Intrebarea se pune ce lasam noi viitoarelor generatii, cum va arata Romania deceniilor viitoare. Sunt intrebari care trebuie sa ne preocupe. (...)
Un om intelept atunci cand planifica viitorul se uita in trecut, trage invataminte si isi face planul pentru viitor. Acelasi lucru trebuie sa il facem si noi acum. Imi doresc o tara puternica, bine ancorata in Europa si in valorile europene. Dar pentru asta este nevoie de autonomie institutionala, de stabilitate fiscala, si de o politica externa predictibila, nu asa cum este cea de acum. Acestia sunt pilonii pe care se contruieste un stat eficient. Daca vorbim despre aceste lucruri, lumea se intreba ce sa facem.
Inainte de toate, trebuie sa stim ce vrem si sa lucram in aceeasi directie. (...) Trebuie sa construim o Romanie solida. Tocmai lucrurile pe care le-am mentionat, ca stabilitate fiscala si existenta statul de drept, au fost puse in pericol in cursul ultimului an prin asa zise reforme.
Va amintesc numai pe ultima, un insucces,... mai mult
Sambata, 12 Mai 2018, ora 17:39
Presedintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 1.500 de fani pe pagina oficiala de Facebook, miercuri seara, de la momentul anuntului facut la ora 17.30 cu privire la desemnarea Vioricai Dancila pentru postul de prim-ministru.
Daca la momentul anuntului Klaus Iohannis avea peste 1.815.300 de fani pe pagina oficiala de Facebook, la aceast ora presedintele are in jur de 1.813.800.
Fanii presedintelui au comentat acid decizia de desemnarea a Vioricai Dancila. Internautii i-au scris lui Klaus Iohannis: "Sa va fie rusine, pentru cei cu principii sanatoase sunteti de domeniul trecutului!", "Totul e un vid", "Tocmai v-ati pierdut votul din partea mea la urmatoarele alegeri"
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca mai da o sansa PSD si o nominalizeaza pe Viorica Dancila pentru postul de premier, decizie care a starnit critici din partea opozitiei.
USR arata ca este regretabil ca presedintele Klaus Iohannis a ratat sansa de a limita dezastrul produs de PSD, ca a ratat sansa de a-si folosi atributiile constitutionale legitime de a desemna un premier decent, subliniind ca "o alta sansa pentru PSD inseamna ca Romania ramane din pacate si in perioada urmatoare prada capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne impinge cu fiecare zi mai departe de Europa".
Si comunitatea Coruptia Ucide a reactionat fata de decizia presedintelui, spunand ca seful statului a facut "un gest inacceptabil de complicitate cu PSD". "Lupta noastra ramane aceeasi. Miza... mai mult
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 21:40
Comunitatea "Coruptia Ucide" a criticat dur, miercuri seara, decizia presedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dancila sa formeze cel de al treilea Guvern PSD din ultimul an.
Reprezentantii "Coruptia Ucide" spun ca isi vor continua protestele si cheama oamenii in Piata Universitatii, sambata, 20 ianuarie 2018.
"Presedintele Iohannis a facut, azi, un gest inacceptabil de complicitate cu PSD prin numirea ca premier a Vioricai Dancila, marioneta lui Liviu Dragnea", se arata pe pagina de Facebok Coruptia Ucide.
"Am salutat toate gesturile presedintelui prin care comunica faptul ca doreste sa lupte pentru un stat de drept, in care politica sa nu devina un paravan pentru coruptie. Din pacate, astazi constatam ca miza presedintelui a fost cu totul alta: aritmetica unei politici pline de cinism.
Am stiut, insa, dintotdeauna, ca singurii pe care putem conta cu adevarat suntem noi insine. Politicienii ne pot fi aliati doar atata vreme cat au aceleasi mize ca si noi, iar cea mai importanta dintre acestea este lupta impotriva coruptiei. Din pacate, astazi, presedintele a ales sa dea o a treia sansa celor a caror unica preocupare a fost salvarea coruptiei. Noi ramanem aceiasi. Lupta noastra ramane aceeasi. Miza noastra ramane aceeasi. Ne vedem sambata, la Piata Universitatii!", se mai arata in mesajul strazii.
Romanii din toata tara organizeaza un mega-protest la Bucuresti: Este nevoie sa iesim multi, deodata!
Si grupul civic #REZISTENTA spune ca este... mai mult
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 20:16
Presedintele Klaus Werner Iohannis implineste azi 58 de ani. S-a nascut la 13 iunie 1959, la Sibiu, intr-o familie de sasi transilvaneni.
Dupa scoala germana, a urmat Liceul "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, iar in 1978 a fost admis la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca.
In 1983 a inceput sa predea, fiind profesor la mai multe scoli din imprejurimile Sibiului, iar apoi la Liceul "Samuel von Brukenthal", pe care il absolvise.
Dupa 15 ani de activitate ca profesor, Klaus Iohannis a fost numit in conducerea invatamantului local din Sibiu. A fost inspector scolar general adjunct (1997-1999) si apoi inspector scolar general in cadrul ISJ Sibiu (1999-2000).
