Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa miercuri, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei, cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.
"Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participa, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene. Dezbaterea incheie lucrarile unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeana - "Sa modelam viitorul Europei impreuna!", organizat la Sibiu de Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene.
Potrivit sursei citate, la forum vor participa si comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, si comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics.
"Joi, 9 mai, presedintele Jean-Claude Juncker va participa la reuniunea informala (summit-ul de la Sibiu) a celor 27 de sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana", mai precizeaza Comisia Europeana. ...citeste mai departe despre "Jean-Claude Juncker dezbate, miercuri, viitorul Europei cu 300 de tineri, la Sibiu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Mai 2019, ora 00:00
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu este ingrijorat de posibilitatea ca, dupa Marea Britanie, si alte tari sa paraseasca Uniunea Europeana, deoarece Brexit le va face sa inteleaga ca iesirea din UE nu este o optiune buna, transmite sambata Reuters.
Intr-un interviu acordat editiei de sambata a cotidianului Bild, Juncker a fost intrebat daca si alte state membre vor urma exemplul Marii Britanii de a parasi Uniunea. "Nu. Exemplul Marii Britanii ii va face pe toti sa inteleaga ca nu merita sa plece", a raspuns el. Juncker a adaugat: "Dimpotriva, statele membre ramase se vor indragosti din nou unele de altele si isi vor reinnoi juramintele fata de Uniunea Europeana".
Juncker a mai spus ca Marea Britanie va trebui sa se obisnuiasca sa fie tratata ca o tara care nu mai este membra. "Sa fii membru pe jumatate si sa alegi doar ce-ti convine nu este posibil. In Europa, mananci ce ai pe masa sau nu te asezi la masa", a adaugat el.
Presedintele Comisiei Europene a sustinut ca in viitor vor adera la UE si alte tari, desi nu in timpul mandatului sau, care se incheie in 2019, deoarece niciuna dintre tarile candidate nu indeplineste inca toate conditiile.
In acelasi interviu, Juncker a avertizat ca un razboi comercial intre SUA si Europa nu ar fi bun pentru niciuna dintre parti. Intrebat de Bild am Sonntag daca Europa ar putea face fata unui razboi comercial cu Statele Unite, Juncker a raspuns: "Un razboi comercial nu este nici in interesul Europei, nici... mai mult
Sambata, 18 Martie 2017, ora 22:01
Reformarea UE va presupune, cel mai probabil, un buget comunitar mai mic, iar Romania va fi printre tarile afectate, afirma prof. univ. dr. Gabriela Dragan, director general al Institutului European din Romania.
"Cutia Pandorei s-a deschis... Brexitul si negocierea pe care o implica el reprezinta unul din cele mai negre cosmaruri pentru Uniune. Inseamna sa regandesti tot, institutii, politici, mecanisme, iar asta va insemna si renegocierea tratatelor", a aratat prof. Dragan intr-un interviu acordat Ziare.com.
Urmeaza, asadar, negocieri dure in cadrul carora Romania trebuie sa-si valorifice atuurile, intre care, in mod paradoxal, poate fi si instabilitatea periodica. "Dat fiind nivelul nostru de dezvoltare, nu avem de ales decat sa sustinem coeziunea si, dat fiind ca avem si un sector agricol important, sa sustinem si politica agricola comuna".
Dintre scenariile Cartei Albe a Europei, care vi se pare cel mai probabil?
Carta Alba prezinta cinci scenarii posibile, insa in egala masura este posibil sa avem o combinatie intre ele. Cele cinci sunt menite, in opinia mea, sa acopere o plaja cat mai larga de optiuni, de la scenariul 1 - care spune ca lucrurile sa mearga exact ca pana acum, ceea ce mi se pare nerealist total, dar reprezinta un punct de referinta - la scenariul 5, in care am fi cu totii de acord, state din nord si sud, est si vest, centru si periferie, sa intarim integrarea, scenariu, la fel, destul de nerealist.
Deci eu, personal, as elimina... mai mult
Marti, 14 Martie 2017, ora 07:40
Presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si-a schitat miercuri viziunea asupra viitorului blocului comunitar, estimand ca, pe termen lung, "nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state sa mearga cu aceeasi viteza", astfel ca "intr-o zi va trebui sa regandim arhitectura europeana", consemneaza AFP.
Declaratia a fost facuta in timpul sesiunii de intrebari si raspunsuri cu publicul, denumita "Dialogul cu cetatenii". Seful executivului comunitar a sugerat astfel ca Uniunea Europeana va primi in viitor noi membri, dar a insistat asupra ideii unei Europe cu mai multe viteze.
Desi nu s-a declarat de acord cu afirmatia ca un mic numar de state puternice vor forma un "nucleu dur" al Uniunii Europene, Juncker a admis ca am putea avea "un grup de state care iau deciziile impreuna" si care fac totul impreuna, in timp ce altele vor ...citeste mai departe despre "Juncker: UE trebuie regandita, pentru ca nu toate statele pot merge cu aceeasi viteza" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 23:11