Incepand cu 1990, a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), iar ulterior presedintele acestei organizatii, la conducerea careia s-a aflat timp de peste un deceniu.
A detinut patru mandate consecutive de primar al orasului Sibiu, din partea FDGR, fiind ales la scrutinurile din 2000, 2004, 2008 si 2012. A fost primar al Sibiului pana in decembrie 2014, cand a devenit presedinte al Romaniei.
In cel de-al doilea mandat de primar, Sibiul a devenit, in 2007, "Capitala Europeana a Culturii", fiind primul oras dintr-o tara nemembra a Uniunii Europene (UE) care a primit acest titlu inainte ca tara sa fie admisa oficial in UE.
"Romania intra in Uniunea Europeana cu o capitala culturala europeana (...) Ne aflam la inceputul unui program care... mai mult
Marti, 13 Iunie 2017, ora 08:21
Presedintele Romaniei, desi a castigat batalia cu ordonanta 13, este intr-o situatie dificila.
El reprezinta singura opozitie politica formala care conteaza in contextul creat de majoritatea parlamentara PSD-ALDE, neputandu-se baza pe un sprijin consistent din partea liberalilor.
Ordonanta 13 a produs o ruptura profunda in societatea romaneasca. Din pacate, partidei pro-coruptie reprezentata de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu i se opune doar strada, protestatarii din clasa de mijloc din mediul urban, presedintele tarii si micuta formatiune USR.
PNL lipseste din peisaj. Si cred ca e principalul vinovat al situatiei in care s-a ajuns. Incapacitatea de a se reforma si trecutul dubios petrecut alaturi de PSD l-au transformat intr-o formatiune rupta in doua, lipsita de increderea alegatorilor care se opun social-democratilor.
Pentru cei care cauta vinovati, sa se uite la haosul liberal care a urmat anului 2014 cand au reusit sa castige presedintia tarii prin Klaus Iohannis.
De atunci, nu au mai reusit nimic. Nu au fost in stare sa castige pozitia de primar al Bucurestiului, nu au fost in stare sa mobilizeze alegatorii pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. Dar mai grav este faptul ca nici in al doisprezecelea ceas pare ca nu s-au trezit.
PSD vrea blocarea consultarii populare
Cu toata sustinerea venita din strada, Klaus Iohannis nu va putea castiga un nou mandat fara un PNL reformat. Trecutul e trecut, liberalii se afla in fata ultimei... mai mult
Marti, 28 Februarie 2017, ora 14:39
Saptamana trecuta s-au implinit 100 de zile de la investirea in functie a presedintelui Klaus Iohannis.
Analistii politici considera ca inceputul de mandat al sefului statului a fost discret, dar bun. Ei spun insa ca presedintele ar trebui sa comunice mai mult, pentru ca populatia s-ar putea satura de atata liniste din partea lui.
Punctele forte ale lui Iohannis in cele 100 de zile de mandat
Consultantul politic Valeriu Turcan crede ca inceputul de mandat a fost unul foarte bun, fiind consecvent profilului de presedinte pe care l-a promis in campania electorala.
"Din acest punct de vedere, a confirmat cea mai importanta asteptare publica legata de domnia sa. A fost la milimetru in limitelele Constitutiei, nici adversarii domniei sale nu ar putea contrazice acest lucru. Desigur, exista si o mare asteptare din partea electoratului de a vedea rezultate, insa oamenii stiu ca nu Klaus Iohannis, ci Victor Ponta are responsabilitatea guvernarii, de aceea, mi se pare intelept sa nu... citeste mai departe despre "100 de zile cu Klaus Iohannis. A fost bine? A fost rau? - ce spun analistii politici" pe Ziare.com mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 07:21
In urma cu 3 luni Klaus Iohannis depunea juramantul de investitura in functia de presedinte al Romaniei. Fusese votat de un numar impresionant de romani, atat din tara, cat si din strainatate.
Multi l-au privit pe Iohannis drept omul providential - in bunul spirit romanesc care mereu a simtit nevoia de un personaj divin care sa rezolve toate problemele.
Dupa 3 luni de la investitura, privind atent la activitatea sa din acest timp, am conturat o schita a profilului de presedinte al lui Klaus Iohannis - comunicator slab, preocupat mai mult de protocol decat de mesajul care ajunge la cei pe care ii reprezinta - romanii.
Dar sa le luam pe rand. In tot acest timp, in numeroasele vizite externe pe care le-a intreprins, in discursurile din tara, dar si in interviurile acordate, seful statului a avut, in opinia mea, un singur moment de stralucire, la Berlin.
Atunci, in conferinta comuna cu Angela Merkel, presedintele a raspuns liber, direct si transant unei intrebari pusa pe un ton ...citeste mai departe despre "Trei luni cu Iohannis presedinte - degeaba faci lucrul bine daca il comunici prost" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Martie 2015, ora 18:31